ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

LadyLawyer.ro | Doamnele avocat dețin o pondere importantă în cadrul D&B David și Baias. Portretele unor avocate de succes și lunga listă a proiectelor coordonate

19 Martie 2019   |   Ștefania Enache

Structura de conducere a casei de avocatură este formată în proporție de 60% din doamne avocat-partener.

 
 
Avocatura de business nu mai este de foarte mult timp o profesie în care „bărbații sunt la putere”, numărul doamnelor care au cariere strălucite în acest domeniu fiind impresionant. D&B David şi Baias este una dintre firmele de pe piață în care reprezentantele sexului frumos dețin o pondere de 75%. Mai mult, structura de conducere a casei de avocatură este formată în proporție de 60% din doamne avocat-partener, recunoscute în branșă ca fiind lideri în ariile lor de expertiză.

Implicate în toate proiectele derulate de D&B David şi Baias, proiecte care implică achiziții, vânzări și reorganizări din diverse industrii, concurență, ajutor de stat, achiziții publice ori litigii complexe, ele fac echipe foarte puternice cu domnii avocați din firmă reușind să vină cu soluții remarcabile în mandatele care le sunt încredințate.”Indiferent de aria de expertiză, activitatea doamnelor avocat din D&B David și Baias a fost întotdeauna la înălțime”, punctează reprezentanții casei de avocatură.


Manuela Guia: Succesul se definește diferit pentru fiecare dintre noi

Manuela Guia este unul dintre cei mai străluciți avocați de concurență din România. Ea s-a alăturat echipei D&B David și Baias în anul 2003. Combinând cunoștințe de drept național și comunitar și având o vastă experiență, Manuela coordonează o echipă dinamică și creativă de specialiști în concurență, achiziții publice, proprietate intelectuală, dreptul contractelor, restructurare fiscală multi-jurisdicțională și tranzacții. Echipa coordonată de Manuela reprezintă unele dintre cele mai importante companii multinaționale și locale din sectorul privat de IT și telecomunicații, retail, farmaceutic, energie și din sectorul public.

“Cred că succesul se definește diferit pentru fiecare dintre noi și mai cred că inclusiv pentru aceeași persoană definiția poate să varieze în funcție de etapa specifică din carieră pe care o traversează fiecare. Pentru mine, azi, succesul înseamnă încrederea pe care fiecare client mi-o acordă și, mai ales, bucuria pe care o resimt de fiecare dată când știu că acel client trăiește cu convingerea că a făcut alegerea potrivită atunci când a decis să îmi încredințeze rezolvarea unor probleme extrem de relevante pentru el”, susține Manuela Guia.

Datorită rezultatelor obținute în dosarele pe care le-a instrumentat, Manuela este recomandată de principalele publicații juridice internaționale ca expert în materie de concurență, fiind recunoscută pentru experiența sa semnificativă în toate aspectele complexe ale domeniului.

Manuela a acordat asistență clienților în cursul investigațiilor, inspecțiilor și notificărilor privind fuziunile, a condus negocieri pentru angajamente, a reprezentat clienți în fața Consiliului Concurenței pentru toate tipurile de proceduri, inclusiv în timpul audierilor Plenului. De asemenea, a acordat asistență în materie de litigii, precum și consultanță privind conformitatea (de ex. prin simularea de inspecții inopinate, redactarea de manuale de bune practici, formare, evaluări ale riscurilor, elaborarea de mecanisme și strategii de aliniere la cerințele legale în lumina particularităților afacerii, modele de restructurare a afacerilor, evaluări individuale etc.).

Printre proiectele notabile pe care le-a finalizat trebuie nominalizat dosarul în care a  coordonat echipa care a obținut cu succes ajutorul de stat de la Ministerul Finanțelor pentru o investiție de peste 100 de milioane euro. În plus, ea a asistat companii din diverse industrii la pregătirea dosarelor de solicitare a finanțării din fonduri naționale și europene, contribuind și la elaborarea documentelor de conformitate privind ajutoarele de stat.

Manuela a publicat articole de specialitate și a organizat numeroase prezentări, seminarii și cursuri de formare, participând de asemenea la elaborarea legilor și reglementărilor în materie de concurență, ajutoare de stat, achiziții publice, aviație, mass-media etc.

Manuela este recomandată ca avocat de banda 1 în Concurență / Practici anticoncurențiale de către ghidul Chambers and Partners, Ediția 2018

“Propun să nu ne îmbolnăvim de suferințele vestice. În România, nici acum și nici în trecutul apropiat, nu am simțit vreo dominație masculină în lumea avocaturii și nici nu am suferit vreo discriminare. Femeile, ca și bărbații, se remarcă în această profesie prin coloană morală, profunzime în analiză, pasiune și evident „prezență scenică””, arată Manuela Guia.



Descoperă oportunitățile de recrutare de pe LegiTeam! GRATUIT.



Anda Rojanschi: Majoritatea partenerilor din firmele de avocatură sunt femei

Anda Rojanschi nu crede că, în România zilelor noastre, avocatura este o profesie dominată de barbați. De altfel, statisticile arată că majoritatea partenerilor din firmele de avocatură sunt femei.
 
Licențiată în Drept la Universitatea București, Anda este membră a Baroului București din 1996 și s-a alăturat echipei D&B David si Baias în anul 2002.

Anda este Partener în materie de societăți comerciale, fuziuni și achiziții. Coordonează practica  de consultanță în materie de societăți comerciale și tranzacții. Anda este parte a conducerii echipei integrate de Tranzacţii PwC/D&B și coordonează, de asemenea, echipa fiscală și cea juridică a PwC și D&B.

Anda acordă consultanță clienților cu privire la structurarea tranzacțiilor complexe, supraveghează analizele juridice și asistă clienții pe durata negocierilor. Anda a coordonat un număr semnificativ de proiecte de achiziții, vânzări și restructurări din diverse sectoare de activitate. Expertiza sa include dreptul comercial, dreptul muncii si dreptul mediului.

Anda este recunoscută și recomandată de Chambers & Partners, Best Lawyers, IFLR 1000, Legal 500 ca avocat fruntaş în domeniul Comercial Fuziuni şi Achiziţii.
 
În plus, Anda este co-lector la cursurile Fuziuni şi Achiziţii de la Facultatea de Drept din cardul Universității Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Este vorbitor la evenimente de specialitate și publică articole axate pe subiecte legate de fuziuni și achiziții.

În 2018, Anda a fost recunoscută ca avocat de banda 3 în drept Comercial, Fuziuni & Achiziții de către Chambers & Partners.

Avocatura este o profesie vocațională. Poți face performanță dacă îți place ceea ce faci și faci lucrurile cu pasiune. Eu măsor prin urmare succesul în avocatură prin raportare la mulțumirea pe care o am atunci când clientul meu încheie o tranzacție de succes și prin faptul că lucrez cu plăcere în proiectele în care sunt implicată. Chiar după mai mult de 20 de ani de profesie, fiecare negociere este provocatoare și găsesc multe teme foarte interesante care merită studiate”, nuanțează Anda Rojanschi.



Intră pe
www.in-houselegal.ro pentru a vedea opiniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în companii importante, urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității in-house și propune subiecte. Suntem alături de tine!



Ana-Maria Iordache: Profesia de avocat este astăzi una dintre cele mai solicitante

Liga femeilor de succes din cadrul D&B David și Baias o include și pe Ana-Maria Iordache. Ea este absolventă a Facultății de Drept, Universitatea A.I. Cuza Iași și deține o diplomă de master în Drept European, obținută în cadrul aceleiași universități. Ana-Maria s-a alăturat echipei D&B în anul 2009 și a devenit Partener în anul 2018.

Ana-Maria are o experiență de peste 10 ani în domeniul litigiilor fiscale și administrative, reprezentând cu succes numeroși clienți atât în fața autorităților și instanțelor de judecată din România, cât și în procedurile derulate in fața Curții de Justiție a Uniunii Europene. 

Ana-Maria a acumulat o vastă expertiză în numeroase cazuri complexe în care a oferit servicii juridice unui număr mare de clienți, companii naționale și internaționale, din diferite industrii precum petrol și gaze, construcții, automotive, farmaceutic, telecomunicații și retail.

Sfera sa de practică include o gamă variată de litigii din domeniul dreptului fiscal, dreptului administrativ, dreptului concurenței, protecția datelor cu caracter personal, precum și litigii generate de procedura executării silite. Într-una dintre cauzele de referință în care Ana-Maria a fost implicată, a reprezentat cu succes în fața instanțelor naționale de judecată unul dintre cei mai importanți  jucători pe piața de energie din România într-o serie de litigii fiscale, în urma cărora au fost anulate mai multe decizii de impunere și acte de executare silită, procedurile derulându-se pe parcursul a patru ani de litigii.

Este greu de găsit un barometru pentru măsurarea succesului însă dacă ar fi să mă raportez la un astfel de barometru cred ca pentru mine cel mai elocvent este feedback-ul clienților și al colegilor cu care lucrez. Senzația de bucurie și împlinire pe care o are întreaga echipă la finalul fiecărui dosar câștigat și mulțumirea clientului pe care îl reprezentăm este cu siguranță treapta cea mai înaltă a succesului”, precizează Ana-Maria Iordache.

Partenerul D&B David și Baias susține despre profesia de avocat  că este astăzi una dintre cele mai solicitante întrucât necesită nu numai cunoștințe tehnice dar și multă perseverență, determinare și mai ales puterea de a îmbina strategia juridică cu pragmatismul comercial. “Acestea sunt calitățile pe care mă bazez și pe care încerc să le perfecționez cu fiecare ocazie. Avocatura de business nu mai este demult o profesie dominată de bărbați. Cred că femeile sunt cel puțin la același nivel sau poate chiar pe alocuri surclasează colegii avocați și asta pentru că de regulă doamnele sunt mult mai ambițioase și au acea intuiție care le ajută să nu scape niciun detaliu, iar în avocatură atenția la detalii este esențială”, explică avocatul.

Ana-Maria a reprezentat cele mai importante companii din domeniul telecomunicațiilor,  farmaceutic, petrol și gaze în litigii de dreptul concurenței, obținând anularea sau reducerea semnificativă a amenzilor aplicate de autoritatea de concurență. Totodată, Ana-Maria a reprezentat patru clienți importanți pe parcursul procedurilor complexe derulate în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene în dosare complexe de fiscalitate.

Ana-Maria este în mod constant lector la numeroase conferințe pe teme de fiscalitate și un contribuitor important la discuțiile privind modificările legislative în materia procedurii fiscale și a reglementărilor de mediu, fiind recomandată ca expert în aceste domenii de prestigioasa publicație de specialitate Legal 500.





Cea mai bună decizie legată de profesie am luat-o atunci când am răsfoit pentru prima dată un raport de investigație redactat de către Consiliul Concurenței și am decis pe loc că aceasta este calea profesională pe care îmi voi concentra eforturile. Și ar mai fi mii de alte decizii, luate zi de zi, care împreună au contribuit la continua mea fascinație pentru această profesie fără de care nu mă pot imagina.

                                  Manuela Guia, Partener D&B David şi Baias

Sunt trei decizii pe care le-am luat și care, din fericire, au fost foarte bune: când am ales facultatea de drept am făcut-o pentru că am simțit ca este un domeniu care mă atrage și care mi se potrivește; am ales avocatura la terminarea facultății într-o perioadă în care avocatură de afaceri era încă la început în România; m-am specializat în materia fuziunilor și achizițiilor, o arie de expertiză care îmi oferă în fiecare zi ocazia să interacționez cu oameni extraordinari: clienții mei și colegii din celelalte firme de avocatură.

                                                     Anda Rojanschi, Partener D&B David şi Baias

Fără îndoială alegerea de a activa în domeniul litigiilor fiscale a fost cea mai inspirată alegere din carieră. Avocatura de litigii a fost dintotdeauna prima opțiune pentru mine iar oportunitatea de a mă specializa în litigii fiscale a desăvârșit această alegere întrucât este un domeniu de nișă, extrem de provocator dar și antrenant în același timp, lăsându-mi libertatea de a „naviga” atât prin legislație națională cât și europeană și de a experimenta soluții dintre cele mai diverse și inovative, care până acum s-au dovedit a fi de succes, ceea ce îmi dă încrederea de a continua.

                        Ana Maria Iordache, Partener D&B David şi Baias



Generațiile noi vin puternic din spate


D&B David şi Baias este una dintre firmele de avocatură care a promovat întotdeauna tinerele talente. În rândul avocaților care activează în firmă se remarcă foarte multe reprezentante ale sexului frumos care au îmbrățișat această profesie și care promit cariere de succes.


Adina Oprea
(foto) este absolventă a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Titu Maiorescu şi membră a Baroului Bucureşti din anul 2014. De asemenea, deţine o diplomă de master în dreptul afacerilor şi un certificat de absolvire a cursului „Bazele antreprenoriatului”, livrat de Institutul de Antreprenoriat din cadrul Universităţii de Ştiinţe Aplicate din Frankfurt şi desfășurat la Universitatea Titu Maiorescu din Bucureşti.
Adina face parte din echipa de Corporate M&A a D&B David şi Baias din ianuarie 2014.



Anca Alexandrescu
(foto) este absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității din București și este membră a Baroului București din 2009. În noiembrie 2017 s-a alăturat echipei de Corporate M&A din cadrul D&B David și Baias.

Anca este specializată în real estate și a câștigat experiență în tranzacții imobiliare. A acordat asistență atât unor dezvoltatori locali, cât și internaționali, implicați în proiecte imobiliare și proiecte de infrastructură în România. Anca a fost implicată în tranzacții de achiziție de păduri, terenuri agricole, parcuri solare și eoliene.

Romana Hiriţiu (foto) este absolventă a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, membră a Baroului Cluj din 2013 şi a Baroului Bucureşti din 2015.

Romana face parte din echipa de Corporate M&A a D&B David şi Baias din mai 2015.

Anterior colaborării cu D&B David şi Baias, Romana şi-a desfăşurat activitatea într-o firmă de avocatură românească, unde a acumulat experienţă în domeniul dreptului civil şi comercial şi a efectuat un stagiu de practică în cadrul Băncii Europene de Investiţii din Luxemburg.



Intră pe LadyLawyer.ro și află mai multe despre activitatea, preocupările și proiectele doamnelor avocat din cele mai importante firme de pe piața locală.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1682 / 1763
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandra Pădurariu, Head of legal affairs and compliance | Samsung Electronics: “Viitorul este guvernat de adaptarea la schimbare și de pregătirea continuă în domeniul noilor tehnologii și al provocărilor generate de acestea. Sunt bucuroasă să pot contribui cu experiența mea ca și mentor la formarea și ghidarea unor tineri implicați în rezolvarea problemelor sociale prin utilizarea tehnologiei”
LegiTeam: Clifford Chance Badea is looking for junior ̸ mid-level associates
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...