ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ING Bank România anunță continuarea programului IMM Invest și startul subprogramului Agro IMM Invest 2022

24 Martie 2022   |   BizLawyer

Pentru IMM Invest și Agro IMM Invest, ING are alocat în prima jumătate a anului un plafon de 750 milioane de lei.

 
 
ING Bank România participă și în acest an în programul IMM Invest, prin care întreprinderile mici și mijlocii pot accesa credite garantate de stat, pentru investiții sau capital de lucru.

Totodată, ING s-a alăturat și subprogramului Agro IMM Invest, pentru a susține fermierii și întreprinderile care își desfășoară activitatea în sectorul agro-alimentar.

Pentru IMM Invest și Agro IMM Invest, ING are alocat în prima jumătate a anului un plafon de 750 milioane de lei.

„Programul IMM Invest, aflat la a treia ediție, s-a bucurat de un succes enorm în anii precedenți și este un exemplu de bună practică în ceea ce privește parteneriatul dintre mediul privat și cel public.
În 2021, cererea de creditare a crescut pe fondul încrederii în revenirea economică, iar mulți antreprenori au reușit să identifice și să valorifice noi oportunități. Astfel, am primit peste 6.500 noi cereri și am acordat împrumuturi totale de peste 2,5 miliarde de lei de la lansarea programului. Aproximativ 80% dintre aceste credite au fost pentru întreprinderi micro și mici, așadar am fost alături de cei cu acces limitat la resurse financiare. Cererea pentru creditele de investiții a fost în creștere cu 16%, dar în continuare, cea mai mare pondere a fost pentru derularea activității curente.

Și în acest an, ING continuă să susțină mediul antreprenorial din România prin IMM Invest, precum și prin Agro IMM Invest”, a punctat Mihaela Oțel, Director Dezvoltare, în cadrul diviziei de Business Banking a ING Bank România.

Care sunt beneficiile subprogramului Agro IMM Invest?

În cazul Agro IMM Invest, ajutorul de stat acoperă costurile de finanțare la fel ca pentru IMM invest, însă oferă și o facilitate suplimentară - un grant de 10% din valoarea creditului. Fermierii pot accesa două tipuri de credite: pentru capital de lucru - de până la 5 milioane de lei și de investiții - de până la 10 milioane de lei.

„Prin subprogramul Agro IMM Invest, statul oferă garanții de până la 90% din valoarea creditelor acordate, o facilitate foarte importantă pentru fermieri. Aceștia nu au, în general, materii prime și produse finite pe stoc pentru garantarea unui credit, iar ciclul de producție este unul lung de câteva luni sau chiar un an. În consecință, fermierii întâmpină dificultăți in garantarea capitalului de lucru, iar acest program îi ajută să poată contracta un credit.
Împrumuturile sunt acordate pe termen mediu de 3 ani, cu posibilitatea de prelungire, ceea ce oferă predictibilitate în activitatea fermierilor, mai ales într-un context instabil. În plus, dobânzile și toate costurile de garantare sunt subvenționate de către stat în primele opt luni. Cel mai important avantaj rămâne grantul de 10% din valoarea creditului – dacă un fermier accesează un împrumut de un milion de lei, va trebui sa ramburseze doar 900.000 de lei”, a completat Marius Gavrea, Expert agribusiness, ING Bank România.

Ce trebuie să facă clienții interesați pentru a aplica la IMM Invest și Agro IMM Invest?

Atât clienții ING, cât și cei care nu sunt încă clienți ai băncii, pot aplica pe site-ul IMM Invest și pot alege ING ca bancă parteneră. După completarea datelor de identificare și atașarea declarației IMM, clienții trebuie să bifeze programul pe care vor să îl acceseze și să aleagă fondul de garantare FNGCIMM (pentru ambele programe).

FNGCIMM (Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri) va emite acordul de principiu pentru eligibilitatea în cadrul programului, iar ING va analiza cererea și va lua decizia de aprobare sau respingere. Ulterior, va transmite către FNGCIMM solicitarea privind acordarea garanției. După ce FNGCIMM analizează solicitarea de acordare, în caz afirmativ, va transmite băncii contractul de garantare și acordul de finanțare.

Mai multe informații despre programul IMM Invest și subprogramul Agro IMM Invest puteți găsi AICI.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2118 / 7966
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...