ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii
 

BIRIŞ - GORAN

Daniel Vişoiu, Partener

Contact:
Email: dvisoiu@birisgoran.ro
Adresa : Str. Emanoil Porumbaru, nr. 77, Sector 1, Bucureşti
Website: www.birisgoran.ro

Activitate profesională:
Partener Fondator, Biriş Goran (2006 – prezent)
Partener şi membru fondator, BAC Investment (2004 - 2006)
Associat, Moquet Borde & Associés (actuala firmă Paul Hastings) (1997 - 2004)

Daniel Vişoiu este unul dintre partenerii fondatori ai Biriş Goran şi conduce practica în materie de legislaţie societară / fuziuni şi achiziţii. Anterior, între anii 1997 şi 2004, el al lucrat pentru o importantă societate de avocatură franceză (Moquet Borde & Associés, cunoscută în S.U.A sub numele Paul Hastings), unde era responsabil de proiectele din Europa Centrală şi de Est, incluzând România. Între anii 2004 – 2006, Daniel a fost membru fondator al uneia dintre cele mai cunoscute firme de consultanţă pentru fonduri de investiţii din România.

Din 1997, Daniel Vişoiu a reprezentat şi a oferit consultanţă unui număr de corporaţii multinaţionale de renume mondial, precum şi antreprenorilor români, specializându-se în investiţii străine directe, fuziuni şi achiziţii şi în dreptul societar (concentrându-şi atenţia în mod special asupra procedurilor de întocmire a rapoartelor de analiză juridică – due diligence), structurarea tranzacţiilor, pieţele de capital. De asemenea, a oferit asistenţă juridică cu privire la proiectele de investiţii din numeroase sectoare de activitate. Născut în România şi fiind un vorbitor nativ de limbă engleză, Daniel a adus un plus negocierilor, datorită capacităţii sale de a depăşi lacunele de comunicare dintre investitorii străini şi antreprenorii naţionali.

Daniel Vişoiu este implicat de asemenea în activităţi pro bono, fiind fondator şi membru activ al Comisiei de Etică din cadrul Comitetului Olimpic Român, preşedinte şi vice-preşedinte al Comitetului de Legislaţie Central Europeană din cardul Asociaţiei Baroului American şi vice-preşedinte al Comitetului de Tranzacţii Internaţionale.

Ediţia din 2008 a ghidului Chambers Europe îl recomandă pe Daniel Vişoiu ca fiind “un excelent profesionist căutat pentru experienţa sa internaţională”, menţionând că activitatea sa în materie de drept societar/ fuziuni şi achiziţii este „caracterizată de o dinamică ce răspunde nevoilor clientului, concentrându-se asupra aspectului comercial spre deosebire de marile societăţi de consultanţă".

Tranzacţii importante în care a fost implicat:
Daniel a fost consultant principal în mai multe tranzacţii. A fost implicat în restructurarea societară şi fuziunea unui grup de investitori europeni deţinători de bunuri imobiliare a căror valoare depăşeşte 250 milioane euro şi a asistat investitori europeni în vânzarea unor companii holding deţinând o importantă clădire de birouri din Bucureşti, către un fond de investiţii imobiliare listat la Bursa din Atena, valoare tranzacţiei depăşind 40 milioane EURO. De asemenea a acordat consultanţă Romstal Imex în vânzarea participaţiunilor sale în Romstal Leasing către o importantă bancă europeană (KBC), valoarea totală a tranzacţiei depăşind 70 milioane de EURO şi a fost consultant principal în cadrul proiectului Eurisko, una dintre principalele agenţii imobilare de pe piaţă, în vederea vânzării participaţiunilor sale către CB Richard Ellis, cu o valoare a tranzacţiei de aproximativ 35 milioane de USD.

Daniel a reprezentat Immoconsult Leasinggesellschaft m.b.H (parte a Volksbank Group) în vânzarea tuturor participaţiilor din societatea românească ce deţinea o importantă clădire de birouri din Bucureşti şi refinanţarea unui împrumut către fondul de investiţii din Marea Britanie, valoare totală a tranzacţiei fiind de 24 milioane euro. A asistat un grup de investitori europeni în vânzarea unui holding care deţinea o proprietate comercială în Iaşi, către un fond de Investitii imobiliare listat la Bursa din Atena, cu o valoare a tranzacţiei de aproximativ 15 milioane de euro. A fost alături de investitori (români şi străini) în achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni al societăţii Proiect Bucureşti SA, fosta companie de stat care oferă servicii de arhitectură şi una dintre cele mai mari societăţi de profil din România. A fost consultant principal al vânzătorului Sitel Group, unul dintre principalii distribuitori de delicatese din România, către Vivatis Group din Austria şi a consiliat un important fond de investiţii din S.U.A., în vederea achiziţionării unui pachet minoritar de acţiuni într-o companie românească de top din domeniul website.

Serviciile sale au fost oferite, de asemenea, unei companii de servicii sanitare din UE în vederea câştigării unei licitaţii şi pe parcursul negocierilor cu Ministerul Sănătăţii Publice, cu privire la un proiect în valoare de câteva milioane d eeuro pentru pregătirea studiilor de fezabilitate pentru 15 spitale de urgenţă.

Studii:
Universitatea din Florida, Facultatea de Drept (licenţă în Drept, 1996)
Universitatea din Florida, Facultatea de Jurnalism (licenţă în ştiinţe, 1993)

Limbi Străine: Engleză

Barouri în care a fost admis:
Baroul Bucureşti (admis în 2006)
Baroul Florida (admis în 1997)
Curtea Internaţională de Comerţ din Statele Unite (admis în 2003)

A fost autor şi coautor a peste 40 de articole având subiecte juridice pentru publicaţii precum The International Lawyer, Financial Times East European Business Law, World Securities Law Report, International Business Lawyer (International Bar Association) şi Tax Planning International: European Union Focus.

 
CELE MAI COMENTATE
VIZUALIZATE
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bulboacă & Asociații a sprijinit obținerea unei finanțări de capital de lucru în valoare de 20 de milioane EUR pentru Frigoglass, asumând din nou un rol de reprezentare dublă. Colaborare cu două firme internaționale de avocați, în acest proiect
Trei firme de avocați din România, evidențiate pentru activitatea în domeniul Competition ̸ Antitrust | NNDKP, CMS și D&B David și Baias au intrat în topul global al firmelor cu cea mai bună practică de concurență. Cine sunt avocații evidențiați de GCR 100 – 2025 și care au fost proiectele care au adus recunoaștere echipelor locale
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Abuzul de Drept în arbitraj (Powered by ZRVP)
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
Meet the Professionals | Monica Constantin, Legal & Corporate Affairs Director - Bergenbier SA, avocat ”antrenat” în multinaționale și cu o bogată experiență dobândită în gestionarea unor tranzacții de referință pe piața locală: ”Oamenii pe care i-am întâlnit au făcut diferența și au contribuit la dezvoltarea și la evoluția mea, atât colegi din business, din interiorul echipelor din care am făcut parte, cât și liderii care mi-au servit drept model”
Cum poți dezvolta o carieră internațională cu programul Erasmus+ | Povestea lui Constantin Roșca, absolvent de Drept plecat din Fălticeni, care a ales să studieze la Universitatea din Istanbul. El este azi masterand în Drept Internațional Public în cadrul Universității Koç, cea mai prestigioasă din Turcia și stagiar în cadrul biroului Esenyel ̸ Partners, unul din cele mai cunoscute birouri internaționale de avocatură și consultanță juridică din țara desfășurată pe două continente
CMS Emerging Europe M&A 2024 ̸ 25 | Piața de M&A din Europa emergentă se redresează, ajungând la cele mai ridicate niveluri din 2018 până în prezent. Horea Popescu, Partener CMS România: „Optimismul pare să devină marca anului 2025”
Filip & Company devine prima firmă de avocatură independentă din CEE care adoptă Harvey, platformă de IA generativă de ultimă generație care s-a remarcat prin precizie, securitate și versatilitate | Cristina Filip (managing partner): ”Este un pas transformator care îmbunătățește, mai degrabă decât înlocuiește, experiența și contribuția umană”
Țuca Zbârcea & Asociații promovează un nou Partener Equity în structura de conducere a firmei. Șerban Pâslaru se alătură celor 8 fondatori ai firmei de avocatură | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Este un semnal pe care vrem să-l transmitem generațiilor viitoare de avocați, un semn de deschidere către partenerii care doresc să aibă un rol mai pronunțat în treburile firmei”
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
România căștigă arbitrajul ICSID cerut de 15 grupuri de investitori și 28 de persoane fizice din 7 țări, care cereau compensații de 256 mil. € pentru tratamentul aplicat de autorități | Tribunalul arbitral a decis că țara noastră nu a încălcat niciuna din garanțiile acordate investitorilor, iar reclamanții îi vor plăti jumătate din costurile de arbitraj suportate în acest dosar
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...