ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Oamenii pot intra într-o situaţie de criză şi fraudează pentru că au nevoie de mulţi bani (consultant)

27 Mai 2021   |   Agerpres

Acesta a adăugat că imaginea unui candidat, afişată la un interviu, se poate disipa ulterior, însă angajatorul trebuie să ştie că angajaţii au nevoie de foarte multă atenţie pentru a ajunge să vorbească despre problemele personale.

 
 
Oamenii pot intra, la un moment dat, într-o situaţie de criză şi fraudează chiar propria companie deoarece au nevoie de foarte mulţi bani pentru că au jucat la cazinou, de exemplu, a afirmat, joi, într-un eveniment de specialitate, Andrei Croitoru, managing associate în cadrul act Botezatu Estrade Partners.
 
"Ce este, de fapt, frauda? Din perspectiva mea, este un furt şi furtul este un cuvânt de care noi, sincer, ne cam ferim. De mici am fost învăţaţi că a fura este ceva rău, este ceva ilegal, nu este etic. Noi vrem să fim oameni bun, nu răi. Putem da o definiţie răului? De ce oamenii răi fraudează? Răul apare atunci când ceea ce vine din noi nu este fructificat şi atunci apare lenea, nesimţirea faţă de noi şi faţă de cei din jurul nostru, apare egoismul, lăcomia. Nu uitaţi niciodată un lucru: răul nu are substanţă proprie, ci este alimentat tocmai de aceste comportamente despre care v-am vorbit. Atunci ne întrebăm de ce un angajat fraudează compania? Gândiţi-vă că creierul nostru primeşte foarte multe informaţii de la simţurile noastre - vizual, auditiv, kinestezic, olfactiv şi gustativ. Din păcate, doar atunci când pierdem aceste simţuri ne dăm seama cât de valoros este acel simţ. Aceste simţuri transmit către creierul nostru informaţii în fiecare secundă, aproximativ două milioane de biţi pe secundă. Numai că creierul nostru nu poate să proceseze mai mult de 2.000 de biţi de informaţii pe secundă. Deci, cum alege creierul nostru să proceseze din cele două milioane de biţi de informaţii pe secundă cele 2.000 de biţi pe secundă? Aşa ajungem la diferenţa dintre bine şi rău. Creierul procesează şi validează propriile credinţe, valori şi obiceiuri, practic cei şapte ani de acasă", a explicat Croitoru.
 
Acesta a adăugat că imaginea unui candidat, afişată la un interviu, se poate disipa ulterior, însă angajatorul trebuie să ştie că angajaţii au nevoie de foarte multă atenţie pentru a ajunge să vorbească despre problemele personale.
 
"Dacă credinţa mea este că doar dacă fraudez, doar dacă fur o să am o viaţă bună, eu şi familia mea, asta am să fac. Dacă acasă am văzut că părinţii mei fraudau şi le mergea bine, observ prietenii mei că fraudează şi le merge bine, de ce nu şi eu să fraudez? Când este vorba de neatenţie, se poate corecta foarte uşor, dar atunci când vorbim de obiceiuri, credinţe şi valori e mult mai complicat. Noi, oamenii, avem foarte multă nevoie de atenţie, de apreciere, să fim ascultaţi. Fiecare angajat are povestea lui. Într-adevăr, atunci când se angajează, la interviu, poate să vină cu o anumită imagine, dar ulterior aceasta se disipează şi rămâne angajatul aşa cum este el. Dacă eu, ca angajator, sunt atent şi îi dau atenţie angajatului, acesta se deschide în faţa mea şi începe să vorbească despre problemele lui. Oamenii pot intra, la un moment dat, într-o situaţie de criză şi fraudează pentru că au nevoie de foarte mulţi bani că au jucat la cazinou, de exemplu. De unde fac rost de bani? Din propria companie, pentru că acolo ştiu care sunt punctele sensibile. Sau are o persoană foarte apropiată care e foarte bolnavă şi are nevoie de bani...", a menţionat consultantul.
 
Specialiştii în investigaţii corporate au organizat, joi, la Bucureşti, primul Summit antifraudă din România, la care sunt aşteptaţi să participe reprezentanţi ai autorităţilor şi asociaţiilor de profil.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 12216 / 17643
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
Bohâlțeanu & Asociații a asistat Emma Lambda în achiziția Stratum Energy Romania, într-un mandat complex, desfășurat pe parcursul ultimilor 2 ani. Echipă multidisciplinară, formată din profesioniști specializați în Corporate ̸ M&A, Energy și Real Estate | Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner): ”Un proiect de mare anvergură pentru echipa noastră, având în vedere specificul domeniului, gradul complex de structurare a tranzacției și jurisdicțiile implicate”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Baciu Partners, Mușat & Asociaţii și Răzvan Dincă & Asociaţii, pe lista scurtă pentru distincția de ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2024, desfășurată la Londra. Ce spun ghidurile juridice despre activitatea firmelor
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Imobiliar)
Cariere în Drept | De vorbă cu Maria Stanca, unul dintre mai buni studenți ai Facultății de Drept din cadrul Universității din București - promoția 2023, care a ales profesia de notar: ”Pentru cei care își doresc o profesie juridică, într-adevăr, Facultatea de Drept nu se parcurge cu lejeritate, volumul de studiu și cerințele fiind considerabile. Îmi place foarte mult să lucrez cu oamenii și să dau înapoi societății; practicând dreptul, simt că tocmai asta fac”
Promovări la Popovici Nițu Stoica & Asociații | Patru avocați fac un pas înainte în carieră și devin avocați colaboratori coordonatori
Țuca Zbârcea & Asociații obține un precedent important într-un arbitraj ICC din industria de petrol și gaze
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...