ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii
 

LEAUA & ASOCIATII

Marius Grigorescu, Partner
Contact:
Mobil: +40 731 035 649
E-mail: marius.grigorescu@leaua.ro

Activitate profesională
:
   Marius Grigorescu are o vastă experiență în acordarea de asistență juridică și reprezentare în cadrul etapelor prelitigioase cât și în litigiile de drept privat ce se soluționează de către instanțele de judecată sau de către instanțele arbitrale. Această experiență include litigii de drept comercial, comercial internațional, drept administrativ și fiscal precum și litigii de muncă.
   A acumulat o experiență solidă în domeniul procedurilor judiciare ce au ca scop recuperarea creanțelor, îndeosbi în ceea ce privește procedura insolvenței.
   De asemenea, are experiență în proceduri de arbitraj internațional, fiind membru al echipei de avocați care asigură apărarea Statului român în două litigii de arbitraj privind investiile străine aflate pe rolul Centrului International pentru Solutionarea Disputelor privind Investitiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID/CIRDI)

Vorbeşte fluent limba engleză și italiană.

Educaţie:
-   Licenţiat în drept - Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Drept
-  Academia de Vară privind Arbitrajul Comercial Internațional,  Facultatea din Koln, Germania
-   Pregătire juridică continuă în domeniul procedurii reorganizării judiciare și a falimentului, arbitrajului comercial internațional și dreptului procesual civil
   
Experienţă profesională relevantă (selecţie):
- Membru al echipelor de avocați care asigură apărarea Statului român în două litigii de arbitraj privind investițiile străine aflate pe rolul Centrului Internațional pentru Soluționarea Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID/CIRDI).
- Asistență juridică acordată uneia a celei mai mari bănci din România, reprezentare în fața instanțelor de judecată în cadrul unor litigii comercial,  financiar-bancare și societare de o complexitate ridicată.
- Asistență juridică și reprezentare în fața instanțelor de judecată și arbitrale unei instituții publice în proceduri de recuperare a creanțelor bancare neperformante.
- Asistență juridică și reprezentare unei companii multinaționale de top din domeniul metalurgiei în litigii izvorâte din dobândirea de participații în cadrul unei linii de laminare în România.
- Asistență juridică și reprezentare unui investitor strategic cu privire la dobândirea activelor unei societăți românești aflate în stare de insolvență.
- Asistență juridică și reprezentare unui lanț hotelier aflat în stare de insolvență cu privire la întocmirea, aprobarea și implementarea planului de reorganizare judiciară.
- Asistenţă juridică unuia dintre cei mai mari producători de autovehicule la nivel mondial, în legătură cu evaluarea litigiilor în care era implicată subunitatea sa din România.
- Asistență juridică și reprezentare uneia dintre cele mai mari companii internaționale de telecomunicații mobile în legătură cu litigii ce aveau ca obiect obținerea de licențe pe teritoriul României cât și răspunderea delictuală față de terți.
- Asistență juridică și reprezentare în fața instanțelor de judecată într-un litigiu ce vizează răspunderea contractuală de peste 200 milioane Euro.
-  Asistență juridică și reprezentare acționarilor unei societăți naționale care activează în domeniul rafinării de produse petroliere în legătură cu litigiile societare intervenite între acționari.

 
CELE MAI COMENTATE
VIZUALIZATE
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Lawyer - Tax Controversy and Tax Litigation | Reff & Associates
Filip & Company a asistat ENGIE Romania în obținerea unui împrumut de 90 milioane de euro de la BERD. Tranzacție coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Camelia Ianțuc (senior associate)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank la finalizarea vânzării către Vista Bank România a societăților Alpha Leasing România IFN și Alpha Insurance Brokers. Ce avocați au fost implicați în proiect
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Grupul Rodbun a accesat un credit sindicalizat de 17,3 mil. €, cu garanţie de stat. NNDKP și Legal Ground, consultanți juridici în această finanțare
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...