ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

BCR şi Erste Group finanţează construcţia parcului eolian de la Pecineaga cu 65,33 mil. €

22 Aprilie 2024   |   BizLawyer

Parcul eolian de 48 MW de la Pecineaga, dezvoltat de Eurowind Energy, este programat să devină funcţional în primul trimestru al anului 2025.

 
 
Eurowind Energy, un jucător cheie pe piața de energie regenerabilă din Europa, dezvoltator și operator de proiecte eoliene, solare și hibride, a semnat o facilitate de credit în valoare de 65,33 de milioane de euro pentru construcția parcului eolian de la Pecineaga, cu o capacitate totală de 48 MW. Banca Comercială Română SA (BCR) și Erste Group Bank AG (Erste Group) au finanțat în proporție egală creditul de investiții, fiecare contribuind cu 32,66 milioane de euro. Creditul are maturitate la final de 2040 și acoperă 70% din costurile totale de dezvoltare ale parcului de la Pecineaga.

În plus, cele două bănci asigură un pachet mai amplu în valoare de 18 milioane de euro, ce include finanțarea TVA aferentă investițiilor și alte produse dedicate susținerii proiectului Pecineaga.


Banca Comercială Română SA și Erste Group AG au acționat în calitate de Aranjori Principali Mandatați și Bănci Finanțatoare, BCR având și rol de agent de Garanții și Bancă de Cont.

„BCR are un rol activ în promovarea tranziției către o economie verde, iar finanțarea pentru Eurowind Energy confirmă expertiza noastră și cooperarea pentru dezvoltarea unui sector energetic sustenabil. Oferim un portofoliu amplu, care susține importanța strategică a României în asigurarea securității energetice a regiunii, ce include instrumente financiare, dar și soluții adaptate proiectelor de energie regenerabilă și eficiență energetică. De altfel, ne folosim de fiecare oportunitate ca să aducem în atenție avantajele surselor de energie verde, dar și faptul că România beneficiază de diversitate climatică și energetică”, a declarat Mihaela Iorga, Corporate Executive Manager BCR.

Parcul eolian de 48 MW de la Pecineaga, dezvoltat de Eurowind Energy, este programat să devină funcțional în primul trimestru al anului 2025. Acesta va avea o capacitate de producție de aproximativ 176.000 MWh pe an și va putea alimenta până la 48.000 de gospodării cu energie verde. Parcul eolian presupune o investiție de aproximativ 93 de milioane de euro.

"Apreciem profesionalismul și nivelul ridicat de implicare de care au dat dovadă Banca Comercială Română și Erste Group și sperăm că acesta este doar începutul unei colaborări pe termen lung. Parcul eolian de la Pecineaga este primul nostru proiect din noul val al energiei regenerabile din România. Eurowind Energy consideră România o piață de creștere atractivă, iar pentru a ne putea îndeplini potențialul de dezvoltare avem nevoie de parteneri precum BCR și Erste Group, care pot evalua atât relevanța proiectelor, cât și valoarea lor comercială, finanțând tranziția verde a României", a declarat Adrian Dobre, Country Manager Eurowind Energy România.

"Erste Group se bucură să fie partenerul Eurowind în acest proiect important de tranziție energetică. Erste Group, care are o istorie de peste 200 de ani, susține investițiile în dezvoltarea durabilă a Europei Centrale și de Est și promovează sănătatea financiară a regiunii. Parcul eolian Pecineaga va furniza energie curată, regenerabilă și fiabilă gospodăriilor și companiilor din România. Vreau să mulțumesc persoanelor care au contribuit la realizarea acestui proiect, în special, echipei Erste Group – BCR care a structurat tranzacția, și întregii echipe Eurowind pentru cooperarea constructivă. Parcul eolian de la Pecineaga reprezintă o contribuție remarcabilă la tranziția energetică verde din România și este un pas semnificativ pentru întreaga regiune. Alături de clienții noștri, vom continua să sprijinim tranziția către energie sustenabilă", a spus Wolfgang Hargassner, Head of Corporate Finance, Erste Group.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 19 / 7966
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...