ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Echipa de M&A a D&B David și Baias este implicată în 15 tranzacții aflate în diferite faze | Sorin David, Managing Partner: Activitatea societății noastre poate fi văzută ca un barometru al pieței. Pe baza proiectelor aflate în derulare, suntem optimiști și pentru perioada următoare

27 August 2019   |   Ștefania Enache

Domeniile în care societățile asistate activează sunt cel al serviciilor medicale, distribuție bunuri de larg consum și logistică, energie, domeniul imobiliar și materiale de construcții.

Sorin David, Partener Coordonator al D&B David şi Baias şi Anda Rojanschi, Partener

 
 
Avocații D&B David și Baias au fost implicați și pe parcursul acestui an în foarte multe proiecte interesante și provocatoare. Experții firmei de avocatură continuă să lucreze la capacitate maximă, toate indiciile conducând către ideea că 2019 este un an bun, iar bilanțul de final de an se anunță unul pozitiv. “Cele trei arii majore de practică care generează cea mai mare parte a veniturilor pentru D&B David și Baias, în mod tradițional, sunt: Corporate M&A, Litigii fiscale și Dreptul Concurenței.  În același timp, au înregistrat creșteri activitatea practicilor de drept imobiliar – real estate, GDPR, servicii financiare și dreptul muncii”, a declarat Sorin David, Partener Coordonator al D&B David şi Baias.


Practică de bază în cadrul D&B David şi Baias, aria de Corporate M&A s-a remarcat datorită numărului mare de proiecte pe care firma de avocatură le-a avut în lucru.

Echipa de Corporate M&A a D&B David și Baias, coordonată de Anda Rojanschi, Partener, a fost implicată și anul acesta într-un număr semnificativ de tranzacții în domeniul serviciilor medicale.

Printre cele mai relevante proiecte se află cel prin care a fost acordată asistență asociaților la vânzarea Spitalului Premiere către rețeaua Regina Maria, în care, alături de Anda Rojanschi, au fost implicate Mihaela Papandreia, Avocat Colaborator și Alice Spridon, Avocat Colaborator.

O altă tranzacție a fost preluarea laboratoarelor Genetic din București și Cluj tot de către rețeaua Regina Maria pentru care D&B David și Baias a furnizat de asemenea asistentă la vânzare, echipa fiind formată din Anda Rojanschi, Romana Hirițiu, Avocat Senior și Alice Spridon, Avocat Colaborator.

Un alt proiect important al echipei de Corporate M&A a fost cel în care D&B David și Baias a efectuat analiză de due diligence juridic asupra Focus Sat România SA și a asistat punctual M7 Group la achiziția societății Focus Sat România SA și finalizarea tranzacției. Tranzacția, în valoare de aproximativ 180 milioane de euro, finalizată în mai 2019, a însemnat vânzarea de către Liberty Global și achiziția de către M7 Group a serviciilor de satelit (DTH) din patru țări (România, Cehia, Slovacia și Ungaria), companiile vândute fiind Focus Sat (România), UPC Direct (Ungaria) și FreeSat (Republică Cehă și Slovacia). Asistența juridică de partea cumpărătorului a fost oferită de către D&B David și Baias, Paul Hastings Paris și Baker & McKenzie Luxemburg.  Din echipa D&B David și Baias au făcut parte Sorin David, Avocat Partener, Romana Hiritiu, Avocat Senior, Alice Spridon, Avocat Colaborator.


“De asemenea, D&B David și Baias este implicată permanent în numeroase proiecte de consultanță în materia legislației societăților comerciale, precum și în proiecte complexe de reorganizare corporativă (de tipul fuziunilor și divizărilor). Clienții sunt, în general, societăți leaderi de piață sau top 10 din sectoarele petrol și gaze, telecomunicații sau materiale de construcții, dar și societăți antreprenoriale din toată țara, active în diferite industrii”, explică Anda Rojanschi.

Echipa implicată în aceste proiecte este format din Sorin David, Partener Coordonator, Anda Rojanschi, Partener Corporate M&A, Cristina Păduraru, Avocat Senior Coordonator, Adina Oprea, Avocat Senior, Romana Hiritiu, Avocat Senior.

La ora actuală, echipa de M&A a D&B David și Baias este implicată în aproximativ 15 procese de tranzacție aflate în diferite faze, mai aproape de finalizare sau în fazele preliminare. Domeniile în care societățile asistate activează sunt cel al serviciilor medicale, distribuție bunuri de larg consum și logistică, energie, domeniul imobiliar și materiale de construcții.

Anda Rojanschi amintește faptul că, în prima parte a anului 2019, au avut loc câteva tranzacții de valori mari (în industrii diferite), avocatul fiind de părere că tendința va continua. “Sunt multe piețe care evoluează în direcția consolidării și vorbim aici de piață serviciilor medicale, distribuția de bunuri de larg consum, piață bancară.  Evoluția tehnologică este unul dintre factorii care influențează decizia de achiziție și societățile care dețin tehnologie cu element de noutate sunt foarte căutate, indiferent de industria în care acestea activează”, mai spune Partenerul D&B David și Baias.






O continuă dezvoltare în Real Estate

O activitate susținută se înregistrează și în zona de Real Estate, avocații având în lucru patru proiecte care implică dezvoltarea de către clienții D&B David și Baias a unor fabrici în diverse zone ale țării. 

“Industria românească se dezvoltă și o dată cu ea activitatea noastră de consultanță. Activitatea societății noastre poate fi văzută ca un barometru al pieței. Cu cât economia este mai efervescentă, cu atât proiectele noastre sunt mai multe și mai diverse. Pe baza proiectelor aflate în derulare, suntem optimiști și pentru perioada următoare cu privire la proiecte de tranzacții, dar și cu privire proiecte de investiții noi, mai ales în sectorul industrial. Sectorul automotive a stârnit un interes deosebit și anul acesta. Două dintre proiectele noastre de construcții se referă la asistență juridică acordată investitorilor pentru dezvoltarea unor fabrici pentru piese auto, în partea de nord a țării”, menționează Sorin David.

Unul dintre cele mai mari proiecte din perspectivă valorii investiției, în care firma D&D David și Baias este implicată, este asistența acordată grupului B. Braun, lider în domeniul medical, pentru încheierea unui contract de antrepriză generală în vederea construcției unei fabrici de produse perfuzabile, valoarea proiectului fiind estimată în presă la aproximativ 120 milioane euro. D&B David și Baias este în continuare implicată în acest proiect prin acordarea de asistență juridică specifică domeniului construcțiilor, echipa de real estate fiind formată din Georgiana Bălan, Avocat Senior Coordonator, Anca Alexandrescu, Avocat Senior și de Andrei Vlasin, Avocat.

În sectorul serviciilor financiare, D&B David și Baias a acordat asistentă juridică extinsă (precum și fiscală și prudențială, împreună cu colegii din PwC) unei instituții de credit române cu privire la scenariile de restructurare a activității sale prin transformarea într-o sucursală a unei instituții de credit din UE. Echipa este formată din Sorin David, Partener Coordonator, Ovidiu Bold, Avocat Senior Coordonator, Cătălina Ilie, Avocat.

“În domeniul serviciilor financiare, în prezent, acordăm consultanță juridică unui grup internațional care intenționează să autorizeze o instituție de plată în România, oferind multiple soluții care să vină în întâmpinarea nevoilor de business ale grupului, precum și asistență la întocmirea dosarului de autorizare și în relația cu Banca Națională a României”, precizează Sorin David

În materia concurenței, D&B David și Baias acordă asistență juridică pentru companii locale și multinaționale active în industrii precum retail, bunuri de consum, carburanți, energie și gaze, farma, bunuri industriale, servicii financiare, pe care le reprezintă în față Consiliului Concurenței numeroase. Serviciile acoperă atât latura preventivă, constând în furnizarea de traininguri specializate angajaților cheie, pregătirea de programe de conformare ori simularea de inspecții inopinate și de tip forensic, cât și latura defensivă, constând în servicii de asistență și reprezentare în cursul inspecțiilor inopinate, inclusiv de tip IT forensic și investigațiilor derulate de autoritatea de concurență. De asemenea, au asigurat și asigură asistență și reprezentare în procedurile de notificare și autorizare a concentrărilor economice.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1688 / 1901
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Promovări la Schoenherr: Monica Cojocaru devine partner în structura internațională a grupului, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu, managing partner: ”Aceste promovări vin să confirme valoarea pe care o atribuim contribuției efective a colegelor noastre la dezvoltarea ariilor de practică din care fac parte – corporate m&a, energy, banking & finance, labour & employment – și a relației cu clienții firmei”
Clifford Chance Badea și-a extins echipa cu 15 avocați în 2024, după cel mai accelerat ritm de creștere și recrutare din ultimii ani | Daniel Badea, Managing Partner: ”Am avut colegi care au lucrat în birourile internaționale ale Clifford Chance, dar și în locuri precum Stockholm sau Zurich, pe proiecte transfrontaliere de o complexitate foarte mare, acoperind aproape toate continentele”
Sun Wave Pharma România, la vânzare. Jefferies consiliază exitul LetterOne, fond de investiții legat de doi oligarhi ruși
BACIU PARTNERS, numită ”Gold Stars of Romanian IP” de World Trademark Review în clasamentele WTR 1000 2025. Patru membri ai echipei, desemnați profesioniști de top în clasamentul individual
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
Cum poți dezvolta o carieră internațională cu programul Erasmus+ | Povestea lui Constantin Roșca, absolvent de Drept plecat din Fălticeni, care a ales să studieze la Universitatea din Istanbul. El este azi masterand în Drept Internațional Public în cadrul Universității Koç, cea mai prestigioasă din Turcia și stagiar în cadrul biroului Esenyel ̸ Partners, unul din cele mai cunoscute birouri internaționale de avocatură și consultanță juridică din țara desfășurată pe două continente
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...