ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Bucharest Arbitration Days, 6-7 Iunie. Avocați din elita arbitrajului internațional vor discuta, la București, teme de actualitate

02 Mai 2019   |   Cristian Badea

Evenimentul este susținut de BizLawyer

 
 
Curtea de Arbitraj Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a Romaniei va organiza în perioada 6-7 iunie prima ediție a Bucharest Arbitration Days (BARD), un eveniment ce își propune să aducă la București elita arbitrajului local și internațional. Evenimentul este susținut de BizLawyer. Printre sponsorii BARD sunt firmele de avocatură Cliffond Chance Badea, CMS, Filip & Company, Mușat & Asociații, NNDKP, Popovici Nițu Stoica & Asociații (PNSA), Schoenherr, Suciu Popa, Țuca Zbârcea & Asociații și Zamfirescu Racoți & Partners (ZRP).

Lucrările conferinței internaționale se vor desfășura în amfiteatrul “Alexandru I. Cuza” de la CCIR Business Center din București. Agenda evenimentului - aici.


Tema de dezbatere a primei zile va fi ”Is there a Need to Reform International Arbitration?”, cuvintele de deschidere fiind rostirte de Mihai Daraban, președintele CCIR și Prof Dr. Ștefan Deaconu, președintele Curții de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Moderator al discuțiilor din primul panel va fi Crina Baltag, doctor in drept, avocat, specialist in arbitraj comercial și arbitrajul investițiilor, lector universitar-invitat al Universității din Stockholm, fost lector universitar al Școlii de Arbitraj Internațional - Queen Mary University of London și al Facultății de Drept, Universitatea FGV - Rio de Janeiro, fost Secretar-General al Curții de Arbitraj și Mediere Amcham Brazilia, Lector universitar, Universitatea Bedfordshire. Key Speaker va fi Professor Loukas Mistelis (director of the School of International Arbitratin at Queen Mary University of London).

A doua sesiune va avea ca temă de dezbatere ”The future of investment arbitration in the post-Achmea era” și va fi moderată de Florian Nițu, Managing Partner PNSA, membru în Colegiul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional. Printre lectori se vor regăsi Dr. Judith Knieper (Legal Officer UNCITRAL), Dr. Markus Burgstaller (partener Hogan Lovells - Londra), Epaminontas Triantafilou (partener Quinn Emanuel – Londra) și Mercy McBrayer (Research and Academic Affair Coordinator, Chartered Institute of Arbitrators – Londra).

Vor urma prelegerile susținute de Jose Ricardo Feris (Partener Squire Patton Boggs – Paris), Laila El Shetenawi (Arbitru independent și mediator – Dubai) și Jonathan Barnett (Consultant, Nivalion AG – Viena), într-o sesiune moderată de Sorina Olaru, Partener NNDKP și membru în Colegiul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional.

Prima zi a conferinței va continua sub tema ”Is there a Need to Reform International Arbitration?”, într-o sesiune moderată de Cornel Popa, Partener TZA și membru în Colegiul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional. Vorbitori vor fi Raid Abu-Manneh (Partener, Mayer Brown – Londra), Lucy Greenwood (Arbitru internațional, Greenwood Arbitration – Londra) și Stefan Brocker (Partener, Mannheim Swortling – Stockolm).

A doua zi va debuta cu o sesiune moderată de Prof Dr. Ștefan Deaconu, președintele Curții de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României și Dr. Crenguța Leaua, Managing Partner Leaua Damcali Deaconu Paunescu – LDDP, avocat, doctor în drept, conferenţiar universitar, fost Vicepreşedinte al Curţii de Arbitraj CCIR și fost Vicepreședinte al Curții Internaționale de Arbitraj ICC Paris. Lester Schiefelbein (CEO, Silicon Valley Arbitration & Mediation Center, fost Vicepresedinte și Deputy General Counsel al Lockheed Martin), va aborda tema ”Arbitration and ADR in Science & Technology Disputes”.

A doua sesiune a zilei, în care vorbitori vor fi Miroslav Dubovsky (Partener DLA PIPER – Praga), Roman Prekop (Partener Barger Prekop Attoneys – Bratislava), Dr. Beata Gessel Kalinowska Vel Kalisz (Senior Partner – Varșovia) și Artem Doudko (Partener Osborne Clarke – Londra) va fi moderată de Dr. Cosmin Vasile, Managing Partner ZRP și  membru în Colegiul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1598 / 1716
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...