ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Electrica va investi în reţeaua de distribuţie, în acest an, cu 35% mai puţin decât anul trecut

12 Februarie 2019   |   AGERPRES

Nivelul de investiţii planificat pentru acest an este mai mic decât cel de anul trecut, de 900 de milioane de lei în total pentru cele trei distribuţii, dar şi faţă de cel din 2017, care a fost de aproximativ 750 de milioane de lei.

 
 
Electrica şi-a propus pentru acest an realizarea unui nivel de investiţii de 608 milioane de lei în total în reţeaua de distribuţie, cu 35% mai puţin decât anul trecut, dar cu aproximativ 43% mai mult decât obligaţia impusă de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), a declarat, marţi, Corina Popescu, CEO al Electrica, într-o întâlnire cu presa.

"Faţă de nivelul minim de investiţii impus de ANRE prin metodologia de distribuţie, respectiv cel puţin nivelul amortizării reglementate, Electrica are planificate puneri în funcţiune de investiţii în 2019 cu peste 43% mai mult. Vorbim despre peste 600 milioane lei puneri în funcţiune de investiţii la nivelul celor trei operatori de distribuţie din cadrul grupului pentru anul 2019, investiţii care vor avea ca efect îmbunătăţirea calităţii serviciilor pe care le asigurăm", a spus Popescu.


Nivelul de investiţii planificat pentru acest an este însă mai mic decât cel de anul trecut, de 900 de milioane de lei în total pentru cele trei distribuţii, dar şi faţă de cel din 2017, care a fost de aproximativ 750 de milioane de lei.

Anterior, tot marţi, ANRE a anunţat că operatorii de distribuţie a energiei electrice concesionari şi-au propus să realizeze în 2019 investiţii totale de aproximativ 1,6 miliarde de lei.

"În aplicarea cadrului de reglementare prin care au fost stabilite obligaţii ferme pentru operatorii de distribuţie a energiei electrice concesionari pentru realizarea investiţiilor asumate, aceştia au transmis la ANRE planurile de investiţii pentru anul 2019. Din situaţiile transmise, rezultă că cei opt operatori concesionari si-au propus să realizeze investiţii în valoare totală de circa 1,6 miliarde lei. Acest efort investiţional va ţinti, în proporţie de 90%, reţeaua electrică de distribuţie, în care se vor realiza lucrări de retehnologizare constând în înlocuirea echipamentelor uzate fizic şi moral, lucrări pentru reducerea pierderilor proprii tehnologice şi îmbunătăţirea calităţii serviciului, precum şi lucrări pentru extinderea de reţea. Un segment semnificativ din investiţii este dedicat implementării de sisteme de măsurare inteligentă, pentru care operatorii au alocat o valoare totală de circa 75 milioane lei, ceea ce reprezintă un procent de 6% din valoarea investiţiilor programate în anul 2019", se menţionează într-un comunicat al ANRE.

Potrivit datelor centralizate, E-Distribuţie Muntenia şi-a propus să investească în acest an suma de 310,473 milioane lei, în timp ce E-Distribuţie Banat are un plan de investiţii de 170,495 milioane lei, iar E-Distribuţie Dobrogea suma de 129,598 milioane lei.

De asemenea, Distribuţie Energie Oltenia anunţă investiţii de peste 212,5 milioane de lei, Delgaz Grid - de 148,648 milioane de lei, Electrica Distribuţie Muntenia Nord - de 212,043 milioane lei, Electrica Distribuţie Transilvania Nord - de 196,058 milioane de lei şi Electrica Distribuţie Transilvania Sud - de 200 milioane lei.

ANRE precizează că operatorii de distribuţie a energiei electrice concesionari au obligaţia realizării a cel puţin 95% din valoarea planului anual de investiţii asumat şi aprobat de către Autoritate.

"Menţionăm că nerealizarea planului anual de investiţii se sancţionează contravenţional cu amendă, care poate fi un procent situat între 5% şi 10% din cifra de afaceri realizată din activitatea de distribuţie a energiei electrice", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, începând cu anul 2018, autoritatea de reglementare a întărit controlul asupra activităţii investiţionale în domeniul reţelelor electrice de distribuţie, astfel încât să se înregistreze o îmbunătăţire reală a eficienţei, fiabilităţii şi siguranţei în funcţionare a acestora, reflectată în creşterea nivelului de performanţă a serviciului de distribuţie a energiei electrice.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8 / 11
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații!
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2024 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Răzvan Dincă & Asociaţii sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
WH Partners, o firmă de avocatură din Malta, deschide primul birou din România în parteneriat cu Simion & Partners | James Scicluna, Co-fondator și Managing Partner WH Partners: „Lansarea WH Simion & Partners în București ne întărește angajamentul de a ne dezvolta firma mai departe de Malta într-un mod de care să beneficieze strategic clienții noștri. Abilitățile tranzacționale ale Cosminei Simion și experiența pe care aceasta și echipa ei o aduc în tehnologie, digital, media și divertisment completează perfect serviciile noastre”
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Diana Latiș, 86 de puncte, printre primii intrați în anul 2023: ”La această facultate, cantitatea de informație care trebuie asimilată în timpul scurt al unui semestru este enormă, explicațiile nu sunt întotdeauna pe înțelesul nostru. Seminarele sunt cele care mai salvează cât de cât situația, în cadrul acestora putând discuta mai aplicat teoria predată la cursuri. Practica ne-ar fi cea mai utilă”
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
Eurohold şi EIG au deschis oficial o procedură de arbitraj împotriva Guvernului României, cu miza de 500 mil. €. Avocații României se vor înfrunta cu Pinsent Masons şi Djingov, Gouginski, Kyutchukov & Velichkov
Alpiq a obținut anularea integrală a unei decizii fiscale cu obligații de plată de cca. 158 mil. €. Sebastian Guțiu, Manging Partner Schoenherr: ”Această victorie majoră confirmă faptul că utilizăm abordarea corectă”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Daniela Bulacu, Head of Legal - Ringier România: “Viitorul este cel al dialogului la nivel de comunicate, fără implicarea orgoliilor personale. Cred că sunt necesare mai multe întâlniri profesionale unde putem să schimbăm opinii, să învățăm unii de la alții”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Mușat & Asociații câștigă prestigiosul premiu “Romania Firm of the Year” la LMG Life Sciences Awards EMEA 2024 în Londra | Paul George Buta, Managing Partner: “O recunoaștere internațională a eforturilor întregii firme în mandate extrem de sofisticate din domeniul life sciences, care au implicat un număr semnificativ de avocați”
LMG Life Sciences EMEA Awards 2024 | Adrian CHIRVASE, Partner în cadrul POPESCU & ASOCIAȚII, desemnat Avocatul Anului în White Collar Crime: ”Apreciez recunoașterea obținută și rămân implicat să susțin, la cele mai înalte standarde de excelență juridică, toate mandatele care ne sunt încredințate”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...