ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Acţionarii Băncii de Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre au aprobat prima etapă a procesului de majorare a capitalului instituţiei

09 Martie 2023   |   Agerpres

Decizia finală privind alocarea de acţiuni, plata acestora şi transferul dreptului de vot va fi luată în cea de-a doua etapă a alocării capitalului, în luna iulie, la Reuniunea Anuală a Consiliului Guvernatorilor BCDMN.

 
 
Consiliul Guvernatorilor Băncii de Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BCDMN) a aprobat, miercuri, o noua creştere a capitalului băncii, fiind alocate 578.016 acţiuni cu o valoare totală de 664,7 milioane de euro, informează un comunicat de presă al instituţiei financiare.

Consiliul Guvernatorilor a hotărât să aloce, în prima etapă, statelor membre care se califică fără consideraţii de reglementare numărul de acţiuni corespunzător proporţiei deţinute de acestea în capitalul Băncii, înaintea ofertei de subscriere la noua creştere de capital. Rezultatele subscrierii au demonstrat puternicul sprijin acordat de acţionari, oferta fiind suprasubscrisă. Zece state membre au participat la subscriere, din care două au suprasubscris.


Decizia finală privind alocarea de acţiuni, plata acestora şi transferul dreptului de vot va fi luată în cea de-a doua etapă a alocării capitalului, în luna iulie, la Reuniunea Anuală a Consiliului Guvernatorilor BCDMN.

Tot miercuri, Consiliul Guvernatorilor a adoptat şi prima fază a Strategiei pe Termen Mediu şi a Planului de Afaceri pentru perioada 2023-2024, deschizând drumul pentru ca BCDMN să urmeze o politică de consolidare şi să asigure astfel puterea financiară şi calitatea portofoliului instituţiei.

"Sunt mândru să anunţ că Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Marii Negre şi-a crescut cu succes capitalul, întărindu-şi mandatul pentru sprijinirea dezvoltării în regiunea Marii Negre. Această a doua creştere de capital este o bornă semnificativă care va dota Banca cu capacitatea de a confrunta provocările de natură regională şi a continua să ofere resursele financiare necesare promovării creşterii economice, creării de locuri de muncă şi îmbunătăţirii calităţii vieţii cetăţenilor din regiunea Marii Negre", a declarat Ioannis Tsakiris, preşedintele Consiliului Guvernatorilor BCDMN.

Banca de Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BCDMN) este o instituţie financiară internaţională, înfiinţată de Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia şi Ucraina. Sediul BCDMN este la Salonic, Grecia. BCDMN sprijină dezvoltarea economică şi cooperarea regională prin oferirea de împrumuturi, linii de credit, participări la capital şi garanţii pentru proiecte şi operaţiuni de comerţ în sectorul public şi privat din ţările membre. Capitalul autorizat al băncii este de 3,45 miliarde euro. BCDMN are un rating pe termen lung de "A-" acordat de Standard and Poor's şi "Baa1" acordat de Moody's.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3786 / 16802
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului. Afaceri de 1,5 mil E, anul trecut
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...