ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

România a urcat pe locul 3 în Top 500 companii din Europa Centrală şi de Est, realizat de Coface

18 Septembrie 2019   |   AGERPRES

Pe primul loc în top de află Polonia, cu 175 de companii şi pe locul 2 Ungaria cu 71 de companii.

 
 
România a urcat pe locul 3 în Top 500 companii din Europa Centrală şi de Est (CEE) realizat de Coface, de pe locul 4, cu 61 de societăţi, în creştere de la 56, această evoluţie fiind pusă pe seama expansiunii consumului, a afirmat, miercuri, Eugen Anicescu, Country Manager Coface România, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Evoluţia economiei româneşti a fost una dinamică din punct de vedere al consumului. Vedem că avem în sectorul comerţului un număr important de jucători. Această creştere semnificativă a consumului a ajutat companiile din acest top să crească. Avem acolo foarte mulţi jucători din zona de retail. De asemenea, avem în sectorul de automotive jucători importanţi. Vedem că Ford are cea mai expansivă evoluţie din întreg topul. Ca o concluzie, expansiunea consumului este principalul motor, 70% din creşterea PIB-ului din România, se bazează pe aceasta evoluţie", a declarat Eugen Anicescu.


Conform ediţiei din acest an topului, realizată pe baza rezultatelor companiilor din 2018, România se clasează pe locul 3 în Top 500 CEE, cu 61 de companii, în creştere de la 56. Pe primul loc în top de află Polonia, cu 175 de companii şi pe locul 2 Ungaria cu 71 de companii.

În ceea ce priveşte România, cifra de afaceri agregată este de 69,46 miliarde de euro, în creştere cu 14,3%, a patra după Cehia, pe care a detronat-o ca număr. România are una dintre cele mai mici cifre de afaceri medii 1,139 miliarde de euro.

Automobile Dacia SA se află pe cea mai înaltă poziţie în top, locul 13, fiind urmată de OMV Petrom Marketing SRL, pe locul 26 şi OMV Petrom SA pe locul 27. Companii cu capital privat românesc sunt Dedeman, pe locul 115, Fildas Trading SRL, pe locul 277, şi Altex România, pe locul 286.

De asemenea, în top se află şi cinci companii deţinute de statul român: Romgaz, Hidroelectrica, Electrica, Complexul Energetic Oltenia şi Transelectrica.

Eugen Anicescu a afirmat că este posibil ca România să păstreze locul 3 şi în topul de anul viitor.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

    ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


     

    Ascunde Reclama
     
     

    POSTEAZA UN COMENTARIU


    Nume *
    Email (nu va fi publicat) *
    Comentariu *
    Cod de securitate*







    * campuri obligatorii


    Articol 16582 / 17637
     

    Ascunde Reclama
     
    BREAKING NEWS
    ESENTIAL
    Cariere în Drept | De vorbă cu Maria Stanca, unul dintre mai buni studenți ai Facultății de Drept din cadrul Universității din București - promoția 2023, care a ales profesia de notar: ”Pentru cei care își doresc o profesie juridică, într-adevăr, Facultatea de Drept nu se parcurge cu lejeritate, volumul de studiu și cerințele fiind considerabile. Îmi place foarte mult să lucrez cu oamenii și să dau înapoi societății; practicând dreptul, simt că tocmai asta fac”
    Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
    Promovări la Popovici Nițu Stoica & Asociații | Patru avocați fac un pas înainte în carieră și devin avocați colaboratori coordonatori
    Bohâlțeanu & Asociații a asistat Emma Lambda în achiziția Stratum Energy Romania, într-un mandat complex, desfășurat pe parcursul ultimilor 2 ani. Echipă multidisciplinară, formată din profesioniști specializați în Corporate ̸ M&A, Energy și Real Estate | Ionuț Bohâlțeanu (Managing Partner): ”Un proiect de mare anvergură pentru echipa noastră, având în vedere specificul domeniului, gradul complex de structurare a tranzacției și jurisdicțiile implicate”
    Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
    Țuca Zbârcea & Asociații obține un precedent important într-un arbitraj ICC din industria de petrol și gaze
    Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
    Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
    VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
    Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
    LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
    LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
     
    Citeste pe SeeNews Digital Network
    • BizBanker

    • BizLeader

        in curand...
    • SeeNews

      in curand...