ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Raiffeisen renunţă la preluarea unei participaţii la firma de construcţii Strabag

08 Mai 2024   |   Agerpres

Renunţarea reprezintă un nou pas înapoi din partea celei mai mari bănci occidentale prezente în Rusia, care este intens criticată pentru legăturile sale cu Moscova.

 
 
Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International (RBI) a abandonat oferta de a prelua de la un oligarh rus o participaţie în valoare de 1,5 miliarde de euro la grupul de construcţii Strabag, în urma presiunilor din partea SUA de a renunţa la tranzacţie, transmite Reuters.

Renunţarea reprezintă un nou pas înapoi din partea celei mai mari bănci occidentale prezente în Rusia, care este intens criticată pentru legăturile sale cu Moscova.

Anunţul vine după câteva săptămâni de presiuni asupra băncii privind planul de preluarea a unei participaţii la firma de construcţii Strabag. La finele anului trecut, Raiffeisen a anunţat că are de gând să cumpere o participaţie la grupul austriac Strabag de la o companie de construcţii controlată de oligarhul rus Oleg Deripaska. Raiffeisen susţine că această tranzacţie este o modalitate prin care să deblocheze o parte din miliardele de euro pe care în prezent le are blocate în Rusia şi, de asemenea, o posibilitate pentru reducerea legăturilor cu această ţară.


"În urma recentelor discuţii cu autorităţile relevante, RBI nu a putut obţine sprijinul necesar pentru a finaliza tranzacţia", a anunţat miercuri grupul bancar austriac.

În ultimele săptămâni, mai mulţi oficiali din cadrul Trezoreriei SUA şi-au exprimat îngrijorările cu privire la tranzacţia dintre Raiffeisen şi oligarhul rus, cu prilejul unor reuniuni cu reprezentanţii băncii şi autorităţile. De asemenea, Raiffeisen Bank International se aşteaptă să i se ceară de către Banca Centrală Europeană să îşi reducă mai rapid operaţiunile de creditare şi plăţi care implică Rusia.

Deja RBI face obiectul analizei Oficiului pentru Controlul Activelor Străine SUA (OFAC), au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Unii oficiali austrieci au avertizat în mod privat banca să nu încheie tranzacţia, deoarece ar fi considerată o încălcare a sancţiunilor, susţin sursele.

Strabag este una din cele mai mari firme de construcţii din Europa şi a construit Stadionul Olimpic pentru Jocurile de Iarnă de la Soci, precum şi apartamente de lux în Moscova.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 20 / 7992
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...