Benchmark Litigation Europe 2019 | Șapte firme locale de avocați au intrat pe lista scurtă a performerelor în materie de litigii. Cinci avocați concurează la titlul de Avocatul anului 2019 în România
29 Martie 2019
Cristian BadeaFirmele aflate pe lista scurtă au avut o cazuistică bogată și au primit recomandări atât de la celelalte societăți de avocați de pe piața locală, cât și de la clienți.
De la stanga la dreapta: Cătălin Alexandru (PeliFilip), Luminita Popa (Suciu Popa), Ioan Roman (Maravela & Asociatii), Sorin Stratulă (Stratulă & Asociatii) si Ioana Gelepu (Tuca Zbârcea & Asociatii) |
Șapte case de avocați din Romania sunt invitate să participe la ceremonia premierii celor mai bune firme europene în materia soluționării disputelor, în cadrul galei Benchmark Litigation Europe Awards 2019, ce se va desfășura în data de 15 mai, la Londra. Benchmark Litigation este un proiect al grupului Euromoney Institutional Investor PLC, din care, printre altele, mai face parte și IFLR (International Financial Law Review). Pentru titlul de Firma de avocatură a anului 2019 în România concurează, în ordine alfabetică, Maravela & Asociații, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, PeliFilip, Popovici Niţu Stoica & Asociaţii, Suciu Popa, Țuca Zbârcea & Asociaţii și Zamfirescu Racoti & Partners.
În cadrul galei Benchmark Litigation Europe Awards 2019, va fi acordat și premiul Avocatul anului 2019 în România în materia soluționării disputelor. La titlul de Lawyer of the Year concurează acum Cătălin Alexandru (PeliFilip), Ioana Gelepu (Țuca Zbârcea & Asociații), Luminița Popa (Suciu Popa), Ioan Roman (Maravela & Asociații) și Sorin Stratulă (Stratulă & Asociatii), fiecare dintre ei fiind evidențiat drept Dispute resolution Star în clasamentul Benchmark Litigation Europe 2019, pentru activitatea în dispute comerciale, tranzacționale, legate de proprietate intelectuală, insolvență, employment, concurență, energie și resurse naturale, arbitraj comercial sau dreptul penal al afacerilor.
Lansat în SUA, în 2008, ghidul juridic a demarat anul trecut cercetarea pe Vechiul Continent și acoperă pentru prima dată piața litigiilor din Europa. Clasamentul realizat de Benchmark Litigation are la bază trei criterii cheie: cazuistica, opiniile avocaților din fiecare piață analizată și feedback-ul clienților. Echipa de cercetare a analizat informațiile transmise de firmele de avocați, a realizat interviuri și sondaje on-line și a obținut de la clienți feedback în legatură cu prestațiile profesioniștilor în drept cu care au interacționat.
Firmele aflate pe lista scurtă au avut o cazuistică bogată și au primit recomandări atât de la celelalte societăți de avocați de pe piața locală, cât și de la clienți.
Firmele românești, văzute de Benchmark Litigation
Potrivit Benchmark Litigation, în perioada de cercetare, Maravela & Asociații a reprezentat o companie alimentară românească într-un litigiu legat de încălcarea mărcii, a asistat un alt client în cadrul unui litigiu legat de o achiziție publică și a acordat consultanță și reprezentare producătorului european de echipamente sportive Salomon, într-un caz complex cu aspecte de proprietate intelectuală și white-collar crime legate de produsele contrafăcute.
Pe palierul litigiilor, PeliFilip are mai mulți clienți în domeniul energetic, printre care Benchmark Litigation amintește Electrica, Hidrolectrica, EDP Renewables și Alpha Eolica. Avocații au asistat un client în peste zece procese legate de legislația privind drepturile de autor și abuzul de poziție dominantă, l-au reprezentat pe jucătorul de tenis Ilie Năstase într-un caz internațional de arbitraj sportiv împotriva Federației Internaționale de Tenis, au reprezentat A & D Pharma în litigii legate de mărci comerciale și contrafaceri și au reprezentat Bayer într-o dispută fiscală în valoare de 6,6 milioane de euro.
Cu o echipă de 30 de litigatori dedicați disputelor comerciale și corporative, firma Popovici Nițu Stoica & Asociații este evidențiată de Benchmark Litigation în sfera litigiilor corporative. Ghidul juridic amintește că firma are echipe de specializate dedicate pentru a acoperi disputele legate de concurență, proprietate intelectuală și Real Estate. Ciprian Dontu și Ilinca Stefanescu-Goanga sunt nume-cheie în firmă. Pe parcursul perioadei de cercetare, firma a asistat Immofinanz într-o dispută asupra unui acord privind cumpărarea de acțiuni.
Echipa de litigii de la Suciu Popa este formată din trei parteneri și șapte avocați care reprezintă în mod activ clienți în arbitraje internaționale, în litigii comerciale și civile și în materie de insolvență. Potrivit Benchmark Litigation, Managing Partner-ul Luminita Popa este personajul cheie în practica de Dispute resolution a firmei. Ghidul juridic amintește că Suciu Popa a acționat în mai multe arbitraje ICC, într-unul dintre mandate reprezentând furnizorul de energie Enel Investment Holding împotriva statului român cu privire la o opțiune de vânzare cu o valoare mai mare de 520 de milioane de euro. Suciu Popa a asistat, de asemenea, compania de construcții Colas într-un arbitraj ICC care a rezultat dintr-un contract FIDIC. Printre clienții firmei din această arie de practică sunt și Hunt Oil, Hidroelectrica, Black Sea Oil & Gas și Daimler. Clienții au spus că Suciu Popa este ”o firmă excelentă în soluționarea litigiilor” și că ”este una dintre puținele firme românești care lucrează în cazuri mari”.
Echipa de litigii a firmei Țuca Zbârcea & Asociații este formată din 58 de avocați, dintre care 40 de avocați se ocupă de litigii interne și arbitraj, arată Benchmark Litigation. Ghidul juridic amintește că firma acționează într-un arbitraj ICSID de 4.4 miliarde de dolari pentru compania minieră canadiană Gabriel Resources. De asemenea, firma a ajutat Federația Română de Fotbal să facă apel împotriva unor acuzații penale și civile, legate de o dispută de 237 de milioane de euro, cu un fost membru al federației de fotbal. Clienții au spus că "avocați firmei foarte pasionați și dedicați" sau că "avocații sunt foarte buni profesioniști".
Soluționarea litigiilor reprezintă jumătate din munca avocaților Zamfirescu Racoți & Partners, arată Benchmark Litigation, iar echipa este formată din 36 de litigatori, dintre care cinci sunt parteneri care activează activ în sectorul bancar, construcții și energie. Numele-cheie din cadrul departamentului de litigii sunt Călin-Andrei Zamfirescu, Stan Tirnoveanu, Cosmin Vasile și Alina Tugearu. Pe parcursul perioadei de cercetare, firma a asistat cu succes Agenția Națională pentru Resurse Minerale într-un litigiu cu compania de energie Chevron în cadrul unui arbitaj ICC.
Lista scurtă a premiilor Benchmark Litigation este disponibilă aici iar clasamentul avocaților recunoscuți anul acesta este accesibil aici.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 1785 / 1879 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Mușat & Asociații a obținut rejudecarea cererii de revizuire în cazul torționarilor lui Gheorghe Ursu
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Filip & Company a asistat Mozaik Investments la vânzarea unui pachet minoritar din acțiunile 5 to go către Invenio Partners și ACP
Mușat & Asociații își actualizează identitatea vizuală și lansează un nou website
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Bondoc și Asociații obține o clarificare importantă la ÎCCJ cu privire la stabilirea competenței pentru soluționarea litigiilor în legătură cu încheierea contractelor finanțate din fonduri alocate prin PNRR, de către beneficiari privați care nu au obligația aplicării procedurilor de achiziție publică
Țuca Zbârcea & Asociații a oferit asistență juridică în legătură cu obținerea unei facilități de credit în valoare de 29,5 mil. € de către o societate parte a Weerts Group
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...