€ 4.9769   USD 1.1532   
Home Login
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Laura Rudnyanszky, Global Regulatory Lead – Accenture, profesionist al Dreptului antrenat în proiecte complexe, care coordonează azi o echipă de avocați în reglementări globale: ”În carieră, îmi respect clienții și echipa, tratând fiecare provocare cu profesionalism și empatie. Aspirația mea este să ocup o poziție de conducere în cadrul unei organizații care valorizează inovația și responsabilitatea socială, unde să pot influența pozitiv modul în care se practică dreptul și cum se integrează tehnologia în procesele juridice”

24 Noiembrie 2024   |   Ștefania Enache

BizLawyer îi prezintă pe unii dintre cei mai cunoscuți și apreciați coordonatori de departamente juridice din marile companii ce activează pe plan local. Interlocutorii noștri au fost aleși din Catalogul GC Powerlist, o listă a celor mai importanți „general counsel”, adus în premieră în România de către Legal 500 și societatea de avocați Țuca Zbârcea & Asociații.

Laura Rudnyanszky, Global Regulatory Lead (Offerings Counsel Manager) la Accenture, se află într-un moment nou al carierei sale, în care continuă cu entuziasm dezvoltarea competențelor în domeniul reglementărilor internaționale și al securității cibernetice, intenționând să se implice și mai mult în proiecte care vizează integrarea tehnologiilor emergente în practica juridică, pentru a răspunde mai eficient provocărilor actuale ale industriei.  Totodată, își dorește să contribuie la mentorarea tinerilor juriști, ajutându-i să navigheze în această profesie în continuă schimbare și cărora să le împărtășească din experiențele sale.  „Pe termen lung, aspirația mea este să ocup o poziție de conducere în cadrul unei organizații care valorizează inovația și responsabilitatea socială, unde să pot influența pozitiv modul în care se practică dreptul și cum se integrează tehnologia în procesele juridice. Cred că aceasta va fi o continuare naturală a parcursului meu profesional și o oportunitate de a face o diferență semnificativă în domeniu”, mărturisește interlocutoarea BizLawyer.

Laura Rudnyanszky se implică în mod constant în proiecte complexe, iar acest fapt a adus-o în atenția echipei de analiști de la Legal500/GC Powerlist – 2023. De-a lungul carierei sale, juristul a gestionat dosare de o mare diversitate, cele mai multe dintre ele fiind axate pe domenii precum telecomunicații, securitate cibernetică și conformitate globală. „Rolul meu de lider în echipa juridică din cadrul Teleperformance - la momentul respectiv, unde coordonam o echipă de experți în reglementări în domenii inovative, a fost cu siguranță unul dintre atuurile care m-au evidențiat. Experiența mea de peste 15 ani în interpretarea și aplicarea unor cadre legale complexe, precum și capacitatea de a oferi soluții juridice strategice într-un context de afaceri în continuă evoluție, au jucat un rol crucial”, precizează interlocutoarea  BizLawyer.

Se declară onorată de includerea sa în selectul grup Legal500/GC Powerlist, simțind totul ca pe o recunoaștere a eforturilor și dedicării mele în această profesie. „Pentru mine, această realizare reprezintă nu doar o validare a muncii mele, ci și o motivație suplimentară de a continua să ofer soluții inovatoare și de a contribui la evoluția profesiei juridice. A fost un moment foarte important și marcant, care mi-a reafirmat convingerea că integritatea, profesionalismul și angajamentul față de excelență sunt esențiale în cariera unui avocat.”, nuanțează avocatul.

Într-un demers susținut de firma de avocatură Țuca Zbârcea & Asociații, BizLawyer îi prezintă pe unii dintre cei mai cunoscuți și apreciați coordonatori de departamente juridice din marile companii ce activează pe plan local. Interlocutorii noștri au fost aleși din Catalogul GC Powerlist, o listă a celor mai importanți „general counsel”, adus în premieră în România de către Legal 500 și societatea de avocați Țuca Zbârcea & Asociații.

Continuăm seria discuțiilor cu profesioniștii evidențiați de Legal 500 cu Laura Rudnyanszky, Global Regulatory Lead la Accenture.

* * * * * *









A început ca ofițer STS

Laura are în spate o carieră bogată, fiind licențiată în Drept și Management și având un master în Drept Internațional Privat. Din anul 2013, este mediator acreditat, iar din această postură a soluționat cu succes diverse tipuri de dispute. De asemenea, din 2018, a obținut certificarea de Responsabil cu Protecția Datelor (DPO). Parcursul său profesional a fost influențat în mod pozitiv și de faptul că vorbește fluent, pe lângă limba română, și engleza, franceza și maghiara.

„În primii ani ai carierei mele, am activat ca subofițer în cadrul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), o experiență care a jucat un rol esențial în definirea traiectoriei mele profesionale. După trecerea din sectorul public în cel privat, am colaborat cu firme de avocatură prestigioase din București, precum Dragne & Asociații, Răducan Licari Giambasu & Asociații  etc. Cu o experiență de peste 15 ani în domeniile telecomunicațiilor, securității cibernetice și conformității, am dezvoltat o expertiză solidă în interpretarea și aplicarea cadrelor legale complexe din sectorul BPO/Call Center/Outsourcing. Cunoștințele mele aprofundate în confidențialitatea datelor, tehnologie și digitalizare mă poziționează ca un partener strategic pentru organizațiile care doresc să navigheze peisajul de reglementare în continuă evoluție”, povestește juristul.

În prezent, Laura Rudnyanszky are calitatea de Global Regulatory Lead (Offerings Counsel Manager) la Accenture, poziție din care coordonează o echipă de avocați (SMEs) în reglementări globale, specializați în securitate cibernetică, vânzări, asistență pentru clienți, vânzarea de informații digitale, moderarea conținutului, jocuri de noroc și telecomunicații. „Împreună, gestionăm ofertele globale din toate aceste zone, asigurând conformitatea cu cadrele de reglementare complexe, cerințele de licențiere, standardele din industrie și evoluțiile de reglementare la nivel global. Acestea sunt domeniile pe care acest rol complex trebuie să le stăpânească dintr-o perspectivă 360 pentru a oferi o opinie juridică valoroasă, iar o abordare multidisciplinară este de asemenea necesară pentru a funcționa și a performa în această industrie inovatoare. Rolul jucat de un avocat intern într-o structură atât de complexă și în continuă schimbare, precum cea a grupului Accenture, este de a oferi sprijin care să ofere suficiente garanții pentru dezvoltarea afacerii, în strânsă legătură cu înțelegerea relației efective cu clienții companiei”, detaliază avocatul.

Proiectele în care s-a implicat au ajutat-o să se dezvolte profesional

De-a lungul carierei sale, Laura Rudnyanszky a fost implicată în foarte multe proiecte importante care i-au permis să-și dezvolte abilitățile și să aibă o contribuție majoră în domeniul juridic.

De exemplu, a contribuit la implementarea unui sistem global de conformitate. „Am coordonat un proiect complex de implementare a unui sistem de conformitate global pentru o mare companie de telecomunicații. Rolul meu a fost de a analiza și integra reglementările locale și internaționale, asigurându-mă că toate aspectele legale sunt respectate. Acest proiect a avut un impact direct asupra creșterii încrederii clienților și partenerilor în serviciile companiei”, explică juristul.

De asemenea, a făcut parte dintr-o echipă care a dezvoltat politici de securitate cibernetică și de protecție a datelor pentru un client din sectorul financiar.  În acest context, a contribuit la evaluarea riscurilor și la crearea de soluții legale care să protejeze datele clienților, ajutând astfel compania să se conformeze cu reglementările stricte de protecție a datelor, ocazie cu care a avut oportunitatea de a lucra la intersecția dintre tehnologie și drept.

Avocatul s-a implicat și în foarte multe proiecte de fuziuni și achiziții. „Am avut ocazia de a fi implicată în procesele de due diligence pentru diverse tranzacții de fuziuni și achiziții, unde am evaluat riscurile legale și am oferit recomandări strategice pentru minimizarea acestora. Aceste experiențe mi-au consolidat abilitățile de analiză și negociere și m-au învățat importanța colaborării interdisciplinare. Deși sunt limitată în ceea ce privește detaliile pe care le pot oferi din motive de confidențialitate, dar fiecare dintre aceste proiecte a fost o experiență valoroasă care mi-a permis să contribuie la succesul organizațiilor cu care am colaborat, îmbunătățind în același timp competențele mele profesionale”, arată interlocutoarea  BizLawyer.

Fiecare etapă din cariera sa a apărut în mod natural, iar alegerea profesiei de jurist și a domeniului conformității a fost una firească, avocata intervievată de BizLawyer fiind ghidată de dorința de a contribui la crearea unui mediu de afaceri echitabil și sigur. „Încă de la începutul carierei mele, am fost atrasă de complexitatea cadrului legal și de provocarea de a interpreta și aplica legile într-o manieră care să asigure atât respectarea reglementărilor, cât și sprijinirea dezvoltării afacerilor. Experiența mea în sectorul public, în cadrul Serviciului de Telecomunicații Speciale, m-a învățat importanța responsabilității și a integrității, principii care continuă să mă ghideze zi de zi. De-a lungul carierei mele, am fost motivată de dorința de a oferi soluții juridice care să sprijine inovația, dar care să păstreze în același timp o atenție deosebită pentru protejarea confidențialității și securității datelor. Consider că profesia noastră are un impact direct asupra oamenilor și a societății, iar acest lucru îmi oferă o mare satisfacție și motivație.”, nuanțează expertul.

Valorile fundamentale după care se ghidează Laura Rudnyanszky, atât în viața profesională, cât și în cea personală, sunt integritatea, transparența și respectul. „În carieră, îmi respect clienții și echipa, tratând fiecare provocare cu profesionalism și empatie. De asemenea, sunt de părere că inovația trebuie să fie însoțită de responsabilitate, iar fiecare decizie luată trebuie să fie bine fundamentată juridic, etic și în interesul tuturor părților implicate”, susține avocatul.



O
piniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în departamentele juridice ale unor companii importante, pe platforma www.in-houselegal.ro. Urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității In-houseLegal și propune subiecte.



Oamenii care i-au influențat evoluția

În dezvoltarea sa profesională, a avut norocul de a beneficia de susținerea unor oameni remarcabili, care i-au ghidat evoluția și care au avut un impact profund asupra modului în care și-a format cariera. „Domnul avocat Ion Dragne a fost una dintre primele persoane care m-au îndrumat și mi-a arătat ce înseamnă să fii un profesionist de succes, dar și un om integru. De la dânsul am învățat importanța rigurozității și a profesionalismului în avocatură, precum și cum să păstrez un echilibru între succesul profesional și valorile etice. Domnul avocat Claudiu Giambasu, cu care am dezvoltat o relație de prietenie de-a lungul timpului, este o persoană care m-a încurajat constant și m-a sprijinit în toate etapele carierei mele. Am învățat de la el cât de important este să îți menții încrederea în propriile capacități, chiar și în momentele de provocare. De asemenea, doamna avocat Iulia Ionescu, una dintre cele mai bune prietene ale mele, a fost alături de mine pe tot parcursul acestui drum. Împreună, ne-am sprijinit reciproc, învățând una de la cealaltă și crescând profesional împreună. Această colaborare și prietenie a fost esențială pentru mine, oferindu-mi atât suport profesional, cât și personal. Toți acești oameni mi-au insuflat valori fundamentale, precum integritatea, perseverența și colaborarea, și le sunt recunoscătoare pentru tot ceea ce am învățat de la ei, în diverse împrejurări”, precizează interlocutoarea  BizLawyer.

Rolul pe care îl au profesioniștii Dreptului în departamentele juridice


Laura Rudnyanszky este de părere că, dincolo de responsabilitățile pe care le au în cadrul companiilor, profesioniștii Dreptului din departamentele juridice joacă un rol semnificativ în societate, contribuind la menținerea unui echilibru între inovație și conformitate. Ei sunt cei care asigură respectarea normelor legale și etice, protejând astfel interesele nu doar ale organizațiilor, ci și ale comunității și ale indivizilor. „Prin expertiza lor, avocații și GCs contribuie la crearea unui mediu de afaceri stabil și sigur, unul care respectă drepturile fundamentale și promovează responsabilitatea corporativă. În plus, rolul lor depășește simpla consiliere juridică; ei au o contribuție directă la modelarea politicilor interne ale companiilor, influențând deciziile strategice care pot avea un impact social major. Profesiunea juridică impune o responsabilitate morală de a acționa cu integritate și de a lua decizii care au la bază echitatea și binele comun, nu doar interesul economic. Astfel, GCs nu sunt doar apărători ai conformității legale, ci și promotori ai unor principii care reflectă valorile societății în ansamblul său. Consider că rolul acesta are un impact profund asupra creșterii încrederii publicului în sistemul juridic și în justiția socială, iar prin acțiunile lor zilnice, acești profesioniști contribuie la consolidarea statului de drept și la dezvoltarea unui mediu de afaceri etic și sustenabil”, apreciază avocatul.

În opinia sa, viitorul comunității GCs este strâns legat de adaptarea la schimbările rapide generate de digitalizare, globalizare și complexitatea tot mai mare a reglementărilor. „În această etapă a dezvoltării, unul dintre aspectele care lipsește este o integrare mai profundă a tehnologiei în activitatea zilnică a avocaților in house, fie că vorbim de utilizarea inteligenței artificiale în procesele juridice, fie de o mai bună pregătire în domenii cum ar fi: securității cibernetice și al protecției datelor etc.”, atrage atenția interlocutoarea  BizLawyer.


Intră pe portalul de concurență pentru mai multe articole referitoare la proiectele avocaților din această arie de practică


Comunitatea juridică are nevoie de o abordare mai proactivă în privința noilor provocări, cum ar fi etica în utilizarea tehnologiei și reglementarea inovațiilor tehnologice. În plus, este important ca profesioniștii Dreptului să fie pregătiți să înțeleagă nu doar implicațiile legale ale acestor schimbări, ci și să contribuie la modelarea cadrului de reglementare pentru a asigura un echilibru între inovație și protecția drepturilor fundamentale.
„Următoarele etape ale evoluției acestui grup profesional ar trebui să includă o colaborare mai strânsă între GCs, tehnologi și experți din alte domenii, pentru a crea soluții juridice interdisciplinare care să răspundă provocărilor contemporane. De asemenea, cred că este esențială o mai mare flexibilitate și adaptabilitate în fața schimbărilor, alături de o abordare mai deschisă și colaborativă în educația și formarea continuă a avocaților. Totodată, cred că avocații trebuie să fie mai implicați în discuțiile publice și politice privind reglementările, pentru a asigura că vocea profesioniștilor în drept este auzită în elaborarea politicilor publice care influențează societatea în ansamblu. Această implicare activă, combinată cu o înțelegere profundă a implicațiilor juridice și tehnologice ale noii ere digitale, va fi cheia succesului în viitor”, recomandă avocatul.

Laura Rudnyanszky avertizează că una dintre cele mai mari provocări actuale ale profesiei juridice este adaptarea la ritmul rapid al schimbărilor tehnologice și la complexitatea reglementărilor globale. „Digitalizarea, inteligența artificială și noile tehnologii, precum blockchain-ul, ridică probleme noi legate de confidențialitatea datelor, securitatea cibernetică și etica în utilizarea acestora. Avocatul in house trebuie să evolueze pentru a înțelege și a anticipa aceste provocări, fiind capabil să ofere soluții inovatoare și bine fundamentate din punct de vedere legal. Un alt aspect provocator este gestionarea reglementărilor transfrontaliere. Globalizarea a dus la interconectarea piețelor, iar acest lucru impune juriștilor să fie flexibili și să aibă o înțelegere aprofundată a legislației internaționale și a cadrului normativ diferit din multiple jurisdicții. De asemenea, contextul actual al conformității și al responsabilității corporative crește presiunea asupra companiilor și implicit asupra profesioniștilor din domeniul juridic. Pentru a gestiona aceste provocări, consider că pregătirea continuă și deschiderea către interdisciplinaritate sunt esențiale. Personal, investesc în dezvoltarea mea profesională prin studierea noilor tendințe în securitate cibernetică și confidențialitatea datelor, precum și prin participarea la cursuri și conferințe internaționale care abordează noile tehnologii și impactul acestora asupra legislației. De asemenea, îmi consolidez competențele prin colaborarea cu experți din domenii precum tehnologia și economia, pentru a înțelege mai bine provocările contemporane și a oferi soluții juridice adaptate acestora. Consider că o abordare proactivă și flexibilă, împreună cu o dorință continuă de a învăța și de a inova, este cheia pentru a face față cu succes provocărilor actuale ale profesiei juridice. Numai astfel putem rămâne relevanți și putem oferi sprijin eficient atât organizațiilor, cât și societății”, încheie interlocutoarea  BizLawyer.


Citește și

→   De vorbă cu Raluca Gheorghiu, Head of Legal Strategy and Acceleration în cadrul UiPath, care în copilărie își dorea să ajungă un ”Godfather”, dar a fost sfătuită de tatăl său să devină ”Consigliere”, adică avocat. Despre pasiunea care te împinge să faci lucruri extraordinare și rezultatele care devin oglinda propriei dedicări: ”În cariera mea, valorile precum transparența, etica și empatia au fost fundamentale”


→   De vorbă cu Alexandru Victor Savi-Nims, Chief Legal Officer - One United Properties, unul dintre profesioniștii care crede în diversitate și consideră că, în calitate de coordonator, trebuie să cuprinzi cât mai multe domenii de competență și să dai dovadă de independență și verticalitate | Despre principii de viață și oamenii care i-au modelat profilul profesional: ”Cel puțin ultimii 15 ani mi-au conturat un parcurs profesional eterogen, ce a construit un manager legal robust și, cumva, rar în România, prin diversitatea domeniilor în care am fost implicat și prin complexitatea proiectelor”

→   De vorbă cu Gabriela Popescu, Corporate, external and legal affairs head - Central Europe | Microsoft, profesionistul care a activat în mai multe industrii și, prin proiectele sale, unele speciale prin complexitate, diversitatea cazuistică și potențialele urmări, a schimbat ceva în bine în acele domenii. ”Cariera, ca și viața, ne scoate în cale experiențe și oameni diferiți și este lecția fiecăruia dintre noi să învățăm ceva din aceste întâmplări”, spune avocatul care crede în respect și în „a-ți păsa” ca mediu de lucru

→   De vorbă cu Ana Busuioc, Legal & Corporate Affairs Director Edenred, omul care își ghidează planurile de viitor după conceptul: „Nu judeca fiecare zi după recolta pe care ai adunat-o, ci după semințele pe care le-ai plantat” | ”Sunt recunoscătoare să pot lucra într-o echipă de profesioniști împreună cu care am convingerea că pot genera stabilitate în dinamica accelerată și volatilă care ne amprentează astăzi viețile profesionale, dar și sociale”, spune azi avocatul
 
→   Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”

→   Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”


Contacteaza-ne!
Trimite un email