
SUCIU POPA

Contact:
Telefon: 0374 494 944; 0374 490 225
Fax: 0374 094 490
E-mail: andrei.georgescu@suciupopa.ro
Practica lui Andrei Georgescu acoperă dreptul român şi comunitar al concurenţei, dreptul proprietăţii intelectuale, drept societar, fuziuni şi achizitii, proceduri de conformare, domeniul farmaceutic, precum şi solutionarea litigiilor în astfel de sectoare.
De-a lungul timpului, Andrei a asistat şi reprezentat companii multinaţionale în proceduri de autorizare a concentrărilor economice, litigii, investigaţii de concurenţă şi inspecţii inopinate, precum şi în litigii din domenii precum IT, farmaceutic, energie şi alte industrii reglementate. Andrei este consilier în proprietate industrială, oferind asistenţă în materia protecţiei, licenţierii şi disputelor privind mărci, desene şi modele industriale şi drepturi de autor.
Mandate reprezentative:
• Asistenţă juridică acordată unei companii multinaţionale activă în domeniul berii şi al băuturilor, cu privire la vânzarea activelor sale din România către o companie japoneză ce produce bere și băuturi răcoritoare, ca parte a unei tranzacţii transfrontaliere care a inclus România, Cehia, Ungaria, Polonia şi Slovacia, a cărei valoare depăşeşte 7 miliarde de dolari.
• Asistenţă juridică acordată unei companii multinaţionale care la nivel internaţional deține, în diverse țari, licențe de îmbuteliere pentru mărci internaționale de renume, cu privire la dobândirea controlului unic indirect asupra companiilor sale din România.
• Asistenţă juridică acordată unei companii din România, afiliată uneia dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume într-o investigație antitrust în legătură cu presupusul abuz de poziție dominantă.
• Membru al echipei desemnat de autoritatea română de concurență ca agent de monitorizare în implementarea angajamentelor asumate de un furnizor de telecomunicații mobile de top și de distribuitorii săi, ca urmare a investigațiilor efectuate în legătură cu potențiale acorduri anticoncurențiale între cei trei furnizori de telecomunicații din România și distribuitorii lor.
Educaţie:
• Universitatea Bucureşti, Diploma de licenţă în drept
Afilieri:
• Baroul Bucureşti
• Consilier al Camerei Naționale a Consilierilor în proprietate industrială din România
CELE MAI COMENTATE
VIZUALIZATE
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...