ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Avocații D&B David și Baias și PwC România au acordat consultanță Tarom în procesul de aprobare a ajutorului de stat de salvare de către Comisia Europeană

02 Martie 2020   |   BizLawyer

PwC România și D&B David și Baias vor continua să acorde consultanță Tarom pe parcursul elaborării planului de restructurare și a procedurii de aprobare a ajutorului de stat de restructurare.

Sorin David, Partener coordonator D&B David si Baias

 
 
PwC România și D&B David și Baias, societatea de avocatură afiliată PwC în România, au acordat consultanță companiei aeriene Tarom S.A. și Ministerului Transporturilor, acționarul majoritar al acesteia, în toate etapele procesului de obținere a acordului Comisiei Europene - DG Competition pentru ajutorul de stat de salvare în valoare de 36,71 milioane euro.

”Echipa PwC România și D&B David și Baias a participat în toate etapele acestui demers, de la efectuarea analizei de oportunitate, la identificarea ajutorului de stat ca fiind soluția capabilă să ducă la eficientizarea Tarom, până la elaborarea notificării către Comisia Europeană”, explică Sorin David, Partener coordonator D&B David și Baias.


De asemenea, echipa a luat parte la procesul de prenotificare, asigurând coordonarea eficientă a tuturor părților implicate.

“Având în vedere urgența obținerii lichidităților necesare pentru continuarea activității Tarom SA, atât procesul de prenotificare, cât și cel de notificare s-au desfășurat extrem de rapid și au însemnat furnizarea în timp scurt a unor informații complexe privind o multitudine de aspecte juridice și financiare, precum și eforturi deosebite din partea tuturor celor implicați. Din acest motiv suntem mândri că ajutorul de stat a fost aprobat de Comisia Europeană”, a declarat Adrian Șter, Partener D&B David și Baias și coordonator al practicii de concurență și ajutor de stat.

“Felicit echipa integrată a PwC România și D&B David și Baias pentru această reușită care se datorează atât expertizei noastre în cazuri complexe de ajutor de stat, cât și colaborării excepționale cu reprezentanții Tarom, Ministerului Transporturilor Infrastructurii și Comunicării, Ministerului Finanțelor, Consiliului  Concurenței și Reprezentanței Permanente a României la Bruxelles”, a declarat Ionuț Simion, Country Managing Partner PwC România.

PwC România și D&B David și Baias vor continua să acorde consultanță Tarom pe parcursul elaborării planului de restructurare și a procedurii de aprobare a ajutorului de stat de restructurare.

Comisia Europeană a anunțat, luni, 24 februarie, că măsura acordării împrumutului de către statul român este compatibilă cu normele UE și va contribui la asigurarea prestării ordonate a serviciilor de transport aerian, protejându-se astfel interesul pasagerilor și menținerea conectivității regionale.

Potrivit operatorului aerian, această măsură va contribui la asigurarea continuării operării companiei, în special pe numeroasele rute în care TAROM este singurul furnizor şi va evita perturbările pentru pasageri, fără a denatura concurenţa pe piaţa unică.

TAROM operează în prezent pe zborurile externe şi interne cu o flotă compusă din 25 aeronave. Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române fost înfiinţată în 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membră a Alianţei SkyTeam, din 1993 membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA).

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6610 / 8449
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Mușat & Asociații a obținut rejudecarea cererii de revizuire în cazul torționarilor lui Gheorghe Ursu
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Filip & Company a asistat Mozaik Investments la vânzarea unui pachet minoritar din acțiunile 5 to go către Invenio Partners și ACP
Mușat & Asociații își actualizează identitatea vizuală și lansează un nou website
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...