ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Studiu EY: programele de transformare au șanse de reușită de 12 ori mai mari prin concentrarea pe factorul uman

24 Aprilie 2024   |   BizLawyer

96% dintre programele de transformare ajung în puncte de cotitură care duc la abaterea de la cursul stabilit * Rezolvarea acestor provocări prin concentrarea pe oameni poate dubla probabilitatea procesului de transformare de a înregistra rezultate peste așteptări în indicatorii cheie de performanță (x 1,9 ori) și crește viteza programului (probabilitate de 2,1 ori mai mare) * Elementul uman joacă un rol esențial și crește semnificativ șansele de reușită a unei transformări, îmbunătățind performanțele de până la 12 ori

 
 
Cel mai recent studiu realizat de organizația EY în colaborare cu Saïd Business School din cadrul Universității Oxford a generat date noi despre ce se întâmplă când se consideră că un program de transformare s-a abătut sau urmează să se abată de la cursul stabilit (puncte de cotitură) și echipa de conducere intervine cu intenția de a-i îmbunătăți performanțele.

Rezultatele studiului arată că punctele de cotitură sunt prezente în aproape toate programele de transformare, 96% dintre respondenți afirmând că s-au confruntat cu cel puțin un punct crucial pe parcursul unui proiect, iar 76% le consideră inevitabile în condițiile lipsei de predictibilitate a mediului economic actual. Studiul are la bază sondarea unui grup de 846 de persoane cu funcții de conducere și a 840 de angajați, provenind din 23 de țări și 16 sectoare economice, precum și pe cinci studii de caz calitative.

Datele acestui studiu realizat în colaborare de organizația EY și Saïd Business School pe o perioadă de trei ani au evidențiat faptul că transformările nu sunt liniare și că, pe fondul volatilității globale și a ritmului accelerat al schimbărilor, este necesar un nou mod de gândire cu privire la cum trebuie să negocieze liderii aceste momente cruciale, gestionând în același timp și evoluțiile din interiorul și din exteriorul unei organizații. Datele relevă că oamenii se află în centrul acestei noi mentalități.

Studiul a constatat că, atunci când liderii nu adoptă o abordare orientată spre oameni în gestionarea punctelor de cotitură, programul de transformare prezintă o probabilitate de 1,6 ori mai mare de a înregistra performanțe sub așteptări și o probabilitate de 3,5 ori mai mare de a provoca angajaților emoții negative, precum neliniște, teamă și reticență față de schimbări viitoare.


Cei care adoptă o viziune flexibilă, orientată spre oameni în cazul atingerii unui punct crucial au șanse mai mari să readucă programul la cursul stabilit și, de asemenea, să dubleze viteza programului de transformare per total (de 2,1 ori), să îmbunătățească performanța generală a programului în raport cu indicatorii cheie de performanță de aproape două ori (1,9 ori) și să crească deschiderea angajaților față de următorul program de transformare (de 1,9 ori).

Studiul a evidențiat că o abordare orientată spre oameni se face în trei pași (detectare, conștientizare situațională și acțiune), care cresc de 12 ori șansele de succes generale ale transformării:

· Identificare: punerea accentului pe detectarea timpurie prin analiza nu doar a indicatorilor clasici cu rezultate sub așteptări, ci și a modificărilor emoționale și de comportament manifestate de oamenii implicați în transformare

· Conștientizare situațională: identificarea și soluționarea cauzelor problemelor, în colaborare cu membrii echipei de la nivelul întregului program de transformare

· Acțiune: reiterarea celor șase factori cheie care creează condițiile pentru transformări de succes, stabiliți în cartea noastră albă inițială, care sunt: conducere implicată, colaborare, cultivarea unei culturi a modelelor, responsabilizare, grijă și recunoașterea impactului emoțional al tehnologiei.


Claudia Sofianu, Partener, liderul departamentului Impozit pe venit și contribuții sociale, EY România: „Noua ediție a studiului reconfirmă faptul că, atunci când oamenii sunt implicați activ într-un proces de transformare, ei nu doar că aduc idei inovatoare, dar devin și avocati ai schimbării. Punând accent pe învățarea continuă și adaptabilitate, o abordare centrată pe oameni asigură un program care ramâne flexibil și receptiv la nevoile în evoluție, menținându-și astfel dinamismul. În timp ce punctele de cotitură sunt inevitabile într-un program de transformare în contextul actual, conform studiului și ca element de noutate observat, marea diferență o fac liderii organizației în abordarea acestora. Astfel, aceia dintre ei care văd în aceste momente de cotitură oportunități de îmbunătățire și accelerare a programului au mai multe șanse să conducă un program transformațional de succes”.

Studiul a identificat un nou standard pentru sprijinirea liderilor și echipelor acestora în realizarea optimă a programelor de transformare, standard care transcende măsurătorile clasice ale indicatorilor cheie de performanță și pune accent pe importanța înțelegerii impactului și rolului emoțiilor umane ca valori de referință într-un proces de transformare, demonstrând valoarea orientării spre oameni.

Pentru a citi raportul integral, vă invităm să vizitați: ey.com/humans

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 34 / 16823
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...