ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

FGA a soluţionat peste 1.450 de dosare de daună în cazul City Insurance

14 Decembrie 2021   |   Agerpres

Astfel, până la data de 9 decembrie 2021, au fost efectuate plăţi pentru un număr de 1.003 cereri de plată, în sumă de 2.268.736,40 lei. O nouă plată a fost efectuată pe data de 10 decembrie 2021, în cuantum de circa 2.384.000 lei, pentru circa 450 cereri de plată. Până în prezent, au fost soluţionate peste 1.450 de dosare de daună.

 
 
Fondul de garantare a asiguraţilor (FGA) a soluţionat peste 1.450 de dosare de daună în cazul City Insurance, valoarea acestora fiind de 4,65 milioane de lei, conform datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
 
Astfel, până la data de 9 decembrie 2021, au fost efectuate plăţi pentru un număr de 1.003 cereri de plată, în sumă de 2.268.736,40 lei. O nouă plată a fost efectuată pe data de 10 decembrie 2021, în cuantum de circa 2.384.000 lei, pentru circa 450 cereri de plată. Până în prezent, au fost soluţionate peste 1.450 de dosare de daună.
 
La acest moment, FGA soluţionează în medie aproximativ 200 de dosare pe zi. Structura personalului FGA va fi însă permanent modificată, astfel încât să permită îndeplinirea atribuţiilor prevăzute de legislaţie, respectiv constatarea daunelor în baza cererilor depuse de păgubiţi, instrumentarea şi plata despăgubirilor într-un termen rezonabil.
 
Ulterior avizării de către direcţiile de specialitate, cererile de plată se supun aprobării Comisiei Speciale, constituită conform legii în cadrul FGA. Comisia Specială se întruneşte ori de câte ori este nevoie, plăţile fiind efectuate în zilele imediat următoare aprobării.
 
FGA a deschis circa 8.845 de dosare, pe baza cererilor de deschidere dosare daună depuse de păgubiţii City Insurance.
 
De asemenea, ASF a oferit şi datele BAAR cu privire la alocarea clienţilor cu risc ridicat.
 
Astfel, până pe data de 12 decembrie 2021, ora 24:00, au fost preluate de către BAAR spre procesare, în vederea alocării, un total de 10.046 de solicitări pe procedura clientului cu risc ridicat. Din cele 10.046 de solicitări au fost alocaţi către asigurători 7.167 de asiguraţi cu risc ridicat, au fost respinse 2.171 cereri, un asigurat a fost preluat voluntar, iar 707 se află în diverse stadii de soluţionare. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 10037 / 17635
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
Promovări la Popovici Nițu Stoica & Asociații | Patru avocați fac un pas înainte în carieră și devin avocați colaboratori coordonatori
Bohâlțeanu & Asociații a asistat Emma Lambda în achiziția Stratum Energy Romania, într-un mandat complex, desfășurat pe parcursul ultimilor 2 ani. Echipă multidisciplinară, formată din profesioniști specializați în Corporate ̸ M&A, Energy și Real Estate | Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner): ”Un proiect de mare anvergură pentru echipa noastră, având în vedere specificul domeniului, gradul complex de structurare a tranzacției și jurisdicțiile implicate”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Țuca Zbârcea & Asociații obține un precedent important într-un arbitraj ICC din industria de petrol și gaze
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...