ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Practica de M&A și Tehnologie a Clifford Chance Badea a asistat Abris Capital Partners la preluarea unui pachet majoritar în Global Technical Group

23 Iulie 2019   |   BizLawyer

Echipa de avocați, formată din Nadia Badea, partener, Mihai Măcelaru (lead counsel), Ecaterina Burlacu (avocat senior pe aspecte de M&A), Mihnea Niculescu, Bogdan Micu și Octavian Marcu (avocați), precum și Diana Crângașu (avocat senior specializat pe aspecte de dreptul concurenței) a acordat asistență Abris Capital Partners pe parcursul întregului proces, de la etapa de due diligence, la structurarea tranzacției, negocierea și redactarea documentației aferente.

Nadia Badea (partener) si Mihai Măcelaru (lead counsel) - Clifford Chance Badea

 
 
Clifford Chance Badea a acordat asistenţă fondului de private equity Abris Capital Partners în legătură cu preluarea unui pachet majoritar în Global Technical Group, cel mai mare furnizor de soluții end-to-end pentru managementul construcțiilor și integrator de soluții tehnice și de securitate.

Nadia Badea, partener Clifford Chance și coordonatorul ariei de practică M&A din cadrul biroului de la București, spune: „Anunțăm o nouă tranzacție cu Abris Capital Partners, cu care am lucrat constant în ultimii ani la un număr de achiziții, exit-uri și proiecte de finanțare, de această dată într-o nouă industrie – tehnologia, care are atât de mult potențial în România. În ceea ce ne privește, am adus în proiect know how-ul nostru consacrat în tranzacțiile de private equity, înțelegerea aprofundată a nevoilor și intereselor clientului, precum și expertiza integrată în industria tehnologiei, pe care Clifford Chance o cultivă cu prioritate în ultimii ani, la nivel global”.


Echipa de avocați, formată din Nadia Badea, partener, Mihai Măcelaru (lead counsel), Ecaterina Burlacu (avocat senior pe aspecte de M&A), Mihnea Niculescu, Bogdan Micu și Octavian Marcu (avocați), precum și Diana Crângașu (avocat senior specializat pe aspecte de dreptul concurenței) a acordat asistență Abris Capital Partners pe parcursul întregului proces, de la etapa de due diligence, la structurarea tranzacției, negocierea și redactarea documentației aferente.
   
„Într-un context în care tehnologia acaparează tot mai mult agenda publică și strategiile de business din întreaga lume, tranzacțiile în această arie se înmulțesc”, spune Mihai Măcelaru, lead counsel și coordonatorul practicii de Tehnologie a Clifford Chance Badea. „Ne-am bucurat să fim alături de unul dintre cele mai dinamice fonduri de private equity din România pe o tranzacție care, fără îndoială, va propulsa un exemplu antreprenorial de succes spre următoarea etapă de dezvoltare”.

Clifford Chance Badea este consultantul juridic de încredere al Abris Capital Partners încă din 2013, asistând fondul de investiții în toate tranzacțiile sale din România, printre care achizițiile din industria de curierat (preluarea Cargus de la DHL/Deutsche Post și a portofoliilor TCE Logistica, CRX și Otto Curier, în 2013; preluarea Urgent Curier în 2014) și vânzarea companiei de curierat Urgent Cargus către Mid Europa Partners, în 2018; intrarea în acționariatul Pehart Tec Group, unul dintre cei mai importanți producători de hârtie tissue din România și cea mai mare companie independentă de profil din CEE (2015); achiziția companiei cu activități în managementul deșeurilor Green Group, un investitor de top în industria verde ce operează puncte de lucru în România, Serbia, Macedonia și Germania (2016).

Portofoliul recent al tranzacțiilor din Tehnologie, Media și Telecom (TMT) la nivel local include:

•    Emisiunile de obligațiuni DIGI: Asistență acordată consorțiului format din J.P. Morgan și Deutsche Bank în legătură cu emisiunea de obligațiuni în valoare de 350 milioane de euro lansată în 2016 de Digi Communications (DIGI), societatea care deține operatorul telecom RCS&RDS, precum și asistență acordată Citigroup în legătura cu o nouă emisiune de obligațiuni în valoare de 200 milioane de euro lansată în februarie 2019 și care urmează să fie consolidată cu obligaţiunile emise de DIGI în 2016.
•    Czech Media Invest preia activele radio ale Lagardère Group din Europa Centrală și de Est: Asistență acordată grupului Czech Media Invest (CMI) pe tot parcursul tranzacției privind achiziția activelor din segmentul radio pe care conglomeratul media internațional Lagardère Group le deținea în Europa Centrală și de Est;
•    Fondul de investiţii Vitruvian Partners preia 30% din acțiunile BitDefender - Asistență acordată fondului de investiții Vitruvian Partners în legătură cu preluarea a 30% din acțiunile companiei BitDefender, cel mai mare producător român de software.
•    Listarea Digi Communications N.V. - Asistență din perspectiva legislației românești acordată consorțiului de bănci format din Citigroup și Deutsche Bank - în calitate de Coordonatori Globali, respectiv BT Capital Partners S.A., BRD - Groupe Societe Generale S.A., Societe Generale S.A., Raiffeisen Bank S.A. și Wood & Company Financial Services - în calitate de bookrunners, în legătură cu oferta publică secundară de acțiuni în Digi Communications N.V. și admiterea acestora la tranzacționare pe piața reglementată administrată de Bursa de Valori București. 
•    Finanțarea achiziției Netcity Telecom de către Direct One - Asistență acordată Băncii Comerciale Române SA și BRD Groupe Société Générale în legătură cu finanțarea acordată în tranzacția de achiziție a NetCity de către Direct One.
•    Refinanțare RCS & RDS printr-o emisiune de obligațiuni și un împrumut sindicalizat - Asistență acordată JP Morgan & Citibank în legătură cu emisiunea de obligațiuni de 350 milioane Euro cu scadență pe șapte ani. 

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1566 / 1767
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
SCA Bondoc si Asociații anunță cu mare tristețe trecerea în neființă a colegului și prietenului avocat Horațiu Dumitru
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...