ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii
 

BIRIŞ - GORAN

Daniel Vişoiu, Partener

Contact:
Email: dvisoiu@birisgoran.ro
Adresa : Str. Emanoil Porumbaru, nr. 77, Sector 1, Bucureşti
Website: www.birisgoran.ro

Activitate profesională:
Partener Fondator, Biriş Goran (2006 – prezent)
Partener şi membru fondator, BAC Investment (2004 - 2006)
Associat, Moquet Borde & Associés (actuala firmă Paul Hastings) (1997 - 2004)

Daniel Vişoiu este unul dintre partenerii fondatori ai Biriş Goran şi conduce practica în materie de legislaţie societară / fuziuni şi achiziţii. Anterior, între anii 1997 şi 2004, el al lucrat pentru o importantă societate de avocatură franceză (Moquet Borde & Associés, cunoscută în S.U.A sub numele Paul Hastings), unde era responsabil de proiectele din Europa Centrală şi de Est, incluzând România. Între anii 2004 – 2006, Daniel a fost membru fondator al uneia dintre cele mai cunoscute firme de consultanţă pentru fonduri de investiţii din România.

Din 1997, Daniel Vişoiu a reprezentat şi a oferit consultanţă unui număr de corporaţii multinaţionale de renume mondial, precum şi antreprenorilor români, specializându-se în investiţii străine directe, fuziuni şi achiziţii şi în dreptul societar (concentrându-şi atenţia în mod special asupra procedurilor de întocmire a rapoartelor de analiză juridică – due diligence), structurarea tranzacţiilor, pieţele de capital. De asemenea, a oferit asistenţă juridică cu privire la proiectele de investiţii din numeroase sectoare de activitate. Născut în România şi fiind un vorbitor nativ de limbă engleză, Daniel a adus un plus negocierilor, datorită capacităţii sale de a depăşi lacunele de comunicare dintre investitorii străini şi antreprenorii naţionali.

Daniel Vişoiu este implicat de asemenea în activităţi pro bono, fiind fondator şi membru activ al Comisiei de Etică din cadrul Comitetului Olimpic Român, preşedinte şi vice-preşedinte al Comitetului de Legislaţie Central Europeană din cardul Asociaţiei Baroului American şi vice-preşedinte al Comitetului de Tranzacţii Internaţionale.

Ediţia din 2008 a ghidului Chambers Europe îl recomandă pe Daniel Vişoiu ca fiind “un excelent profesionist căutat pentru experienţa sa internaţională”, menţionând că activitatea sa în materie de drept societar/ fuziuni şi achiziţii este „caracterizată de o dinamică ce răspunde nevoilor clientului, concentrându-se asupra aspectului comercial spre deosebire de marile societăţi de consultanţă".

Tranzacţii importante în care a fost implicat:
Daniel a fost consultant principal în mai multe tranzacţii. A fost implicat în restructurarea societară şi fuziunea unui grup de investitori europeni deţinători de bunuri imobiliare a căror valoare depăşeşte 250 milioane euro şi a asistat investitori europeni în vânzarea unor companii holding deţinând o importantă clădire de birouri din Bucureşti, către un fond de investiţii imobiliare listat la Bursa din Atena, valoare tranzacţiei depăşind 40 milioane EURO. De asemenea a acordat consultanţă Romstal Imex în vânzarea participaţiunilor sale în Romstal Leasing către o importantă bancă europeană (KBC), valoarea totală a tranzacţiei depăşind 70 milioane de EURO şi a fost consultant principal în cadrul proiectului Eurisko, una dintre principalele agenţii imobilare de pe piaţă, în vederea vânzării participaţiunilor sale către CB Richard Ellis, cu o valoare a tranzacţiei de aproximativ 35 milioane de USD.

Daniel a reprezentat Immoconsult Leasinggesellschaft m.b.H (parte a Volksbank Group) în vânzarea tuturor participaţiilor din societatea românească ce deţinea o importantă clădire de birouri din Bucureşti şi refinanţarea unui împrumut către fondul de investiţii din Marea Britanie, valoare totală a tranzacţiei fiind de 24 milioane euro. A asistat un grup de investitori europeni în vânzarea unui holding care deţinea o proprietate comercială în Iaşi, către un fond de Investitii imobiliare listat la Bursa din Atena, cu o valoare a tranzacţiei de aproximativ 15 milioane de euro. A fost alături de investitori (români şi străini) în achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni al societăţii Proiect Bucureşti SA, fosta companie de stat care oferă servicii de arhitectură şi una dintre cele mai mari societăţi de profil din România. A fost consultant principal al vânzătorului Sitel Group, unul dintre principalii distribuitori de delicatese din România, către Vivatis Group din Austria şi a consiliat un important fond de investiţii din S.U.A., în vederea achiziţionării unui pachet minoritar de acţiuni într-o companie românească de top din domeniul website.

Serviciile sale au fost oferite, de asemenea, unei companii de servicii sanitare din UE în vederea câştigării unei licitaţii şi pe parcursul negocierilor cu Ministerul Sănătăţii Publice, cu privire la un proiect în valoare de câteva milioane d eeuro pentru pregătirea studiilor de fezabilitate pentru 15 spitale de urgenţă.

Studii:
Universitatea din Florida, Facultatea de Drept (licenţă în Drept, 1996)
Universitatea din Florida, Facultatea de Jurnalism (licenţă în ştiinţe, 1993)

Limbi Străine: Engleză

Barouri în care a fost admis:
Baroul Bucureşti (admis în 2006)
Baroul Florida (admis în 1997)
Curtea Internaţională de Comerţ din Statele Unite (admis în 2003)

A fost autor şi coautor a peste 40 de articole având subiecte juridice pentru publicaţii precum The International Lawyer, Financial Times East European Business Law, World Securities Law Report, International Business Lawyer (International Bar Association) şi Tax Planning International: European Union Focus.

 
CELE MAI COMENTATE
VIZUALIZATE
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
Mega-proiectul Neptun Deep din Marea Neagră merge înainte, dau asigurări reprezentanții OMV Petrom, dar și arbitrajul cu statul român pentru modificarea legii offshore continuă | Avocații LDDP asigură apărarea în litigiul de la Curtea Internațională de Arbitraj de la Paris
GDPR | Avocații specializați în practica de Data Protection de la Reff & Asociații - Deloitte Legal spun că preocuparea pentru conformare excedează domeniul protecției datelor. Silvia Axinescu, Senior Managing Associate: ”Abordăm fiecare proiect într-o manieră holistică și recunoaștem că protecția datelor, deși foarte importantă, este doar o piesă a puzzle-ului”
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA : “Procedura arbitrală în arbitrajul instituționalizat” | Înscrierile se fac până pe 10 octombrie
EXCLUSIV | O companie din grupul controlat de ”regele eolienelor” a trimis Ministerului Finanțelor o notificare de arbitraj și o cerere de soluționare pe cale amiabilă a disputei. Tratatul Cartei Energiei, temeiul juridic al conflictului cu statul român
Avocații noii generații | De vorbă cu Mihnea Orjan, avocat cu 5 ani experiență și recent laureat al Premiului de Excelență „Sarmiza Bilcescu-Alimănișteanu”, despre avocatură ca vocație, activitatea de cercetare, implicare și crez profesional: „Misiunea este pentru mine clară: să devin cel mai bun în ceea ce fac. Nu este o aroganță, este doar o înțelegere a faptului că trebuie să țintești spre Lună ca să ai șansa de a atinge o stea. Plănuiesc să fac ceea ce am făcut și până acum: să lupt pentru ceea ce cred și pentru cei care mă cheamă să îi apăr”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Cum se redactează o clauză compromisorie (Powered by ZRVP)
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci care a intermediat emisiunea de obligațiuni prin care Romgaz a atras 500 mil. € de pe piețele internaționale | Olga Niță (partener) a coordonat echipa
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocați stagiari | Litigii
Avocații din practica de Protecția Datelor de la NNDKP spun că există în continuare prevederi neclare în legislație și „pete albe” de reglementare | Iurie Cojocaru (Partener): “De foarte multe ori, clienții se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește ștergerea datelor sau oferirea unor răspunsuri adecvate la solicitările de exercitare de drepturi, în condițiile în care legislația, ghidurile și jurisprudența oferă prea puțin spațiu de manevră”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...