ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cum se face selecția avocaților interni care vor să se alăture echipei de Legal de la ING Bank, unul dintre cei mai prețuiți angajatori din România | Ce trebuie să demonstreze candidații și cum sunt sprijiniți mai apoi să ajungă profesioniști de top. Oana Frățilă, Manager Legal Department, Litigation & General Corporate Affairs: Încercăm să construim o echipă corect echilibrată, formată din oameni bine pregătiți și cu capacitatea de a acționa cât mai mult autonom

25 Noiembrie 2022   |   Ștefania Enache

În prezent, echipa Legal a ING are 24 de oameni.

Oana Frătilă, Manager Legal Department, Litigation & General Corporate Affairs - ING

 
 
În ultimul an, departamentele juridice ale marilor companii și-au lărgit și ele echipele, cele mai multe campanii de recrutare continuând și în această toamnă.Datorită numărului mare de proiecte avute în lucru, firmele simt nevoia să atragă noi specialiști. ING Bank, una dintre cele mai cunoscute instituții financiare de pe piața din România, a avut în ultimele 12 luni mai multe oferte deschise în cadrul echipei juridice.S-au făcut recrutări, iar în prezent sunt disponibile două poziții, pentru juriști interni, una în zona de Litigation și una în zona de consultanță de business pentru segmentul de Corporate Banking.

În topurile care vorbesc despre cei mai râvniți angajatori din România, ING ocupă în mod frecvent locuri fruntașe. Instituția financiară oferă posibilități bune de carieră, iar cei care doresc să se dezvolte profesional optează pentru joburile deschise de această companie.


Departamentul juridic al ING Bank este cunoscut printre avocații care vor să activeze în zona de in house ca fiind un loc în care orice profesionist poate crește și se poate dezvolta. „În prezent, echipa Legal a ING are 24 de oameni. Care ar fi dimensiunea ideală a echipei? „The more the merrier”. Lăsând însă gluma la o parte, ce încercăm noi să construim este nu neapărat o echipă numeroasă, ci mai degrabă, o echipă corect echilibrată, formată din oameni bine pregătiți și cu capacitatea de a acționa cât mai mult autonom”, punctează Oana Frățilă, Manager Legal Department, Litigation & General Corporate Affairs – ING.

Atunci când face selecția candidaților, ING are câteva principii după care se ghidează. Oana Frățilă subliniază faptul că își dorește, în primul rând, să aibă în echipa sa niște coechipieri, oameni extrem de etici, curioși, cu o foarte bună capacitate de sinteză și viteză de reacție și, bineînțeles, cu o bază teoretică solidă. „Credem că profesionalismul în domeniul juridic și în mediul de business corporatist înseamnă deschiderea și capacitatea de a folosi cunoștințe juridice temeinic însușite într-un mod cât mai creativ, îndreptat către găsirea de soluții și adaptat timpurilor pe care le trăim. Avem norocul - dar aș spune că este și meritul (atât  al managementului, cât și al nostru și al colegilor noștri, care, împreună, punem umărul la treabă) ca brandul ING să se bucure de o foarte bună reputație pe piață atât din perspectiva condițiilor pe care le oferă ca angajator, cât și a filosofiei de a face business, pe care, dacă ar fi să o definesc în câteva cuvinte, ar fi: inovație, pionerat, etică, grijă pentru client și angajat”, subliniază avocatul intern al instituției.




Orice coechipier nou are un mentor

Întregul proces de recrutare este coordonat de departamentul de HR din cadrul firmei, care apelează la metodele deja consacrate, ale anunțurilor postate pe Linkedin, pe website-ul bancii, dar și intern, pe intranetul instituției. În anumite situații, se lucrează și cu agenții de recrutare.

„Bineînțeles, la acestea se adaugă recomandările pe care fiecare dintre noi le putem primi de la cunoscuți sau colegi”, nuanțează Oana Frățilă.

ING nu vede procesul de recrutare ca fiind o cursă cu obstacole, ci ca pe o întâlnire pe care angajatorul o dorește cât mai plăcută și relaxată, în care, prin dialog, încercă să înțeleagă expunerea și expertiza candidatului, profilul acestuia din punct de vedere al riscului, capacității de adaptare și asumare, așteptările pe care cele două părți le au unele de la altele și, de ce nu, chimia dintre ele.

Odată ce a fost selectat, orice coechipier nou are un mentor/coach, care poate fi managerul direct sau un membru senior. În plus, se bucură de suportul întregii echipe. „Apoi, pentru ca orice organizație are specificul său, procese, proceduri și cutume proprii, considerăm nu doar utilă, ci necesară parcurgerea unui proces de induction, care înseamnă întâlniri și/sau mini-traininguri atât cu colegi din cadrul Legal, cât și cu colegi din business/operațiuni (principalii clienți interni), care să ajute noul venit să cunoască și să se adapteze în organizație. Nu credem că este ceva ce se poate epuiza în două-trei întâlniri, ci este un proces continuu, care poate dura chiar câteva luni, mai cu seamă în organizații complexe cum este ING. În ceea ce privește procesul de evaluare, în ING există regula oferirii de feed-back „la cald”, nu doar la momentele cheie ale evaluărilor de la sfârșitul perioadei de probă sau evaluărilor semestriale. La momentul evaluărilor formale, mai degrabă se consolidează feed-back-ul oferit constant de-a lungul colaborării. În cazul noilor veniți, acest lucru se traduce prin întâlniri recurente cu managerul direct, dar și discuții ad-hoc, precum și culegerea de feed-back de la colegi și de la clienții interni”, explică Oana Frățilă.

Chiar dacă echipa ING include colegi din toate colțurile lumii, până acum, în cadrul departamentului Legal recrutarea s-a făcut doar local. Decizia limitării selecției candidaților la România este motivată de faptul că stăpânirea legislației interne – atât de bogată și dinamică – este una dintre condițiile esențiale pentru desfășurarea activității. „Nu excludem însă în mod absolut colaborări externe, în principal acolo unde domeniul permite mai ușor acest lucru, și un exemplu care îmi vine în minte ar fi domeniul protecției datelor cu caracter personal, unde componenta europeană este extrem de relevantă”, adaugă reprezentantul băncii.

În ceea ce privește experiența candidaților selectați, ING nu are o regulă pre-definită. Astfel că, în functie de context, componența echipei și nevoia de business de la acel moment al recrutării, instituția financiară poate avea nevoie și poate căuta avocați/juriști seniori – cu experiență relevantă în domeniul juridic și, uneori și în banking – sau, dimpotrivă, poate căuta tineri entuziaști, cu o pregătire teoretică solidă, deschiși să descopere tainele unei cariere juridice în banking, fără ca promovarea examenului de Barou să fie o condiție obligatorie.



O
piniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în departamentele juridice ale unor companii importante, pe platforma www.in-houselegal.ro. Urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității In-houseLegal și propune subiecte.



Avantajele activității din zona de inhouse


Avocatura este o industrie dificilă, iar sectorul de business este și mai complicat, comparativ cu restul domeniilor. Nu puține sunt cazurile în care profesioniști cu cariere solide în diferite firme de avocatură aleg să facă o schimbare în viața lor și optează pentru o echipă din cadrul unui departament juridic al unei companii.

Atunci când au loc astfel de schimbări, candidații-avocați invocă de cele mai multe ori faptul că au luat o astfel de decizie deoarece își doresc stabilitate, dezvoltare profesională, posibilitatea de a vedea lucrurile și din partea cealaltă a baricadei, dar și un mediu de lucru mai liniștit. „Din experiența de până acum și feed-back-urile primite pot confirma că schimbarea aceasta a fost întotdeauna una extrem de valoroasă. Schimbarea perspectivei, munca directă cu clientul, ca parte a acesteia, contactul direct cu procesele de business, cu „laboratorul” nașterii produselor, challange-ul primit în mod direct din partea clienților interni (fie că sunt din zona de sales, produse, operațiuni sau risc) ajută extraordinar de mult la dezvoltarea profesională, la șlefuirea modului de gândire și de adaptare a modului de acordare a opiniilor juridice. În ceea ce privește mediul liniștit, tot ce pot spune este că mediul in house vine cu provocările sale specifice, cu multă muncă și cu mult challange”, este de părere Oana Frățilă.

Expertul ING consideră că munca în segmentul ”in-house lawyers” oferă multe avantaje. „Cel mai important beneficiu pe care îl văd este munca din interiorul organizației, din „laborator” cum îi spun eu, care înseamnă contact direct și continuu cu clientul. Acest lucru te ajută să înțelegi și să asimilezi mai ușor chestiuni tehnice, operaționale, de business pur, ceea ce în final te dezvoltă profesional și reprezintă niște parghii care te ajută extraordinar în activitate. Îndrăznesc să spun că munca in house te ajută să îți formezi capacitatea de a veni cu soluții mai puțin teoretice și ceva mai pragmatice, de a trece întotdeauna, nu doar printr-un proces de enunțare a riscurilor, ci și de evaluare a acestora din perspectiva impactului și a probabilității și de a identifica poate mai ușor soluțiile care sunt fezabile și potrivite pentru business”, argumentează avocatul intern al băncii.

Un profesionist care face pasul din avocatură spre mediul in house are nevoie, în mod clar, de o perioadă de adaptare, care nu se rezuma doar la câteva săptămâni și câteva întâlniri de induction. Ca regulă, perioada de adaptare se întinde pe parcursul câtorva luni, procesul putând fi mai lung sau mai scurt în funcție de profilul fiecăruia, întâlnirile anterioare cu cazuistica bancară din poziția de avocat, dinamica activității, nivelul de curiozitate și capacitatea de adaptare și asimilare.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 19 / 75
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...