ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

WU Executive MBA Bucharest: Cerere record din partea managerilor români

09 Noiembrie 2022   |   BizLawyer

IT-ul, sectorul financiar și comerțul sunt industriile care trimit cei mai mulți manageri să urmeze programul Executive MBA Bucharest * 66% dintre manageri beneficiază de sprijin financiar total sau parțial din partea angajatorului

 
 
Pe fondul adâncirii crizei de specialiști din piața muncii, tot mai multe companii din România investesc în dezvoltarea abilităților angajaților, pentru a crește gradul de retenție al acestora. Actuala tendință este confirmată de WU Executive Academy, parte a Universității de Economie și Afaceri din Viena (WU), care a înregistrat un nou record de participanți la programul de Executive MBA oferit în București. Luna aceasta o nouă serie formată din 39 de manageri și antreprenori - cel mai mare record de participanți, a început cursurile de EMBA, pentru prima dată din istoria de 16 ani a programului pe piața românească numărul de cereri fiind mai mare decât numărul de locuri disponibile.

IT-ul, sectorul financiar și comerțul sunt industriile care trimit cei mai mulți manageri să urmeze programul WU EMBA Bucharest. Astfel, pe primul loc în topul industriilor din care provin studenții români ai programului se află IT-ul, cu o pondere de 26%. Pe locul al doilea este domeniul financiar și de asigurări, cu o pondere de 13%, urmat de comerț, cu o pondere de 10%. Pe lângă acestea, noua serie include profesioniști din FMCG, domeniul medical și farmaceutic, industria producătoare, energie, sectorul serviciilor, transporturi, agricultură, construcții/inginerie, educație și avocatură.


Aproximativ 66% dintre participanți sunt susținuți financiar de companiile pentru care lucrează: pentru circa o treime dintre studenţi, programul este plătit integral de angajator, o altă treime beneficiază de co-plată din partea companiilor, în timp ce restul își acoperă singuri costul de școlarizare. Conform statisticilor WU Executive Academy, studenții îşi pot recupera în totalitate banii în primii trei ani de la absolvire, ca urmare a creșterilor salariale de care beneficiază.

„Înscrierile înregistrate în acest an la programul de Executive MBA pe care îl oferim în București ne-au depășit din nou așteptările. Noul record de înscrieri, într-o eră de peturbări economice, schimbări și inovații, ne arată că există o nevoie puternică de lideri conectați la cele mai recente tendințe din industrie, capabili să își susțină companiile și echipele în perioadele de transformare Investiția în astfel de abilități și cunoștințe va da rezultate. Numărul record de înscrieri evidențiază, de asemenea, faptul că programul nostru EMBA este în continuare opțiunea principală a managerilor seniori din România. Sunt mândru de calitatea educației executive oferită de profesorii noștri cu reputație internațională”,  afirmă Prof. Phillip C. Nell, Director Academic al programului Executive MBA Bucharest.      

Studenții noii promoții a programului WU EMBA Bucharest au vârsta medie de 39 de ani, 15 ani de experiență profesională și 8 ani de experiență în poziții de leadership. De asemenea, 66% dintre studenți sunta bărbați și 34% sunt femei, aceste ponderi menținându-se relativ constante în cadrul ultimelor promoții.

Programul se desfășoară part – time, pe o perioadă de 16 luni, și cuprinde 14 module. Cursanţii au ocazia să lucreze cu profesori de renume internațional de la WU și alte universități de afaceri de elită din întreaga lume, printre care IE, INSEAD (Spania), Frankfurt School of Finance & Management (Germania) sau Carlson School of Management (USA). În prezent, programul a ajuns la o comunitate de peste 450 de alumni.
WU Executive Academy este o instituție recunoscută internațional pentru calitatea programelor sale. WU Executive MBA Bucharest este cel mai important program de tip EMBA din Europa Centrală și de Est, având triplă acreditare internațională (EQUIS, AMBA și AACSB) deținută de mai puțin de 1% din școlile de afaceri din întreaga lume.

Totodată, WU Global Executive MBA, pe baza căruia a fost dezvoltat programul oferit în București, s-a clasat în top 40[1] cele mai bune programe de Executive MBA din lume pentru a treia oară consecutiv. Acesta a obținut scoruri mai bune decât programele aflate în top 10 la categoria "Progres în carieră" (locul 8 la nivel mondial, respectiv locul 2 în UE), în timp ce la categoria "Experiență internațională a studenților", a obținut locul 10 la nivel mondial. De asemenea, în ceea ce privește "Experiența medie de muncă a studenților" WU Global EMBA se situează pe locul 11 mondial, rezultatul fiind mai bun decât cel obținut de Ceibs Global EMBA și de Tsinghua - Insead EMBA, clasate în top 3 programe de EMBA din lume. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 24 / 134
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...