ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ING Bank sprijină cu finanțări de peste 32 milioane de lei grupul Adrem

29 Ianuarie 2024   |   BizLawyer

Adrem este unul dintre cei mai mari furnizori din România de sisteme pentru rețele inteligente, de la lucrări complexe de antreprenoriat general, sisteme de automatizare tip SCADA, la poiecte de eficiență energetică livrate la cheie, inclusiv instalarea de panouri fotovoltaice și construcția de stații de încărcare pentru mașini electrice.

 
 
ING Bank România susține cu finanțări de peste 32 milioane de lei dezvoltarea grupului Adrem, una dintre cele mai mari afaceri antreprenoriale care furnizează servicii și soluții pentru sectorul energetic și industrial în România.

Cu aceste fonduri, Adrem își propune să pună în acțiune planurile de dezvoltare ale companiei, cu accent pe serviciile de eficiență energetică, jucând un rol important în tranziția României spre un viitor mai sustenabil.

„Susținem mediul antreprenorial românesc și suntem încântați să fim alături de grupul Adrem pentru materializarea planurilor lor de dezvoltare din perioada următoare. Cu o istorie de peste 30 de ani pe piața din România, Adrem a pornit la drum ca o afacere de familie, care a devenit o poveste de succes.

Digitalizarea și sustenabilitatea se află în centrul strategiei ING, iar Adrem are un rol important în numeroase proiecte şi programe de eficienţă energetică, energie verde şi mobilitate electrică. Avem valori comune, iar această finanțare a consolidat parteneriatul nostru strategic. Ne propunem să le sprijinim, în continuare, eforturile pentru tranziția către un viitor mai sustenabil” – Alexandrina Băluță, Manager Strategie Companii Medii, în divizia Business Banking, în cadrul ING Bank România.

Adrem este unul dintre cei mai mari furnizori din România de sisteme pentru rețele inteligente, de la lucrări complexe de antreprenoriat general, sisteme de automatizare tip SCADA, la poiecte de eficiență energetică livrate la cheie, inclusiv instalarea de panouri fotovoltaice și construcția de stații de încărcare pentru mașini electrice. Compania a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de aproximativ 280 milioane de lei, cu peste 50% mai mare față de 2022.

„Adrem are o contribuție majoră în modernizarea industriei de energie din România și în tranziția verde. Încă de la înființare ne-am luat angajamentul față de oameni și comunitățile în care operăm să contribuim la dezvoltarea țării noastre prin proiecte de impact în plan economic, social și de mediu. În continuare, ne propunem să ne implicăm cât mai mult în această revoluție tehnologică și socială și să devenim unul dintre principalii actori în tranziția spre un viitor durabil. Ne bucurăm că în această călătorie avem alături partenerul nostru de încredere ING care ne susține pentru îndeplinirea obiectivelor noastre comune.
Tranziția energetică generează o mulțime de oportunități atât pentru economie, cât și pentru populație. Este de datoria noastră să învățăm să trăim mai sustenabil, să economisim energie și resursele planetei pentru un mediu mai curat și primitor cu viitoarele generații”, spune Corneliu Bodea, CEO Adrem.

Grupul Adrem este format din trei companii: Adrem Invest, Adrem Engineering și Adrem Link. Adrem Invest oferă servicii și solutii complete pentru dezvoltarea si mentenanța rețelelor de utilități. Adrem Engineering sprijină digitalizarea infrastructurii energetice românești prin proiecte complexe de antreprenoriat general, iar Adrem Link implementează proiecte la cheie de energie verde şi de eficienţă energetică. Grupul are peste 1500 de angajați în toată țara, care asigură expertiza pentru planificarea, dezvoltarea și implementarea soluțiilor la cheie, personalizate pe nevoile fiecărui client.

Tranziția energetică spre un viitor mai sustenabil

În prezent, România se află în mijlocul unei transformări energetice semnificative, evoluând de la dependența de combustibilii fosili la energia din surse regenerabile. Această tranziție este esențială, atât pentru a atinge obiectivele de combatere a schimbărilor climatice, de reducere a emisiilor de carbon, cât și de creare a unei economii durabile și armonioase cu mediul înconjurător și societatea noastră.

Una dintre cele mai populare opțiuni de eficiență energetică valabile atât pentru consumatorii casnici, cât și pentru cei non-rezidențiali este instalarea panourilor fotovoltaice. Acestea convertesc energia solară în energie electrică, ceea ce permite prosumatorilor să producă și să utilizeze propria energie, la costuri cât mai mici.

Soluțiile oferite de Adrem se adresează atât mediilor industriale, comerciale și sectorului public, cât și micilor consumatori. Astfel, acestea se pretează clădirilor de birouri, spațiilor comerciale, centrelor logistice, spațiilor industriale de producție, dar și clădirilor rezidențiale, atât celor colective, cât și celor individuale. Orice clădire poate deveni o sursă de energie verde ce poate fi folosită pentru iluminat, dar și pentru alimentarea cu energie a echipamentelor din interiorul și exteriorul clădirii, precum și a stațiilor de încărcare a vehiculelor electrice. Totodată, energia poate fi stocată și utilizată ulterior, când lumina solară este sub nivelul necesar.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 152 / 7958
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...