ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Dana Roxana Bucin, consulul onorific al României în Connecticut, între laureaţii prestigioasei gale New England Legal Awards

21 August 2023   |   AGERPRES

Avocatul crede că premiul "Distinguished Leaders" la New England Legal Awards 2023 este o recunoaştere a eforturilor sale depuse în domeniul imigrării.

 
 
Consulul onorific al României în Connecticut (SUA), Dana Roxana Bucin, se regăseşte printre laureaţii prestigioasei gale a avocaţilor New England Legal Awards 2023, la categoria 'Distinguished Leaders', festivitatea de decernare a premiilor fiind anunţată pentru data de 21 septembrie, la Boston.

"Am început de jos, de la o firmă de avocatură mică. Am putut, după o jumătate de an, să mă duc la ei şi să zic să mă lase să fac şi dreptul imigrării, chiar dacă ei nu l-au făcut deloc şi nu era nimeni acolo să mă înveţe specific cum să obţii una dintre cele 26 de tipuri de vize şi nu ştiu câte alte 20 şi ceva de tip green carduri. M-au lăsat, mi-au dat libertatea să dezvolt eu o practică de imigrare. Cu timpul, am evoluat la alte firme mai mari de avocatură. În prezent, sunt parteneră de echitate, este cel mai înalt rang al unui partener la o firmă cu peste 100 de avocaţi. Mi s-au dat tot felul de titluri pe parcurs - şefa departamentului de diversitate, echitate şi incluziune. În 2019, am primit titlul de Avocatul Anului în Connecticut. A fost o surpriză atât de şocantă pentru mine, 6.800 de avocaţi candidaseră pentru titlul acesta. În 2023, m-am trezit nominalizată la nivel de şase state şi am câştigat premiul 'Distinguished Leaders', pentru New England Legal Awards", a declarat presei, la Reghin, Dana Roxana Bucin.


BizLawyer a realizat un interviu cu Dana Bucin, avocat care trăiește de aproape 25 de ani visul american, românca reușind să-și construiască peste ocean o carieră strălucită în avocatură. Dana este recunoscută ca unul dintre cei mai buni profesioniști în imigrari și drept comercial internațional în statul Connecticut, muncind în acest domeniu de peste 18 ani. De asemenea, este una dintre cele mai active membre ale diasporei, fiind și consul onorific al României în Connecticut.


Citește și

→   De vorbă cu Dana Bucin, partener al firmei americane Murtha Cullina LLP și consulul onorific al României: Mă bucur să asist antreprenori, investitori și oameni de afaceri din România care vor să acceseze piața SUA


Dana Roxana Bucin s-a născut la Reghin, în judeţul Mureş, are 43 de ani, a plecat în Statele Unite ale Americii ca studentă, după care a devenit avocată de imigrări şi drept internaţional şi s-a remarcat prin implicarea sa în schimbarea a trei legi în favoarea imigranţilor.

Avocatul crede că premiul "Distinguished Leaders" la New England Legal Awards 2023 este o recunoaştere a eforturilor sale depuse în domeniul imigrării.

"Mă gândesc de la ce mi se trage: eu am fost foarte activă cu refugiaţii şi imigranţii, mai ales cu cei din Ucraina şi pe vremea lui Trump, când era mare persecuţie împotriva imigranţilor, am avut multe cazuri. I-am salvat de la deportări. Asta a ajuns la ştiri, cumva, probabil, aşa am atras premiul Avocatul Anului (...) Unul dintre lucrurile care mă gândesc că au influenţat toate aceste titluri ale barourilor din Connecticut şi din cele şase state din New England cred să fi fost felul în care am schimbat trei legi în statul Connecticut. Una dintre legi - să se poată da testul de carnet de conducere în română, ucraineană etc., al doilea proiect de lege pe care l-am înaintat este să reţinem absolvenţii din alte ţări prin crearea unor zone de viză H1B în jurul universităţilor americane din Connecticut. Şi acum, un comitet va forma aceste zone de viză de lucru ca să putem angaja mai mulţi străini. Al treilea proiect de lege l-am înaintat ca şi consul onorific, pentru că statul Connecticut, din păcate, percepea o taxă de patru ori mai mare decât media naţională pe apostile, documente emise care să fie recunoscute în străinătate, inclusiv în România, şi s-a coborât preţul prin lege", a subliniat Dana Roxana Bucin.

Avocatul a precizat că aceste trei legi le-a putut schimba fără să fie în politică şi că nu este interesată să facă politică, ci doar să îşi poată exercita influenţa în folosul cetăţenilor.

"Mie nu-mi trebuie mai multe titluri, am destule cât să pot să fac acţiuni de impact. Şi asta mă interesează: să schimb legi care nu convin, să ajustăm legi care au impact negativ, să introducem legi noi care să aibă impact pozitiv asupra imigranţilor, inclusiv a românilor. E important să avem coaliţii, nu putem numai noi, românii, să schimbăm totul, trebuie să ne aliem cu cei care au interese similare", a precizat Dana Roxana Bucin.

Consulul onorific al României în Connecticut a arătat că există un grup mare de români care trăiesc visul american şi că libertatea este extrem de importantă pentru a evolua.

"Aş putea spune că există un grup destul de numeros de români care îşi trăiesc într-adevăr visul american, ceea ce înseamnă ceva diferit pentru fiecare persoană. Pentru mine, visul american a însemnat capacitatea de a munci nestingherit şi de a putea evolua pe forţe proprii. Libertatea este foarte importantă pentru a evolua nestingherit. Este o etică de muncă la care dacă te aliniezi, vei reuşi. În societatea americană nu merg alte căi decât cele legale", consideră Dana Roxana Bucin.

New England Legal Awards premiază anual avocaţii cu merite excepţionale din regiunea americană New England, care cuprinde statele Connecticut, Rhode Island, Massachusetts, Maine, New Hampshire şi Vermont.
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 17 / 72
 

Ascunde Reclama
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv, cu experiență relevantă în profesie între 5-8 ani | Litigii
CMS, desemnată de Mergermarket drept firma anului în domeniul fuziunilor și achizițiilor în Europa Centrală și de Est
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Insolvență ̸ Restructurare | Bulboacă & Asociații reprezintă atât debitori aflați în insolvență sau pre-insolvență, în mandate ce implică atragere de fresh money, parteneri equity noi, negocieri cu creditori existenți pentru reașezarea creditelor și a garanțiilor actuale, cât și investitori și finanțatori dispuși să investească în companii aflate în astfel de proceduri. Cătălin Petrea, Deputy Managing Partner: “Ne implicăm total în proiecte în care credem că există o șansă reală de restructurare. Preferăm să nu folosim elemente inovative, ci strategii testate, care să reechilibreze raportul de încredere dintre participanții la proceduri”
Băiculescu și Asociații obține o soluție de clasare într-un dosar complex de evaziune fiscală, spălare de bani și grup infracțional organizat. Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Rezultatul reflectă nu doar respectarea principiilor fundamentale ale dreptului, ci și angajamentul nostru de a proteja interesele clienților într-un mod ferm și etic”
Filip & Company a asistat Qemetica în obținerea aprobării Consiliului Concurenței pentru achiziția diviziei de siliciu precipitat a PPG
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Litigii
Frații Micula obțin în SUA încă un verdict în defavoarea României, care ar trebui să plătească penalitați de 14 mil. USD, după ce un judecător american a aprobat sancțiuni de pană la 100.000 USD ̸ săptămână, considerând că reclamanții nu au primit întreaga sumă din hotărârea ICSID pronunțată în 2013 | Curtea de Justiție a Uniunii Europene a confirmat luna trecută decizia de a interzice României să plătească sumele din sentința arbitrală, invocând încălcări ale normelor privind ajutoarele de stat
Cum văd coordonatorii departamentelor juridice din companiile mari industriile în care activează și provocările anului 2025 | Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager la Amromco Energy: ”În următoarea perioadă ne așteptăm la majorări de taxe și impozite, dar și la liberalizarea prețului energiei. O creștere a prețurilor la energie în Europa nu poate aduce decât un val imediat de scumpiri resimțit local”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Laura Rudnyanszky, Global Regulatory Lead – Accenture, profesionist al Dreptului antrenat în proiecte complexe, care coordonează azi o echipă de avocați în reglementări globale: ”În carieră, îmi respect clienții și echipa, tratând fiecare provocare cu profesionalism și empatie. Aspirația mea este să ocup o poziție de conducere în cadrul unei organizații care valorizează inovația și responsabilitatea socială, unde să pot influența pozitiv modul în care se practică dreptul și cum se integrează tehnologia în procesele juridice”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Andreea Zvâc, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Wolf Theiss, despre mediul în care s-a împlinit profesional, implicare și valori: “În avocatură ai posibilitatea de a fi creativ și nu te plictisești niciodată. Pentru o evoluție sustenabilă și coerentă a unui avocat, munca și pasiunea ar trebui să fie pe primul loc”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...