ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Dana Roxana Bucin, consulul onorific al României în Connecticut, între laureaţii prestigioasei gale New England Legal Awards

21 August 2023   |   AGERPRES

Avocatul crede că premiul "Distinguished Leaders" la New England Legal Awards 2023 este o recunoaştere a eforturilor sale depuse în domeniul imigrării.

 
 
Consulul onorific al României în Connecticut (SUA), Dana Roxana Bucin, se regăseşte printre laureaţii prestigioasei gale a avocaţilor New England Legal Awards 2023, la categoria 'Distinguished Leaders', festivitatea de decernare a premiilor fiind anunţată pentru data de 21 septembrie, la Boston.

"Am început de jos, de la o firmă de avocatură mică. Am putut, după o jumătate de an, să mă duc la ei şi să zic să mă lase să fac şi dreptul imigrării, chiar dacă ei nu l-au făcut deloc şi nu era nimeni acolo să mă înveţe specific cum să obţii una dintre cele 26 de tipuri de vize şi nu ştiu câte alte 20 şi ceva de tip green carduri. M-au lăsat, mi-au dat libertatea să dezvolt eu o practică de imigrare. Cu timpul, am evoluat la alte firme mai mari de avocatură. În prezent, sunt parteneră de echitate, este cel mai înalt rang al unui partener la o firmă cu peste 100 de avocaţi. Mi s-au dat tot felul de titluri pe parcurs - şefa departamentului de diversitate, echitate şi incluziune. În 2019, am primit titlul de Avocatul Anului în Connecticut. A fost o surpriză atât de şocantă pentru mine, 6.800 de avocaţi candidaseră pentru titlul acesta. În 2023, m-am trezit nominalizată la nivel de şase state şi am câştigat premiul 'Distinguished Leaders', pentru New England Legal Awards", a declarat presei, la Reghin, Dana Roxana Bucin.


BizLawyer a realizat un interviu cu Dana Bucin, avocat care trăiește de aproape 25 de ani visul american, românca reușind să-și construiască peste ocean o carieră strălucită în avocatură. Dana este recunoscută ca unul dintre cei mai buni profesioniști în imigrari și drept comercial internațional în statul Connecticut, muncind în acest domeniu de peste 18 ani. De asemenea, este una dintre cele mai active membre ale diasporei, fiind și consul onorific al României în Connecticut.


Citește și

→   De vorbă cu Dana Bucin, partener al firmei americane Murtha Cullina LLP și consulul onorific al României: Mă bucur să asist antreprenori, investitori și oameni de afaceri din România care vor să acceseze piața SUA


Dana Roxana Bucin s-a născut la Reghin, în judeţul Mureş, are 43 de ani, a plecat în Statele Unite ale Americii ca studentă, după care a devenit avocată de imigrări şi drept internaţional şi s-a remarcat prin implicarea sa în schimbarea a trei legi în favoarea imigranţilor.

Avocatul crede că premiul "Distinguished Leaders" la New England Legal Awards 2023 este o recunoaştere a eforturilor sale depuse în domeniul imigrării.

"Mă gândesc de la ce mi se trage: eu am fost foarte activă cu refugiaţii şi imigranţii, mai ales cu cei din Ucraina şi pe vremea lui Trump, când era mare persecuţie împotriva imigranţilor, am avut multe cazuri. I-am salvat de la deportări. Asta a ajuns la ştiri, cumva, probabil, aşa am atras premiul Avocatul Anului (...) Unul dintre lucrurile care mă gândesc că au influenţat toate aceste titluri ale barourilor din Connecticut şi din cele şase state din New England cred să fi fost felul în care am schimbat trei legi în statul Connecticut. Una dintre legi - să se poată da testul de carnet de conducere în română, ucraineană etc., al doilea proiect de lege pe care l-am înaintat este să reţinem absolvenţii din alte ţări prin crearea unor zone de viză H1B în jurul universităţilor americane din Connecticut. Şi acum, un comitet va forma aceste zone de viză de lucru ca să putem angaja mai mulţi străini. Al treilea proiect de lege l-am înaintat ca şi consul onorific, pentru că statul Connecticut, din păcate, percepea o taxă de patru ori mai mare decât media naţională pe apostile, documente emise care să fie recunoscute în străinătate, inclusiv în România, şi s-a coborât preţul prin lege", a subliniat Dana Roxana Bucin.

Avocatul a precizat că aceste trei legi le-a putut schimba fără să fie în politică şi că nu este interesată să facă politică, ci doar să îşi poată exercita influenţa în folosul cetăţenilor.

"Mie nu-mi trebuie mai multe titluri, am destule cât să pot să fac acţiuni de impact. Şi asta mă interesează: să schimb legi care nu convin, să ajustăm legi care au impact negativ, să introducem legi noi care să aibă impact pozitiv asupra imigranţilor, inclusiv a românilor. E important să avem coaliţii, nu putem numai noi, românii, să schimbăm totul, trebuie să ne aliem cu cei care au interese similare", a precizat Dana Roxana Bucin.

Consulul onorific al României în Connecticut a arătat că există un grup mare de români care trăiesc visul american şi că libertatea este extrem de importantă pentru a evolua.

"Aş putea spune că există un grup destul de numeros de români care îşi trăiesc într-adevăr visul american, ceea ce înseamnă ceva diferit pentru fiecare persoană. Pentru mine, visul american a însemnat capacitatea de a munci nestingherit şi de a putea evolua pe forţe proprii. Libertatea este foarte importantă pentru a evolua nestingherit. Este o etică de muncă la care dacă te aliniezi, vei reuşi. În societatea americană nu merg alte căi decât cele legale", consideră Dana Roxana Bucin.

New England Legal Awards premiază anual avocaţii cu merite excepţionale din regiunea americană New England, care cuprinde statele Connecticut, Rhode Island, Massachusetts, Maine, New Hampshire şi Vermont.
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 3 / 58
 

Ascunde Reclama
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
De vorbă cu Alexandru Victor Savi-Nims, Chief Legal Officer - One United Properties, unul dintre profesioniștii care crede în diversitate și consideră că, în calitate de coordonator, trebuie să cuprinzi cât mai multe domenii de competență și să dai dovadă de independență și verticalitate | Despre principii de viață și oamenii care i-au modelat profilul profesional: ”Cel puțin ultimii 15 ani mi-au conturat un parcurs profesional eterogen, ce a construit un manager legal robust și, cumva, rar în România, prin diversitatea domeniilor în care am fost implicat și prin complexitatea proiectelor”
Cum văd avocații considerați Leading Lawyers în M&A anul 2024 | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA: Anul va fi dominat de investitorii strategici, deja prezenți în România sau în regiune. Fondurile se vor concentra în continuare pe tranzacții de dimensiuni mai degrabă reduse, pe investiții în start-up-uri, pe împărțirea riscului între ținte de dimensiuni mai mici. Mă aștept ca România să conteze în anii următori din ce în ce mai mult în regiune în ce privește numărul și valoarea tranzacțiilor M&A
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Tuță, unul dintre cei mai buni absolvenți ai promoției 2021, care a ales să se alăture echipei Reff & Asociații: ”Mi-am dorit dintotdeauna să fiu avocat litigant și, deși începutul a fost marcat de emoții, aș opta din nou pentru același parcurs profesional, întrucât este cel care mă împlinește”
Filip & Company asistă în vânzarea Infobest către AROBS Transilvania Software
Cum lucrează multi-premiata echipă Răzvan Dincă & Asociații în proiectele de IP dintre cele mai diverse, ce solicită adesea abilități complexe | Răzvan Dincă, Managing Partner: ”Succesul dosarelor a depins mai mult ca oricând de efortul și contribuția colegilor mei și, în aceste condiții, nivelul de performanță a activității noastre ca firmă de avocatură a continuat să crească”
RTPR asistă AROBS la achiziția Infobest România. Echipa, coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Andrei Toșa (Managing Associate)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi în valoare de 2 miliarde de euro
Clifford Chance Badea a asistat aranjorii în prima emisiune de obligațiuni verzi lansată de România pe piețele externe, în valoare de 2 miliarde Euro. Mădălina Rachieru-Postolache (Partener) și Cosmin Anghel (Counsel) au coordonat echipa
Bulboacă & Asociații, alături de investitori în două tranzacții care concentrează la început de an forțe economice considerabile pentru sectoare de business strategice economic și social. Asistență în expansiunea Grupului LuxVet în România și la investiția BERD în R.Power Renewables
CMS a obținut o victorie strategică în față Curții de Apel Ploiești - Sesizare CCR privind legea de organizare și funcționare a DLAF. Echipa de drept penal a fost coordonată de Mihai Jiganie-Șerban (Partener)
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Șipoteanu, una dintre premiantele anului 2021, care s-a alăturat echipei Stoica & Asociații: “Am pășit în carieră cu foarte mult entuziasm și cu o enormă dorință de a acumula cât mai multe cunoștințe teoretice și practice. Mediul colegial călduros și respectuos este în mod indubitabil un factor ce contribuie la dezvoltarea și creșterea profesională”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...