ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Echipa de M&A a D&B David și Baias este implicată în 15 tranzacții aflate în diferite faze | Sorin David, Managing Partner: Activitatea societății noastre poate fi văzută ca un barometru al pieței. Pe baza proiectelor aflate în derulare, suntem optimiști și pentru perioada următoare

27 August 2019   |   Ștefania Enache

Domeniile în care societățile asistate activează sunt cel al serviciilor medicale, distribuție bunuri de larg consum și logistică, energie, domeniul imobiliar și materiale de construcții.

Sorin David, Partener Coordonator al D&B David şi Baias şi Anda Rojanschi, Partener

 
 
Avocații D&B David și Baias au fost implicați și pe parcursul acestui an în foarte multe proiecte interesante și provocatoare. Experții firmei de avocatură continuă să lucreze la capacitate maximă, toate indiciile conducând către ideea că 2019 este un an bun, iar bilanțul de final de an se anunță unul pozitiv. “Cele trei arii majore de practică care generează cea mai mare parte a veniturilor pentru D&B David și Baias, în mod tradițional, sunt: Corporate M&A, Litigii fiscale și Dreptul Concurenței.  În același timp, au înregistrat creșteri activitatea practicilor de drept imobiliar – real estate, GDPR, servicii financiare și dreptul muncii”, a declarat Sorin David, Partener Coordonator al D&B David şi Baias.


Practică de bază în cadrul D&B David şi Baias, aria de Corporate M&A s-a remarcat datorită numărului mare de proiecte pe care firma de avocatură le-a avut în lucru.

Echipa de Corporate M&A a D&B David și Baias, coordonată de Anda Rojanschi, Partener, a fost implicată și anul acesta într-un număr semnificativ de tranzacții în domeniul serviciilor medicale.

Printre cele mai relevante proiecte se află cel prin care a fost acordată asistență asociaților la vânzarea Spitalului Premiere către rețeaua Regina Maria, în care, alături de Anda Rojanschi, au fost implicate Mihaela Papandreia, Avocat Colaborator și Alice Spridon, Avocat Colaborator.

O altă tranzacție a fost preluarea laboratoarelor Genetic din București și Cluj tot de către rețeaua Regina Maria pentru care D&B David și Baias a furnizat de asemenea asistentă la vânzare, echipa fiind formată din Anda Rojanschi, Romana Hirițiu, Avocat Senior și Alice Spridon, Avocat Colaborator.

Un alt proiect important al echipei de Corporate M&A a fost cel în care D&B David și Baias a efectuat analiză de due diligence juridic asupra Focus Sat România SA și a asistat punctual M7 Group la achiziția societății Focus Sat România SA și finalizarea tranzacției. Tranzacția, în valoare de aproximativ 180 milioane de euro, finalizată în mai 2019, a însemnat vânzarea de către Liberty Global și achiziția de către M7 Group a serviciilor de satelit (DTH) din patru țări (România, Cehia, Slovacia și Ungaria), companiile vândute fiind Focus Sat (România), UPC Direct (Ungaria) și FreeSat (Republică Cehă și Slovacia). Asistența juridică de partea cumpărătorului a fost oferită de către D&B David și Baias, Paul Hastings Paris și Baker & McKenzie Luxemburg.  Din echipa D&B David și Baias au făcut parte Sorin David, Avocat Partener, Romana Hiritiu, Avocat Senior, Alice Spridon, Avocat Colaborator.


“De asemenea, D&B David și Baias este implicată permanent în numeroase proiecte de consultanță în materia legislației societăților comerciale, precum și în proiecte complexe de reorganizare corporativă (de tipul fuziunilor și divizărilor). Clienții sunt, în general, societăți leaderi de piață sau top 10 din sectoarele petrol și gaze, telecomunicații sau materiale de construcții, dar și societăți antreprenoriale din toată țara, active în diferite industrii”, explică Anda Rojanschi.

Echipa implicată în aceste proiecte este format din Sorin David, Partener Coordonator, Anda Rojanschi, Partener Corporate M&A, Cristina Păduraru, Avocat Senior Coordonator, Adina Oprea, Avocat Senior, Romana Hiritiu, Avocat Senior.

La ora actuală, echipa de M&A a D&B David și Baias este implicată în aproximativ 15 procese de tranzacție aflate în diferite faze, mai aproape de finalizare sau în fazele preliminare. Domeniile în care societățile asistate activează sunt cel al serviciilor medicale, distribuție bunuri de larg consum și logistică, energie, domeniul imobiliar și materiale de construcții.

Anda Rojanschi amintește faptul că, în prima parte a anului 2019, au avut loc câteva tranzacții de valori mari (în industrii diferite), avocatul fiind de părere că tendința va continua. “Sunt multe piețe care evoluează în direcția consolidării și vorbim aici de piață serviciilor medicale, distribuția de bunuri de larg consum, piață bancară.  Evoluția tehnologică este unul dintre factorii care influențează decizia de achiziție și societățile care dețin tehnologie cu element de noutate sunt foarte căutate, indiferent de industria în care acestea activează”, mai spune Partenerul D&B David și Baias.






O continuă dezvoltare în Real Estate

O activitate susținută se înregistrează și în zona de Real Estate, avocații având în lucru patru proiecte care implică dezvoltarea de către clienții D&B David și Baias a unor fabrici în diverse zone ale țării. 

“Industria românească se dezvoltă și o dată cu ea activitatea noastră de consultanță. Activitatea societății noastre poate fi văzută ca un barometru al pieței. Cu cât economia este mai efervescentă, cu atât proiectele noastre sunt mai multe și mai diverse. Pe baza proiectelor aflate în derulare, suntem optimiști și pentru perioada următoare cu privire la proiecte de tranzacții, dar și cu privire proiecte de investiții noi, mai ales în sectorul industrial. Sectorul automotive a stârnit un interes deosebit și anul acesta. Două dintre proiectele noastre de construcții se referă la asistență juridică acordată investitorilor pentru dezvoltarea unor fabrici pentru piese auto, în partea de nord a țării”, menționează Sorin David.

Unul dintre cele mai mari proiecte din perspectivă valorii investiției, în care firma D&D David și Baias este implicată, este asistența acordată grupului B. Braun, lider în domeniul medical, pentru încheierea unui contract de antrepriză generală în vederea construcției unei fabrici de produse perfuzabile, valoarea proiectului fiind estimată în presă la aproximativ 120 milioane euro. D&B David și Baias este în continuare implicată în acest proiect prin acordarea de asistență juridică specifică domeniului construcțiilor, echipa de real estate fiind formată din Georgiana Bălan, Avocat Senior Coordonator, Anca Alexandrescu, Avocat Senior și de Andrei Vlasin, Avocat.

În sectorul serviciilor financiare, D&B David și Baias a acordat asistentă juridică extinsă (precum și fiscală și prudențială, împreună cu colegii din PwC) unei instituții de credit române cu privire la scenariile de restructurare a activității sale prin transformarea într-o sucursală a unei instituții de credit din UE. Echipa este formată din Sorin David, Partener Coordonator, Ovidiu Bold, Avocat Senior Coordonator, Cătălina Ilie, Avocat.

“În domeniul serviciilor financiare, în prezent, acordăm consultanță juridică unui grup internațional care intenționează să autorizeze o instituție de plată în România, oferind multiple soluții care să vină în întâmpinarea nevoilor de business ale grupului, precum și asistență la întocmirea dosarului de autorizare și în relația cu Banca Națională a României”, precizează Sorin David

În materia concurenței, D&B David și Baias acordă asistență juridică pentru companii locale și multinaționale active în industrii precum retail, bunuri de consum, carburanți, energie și gaze, farma, bunuri industriale, servicii financiare, pe care le reprezintă în față Consiliului Concurenței numeroase. Serviciile acoperă atât latura preventivă, constând în furnizarea de traininguri specializate angajaților cheie, pregătirea de programe de conformare ori simularea de inspecții inopinate și de tip forensic, cât și latura defensivă, constând în servicii de asistență și reprezentare în cursul inspecțiilor inopinate, inclusiv de tip IT forensic și investigațiilor derulate de autoritatea de concurență. De asemenea, au asigurat și asigură asistență și reprezentare în procedurile de notificare și autorizare a concentrărilor economice.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1668 / 1881
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
RTPR alături de Grup Șerban Holding într-o finanțare de 73 mil. € acordată de un sindicat bancar. Echipa, coordonată de Alexandru Retevoescu (Partner) și Andreea Nedeloiu (Senior Associate) | Nicolae Lucian Șerban (CEO GSH): Ne dorim ca pe viitor să găsim în RTPR un partener pentru proiecte viitoare
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...