ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Exim Banca Românească finanţează Abatorul Periş cu 48 de milioane de lei

30 Mai 2023   |   Agerpres

Abatorul Periş, companie înfiinţată în 2019, a investit peste 20 milioane de euro în retehnologizarea şi creşterea capacităţii de producţie şi a devenit una dintre cele mai mari unităţi de procesare a cărnii de porc din România.

 
 
Exim Banca Românească a acordat un credit pentru capital de lucru în valoare de 48 de milioane de lei companiei Abatorul Periş SA, cel mai mare procesator de carne de porc din sud-estul ţării, în cadrul schemei de ajutor de stat Ucraina, pe care banca o implementează în cadrul mandatului primit de la statul român.

"Această finanţare este un răspuns firesc din partea Exim Banca Românească care se poziţionează ca partener de dezvoltare pentru business, sincronizat cu aşteptările mediului de afaceri de a beneficia de instrumente eficiente pentru minimizarea efectelor asupra derulării afacerilor. Războiul din Ucraina a impactat semnificativ mediul de business, inclusiv sectorul agricol, făcând necesară implementarea de măsuri de sprijin financiar speciale, cum este schema de ajutor de stat pe care Exim Banca Românească o derulează. Finanţările pe care le acordăm în cadrul acestui program permit companiilor locale să menţină active lanţurile de producţie, prin infuzia de capital de lucru, dar şi să continue planurile investiţionale, fiind o resursă valoroasă şi de exploatat", a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank, potrivit unui comunicat al băncii.


Compania Abatorul Periş SA este cel mai mare procesator al porcilor şi cărnii de porc din sud-estul ţării şi deţine la Niculeşti, judeţul Dâmboviţa, una dintre cele mai moderne facilităţi de producţie, cu o capacitate de procesare de 500.000 de capete anual. Contextul economic generat de conflictul din Ucraina a reprezentat o provocare şi pentru Abatorul Periş punându-şi amprenta asupra activităţii curente a societăţii.

"Finanţarea pe care am accesat-o de la Exim Banca Românească ne sprijină într-un moment foarte important pentru companie şi va fi folosită pentru desfăşurarea activităţii noastre în condiţii optime. Suntem încrezători că, aşa cum am reuşit să facem faţă tuturor provocărilor din în ultimii trei ani - pandemia COVID-19, pesta porcină, criza energetică - vom reuşi să depăşim şi implicaţiile cu care a venit războiului din Ucraina - perturbări ale lanţurilor de aprovizionare şi creşteri semnificative şi neaşteptate de preţuri la materiile prime", a spus Bogadan Grama, director general Abatorul Periş.

Schema de ajutor de stat Ucraina pe care Exim Banca Românească o implementează în numele şi în contul statului român se adresează companiilor mari şi IMM-urilor cu o cifră de afaceri de minimum 20 de milioane de lei care pot accesa credite de investiţii şi credite pentru capital de lucru, la rate de dobândă subvenţionată, precum şi garanţii de stat care acoperă maximum 90% din creditele de investiţii şi creditele pentru capital de lucru acordate de băncile comerciale, ca expuneri noi.

Finanţările şi garanţiile se acordă până la data limită de semnare a documentaţiei contractuale ce va fi actualizată permanent pe site-ul Exim Banca Românească, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2023.

Abatorul Periş, companie înfiinţată în 2019, a investit peste 20 milioane de euro în retehnologizarea şi creşterea capacităţii de producţie şi a devenit una dintre cele mai mari unităţi de procesare a cărnii de porc din România. Produsele companiei sunt comercializate în marile lanţuri de magazine, cât şi în reţeaua proprie de 25 de magazine de carne sub marca "Periş". Abatorul Periş are peste 400 de angajaţi, iar în 2021 a avut o cifră de afaceri de aproximativ 70 milioane de euro.

Exim Banca Românească este o bancă universală 100% românească, care operează o reţea naţională de distribuţie de 83 de sucursale şi 26 de Centre de Afaceri, acestea din urmă fiind dedicate exclusiv companiilor. Independent de componentele specifice unei bănci universale, Exim Banca Românească acţionează ca agent al statului pe piaţa de garanţii şi asigurări, fiind unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispoziţie de statul român, susţin dezvoltarea durabilă a economiei.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 696 / 7966
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...