ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii
 

LEAUA & ASOCIATII

Gina Gheorghe, Partner
Contact:
Mobil: +40 730 59 12 21
E-mail: gina.gheorghe@leaua.ro

Activitate profesională:

    Gina Gheorghe are o experienţă extinsă în acordarea de consultanţă juridică în tranzacţii complexe de comerț internaţional, în domeniului fuziunilor, achiziţiilor şi al cooperării, al finanţării sub diverse forme a tranzacţiilor internaţionale precum şi în dreptul transportului internaţional, cu o atenţie deosebită asupra dreptului aviaţiei.
   Experienţa ca avocat în aceste domenii este dublată de experienţa acumulată în decursul a 8 ani de activitate ca economist specializat în comerţ internaţional.
    Este de asemenea specializată în dreptul construcțiilor, în special al proiectelor finanțate internațional.
    Are experiență în arbitraje comerciale internaţionale având ca obiect diverse probleme de dreptul comerțului internaţional.
    Din  2006 este Raportor la Banca Mondială cu privire la procedura insolvenţei în România.
  Vorbeşte fluent în engleză, are o cunoaştere de nivel mediu a limbilor franceză, spaniolă şi italiană.

Educaţie:
-   Licenţiată în Drept, Universitatea Bucureşti, Facultatea de Drept
-    Licenţiată în Economie – Tranzacţii Internaţionale , Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, Academia de Studii Economice, Bucureşti
-   Diplomă dublă echivalentă Master în Dreptul Afacerilor Internaţionale şi Cooperare de la Universitatea Pantheon Sorbonne Paris 1 şi Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti Institutul Franco – Român
-    Diplomă de Studii Aprofundate în Tranzacţii Intraeuropene, Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, Academia de Studii Economice, Bucureşti
-   Pregătire juridică continuă în domeniul dreptului comunitar și al pieţei monetare, dreptului IT și comerţului electronic, dreptului fiscal și al arbitrajului comercial internațional .

Experienţă profesională relevantă (selecţie):
- Asistenţă juridică acordată unei companii străine producătoare de tehnologie de vârf pentru preluarea de active şi activităţi economice de la o întreprindere română .
-   Asistenţă juridică în structurarea și realizarea tranzacțiilor pentru dezvoltarea și managementul mai multor proiecte imobiliare majore de către un important dezvoltator imobiliar.
-   Asistenţă juridică pentru o importantă societate străină specializată în finanţarea exportului de aeronave pentru mai multe tranzacţii complexe privind contracte de leasing financiar internaţional, incluzând garanţii şi emiterea unor instrumente de plată cu titlu de garanţie, precum şi rapoarte de due diligence, implicând probleme juridice specifice subînchirierii şi operării aeronavelor, importului, înmatriculării şi operării acestora, precum şi în probleme legate de transportul lor sau de lucrări de service pentru instalarea unor echipamente adiţionale pe aeronave.
-   Asistenţă juridică în domeniul bancar şi al tehnicilor de creditare,  inclusiv credit sindicalizat, de la bănci naţionale şi străine, precum şi în aspecte legate de acreditive documentare, contracte de escrow, scrisori de garanţie bancară.
-   Asistență juridică acordată unei importante societăţi străine cu privire la recuperarea finanţării acordate unei societăţi pe acţiuni cu risc ridicat de dizolvare şi insolvenţă, implicând aspecte fiscale complexe şi aplicarea tratatelor de evitare a dublei impuneri.
-   Consultanță juridică acordată unei societăți străine în cadrul unei colaborări complexe cu o societate pe acțiuni din România din domeniul comerțului cu cereale privind un acord de finanțare dublat de furnizare, cu un pachet complex de garanții.
-  Consultanţă unui important investitor român în noi soluţii de energie, în proiecte complexe privind dezvoltarea unor parteneriate, în relaţia cu investitori străini, implicând mai multe sisteme de drept aplicabile pe aceeași tranzacție.
-   Asistență juridică mai multor societăți străine în derularea unor operațiuni de afaceri internaționale precum și în negocierea stingerii diferendelor în faza prelitigioasă, inclusiv prin redactarea de opinii juridice cu privire la aplicarea convențiilor internaționale sau la identificarea legii aplicabile.
-   Asistenţă juridică unei importante societăţi din domeniul comerțului exterior în mai multe arbitraje comerciale internaţionale la ICC Paris, în probleme de drept societar și răspundere contractuală.
-   Asistenţă juridică în legătură cu derularea de contracte încheiate în urma finanțărilor pre și post aderare ale Uniunii Europene.
-   Asistență juridică și reprezentare în mai multe litigii în legătură cu contracte FIDIC privind lucrări de infrastructură majore, atât în proceduri de Dispute Adjudication Board, cât și în proceduri arbitrale.

 
CELE MAI COMENTATE
VIZUALIZATE
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Titlurile știintifice sunt irevocabile, indiferent de forma în care au intrat în circuitul civil | Decizie de referință a ICCJ, obținută de avocații ZRVP. Alexandru Iorgulescu (partener) și Alina Munteanu (senior associate), în prim plan
Cariere în Drept | Cum a perceput Vasile Țurcan, român din Basarabia, învățământul juridic românesc pe care l-a absolvit cu 9,85 și care au fost primele impresii după: ”Raportat la obligativitatea celor doi ani de stagiu, găsirea unui coordonator este o activitate extrem de anevoioasă, dacă ai niște așteptări minime de la această colaborare: să fii plătit măcar cu minimul pe economie conform Statutului profesiei, să ai o minimă libertate și acces la clienți proprii sau să beneficiezi de o îndrumare efectivă, nu doar expusă în contract”
Kinstellar asistă Globalworth în vânzarea unui portofoliu cu o valoare de cca. 110 mil. € către WDP, într-una dintre cele mai mari tranzacții de logistică ale anului. Victor Constantinescu, Managing Partner: ”Tranzacția a avut propriile provocări, dar prin muncă temeinică și cu ajutorul echipelor noastre extraordinare s-a încheiat cu succes” | Ce firme de avocați au mai lucrat în proiect
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2024” | ZRVP, NNDKP și Răzvan Dincă & Asociaţii au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Departamentul de Dispute Resolution contribuie cu peste 80% la cifra de afaceri a firmei Șerban & Asociații și este de așteptat ca veniturile să crească anul acesta. Casa de avocați este în discuții pentru preluarea unor mandate de arbitraj internațional | Radu Șerban (Partener): ”Volumul de muncă a fost unul intens, atât pe latura de penal a departamentului, cât și pe cea de civil, iar gradul de sofisticare este unul foarte ridicat”
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...