ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Benchmark Litigation Europe 2019 | Șapte firme locale de avocați au intrat pe lista scurtă a performerelor în materie de litigii. Cinci avocați concurează la titlul de Avocatul anului 2019 în România

29 Martie 2019   |   Cristian Badea

Firmele aflate pe lista scurtă au avut o cazuistică bogată și au primit recomandări atât de la celelalte societăți de avocați de pe piața locală, cât și de la clienți.

De la stanga la dreapta: Cătălin Alexandru (PeliFilip), Luminita Popa (Suciu Popa), Ioan Roman (Maravela & Asociatii), Sorin Stratulă (Stratulă & Asociatii) si Ioana Gelepu (Tuca Zbârcea & Asociatii)

 
 
Șapte case de avocați din Romania sunt invitate să participe la ceremonia premierii celor mai bune firme europene în materia soluționării disputelor, în cadrul galei Benchmark Litigation Europe Awards 2019, ce se va desfășura în data de 15 mai, la Londra. Benchmark Litigation este un proiect al grupului Euromoney Institutional Investor PLC, din care, printre altele, mai face parte și IFLR (International Financial Law Review). Pentru titlul de Firma de avocatură a anului 2019 în România concurează, în ordine alfabetică, Maravela & Asociații, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, PeliFilip, Popovici Niţu Stoica & Asociaţii, Suciu Popa, Țuca Zbârcea & Asociaţii și Zamfirescu Racoti & Partners.


În cadrul galei Benchmark Litigation Europe Awards 2019, va fi acordat și premiul Avocatul anului 2019 în România în materia soluționării disputelor. La titlul de Lawyer of the Year concurează acum Cătălin Alexandru (PeliFilip), Ioana Gelepu (Țuca Zbârcea & Asociații), Luminița Popa (Suciu Popa), Ioan Roman (Maravela & Asociații) și Sorin Stratulă (Stratulă & Asociatii), fiecare dintre ei fiind evidențiat drept Dispute resolution Star în clasamentul Benchmark Litigation Europe 2019, pentru activitatea în dispute comerciale, tranzacționale, legate de proprietate intelectuală, insolvență, employment, concurență, energie și resurse naturale, arbitraj comercial sau dreptul penal al afacerilor.

Lansat în SUA, în 2008, ghidul juridic a demarat anul trecut cercetarea pe Vechiul Continent și acoperă pentru prima dată piața litigiilor din Europa. Clasamentul realizat de Benchmark Litigation are la bază trei criterii cheie: cazuistica, opiniile avocaților din fiecare piață analizată și feedback-ul clienților. Echipa de cercetare a analizat informațiile transmise de firmele de avocați, a realizat interviuri și sondaje on-line și a obținut de la clienți feedback în legatură cu prestațiile profesioniștilor în drept cu care au interacționat.

Firmele aflate pe lista scurtă au avut  o cazuistică bogată și au primit recomandări atât de la celelalte societăți de avocați de pe piața locală, cât și de la clienți.

Firmele românești, văzute de Benchmark Litigation

Potrivit Benchmark Litigation, în perioada de cercetare, Maravela & Asociații a reprezentat o companie alimentară românească într-un litigiu legat de încălcarea mărcii, a asistat un alt client în cadrul unui litigiu legat de o achiziție publică și a acordat consultanță și reprezentare producătorului european de echipamente sportive Salomon, într-un caz complex cu aspecte de proprietate intelectuală și white-collar crime legate de produsele contrafăcute.


Pe palierul litigiilor, PeliFilip are mai mulți clienți în domeniul energetic, printre care Benchmark Litigation amintește Electrica, Hidrolectrica, EDP Renewables și Alpha Eolica. Avocații au asistat un client în peste zece procese legate de legislația privind drepturile de autor și abuzul de poziție dominantă, l-au reprezentat pe jucătorul de tenis Ilie Năstase într-un caz internațional de arbitraj sportiv împotriva Federației Internaționale de Tenis, au reprezentat A & D Pharma în litigii legate de mărci comerciale și contrafaceri și au reprezentat Bayer într-o dispută fiscală în valoare de 6,6 milioane de euro.

Cu o echipă de 30 de litigatori dedicați disputelor comerciale și corporative, firma Popovici Nițu Stoica & Asociații este evidențiată de Benchmark Litigation în sfera litigiilor corporative. Ghidul juridic amintește că firma are echipe de specializate dedicate pentru a acoperi disputele legate de concurență, proprietate intelectuală și Real Estate. Ciprian Dontu și Ilinca Stefanescu-Goanga sunt nume-cheie în firmă. Pe parcursul perioadei de cercetare, firma a asistat Immofinanz într-o dispută asupra unui acord privind cumpărarea de acțiuni.

Echipa de litigii de la Suciu Popa este formată din trei parteneri și șapte avocați care reprezintă în mod activ clienți în arbitraje internaționale, în litigii comerciale și civile și în materie de insolvență. Potrivit Benchmark Litigation, Managing Partner-ul Luminita Popa este personajul cheie în practica de Dispute resolution a firmei. Ghidul juridic amintește că Suciu Popa a acționat în mai multe arbitraje ICC, într-unul dintre mandate reprezentând furnizorul de energie Enel Investment Holding împotriva statului român cu privire la o opțiune de vânzare cu o valoare mai mare de 520 de milioane de euro. Suciu Popa a asistat, de asemenea, compania de construcții Colas într-un arbitraj ICC care a rezultat dintr-un contract FIDIC. Printre clienții firmei din această arie de practică sunt și Hunt Oil, Hidroelectrica, Black Sea Oil & Gas și Daimler. Clienții au spus că Suciu Popa este ”o firmă excelentă în soluționarea litigiilor” și că ”este una dintre puținele firme românești care lucrează în cazuri mari”.

Echipa de litigii a firmei Țuca Zbârcea & Asociații este formată din 58 de avocați, dintre care 40 de avocați se ocupă de litigii interne și arbitraj, arată Benchmark Litigation. Ghidul juridic amintește că firma acționează într-un arbitraj ICSID de 4.4 miliarde de dolari pentru compania minieră canadiană Gabriel Resources. De asemenea, firma a ajutat Federația Română de Fotbal să facă apel împotriva unor acuzații penale și civile, legate de o dispută de 237 de milioane de euro, cu un fost membru al federației de fotbal. Clienții au spus că "avocați firmei foarte pasionați și dedicați"  sau că "avocații sunt foarte buni profesioniști".

Soluționarea litigiilor reprezintă jumătate din munca avocaților Zamfirescu Racoți & Partners, arată Benchmark Litigation, iar echipa este formată din 36 de litigatori, dintre care cinci sunt parteneri care activează activ în sectorul bancar, construcții și energie. Numele-cheie din cadrul departamentului de litigii sunt Călin-Andrei Zamfirescu, Stan Tirnoveanu, Cosmin Vasile și Alina Tugearu. Pe parcursul perioadei de cercetare, firma a asistat cu succes Agenția Națională pentru Resurse Minerale într-un litigiu cu compania de energie Chevron în cadrul unui arbitaj ICC.

Lista scurtă a premiilor Benchmark Litigation este disponibilă aici iar clasamentul avocaților recunoscuți anul acesta este accesibil aici.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1671 / 1765
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...