ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Hidroelectrica își întărește structura de personal cu 219 posturi

03 Februarie 2023   |   BizLawyer

În aceste condiții, modificarea de organigramă are în vedere creșterea eficienței companiei și întărirea capacității de răspuns pe segmente strategice: management de proiect, investiții, dezvoltare, trading și furnizare, suport pentru IPO.

 
 
Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica a probat în ședința din data de 31 ianuarie a.c., la propunerea managementului companiei, noua schemă de organizare internă a societății. Schimbarea de organigramă - cu efecte asupra structurii interioare a Hidroelectrica, presupune suplimentarea structurii organizatorice cu 272 noi posturi destinate întăririi departamentelor societății, dar și restrângeri de activitate pentru zonele mai puțin solicitate funcțional (-53 de posturi).

”Ne bucură să putem anunța astăzi crearea de noi locuri de muncă într-una dintre cele mai profitabile și competitive firme românești: Hidroelectrica. Modificările recente ne vor permite accelerarea ritmului investițional, precum și consolidarea relației cu clienții prin îmbunătățire semnificativă a serviciilor oferite acestora” – a declarat Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica.


Înființarea posturilor vine ca urmare a unei analize interne serioase și a consultării partenerului social. Hidroelectrica a început acum câțiva ani un proces care vizează modernizarea structurală și transformarea societății în companie orientată pe proiecte. Aceasta transformare organizațională are loc cu ajutorul unui consultant extern, Roland Gareis Consulting (RGC) GmbH, firma cu experiență internațională în consultanță, specializată în managementul proceselor, al proiectelor și în managementul schimbării. Optimizarea structurii organizatorice este rezultatul acestui demers, care aduce o schimbare atât culturală, cât și structurală.
”Suntem într-o perioadă a provocărilor – trebuie să îndeplinim cu celeritate cerințele investiționale ale planului RePower Europe, ne aflăm în plin proces de listare la bursă, avem o creștere spectaculoasă a portofoliului de clienți pe zona de furnizare.
În aceste condiții, modificarea de organigramă are în vedere creșterea eficienței companiei și întărirea capacității de răspuns pe segmente strategice: management de proiect, investiții, dezvoltare, trading și furnizare, suport pentru IPO.
În ceea ce privește activitatea de exploatare a centralelor hidroelectrice, trecem la implementarea normei de 5,2 salariati /post operativ pentru personalul operativ de tura. Aceste posturi nou inființate vor  reducere numărul de ore suplimentare efectuate de către personalul de exploatare și vor ajuta la pregatirea schimbului de generații.
Dorim să atragem și să motivăm personal bine pregătit și competitiv, capabil să aducă plus valoare companiei noastre”- a subliniat Badea. ”Nivelul beneficiilor salariale oferite personalului nou angajat urmează să fie corespunzătoare cu nivelul salarial în branșă, cu contractul colectiv de muncă, precum și cu nivelul pachetelor de motivare oferite de societățile multinaționale cu care Hidroelectrica intră în concurență directă.  Facem precizarea că toate posturile vor fi scoase la concurs în mod public, pe site-ul societății noastre, și îi invităm pe cei interesați și care - evident, au pregătirea necesară cerințelor de ocupare a posturilor, să urmărească anunțurile companiei.”

Hidroelectrica este cea mai profitabilă companie din România, societatea  înregistrând o cifră de afaceri de 6,3 mld lei în anul 2021 (ultimul an fiscal încheiat), mai mare cu 63% față de anul precedent, și un profit operațional (EBITDA) de 4,7 mld lei, de asemenea în creștere cu 71% (față de anul precedent). Compania contribuie anual către bugetul de stat cu 90% din profitul obținut.

Reamintim că numai în ceea ce privește proiectele noi, de diversificare, Hidroelectrica și-a asumat prin strategia aprobată de acționariat, a căror valoare estimată totală este de circa 5,104 mld. Lei pentru următorii ani.  Realizarea acestora presupune punerea în funcţiune de capacităţi noi de producţie cu o putere instalată totală de peste 655 MW, coroborat cu  o producţie medie anuală estimată la circa 1.763,92 GWh/an.

De asemenea, Hidroelectrica a intrat recent pe piața de furnizare de energie electrică, rata de creștere pe acest segment fiind una impresionantă. Practic, într-o perioadă relativ scurtă, compania a ajuns de la cca. 800 de locuri de consum pe segmentul casnic în anul 2019, la peste 500.000 la acest moment.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4144 / 16823
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...