ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Romcarbon a raportat profit în primul trimestru şi o cifră de afaceri în creştere cu 27%

14 Mai 2021   |   Agerpres

De asemenea, profitul net a crescut cu 459.066 lei în T1 2021, comparativ cu T1 2020 (când a fost consemnată pierdere 162.818 lei), la 296.248 lei.

 
 
Cifra de afaceri a societăţii Romcarbon a urcat cu 27% în primul trimestru comparativ cu perioada similară din 2020, la 61,769 milioane de lei, această creştere fiind rezultatul atât al majorării cantităţii vândute, cât şi al creşterii preţului de vânzare, potrivit raportului remis vineri de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
 
De asemenea, profitul net a crescut cu 459.066 lei în T1 2021, comparativ cu T1 2020 (când a fost consemnată pierdere 162.818 lei), la 296.248 lei.
 
"Costul materiei prime (granule de plastic) a crescut drastic nu numai ca preţ unitar, ci şi ca viteză a acestei creşteri. Aceste mişcări extreme de pe piaţa materiilor prime sunt mult dincolo de experienţa noastră, prin urmare se află în topul principalelor noastre provocări. Având în vedere cele de mai sus, echipa de conducere depune eforturi continue pentru a transfera această creştere în preţul de vânzare al produselor finite. Până în prezent, rezultatul final al eforturilor noastre a fost creşterea profitului net cu 459.066 lei comparativ cu T1 2020. Disponibilitatea materiei prime a fost critică în T1 2021, şi încă este, de aceea strategia noastră a fost să profităm de toate oportunităţile disponibile pentru a asigura stocul de materie primă, pentru a nu experimenta nicio întrerupere a activităţii de producţie, oferind astfel continuitate afacerii noastre. Această strategie este motivul creşterii stocurilor şi al creşterii datoriilor comerciale în comparaţie cu începutul anului. Echipa de management îşi va continua efortul de a ajusta preţul de vânzare în funcţie de costul materiei prime, astfel încât să putem stabiliza profitabilitatea la nivelul vizat sau cât mai aproape de acest nivel", spun reprezentanţii companiei.
 
EBITDA (profit brut + cheltuieli cu dobânzile + cheltuieli cu amortizarea + venituri din subvenţii) este de 2,579 milioane de lei, în creştere comparativ cu T1 2020 (2,172 milioane de lei), iar EBIT (profit brut + cheltuieli cu dobânzile) s-a situat la 620.002, mai mult de cât triplu faţă de cel din perioada similară din 2020 (184.881).
 
EBITDA operaţional este de 3,073 milioane de lei la finele lui martie 2021, în creştere cu 4% raportat la cel din T1 2020.
 
Romcarbon înregistra, la sfârşitul lunii martie 2021, datorii curente de 86,402 milioane de lei, în creştere cu 35%, iar datoriile pe termen lung se ridică la 23,741 milioane de lei, în urcare cu 10%.
 
Datoriile totale ale societăţii deţin 44,30% din Total Capitaluri şi datorii, înregistrând o creştere de 17,001 milioane de lei faţă de începutul anului, respectiv de 18,25%. Astfel, în T1 2021, acestea se situează la 110,143 milioane de lei.
 
În primele 3 luni din 2021, activele pe termen lung deţin 60,67% din activele societăţii, înregistrând o scădere cu 2,071 milioane de lei, respectiv de 1,35% faţă de începutul anului, şi au ajuns la 150,847 milioane de lei.
 
Activele financiare deţin o pondere de 10,89% în total active şi de 17,96% în total active pe termen lung.
 
Cu o experienţă de peste 65 de ani în procesarea polietilenei, polipropilenei, PVC-ului şi polistirenului, Romcarbon are reputaţia de a fi cel mai important producător de ambalaje de plastic din România şi unul dintre cei mai mari angajatori din judeţul Buzău, numărând aproximativ 900 de angajaţi. În ultimul deceniu, Romcarbon a făcut parte din industria verde, alegând să investească într-unul din cele mai mari parcuri industrial de reciclare din Europa Centrală şi de Sud-Est. La mijlocul anului 2012, Romcarbon lansează cea mai modernă fabrică de reciclare din România, putând astfel să închidă cercul reciclării.
 
Capitalul social subscris şi vărsat al companiei este de 26,41 milioane de lei. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 12075 / 17383
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Clifford Chance a asistat Erste Group și BCR în finanțarea dezvoltării unui proiect eolian onshore de 99,2 MW achiziționat de Nala Renewables de la OX2. Nadia Badea (Partener) și Andreea Șișman (Counsel), în prim plan
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
CMS asistă Nala Renewables la achiziția unui portofoliu de proiecte eoliene de 99,2 MW în România. Echipa multidisciplinară a fost condusă de Ramona Dulamea (Energy Counsel), sub supravegherea Variniei Radu (Energy Partner). Asistență pe parcursul întregului proces al tranzacției și cu privire la finanțarea proiectului
Băiculescu & Asociații își consolidează echipa | Horațiu Pătrașcu, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție se alătură pe poziția de Counsel și va coordona practica de Contencios Administrativ și Fiscal
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Cariere în Drept | Andrea Roxana Chihaia, printre cei mai buni zece absolvenți ai generației sale, acum stagiară, a intrat în profesie cu emoție și entuziasm. Ea spune că performanța nu se întreține singură, ci trebuie susținută. ”Trebuie să începem ca societate să credem în tineri, în potențialul lor și să le oferim oportunități pe măsură”
A nouăsprezecea ediție a Școlii de vară la NNDKP | Internship-ul include, pe lângă componenta practică, o serie de training-uri generale care facilitează integrarea în firmă și mai multe cursuri de specialitate. Ce trebuie să știe tinerii aflați la început de drum care vor să se alăture uneia dintre cele mai performante echipe de avocați și care sunt așteptările NNDKP legate de viitorii profesioniști care vor contribui la succesul firmei
CMS asistă INVL în finanțarea de 24 milioane EUR acordată de BERD și Eiffel pentru construcția unei centrale solare în România
RTPR a asistat Grupul Evryo la vânzarea portofoliului de energie regenerabilă către PPC Group. Echipa de avocați a fost coordonată de Roxana Ionescu (Partner) și Cezara Urzică (Senior Associate)
Promovări la Schoenherr & Asociații: Nora Olah devine local partner, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu (managing partner): ”Avocații promovați sunt specializați în domenii în care activitatea firmei s-a intensificat în ultimii ani. Fiecare dintre ei este un specialist confirmat în domeniul său de activitate”
Ana-Maria Baciu este singurul avocat din România nominalizat pentru premiul ‘Regulatory Lawyer or In-House Counsel of the Year’ acordat în cadrul Global Regulatory Awards 2024
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...