ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Apostol: ASF a sesizat organele competente când au rezultat suspiciuni cu privire la o posibilă încălcare a dispoziţiilor în materie penală

03 Februarie 2023   |   Agerpres

El a subliniat că posibilele fapte penale sesizate organelor de cercetare penală sunt exceptate de la liberul acces la informaţiile de interes public.

 
 
Autoritatea de Supraveghere Financiară a sesizat organele competente de fiecare dată când, în urma acţiunilor de supraveghere şi control, au rezultat suspiciuni cu privire la o posibilă încălcare a dispoziţiilor în materie penală, potrivit purtătorului de cuvânt al ASF, Daniel Apostol.
 
El a subliniat că posibilele fapte penale sesizate organelor de cercetare penală sunt exceptate de la liberul acces la informaţiile de interes public.
 
Precizarea vine în urma informaţiilor apărute în presă, conform cărora ASF ar fi decis să facă plângere penală împotriva conducerii Euroins.
 
"Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) înţelege să nu comenteze aspecte care fac obiectul unor anchete penale sau dosare aflate pe rolul unor instituţii/autorităţi sau organe de specialitate ale statului. În ceea ce priveşte posibilele fapte penale sesizate organelor de cercetare penală de către ASF, precizăm că aceste informaţii sunt exceptate de la liberul acces la informaţiile de interes public, în conformitate cu prevederile art. 12 alin. (1) lit. e) şi f) din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare. Totodată, dorim să menţionăm faptul că, ori de câte ori, în urma acţiunilor de supraveghere şi control desfăşurate de ASF, în temeiul prerogativelor legale deţinute, au rezultat suspiciuni cu privire la o posibilă încălcare a dispoziţiilor în materie penală, A.S.F. a sesizat organele competente cu privire la aspectele constatate", a explicat Daniel Apostol.
 
Joi seara, conducerea Euroins semnala într-o declaraţie transmisă presei că informaţiile vehiculate în presă au ca scop "destabilizarea întregii pieţe de RCA din România" şi au menţionat că intenţionează să se adreseze "autorităţii de reglementare pentru a lua măsuri şi a proteja companiile de asigurări de pe piaţă de astfel de atacuri mediatice".
 
"Pentru a evita orice dubiu şi pentru a fi pe deplin transparentă, Euroins, sub supravegherea ASF, a efectuat un inventar al tuturor litigiilor deschise şi, de asemenea, încheiate până la 31 octombrie 2022. Rezultatele acestei verificări a inventarului au fost transmise la ASF în data de 16 ianuarie 2023, împreună cu toate remedierile provizioanelor până la 31 decembrie 2022. În concluzie, conducerea a făcut tot posibilul pentru a evalua în mod corespunzător situaţia actuală complicată, fiind şi mai surprinsă în ceea ce priveşte presupusul caz penal împotriva managementului companiei pe acest subiect", au subliniat reprezentaţii Euroins Insurance Group AS.
 
În luna decembrie 2022, societatea Euroins România Asigurare-Reasigurare a fost sancţionată cu amendă de 309.400 lei, de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, conform unui comunicat transmis de ASF în urmă cu o săptămână.
 
"Autoritatea de Supraveghere Financiară precizează că societatea Euroins România Asigurare-Reasigurare SA a fost sancţionată, în luna decembrie 2022, cu amendă în cuantum de 309.400 lei, pentru următoarele fapte: încălcarea prevederilor art. 21 alin. (4) din Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie, respectiv pentru nerespectarea termenului de plată de 10 zile de la data acceptării ofertei; încălcarea prevederilor art. 21 alin. (1) din Legea 132/2017, respectiv pentru nesoluţionarea cererii în termen de 30 de zile de la înaintarea acesteia prin netransmiterea unei oferte sau notificări în acest termen; încălcarea prevederilor art. 21 alin. (5) din Legea 132/2017, respectiv pentru neachitarea penalităţilor odată cu despăgubirea", potrivit ASF.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1847 / 8654
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...