ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Precup (MF): Societatea românească conştientizează necesitatea de a intra în rândul ţărilor dezvoltate şi de adera la OECD

27 Iunie 2022   |   Agerpres

Autoritatea de Supraveghere Financiară derulează, în colaborare cu Ministerul Finanţelor, proiectul privind "Strategia naţională pentru piaţa de capital", finanţat din fonduri europene, având drept consultant Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

 
 
Societatea românească, de la factor politic, administraţie publică, autorităţi, bănci, sectorul privat conştientizează necesitatea de a intra în rândul ţărilor dezvoltate şi de adera la OECD, a declarat luni, Mihai Călin Precup, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, la evenimentul de prezentare a Raportului OECD privind piaţa de capital din România.

"Cred că ce este acum ca şi noutate este faptul că societatea românească, de la factor politic, administraţie publică, autorităţi, bănci, sectorul privat conştientizează necesitatea de a intra în rândul ţărilor dezvoltate şi de adera la OECD. Cu atât mai mult cu cât suntem o ţară dezvoltată, suntem o ţară în Uniunea Europeană, împărtăşim valori europene şi noutatea stă că am făcut cu toţii un pact şi l-am pus pe foaie. Chiar dacă înainte am mai discutat de toate aceste măsuri, încă din intervenţia mea am spus că nu cred că sunt elemente noi nici în spaţiul românesc de dezbatere şi nici în spaţiul european. Nu am inventat roata prin această strategie. Noutatea este că ne-am dat mâna, ne-am pus o prioritate şi ne-am stabilit o agendă între 2022 şi 2026 pe care să o îndeplinim. Din punctul meu de vedere nu este o agendă grea, ci este o agendă de bun simţ care va aduce România în rândul ţărilor dezvoltate şi va reforma România. Până la urmă această agendă nu este numai cum suntem obişnuiţi "ne spune Comisia Europeană să facem", nu, ne asumăm noi pentru că credem că în felul acesta vom reforma România. Şi România şi piaţa de capital vor arăta cu totul altfel în 2026 dacă implementăm această strategie care acum este în discuţie. Avem recomandările OECD, dar la nivel naţional este în discuţie", a spus Mihai Călin Precup.


Lansarea "Raportului Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) privind piaţa de capital din România: pregătirea unei strategii naţionale" a avut loc luni, în cadrul unui eveniment la care au participat oficiali ai Autorităţii de Supraveghere Financiară, ai Ministerului de Finanţe şi ai OECD.

Acest raport propune, în urma unei analize aprofundate a pieţei de capital din România, un set de recomandări care privesc cu precădere îmbunătăţirea cadrului instituţional, juridic şi de reglementare, în vederea valorificării oportunităţilor de dezvoltare a pieţei autohtone.

Autoritatea de Supraveghere Financiară derulează, în colaborare cu Ministerul Finanţelor, proiectul privind "Strategia naţională pentru piaţa de capital", finanţat din fonduri europene, având drept consultant Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

Conform documentului, recomandările furnizate în Raport sunt menite să ajute autorităţile române să îmbunătăţească cadrul legal, de reglementare şi instituţional pentru pieţele de capital şi, în cele din urmă, să pregătească o strategie naţională pentru piaţa de capital. Acest proces va implica în mod necesar colaborarea diferitelor autorităţi guvernamentale şi de supraveghere, precum şi a entităţilor din sectorul privat, în special a Bursei de Valori Bucureşti. Recomandările sunt organizate în şase domenii principale: îmbunătăţirea condiţiilor de listare la bursa de valori; creşterea lichidităţii bursiere secundare; stimularea unei pieţe dinamice de dezvoltare a IMM-urilor; promovarea economiilor gospodăriilor; creşterea rolului investitorilor instituţionali; facilitarea finanţării din piaţă a datoriei pe termen lung.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3209 / 8910
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
Promovări la Popovici Nițu Stoica & Asociații | Patru avocați fac un pas înainte în carieră și devin avocați colaboratori coordonatori
Bohâlțeanu & Asociații a asistat Emma Lambda în achiziția Stratum Energy Romania, într-un mandat complex, desfășurat pe parcursul ultimilor 2 ani. Echipă multidisciplinară, formată din profesioniști specializați în Corporate ̸ M&A, Energy și Real Estate | Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner): ”Un proiect de mare anvergură pentru echipa noastră, având în vedere specificul domeniului, gradul complex de structurare a tranzacției și jurisdicțiile implicate”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Țuca Zbârcea & Asociații obține un precedent important într-un arbitraj ICC din industria de petrol și gaze
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...