ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii
 

caz neaintalnit !!!

Ajutor , imi darama casa !!!!, 23 Martie 2013 15:29 | 0 raspunsuri


Buna ziua, Va rag sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme pe care o am legata de un imobil.
In anul 2010, am achizitionat un teren cu casa veche pentru care am obtinut autorizatie de desfiintare lucru pe care l-am si realizat. Dupa acest lucru am obtinut o autorizatie pentru o casa P+M construita pe vechiul amplasament. Incepand cu construirea imobilului au aparut unele probleme cu un vecin din fata case Care nu mi-a dat voie sa construiesc imobilul cu mansarda motivand ca nu vrea el. De aici au inceput problemele, facandu-mi reclamatii peste reclamantii la toate institutiile statului (ITM, Mediu, OCPI, Primarie, Inspectoratul in constructii,etc), procese pentru sistarea lucrarilor la casa si anularea autorizatiei de construire, procese pe care le-am castigat in orasul de domiciliu. Apoi vecinul, a facut recurs la Bucuresti la Curtea de Apel pentru ambele procese (proces pentru sistarea lucrarilor si anularea autorizatiei de construire), castigand doar recursul pentru anularea autorizatiei de construire. La momentul respectiv (martie 2012) cand mi-a fost anulata autorizatia , imobilul era construit 100% dar nemaiavand timp pentru a face receptia imobilului.
Mentionez faptul ca terenul pe care il detin, impreuna cu terenul vecinului, plus un alt teren au fost initial ale unui singur proprietar care pe parcurs au fost impartine in 3 parti egale si vandute. In anul 2010 cand am intra in posesia documentelor de proprietate am constatat ca din cauza celor de la OCPI cand s-au realizat cartile funciare ale terenului meu si ale vecinului, coordonatele se suprapuneau. S-a deschis un proces pentru acest lucru (rectificare carte funciara) motiv pentru care instanta de judecata a hotarat sa se faca alte masuratori. Masuratorile s-au facut de un anumit topometrist care mult mai tarziu am aflat ca este un prieten apropiat al vecinului meu. Initial terenul a fost in forma dreptunghiulara avand o lungime de 41m si latime de 8.07m pe o suprafata de 330mp. In urma masuratorilor terenul meu nu a mai avut acelasi metraj dar avand aceasi suprafata (330mp). Adica terenul avea in dreptul casei o latime de 7.5m iar la capatul celalalt avea o latime mai mare nemaiavand acea forma drptunghiulara. Motiv pentru care noi nu mai putem obtine o alta autorizatie deoarece nu se mai respecta limitele admise pentru construirea unui imobil pe un teren (distanta de la gard pana la zidul casei de 3m , etc) fapt ce a dus si la anularea autorizatie de construire la Curtea de Apel Bucuresti.
In prezent suntem intr-un alt proces deschis de vecin pentru desfiintarea lucrarilor, adica demolarea casei. Mentionez faptul ca vecinul a ajuns la Ministerul de Stat in constructii la Bucuresti, iar de aici s-au facut presiuni la institutiile locale , facanduse procese verbale pentru stadiul lucrarilor si am primit termen ca pana la 30 august 2013 sa intram in legalitate , lucru pe care noi nu il putem face deoarece suntem in litigiu si avand si acea problema cu distantele….
VA ROG SA MA AJUTATI ACEASTA PROBLEMA cu un sfat, idei sau cu o persoana care a mai avut un asemenea caz!!!!
(am investit in imobil aproximati 150000 ron, bani pe care i-am imprumutat din banci si bani pe care i-am strans de-alungul vietii !!!


Telefon: 0762298054
E-mail: gabi.vlascu@yahoo.com

Va multumesc !!!!

 
 
 
 

SCRIE UN RĂSPUNS


*
*
*
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...