ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii
 

LEAUA & ASOCIATII

Gina Gheorghe, Partner
Contact:
Mobil: +40 730 59 12 21
E-mail: gina.gheorghe@leaua.ro

Activitate profesională:

    Gina Gheorghe are o experienţă extinsă în acordarea de consultanţă juridică în tranzacţii complexe de comerț internaţional, în domeniului fuziunilor, achiziţiilor şi al cooperării, al finanţării sub diverse forme a tranzacţiilor internaţionale precum şi în dreptul transportului internaţional, cu o atenţie deosebită asupra dreptului aviaţiei.
   Experienţa ca avocat în aceste domenii este dublată de experienţa acumulată în decursul a 8 ani de activitate ca economist specializat în comerţ internaţional.
    Este de asemenea specializată în dreptul construcțiilor, în special al proiectelor finanțate internațional.
    Are experiență în arbitraje comerciale internaţionale având ca obiect diverse probleme de dreptul comerțului internaţional.
    Din  2006 este Raportor la Banca Mondială cu privire la procedura insolvenţei în România.
  Vorbeşte fluent în engleză, are o cunoaştere de nivel mediu a limbilor franceză, spaniolă şi italiană.

Educaţie:
-   Licenţiată în Drept, Universitatea Bucureşti, Facultatea de Drept
-    Licenţiată în Economie – Tranzacţii Internaţionale , Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, Academia de Studii Economice, Bucureşti
-   Diplomă dublă echivalentă Master în Dreptul Afacerilor Internaţionale şi Cooperare de la Universitatea Pantheon Sorbonne Paris 1 şi Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti Institutul Franco – Român
-    Diplomă de Studii Aprofundate în Tranzacţii Intraeuropene, Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, Academia de Studii Economice, Bucureşti
-   Pregătire juridică continuă în domeniul dreptului comunitar și al pieţei monetare, dreptului IT și comerţului electronic, dreptului fiscal și al arbitrajului comercial internațional .

Experienţă profesională relevantă (selecţie):
- Asistenţă juridică acordată unei companii străine producătoare de tehnologie de vârf pentru preluarea de active şi activităţi economice de la o întreprindere română .
-   Asistenţă juridică în structurarea și realizarea tranzacțiilor pentru dezvoltarea și managementul mai multor proiecte imobiliare majore de către un important dezvoltator imobiliar.
-   Asistenţă juridică pentru o importantă societate străină specializată în finanţarea exportului de aeronave pentru mai multe tranzacţii complexe privind contracte de leasing financiar internaţional, incluzând garanţii şi emiterea unor instrumente de plată cu titlu de garanţie, precum şi rapoarte de due diligence, implicând probleme juridice specifice subînchirierii şi operării aeronavelor, importului, înmatriculării şi operării acestora, precum şi în probleme legate de transportul lor sau de lucrări de service pentru instalarea unor echipamente adiţionale pe aeronave.
-   Asistenţă juridică în domeniul bancar şi al tehnicilor de creditare,  inclusiv credit sindicalizat, de la bănci naţionale şi străine, precum şi în aspecte legate de acreditive documentare, contracte de escrow, scrisori de garanţie bancară.
-   Asistență juridică acordată unei importante societăţi străine cu privire la recuperarea finanţării acordate unei societăţi pe acţiuni cu risc ridicat de dizolvare şi insolvenţă, implicând aspecte fiscale complexe şi aplicarea tratatelor de evitare a dublei impuneri.
-   Consultanță juridică acordată unei societăți străine în cadrul unei colaborări complexe cu o societate pe acțiuni din România din domeniul comerțului cu cereale privind un acord de finanțare dublat de furnizare, cu un pachet complex de garanții.
-  Consultanţă unui important investitor român în noi soluţii de energie, în proiecte complexe privind dezvoltarea unor parteneriate, în relaţia cu investitori străini, implicând mai multe sisteme de drept aplicabile pe aceeași tranzacție.
-   Asistență juridică mai multor societăți străine în derularea unor operațiuni de afaceri internaționale precum și în negocierea stingerii diferendelor în faza prelitigioasă, inclusiv prin redactarea de opinii juridice cu privire la aplicarea convențiilor internaționale sau la identificarea legii aplicabile.
-   Asistenţă juridică unei importante societăţi din domeniul comerțului exterior în mai multe arbitraje comerciale internaţionale la ICC Paris, în probleme de drept societar și răspundere contractuală.
-   Asistenţă juridică în legătură cu derularea de contracte încheiate în urma finanțărilor pre și post aderare ale Uniunii Europene.
-   Asistență juridică și reprezentare în mai multe litigii în legătură cu contracte FIDIC privind lucrări de infrastructură majore, atât în proceduri de Dispute Adjudication Board, cât și în proceduri arbitrale.

 
CELE MAI COMENTATE
VIZUALIZATE
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ZRVP câștigă premiul „Firma de Avocatură a Anului din România” la Lexology Index Awards (Who’s Who Legal) 2024, distincție acordată în premieră unei societăți de avocați românești | Cosmin Vasile (managing partner): Premiul, o sumă a excelenței individuale pe diverse arii de practică - îmi place în mod special perspectiva, pentru că este exact filosofia noastră
Schoenherr lansează a patra ediție a concursului de eseuri „law, sweet law‟, cu premii totale de 18.000 lei
Decizie de referință în domeniul energiei regenerabile: Curtea Constituțională admite sesizarea de neconstituționalitate referitoare la supraimpozitarea producătorilor de energie din surse regenerabile
Studenții invitați să se alăture programului de internship oferit de Schoenherr au derulat stagii de practică cu perioadă flexibilă, personalizată atât în funcție de programul lor, cât și de nevoile firmei de avocați | Ana Lupșor, HR manager: „Am avut o vară intensă, cu multe activități desfășurate în comun. Studenții au luat contact nu doar cu activitatea profesională ca avocat într-o firmă internațională de avocatură de afaceri, ci și cu spiritul și cultura echipei Schoenherr”
Bondoc și Asociații SCA a asistat UniCredit SpA în legătură cu achiziția Alpha Bank România SA | Echipa extinsă, formată din peste 20 de avocați, dintre care șase parteneri, a fost coordonată de Lucian Bondoc (Managing Partner) și Simona Petrișor (Partener). White & Case a asigurat asistența cu privire la legea engleză
NNDKP CELF, o nouă soluție de recunoaștere în instanță a dreptului de deducere a TVA aferente cheltuielilor de investiție în cazul abandonului proiectului | Alexandru Aparaschivei (Partener NNDKP CF), Marius Ezer (Partener) și Florentin Nanu (Avocat Senior), în prim plan
Victorie importantă, ce consolidează principiul libertății activității politice | Popescu & Asociații obține achitarea definitivă pentru membrii PNL Timiș, Cosmin Șandru și Nicolae Bitea. Echipa, coordonată de Adrian CHIRVASE (Partner) și Mirel RĂDESCU (Senior Counsel)
Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank Group și filiala sa Alpha Bank România S.A. la finalizarea vânzării către Unicredit S.p.A. a 90,1% din acțiunile Alpha Bank România SA | Echipa, coordonată de Daniel Badea (Managing Partner) și Loredana Ralea (Counsel)
Cariere în Drept | De vorbă cu Ramona Andreea Stoica, printre primii absolvenți ai generației care și-a finalizat studiile în 2023, urmărind mai apoi o carieră în magistratură: ”Dreptul este un domeniu frumos, pe care trebuie uneori să ‘îl simți’, însă nu este pentru toți. Cred că media a fost doar o reflectare a efortului depus, iar efortul a fost cel care m-a ajutat și mi-a creat premisele evoluției profesionale ulterioare”
Arbitrajul ICSID cerut de Petrochemical Holding GmbH, legat de rafinări RAFO din Onești, a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce Tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la cca. 836 milioane USD. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
2024 a fost un an aglomerat pentru Departamentul juridic al Farmexim & Help Net | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of Legal and Compliance Director despre actele normative cu impact în activitatea companiei, modificările legislative așteptate și proiectele interesante în care a fost implicată echipa de avocați interni
GDPR | Avocații WH Simion & Partners se așteaptă ca practica de protecție a datelor cu caracter personal să devină și mai relevantă, având în vedere că, în următorii ani, reglementările ar putea să evolueze pentru a acoperi noi domenii, cum ar fi inteligența artificială, internetul lucrurilor (IoT) și blockchain-ul. Despre proiectele „flagship” ale echipei, într-o discuție cu Cosmina Simion (Managing Partner) și Petrus Partene (Senior Associate)
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...