ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

KeyVision PRO, produsul fanion al pieței locale de soluții digitale pentru avocați, iese pe piețele externe. George Barcun, fondator: Investim masiv în cercetare|dezvoltare și avem în vedere funcționalități și integrări la nivel european. Folosim roboți software, următorul pas este inteligența artificială

24 Iulie 2019   |   G.S.

Mai multe despre funcționalitățile produsului, modul în care poate fi utilizat și costuri pentru utilizatori, dar și despre intențiile dezvoltatorilor, gasiți mai jos, în interviul acordat de George Barcun publicației noastre.

George Barcun, fondatorul SoftVenture

 
 
După mai bine de 10 ani în care s-a implicat în dezvoltarea unor aplicații de tip enterprise și raportări financiare destinate instituțiilor financiare din Germania, Italia sau Grecia, George Barcun, fondatorul SoftVenture, a identificat o nișă pe piața software-ului pentru firme de avocatură. A lansat KeyVision, un instrument de business intelligence folosit astăzi de peste 2500 de utilizatori, și a investit sume mari în cercetare/dezvoltare, scopul final fiind acela de a îngloba cât mai mult know-how într-un singur produs și de a dezvolta proactiv noi functionalități, care să răspundă nevoilor firmelor de avocatură.

Împreună cu partenerii noștri am identificat cele mai mari provocări din activitatea de zi cu zi a avocaților și ne-am adaptat produsele acestor nevoi. Astfel că, în acest moment, oferim un produs complet din acest punct de vedere, adaptat cerințelor actuale și pregătit să alinieze avocatura românească la trendurile mondiale de digitalizare și măsurare a performanțelor”, a declarat George Barcun într-un interviu acordat publicației noastre.


KeyVision are în spate atât o echipă de programatori care asigură dezvoltarea aplicației, mentenanța soluțiilor curente și monitorizarea serverelor, cât și o echipă de suport, care asigură helpdesk și răspunde solicitărilor clienților în ceea ce privește buna utilizare a KeyVision. Efortul covârșitor de dezvoltare se concentrează pe research & development și dezvoltare de noi functionalități pentru a veni în sprijinul utilizatorilor – firme de avocați mari sau mici, departamente de Legal din companii, dar și alte entități din economie, cum ar fi bănci sau IFN-uri.
 
”Piața avocaturii este, într-adevar, una foarte competitivă. Numărul firmelor de avocatură este în creștere, la fel și numărul avocaților, iar nevoile lor sunt din ce în ce mai diversificate. Iar piața soluțiilor digitale dedicate avocaților și caselor de avocatură este și ea în continuă dezvoltare și diversificare, numărul acestor softuri crescând de la an la an. Acest lucru ne bucură și ne obligă în același timp, ne ajută să ne dezvoltăm permanent pentru a fi mereu competitivi”, punctează George Barcun. Estimarile sale, bazate pe experiența îndelungată în acest domeniu, situează valoarea pieței soluțiilor software care se adresează avocaților in jurul valorii de 1 milion de euro.

”Abordarea noastră inovativă și creativă ne-a ajutat să devenim trend-setteri pe piața din România și avem de gând să menținem această poziție investind în continuare masiv în R&D. Cum ne aflăm în plină campanie de ieșire pe piața internațională, avem planuri mari de investiții și dezvoltare - în ultimii doi ani aproape ne-am dublat echipa și vom include în KeyVision functionalități și integrări la nivel european”, a nuanțat George Barcun.

El spune că a observat că firmele de avocatura încep să fie conduse ca un business, cu focus pe indicatori de genul profitabilitate, evoluție neîncasate sau rată de recuperare. ”În acest caz se produce o migrare a așteptărilor de la un software pentru case de avocatură, de la un management simplu al dosarelor și timpilor lucrați spre ceva mult mai complex, unde trebuie să combini timpii lucrați, facturile și încasările, într-un sistem unic, peste care să aplici unelte de business intelligence”, a arătat George Barcun în discuția cu BizLawyer.

Mai multe despre funcționalitățile produsului, modul în care poate fi utilizat și costuri pentru utilizatori, dar și despre intențiile dezvoltatorilor, gasiți mai jos, în interviul acordat de George Barcun publicației noastre.

Domnule Barcun, ați creat un produs menit a ușura munca avocaților: KeyVisionpro, un soft complet de management al activității profesioniștilor din acest domeniu. Cui se adresează? Poate fi folosit și de echipele de Legal din cadrul companiilor, sau este țintit doar către firmele de avocați? Această soluție poate fi utilizată doar de organizații mari, sau poate fi accesată și de firme mai mici, cabinete individuale samd?

In urma cu aproximativ zece ani, am identificat o nisa pe piata software-ului pentru firme de avocatura si am lansat KeyVision. Acesta a fost conceput inca de la inceput nu doar ca o aplicatie de pontaj si facturare, ci si ca un instrument de business intelligence care raspunde nevoilor de informatie ale partenerilor. Mi-a fost foarte utila in acest sens experienta anterioara de peste 10 ani in dezvoltarea unor aplicatii de tip enterprise si raportari financiare destinate institutiilor financiare din Romania si alte tari UE, precum Germania, Italia sau Grecia.

Aceasta abordare a fost foarte apreciata in piata avocaturii inca de la inceput, drept dovada solutia KeyVision a fost aleasa atat de mari firme de avocatura, cat si de firme mici si medii, colaborarea cu acestea devenind una de durata. Impreuna cu partenerii nostri am identificat cele mai mari provocari din activitatea de zi cu zi a avocatilor si ne-am adaptat produsele acestor nevoi. Astfel ca in acest moment ne putem lauda cu un produs complet din acest punct de vedere, adaptat cerintelor actuale si pregatit sa alinieze avocatura romaneasca la trendurile mondiale de digitalizare si masurare a performantelor.

Produsele noastre sunt gandite atat pentru firmele de avocatura, cat si pentru departamentele de Legal din cadrul companiilor. Am implementat inclusiv in banci si IFN-uri. KeyVision PRO a fost gandit ca un produs complet modular si adaptabil cerintelor fiecaruia, fie ca ne gandim la o firma mica sau mare, departament de Legal din cadrul marilor companii sau cabinet individual. Pentru a afla ce functionalitati sau pachete sunt potrivite pentru nevoile lor, cei interesati pot folosi cele 15 zile de testare gratuita pe Keyvision.ro.
 
Piața avocaturii este foarte competitivă. Urmează acest trend și piața soluțiilor digitale destinate avocaților? Cum ați descrie concurența și nivelul soluțiilor pe care le pot accesa avocații? Puteți estima valoarea acestei piețe, a soluțiilor digitale?

Piata avocaturii este, intr-adevar, una foarte competitiva. Numarul firmelor de avocatura este in crestere, la fel si numarul avocatilor, iar nevoile lor sunt din ce in ce mai diversificate. Iar piata solutiilor digitale dedicate avocatilor si caselor de avocatura este si ea in continua dezvoltare si diversificare, numarul acestor softuri crescand de la an la an. Acest lucru ne bucura si ne obliga in acelasi timp, ne ajuta sa ne dezvoltam permanent pentru a fi mereu competitivi. In acest moment, in Romania, solutiile software care se adreseaza avocatilor cuprind nu doar solutii care sa acopere nevoile de baza ale avocatilor care doresc sa integreze tehnologia in activitatea lor zilnica, ci si solutii internationale precum M-Files, o solutie de management a documentelor, validata in peste 100 de tari, cu mii de clienti, oferita in tara noastra de SoftVenture. Estimarile noastre, bazate pe experienta noastra de zece ani, situeaza valoarea acestei piete in jurul valorii de 1 milion de euro.
 
Cum lucrați? Aveți în echipa de la București programatori gata să adapteze produsul sau să-l îmbunătățească în funcție de solicitările firmelor de avocați de aici? Vorbiți-ne puțin despre echipa care stă în spatele acestei soluții, despre solicitările avocaților și modul în care acestea pot fi puse în practică.

KeyVision are in spate atat o echipa de programatori care asigura dezvoltarea aplicatiei, mentenanta solutiilor curente si monitorizarea serverelor, cat si o echipa de suport, care asigura helpdesk si raspunde solicitarilor clientilor in ceea ce priveste buna utilizare a KeyVision. Efortul covarsitor de dezvoltare se concentreaza pe research & development si dezvoltare de noi functionalitati, iar un procent relativ mic, in jur de 10%, reprezinta diverse configurari si customizari solicitate de clienti.

Am ajuns la aceasta distributie a efortului echipei tocmai din cauza abordarii pe care am avut-o de la inceput - aceea de a ingloba cat mai mult know-how intr-un singur produs si de a dezvolta proactiv noi functionalitati, care sa raspunda nevoilor firmelor de avocatura. Nu de putine ori clientii nostri au descoperit ca anumite functionalitati sau rapoarte de care aveau nevoie si pe care ni le solicitau spre dezvoltare erau deja disponibile si doar necesitau activare.

V-ați gândit să înglobați în produsele firmei și elemente de inteligență artificială?

Inteligenta artificiala este un subiect fierbinte al momentului, iar noi nu il ignoram, desigur. Lucram la cateva idei in acest sens, insa va rugam sa ne permiteti sa le anuntam doar cand vor fi pregatite pentru lansare.

Spuneți-ne câteva cuvinte despre dumneavoastră și firma care a creat acest produs. În cât timp ați pus la punct aplicația și cum ați lucrat? Ați avut sprijin (și feedback) de la firmele de avocați? Ați lucrat pe cerințele firmelor de avocatură, sau ați studiat produse care deja existau pe piața internatională și le-ați adaptat?

KeyVision inseamna acum experienta acumulata in aproximativ zece ani, care a pornit inca de la inceput de la dorinta de a construi o solutie software care sa fie nu doar o solutie de facturare rapida sau doar o solutie de litigii, ci sa abordeze o firma de avocatura din perspectiva business: sa raspunda nevoilor de informatie ale partenerilor, sa cuprinda instrumente de project management pentru firme de avocati, sa ofere functionalitati si rapoarte care sa ajute in procesul de luare a deciziilor de business.

De-a lungul timpului KeyVision a trecut prin mai multe etape: prima varianta, asa numitul MVP - minimum viable product - a durat aproximativ un an si a fost dezvoltat pornind de la ideea initiala, de a raspunde nevoii de a aduce abordarea business in firmele de avocatura. A doua versiune KeyVision a continut functionalitati adaugate constant, pe baza feedback-ului primit de la clienti si observand nevoile acestora. In KeyVision PRO am regandit de la zero structura, am folosit toata experienta si cunostintele acumulate de-a lungul timpului si, vreme de aproape 3 ani, am dezvoltat un produs nou, mult mai flexibil si mai “up-to-date” din punct de vedere tehnologic. Iar faptul ca de-a lungul timpului am avut privilegiul sa lucram alaturi de clienti diferiti, cu cerinte si abordari diferite, ne-a condus spre o aplicatie flexibila. Astfel, KeyVision PRO poate fi folosit cu succes atat de firme mici, cat si de catre firme mari. Aceasta abordare este vizibila si in site-ul nostru, www.keyvision.ro, unde avem sectiuni diferite pentru firme mici sau mari, in care prezentam functionalitatile solicitate de obicei de fiecare categorie in parte.

Cum a fost primit produsul KeyVision? Câte firme îl folosesc acum și ce anume îl face special, în opinia avocaților? Ce spun aceștia despre el?

Inca de la inceput KeyVision a fost primit foarte bine, mai ales datorita faptului ca este foarte usor de folosit. In procesul de construire a solutiei, am incercat sa facem disponibile foarte multe informatii doar la un click distanta, informatii care sa raspunda unor intrebari foarte importante pentru avocati: ce neincasate am, ce am de facturat, ce vechime au orele nefacturate, ce profitabilitate avem per client, dosar sau avocat si altele. Aceasta abordare ne-a adus increderea mai multor sute de clienti, firme de avocati de toate marimile - mari, medii si mici, care ne sunt alaturi de cativa ani deja si ne onoreaza cu recomandarile lor, in parte disponibile pe pagina noastra la www.keyvision.eu. KeyVision este folosit astazi de peste 2.500 de utilizatori si numarul acestora este in continua crestere.

Pe piața românească a serviciilor de suport pentru avocați există mai multe astfel de softuri pentru pontaj și facturare, sau generarea unor rapoarte privind eficacitatea și eficiența activității prestate. Amintesc isoLEX, AvoApp, AvocatPRO, Single Case, Nedeea Law și alte câteva, iar fiecare dintre creatorii acestora vor spune ca sunt cele mai bune la momentul de față. Ați studiat aceste produse, folosite de avocați? Credeți că este loc de mai bine?

Suntem intotdeauna atenti la ce apare nou pe piata, trenduri si abordari. In ultimii ani au aparut mai multe solutii pe piata, dar acest lucru este normal, de asteptat si ne bucura, pentru ca un pic de concurenta nu ne strica - ne face mai agili si dornici sa ne pastram pozitia de lider, lucru de care pana la urma beneficiaza clientii. Din acest punct de vedere, intotdeauna este loc de mai bine.
Ce ne bucura totodata este faptul ca abordarea noastra inovativa si creativa ne-a ajutat sa devenim trend-setteri pe piata din Romania si avem de gand sa mentinem aceasta pozitie investind in continuare masiv in R&D. Cum ne aflam in plina campanie de iesire pe piata internationala, avem planuri mari de investitii si dezvoltare - in ultimii doi ani aproape ne-am dublat echipa si vom include in KeyVision functionalitati si integrari la nivel european.

Să vorbim puțin despre KeyVisionpro, produsul cu care ați cucerit  piața românească. Cum i-ați descrie performanțele? Ce știe să facă și cum v-ați diferenția de celelalte produse care deja există aici? Care credeți că ar fi principalul avantaj al clienților care ar alege KeyVisionpro?

Experienta ultimilor aproape 10 ani ne-a aratat ca firmele de avocatura si avocatii au nevoi diferite, de aceea noul KeyVision a fost gandit astfel incat sa raspunda acestor nevoi. Astfel ca noul soft are un avantaj major, acela de a fi modular.

Orice firma de avocati, de orice marime, poate gasi in KeyVision o solutie pentru activitatea sa de zi cu zi: pentru cei care lucreaza in instanta avem pachetul de Litigii, pentru cei care au nevoie de un instrument eficient de inregistrare a timpilor si facturare avem pachetul de Timpi si Facturare, pentru cei interesati de Insolventa avem modulul de Insolventa, care poate fi adaugat peste oricare dintre cele doua pachete, pentru cei care au nevoie de un tool care sa ii ajute in procesul de dezvoltare avem modulul de Marketing si Business Development, iar pentru cei care au nevoie sa ia deciziile de business corecte, am gandit un modul de Performanta, care le va oferi rapoarte detaliate pe fiecare palier al activitatii companiei lor si ii va ajuta in procesul de luare a deciziilor de business.

Principalele avantaje pentru avocatii care vor alege KeyVision pentru managementul activitatii lor de zi cu zi sunt legate nu numai de faptul ca vor putea beneficia de experienta si know-how-ul dobandite in ultimii 10 ani de lucru cu specialistii din domeniul legal, transformate in functionalitati imbunatatite si adaptate, ci si de faptul ca isi vor putea alege instrumentele KeyVision in functie de nevoile lor.

Eficiența echipelor și analizele de performanță sunt cuvinte cheie în firmele de avocatură din România. Din această perspectivă, cum îi ajuta KeyVisionpro pe avocați?

Ma bucur sincer sa vad cum acest trend devine un trend si in Romania, iar firmele de avocatura incep sa fie conduse ca un business, cu focus pe indicatori de genul profitabilitate, evolutie neincasate sau rata de recuperare.

In acest caz se produce o migrare a asteptarilor de la un software pentru case de avocatura, de la un management simplu al dosarelor si timpilor lucrati spre ceva mult mai complex, unde trebuie sa combini timpii lucrati, facturile si incasarile intr-un sistem unic, peste care sa aplici unelte de business intelligence.

Din acest punct de vedere, sunt mandru ca raspundem la aceste cerinte inca de cand am lansat KeyVision, iar KeyVision PRO a dus lucrurile la un alt nivel, clar superior. De exemplu, acum KeyVision iti permite sa inregistrezi intregul ciclu de vanzare, atragere a clientului, lucrul efectiv, facturile si incasarile. Toti acesti indicatori pot fi detaliati per client, proiect sau chiar avocat, si devine foarte simplu sa corectezi orice problema aparuta in procesul de ofertare, revizuire sau politica de discount-uri.

Sub ce formă îl oferiți clienților: licentiere - cumpărare soft, costuri fixe lunare pentru folosință? Clienții vor trebui să faca training? Cine va avea acces la aplicație?

KeyVision este oferit in regim SaaS (Software as a Service - software ca serviciu, un serviciu care le permite utilizatorilor sa se aboneze si sa utilizeze aplicatia folosind un browser web, fara instalare locala), cu un cost lunar per utilizator, in baza modulelor achizitionate.

Clientii beneficiaza de un portal pentru suport si helpdesk, precum si tururi virtuale prin aplicatie, pentru o experienta buna de utilizare. Am dorit sa digitalizam tot procesul, astfel incat orice persoana sa isi poata deschide un cont in aplicatie la orice ora (binecunoscut fiind ritmul de munca al avocatilor), sa poata testa aplicatia si sa decida ulterior cu ce module continua, in functie de nevoile fiecaruia. Si am automatizat tot acest proces, inclusiv accesul la helpdesk, unde beneficiem de roboti software care raspund automat la intrebarile uzuale.

Haideți să facem un exercițiu de imaginație. Firma BizLawyer & Asociații, cu 15 avocați, are nevoie de un astfel de produs și nu știe pe care să îl aleagă. De ce am alege KeyVisionpro, cât ar trebui să plătim lunar, cine va avea acces la aplicație? Dacă am avea nevoie de funcțiuni suplimentare - document & knowledge management, să spunem, o cerință specială - ați putea să le creați/implementați? Și la ce costuri? 

Cred ca, in primul rand, am invita firma BizLawyer & Asociatii sa faca un cont de tip free trial pentru 15 zile, pentru a incerca aplicatia si a vedea exact care sunt modulele necesare pentru activitatea firmei.

Astfel, pentru cei 15 useri exista doua variante de tarifare:

●    doar pachetul Litigii - care porneste de la un cost de 8 EUR/user/luna, pentru plata anuala
●    doar pachetul Timpi & facturare - care pleaca de la 13,5 EUR/user/luna, pentru plata anuala

La aceste pachete se pot adauga addon-uri de Insolventa, Sales & Marketing si Performanta. Accesul in aplicatie este acordat pentru toti cei 15 useri, insa setarile de acces se pot face in functie de solicitari: se pot defini controlleri (responsabilii cu aprobarea timpilor si diferite proiecte), se pot defini grupuri de utilizatori, totul este in functie de cerere. Niciun user nu va avea acces la alte proiecte decat la cele pentru care a fost alocat. 

In cazul cerintelor speciale si customizarilor, acestea sunt analizate de echipa noastra de development, adaptate platformei KeyVision si dezvoltate conform unui plan agreat de comun acord. Raspundem asadar la astfel de solicitari, la costuri de dezvoltare standard in piata.

Peste toate, sa nu uitam ca securitatea datelor este esentiala. Ultimul atac cibernetic a adus unor firme internationale de top pagube de multe milioane de euro. Puteti garanta utilizatorilor ca nu se expun riscului folosind acest produs? Unde este gazduita aplicatia? Cum se face accesul?

Serverele pe care functioneaza aplicatia sunt gazduite in Germania de catre un furnizor international de servicii de acest tip si beneficiaza de toate facilitatile asociate - back-up  incremental, protectie DDos, folosim criptarea SSL si acelasi nivel de securitate pe care il folosesc si cele mai puternice banci. In plus, suntem certificati ISO 9001 si implementam o serie de proceduri stricte pentru tot ce inseamna acces la serverele si bazele de date de productie.

Dupa mai mulți ani de testare și îmbunătațire a performanțelor produsului în România aveți în vedere și expansiunea peste granițe? Poate chiar deschiderea unor birouri în alte țări?

Da, sigur ca da. Credem ca produsul KeyVision PRO este unul competitiv la nivel international, asa ca intentionam ca in acest an sa ne extindem si pe pietele externe. Procesul de extindere spre alte piete a inceput deja, in acest moment targetam mai ales statele UE.

Cum vedeți piața avocaturii din România, după contactele cu firmele de aici? Cum vi se par avocații? Cum răspund firmele de avocați acestei provocări a digitalizării, a salturilor tehnologiei care, iată, le poate ușura munca?

Piata avocaturii din Romania este o piata activa si efervescenta, in permanenta crestere. Studiile publicate in 2018 de organizatiile profesionale din domeniu au aratat ca numarul de avocati a crescut in ultimii 10 ani (cu un numar de aproximativ 5000 de avocati). La fel s-a intamplat si cu numarul de societati de avocati, care a ajuns la aproape 1000. In tot acest timp nu a evoluat insa doar numarul de avocati, ci si abordarea acestora si deschiderea lor spre zona de IT. Nu de putine ori chiar avocatii specializati in consultanta pe zona de IT, proprietate intelectuala sau GDPR sunt chiar driver-ii schimbarii in firmele mari sau medii de avocatura.

Acestia inteleg ca digitalizarea este nu doar un trend in activitatea avocatilor, ci si o realitate la care nu ne permitem sa ne aliniem. Romania nu este inca la nivelul tarilor occidentale in aceasta privinta, insa recupereaza rapid. Din fericire, firmele de avocati au inteles necesitatea integrarii tehnologiei in activitatile lor de zi cu zi si adopta solutii precum KeyVision, care sa le ajute nu doar in desfasurarea taskurile zilnice, ci si in procesul de luare a deciziilor de business.

Ce ne bucura totodata foarte tare este ca noua generatie de avocati intelege necesitatea digitalizarii acestei profesii. Sunt multe cabinete individuale de avocatura cu 1-2 avocati tineri care inteleg ca pentru a fi competitiv pe piata avocaturii trebuie sa faci tranzitia de la foaie si pix sau chiar de la excel, la o solutie integrata. Acestia urmaresc nu doar sa isi eficientizeze imediat activitatea de pontaj si facturare, ramanandu-le astfel mai mult timp pentru activitatile profesionale, dar si sa obtina un overview al evolutiei firmei care sprijina definitoriu dezvoltarea firmei pe termen mediu si lung.   

Există un buget pentru dezvoltare, veți fi pe această piață și peste zece ani? Cum vedeți viitorul acestui produs? Care sunt pașii următori?

KeyVision
este in acest moment rezultatul a peste 10 ani de dezvoltare permanenta, timp in care am evoluat observand si adaptandu-ne produsul la nevoile firmelor de avocati din Romania si nu numai. Doar in dezvoltarea produsului KeyVisionPRO am investit in ultimii 3 ani peste 150.000 EUR si nu ne vom opri aici. KeyVision se dezvolta in fiecare zi, iar echipa care lucreaza la dezvoltarea acestui produs invata in fiecare zi, lucrand cu specialistii din acest domeniu. Credem in inovatie si permanenta dezvoltare, de aceea suntem convinsi ca vom fi si in viitor solutia aleasa de firmele de avocatura pentru managementul activitatilor lor de zi cu zi si business development. In ce priveste planurile si pasii urmatori, ramaneti aproape pentru ca in curand vom anunta cateva noi functionalitati inovative pe piata care le vor fi de mare ajutor firmelor de avocatura.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 235 / 256
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | MITEL & ASOCIAȚII recrutează avocat cu experiență (Real Estate)
GDPR | Respectarea legislației în domeniu pare că este mai degrabă formală, lipsind măsurile concrete capabile să asigure o protecție adecvată volumului foarte mare de date prelucrate, spun avocații D&B David și Baias. Daniel Vinerean, coordonatorul practicii de Protecția Datelor: De cele mai multe ori este mai ieftin sa plătești o amendă de până la 3.000 € decât să stabilești un plan concret, să achiziționezi tehnologie sau să angajezi un consultant capabil să conceapă și să implementeze măsuri adecvate
ZRVP câștigă premiul „Firma de Avocatură a Anului din România” la Lexology Index Awards (Who’s Who Legal) 2024, distincție acordată în premieră unei societăți de avocați românești | Cosmin Vasile (managing partner): Premiul, o sumă a excelenței individuale pe diverse arii de practică - îmi place în mod special perspectiva, pentru că este exact filosofia noastră
Schoenherr lansează a patra ediție a concursului de eseuri „law, sweet law‟, cu premii totale de 18.000 lei
Decizie de referință în domeniul energiei regenerabile: Curtea Constituțională admite sesizarea de neconstituționalitate referitoare la supraimpozitarea producătorilor de energie din surse regenerabile
Studenții invitați să se alăture programului de internship oferit de Schoenherr au derulat stagii de practică cu perioadă flexibilă, personalizată atât în funcție de programul lor, cât și de nevoile firmei de avocați | Ana Lupșor, HR manager: „Am avut o vară intensă, cu multe activități desfășurate în comun. Studenții au luat contact nu doar cu activitatea profesională ca avocat într-o firmă internațională de avocatură de afaceri, ci și cu spiritul și cultura echipei Schoenherr”
NNDKP CELF, o nouă soluție de recunoaștere în instanță a dreptului de deducere a TVA aferente cheltuielilor de investiție în cazul abandonului proiectului | Alexandru Aparaschivei (Partener NNDKP CF), Marius Ezer (Partener) și Florentin Nanu (Avocat Senior), în prim plan
Victorie importantă, ce consolidează principiul libertății activității politice | Popescu & Asociații obține achitarea definitivă pentru membrii PNL Timiș, Cosmin Șandru și Nicolae Bitea. Echipa, coordonată de Adrian CHIRVASE (Partner) și Mirel RĂDESCU (Senior Counsel)
Cariere în Drept | De vorbă cu Ramona Andreea Stoica, printre primii absolvenți ai generației care și-a finalizat studiile în 2023, urmărind mai apoi o carieră în magistratură: ”Dreptul este un domeniu frumos, pe care trebuie uneori să ‘îl simți’, însă nu este pentru toți. Cred că media a fost doar o reflectare a efortului depus, iar efortul a fost cel care m-a ajutat și mi-a creat premisele evoluției profesionale ulterioare”
Arbitrajul ICSID cerut de Petrochemical Holding GmbH, legat de rafinări RAFO din Onești, a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce Tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la cca. 836 milioane USD. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
2024 a fost un an aglomerat pentru Departamentul juridic al Farmexim & Help Net | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of Legal and Compliance Director despre actele normative cu impact în activitatea companiei, modificările legislative așteptate și proiectele interesante în care a fost implicată echipa de avocați interni
GDPR | Avocații WH Simion & Partners se așteaptă ca practica de protecție a datelor cu caracter personal să devină și mai relevantă, având în vedere că, în următorii ani, reglementările ar putea să evolueze pentru a acoperi noi domenii, cum ar fi inteligența artificială, internetul lucrurilor (IoT) și blockchain-ul. Despre proiectele „flagship” ale echipei, într-o discuție cu Cosmina Simion (Managing Partner) și Petrus Partene (Senior Associate)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...