ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii
 

DENTONS

Tiberiu Csaki, Partner

Contact:
Bucuresti, Str. General Budisteanu 28-C, sector 1
Tel +40 21 312 4950
Fax +40 21 312 4951
Email tiberiu.csaki@dentons.com
Website:  www.dentons.com

Activitate profesională:
→ Partner Dentons (fost Salans) (martie 2013- prezent);
→ Partner Salans (2010- martie 2013);
→ Local Partner - Salans Moore şi Asociaţii SCA (2009- 2010);
→ Managing Counsel Salans (2004-2009);
→ Counsel - Salans (2003-2004);
→ European Counsel - Altheimer & Gray(2002-2003);
→ Associate - Altheimer & Gray (1998-2002);
→ Cabinet individual, Bucureşti (1983-1998).

Tiberiu Csaki este coordonatorul departamentului de litigii și arbitraj al Salans București. De asemenea, coordonează grupul de restructurare și insolvență și pe cel de dreptul muncii. Tiberiu are o vastă experiență în litigii comerciale, inclusiv de drept corporatist (ex. apărarea drepturilor acționarilor), administrativ, real estate și insolvență. A coordonat mai multe proceduri de arbitraj atât locale cât și internaționale pentru clienți din diverse sectoare. Tiberiu a reprezentat mari clienți internaționali cu activități în domenii precum energie, petrol și gaze naturale, maritim, industria chimică, reciclarea deșeurilor, ciment și bunuri de larg consum.

Tranzacţii importante în care a fost implicat:
Tiberiu a acordat consultanţă unui investitor german în majoritatea achiziţiilor din România pe piaţa producţiei de ciment, betoane şi agregate, inclusiv la delistare şi achiziţia de pachete minoritare de acţiuni în companiile de ciment achiziţionate. El a fost implicat în finalizarea cu succes a unui litigiu comercial în legătură cu achiziţia celui mai mare producător de ciment din România. Tiberiu a reprezentat în instanţă şi societăţile membre ale unui fond de investiţii activ în industria energiei regenerabile în mai multe litigii cu autorităţile locale, referitor la înfiinţarea şi construirea unor proiecte de energie eoliană în sud-estul României şi a asistat Comisia Europeană într-o serie de litigii comerciale şi civile.
El a acordat consultanţă în legătură cu o dispută contractuală referitoare la un parteneriat public-privat între investitori turci şi Ministerul Transporturilor, participând inclusiv la negocierea şi încheierea unei convenţii de stingere a acestei dispute şi continuare a proiectului. De asemenea, a reprezentat compania franceză de construcţii Sade (membru al Veolia Group), într-un litigiu arbitral desfăşurat potrivit regulilor Curţii Internaţionale de Arbitraj de la Paris (ICC), în legătură cu un proiect de lucrări de reabilitare a reţelelor de canalizare urbană. Printre clienţii care au beneficiat de serviciile sale profesionale s-a aflat şi Rostock Wreck Removal Consortium, firmă implicată într-un litigiu arbitral desfăşurat potrivit regulilor Curţii Internaţionale de Arbitraj de la Paris împotriva Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos, în legătură cu ranfluarea epavei Rostock.

Studii :
Universitatea Bucureşti, Facultatea de Drept (1983)

Barouri în care a fost admis:
Membru în Baroul Bucureşti (1995);
Membru INSOL Europe, Asociatia europeană a avocaţilor şi contabililor practicanţi în insolvenţă.

Limbi străine:
Engleză, franceză, germană.

 
CELE MAI COMENTATE
VIZUALIZATE
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Titlurile știintifice sunt irevocabile, indiferent de forma în care au intrat în circuitul civil | Decizie de referință a ICCJ, obținută de avocații ZRVP. Alexandru Iorgulescu (partener) și Alina Munteanu (senior associate), în prim plan
Cariere în Drept | Cum a perceput Vasile Țurcan, român din Basarabia, învățământul juridic românesc pe care l-a absolvit cu 9,85 și care au fost primele impresii după: ”Raportat la obligativitatea celor doi ani de stagiu, găsirea unui coordonator este o activitate extrem de anevoioasă, dacă ai niște așteptări minime de la această colaborare: să fii plătit măcar cu minimul pe economie conform Statutului profesiei, să ai o minimă libertate și acces la clienți proprii sau să beneficiezi de o îndrumare efectivă, nu doar expusă în contract”
Kinstellar asistă Globalworth în vânzarea unui portofoliu cu o valoare de cca. 110 mil. € către WDP, într-una dintre cele mai mari tranzacții de logistică ale anului. Victor Constantinescu, Managing Partner: ”Tranzacția a avut propriile provocări, dar prin muncă temeinică și cu ajutorul echipelor noastre extraordinare s-a încheiat cu succes” | Ce firme de avocați au mai lucrat în proiect
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2024” | ZRVP, NNDKP și Răzvan Dincă & Asociaţii au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Departamentul de Dispute Resolution contribuie cu peste 80% la cifra de afaceri a firmei Șerban & Asociații și este de așteptat ca veniturile să crească anul acesta. Casa de avocați este în discuții pentru preluarea unor mandate de arbitraj internațional | Radu Șerban (Partener): ”Volumul de muncă a fost unul intens, atât pe latura de penal a departamentului, cât și pe cea de civil, iar gradul de sofisticare este unul foarte ridicat”
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...