ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ING Bank România anunță continuarea programului IMM Invest și startul subprogramului Agro IMM Invest 2022

24 Martie 2022   |   BizLawyer

Pentru IMM Invest și Agro IMM Invest, ING are alocat în prima jumătate a anului un plafon de 750 milioane de lei.

 
 
ING Bank România participă și în acest an în programul IMM Invest, prin care întreprinderile mici și mijlocii pot accesa credite garantate de stat, pentru investiții sau capital de lucru.

Totodată, ING s-a alăturat și subprogramului Agro IMM Invest, pentru a susține fermierii și întreprinderile care își desfășoară activitatea în sectorul agro-alimentar.

Pentru IMM Invest și Agro IMM Invest, ING are alocat în prima jumătate a anului un plafon de 750 milioane de lei.

„Programul IMM Invest, aflat la a treia ediție, s-a bucurat de un succes enorm în anii precedenți și este un exemplu de bună practică în ceea ce privește parteneriatul dintre mediul privat și cel public.
În 2021, cererea de creditare a crescut pe fondul încrederii în revenirea economică, iar mulți antreprenori au reușit să identifice și să valorifice noi oportunități. Astfel, am primit peste 6.500 noi cereri și am acordat împrumuturi totale de peste 2,5 miliarde de lei de la lansarea programului. Aproximativ 80% dintre aceste credite au fost pentru întreprinderi micro și mici, așadar am fost alături de cei cu acces limitat la resurse financiare. Cererea pentru creditele de investiții a fost în creștere cu 16%, dar în continuare, cea mai mare pondere a fost pentru derularea activității curente.

Și în acest an, ING continuă să susțină mediul antreprenorial din România prin IMM Invest, precum și prin Agro IMM Invest”, a punctat Mihaela Oțel, Director Dezvoltare, în cadrul diviziei de Business Banking a ING Bank România.

Care sunt beneficiile subprogramului Agro IMM Invest?

În cazul Agro IMM Invest, ajutorul de stat acoperă costurile de finanțare la fel ca pentru IMM invest, însă oferă și o facilitate suplimentară - un grant de 10% din valoarea creditului. Fermierii pot accesa două tipuri de credite: pentru capital de lucru - de până la 5 milioane de lei și de investiții - de până la 10 milioane de lei.

„Prin subprogramul Agro IMM Invest, statul oferă garanții de până la 90% din valoarea creditelor acordate, o facilitate foarte importantă pentru fermieri. Aceștia nu au, în general, materii prime și produse finite pe stoc pentru garantarea unui credit, iar ciclul de producție este unul lung de câteva luni sau chiar un an. În consecință, fermierii întâmpină dificultăți in garantarea capitalului de lucru, iar acest program îi ajută să poată contracta un credit.
Împrumuturile sunt acordate pe termen mediu de 3 ani, cu posibilitatea de prelungire, ceea ce oferă predictibilitate în activitatea fermierilor, mai ales într-un context instabil. În plus, dobânzile și toate costurile de garantare sunt subvenționate de către stat în primele opt luni. Cel mai important avantaj rămâne grantul de 10% din valoarea creditului – dacă un fermier accesează un împrumut de un milion de lei, va trebui sa ramburseze doar 900.000 de lei”, a completat Marius Gavrea, Expert agribusiness, ING Bank România.

Ce trebuie să facă clienții interesați pentru a aplica la IMM Invest și Agro IMM Invest?

Atât clienții ING, cât și cei care nu sunt încă clienți ai băncii, pot aplica pe site-ul IMM Invest și pot alege ING ca bancă parteneră. După completarea datelor de identificare și atașarea declarației IMM, clienții trebuie să bifeze programul pe care vor să îl acceseze și să aleagă fondul de garantare FNGCIMM (pentru ambele programe).

FNGCIMM (Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri) va emite acordul de principiu pentru eligibilitatea în cadrul programului, iar ING va analiza cererea și va lua decizia de aprobare sau respingere. Ulterior, va transmite către FNGCIMM solicitarea privind acordarea garanției. După ce FNGCIMM analizează solicitarea de acordare, în caz afirmativ, va transmite băncii contractul de garantare și acordul de finanțare.

Mai multe informații despre programul IMM Invest și subprogramul Agro IMM Invest puteți găsi AICI.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2097 / 7945
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...