![ZRP](/banners/zrvp_bigad03.gif)
Wolf Theiss publică ediția 2024 a Ghidului său “Generarea de energie electrică din surse regenerabile în regiunea CEE ̸ SEE”
28 Mai 2024
BizLawyerAutorii capitolului românesc al Ghidului Wolf Theiss "Generarea de energie electrică din surse regenerabile" 2024 sunt Partener Bryan Jardine, Counsel Adina Aurel şi Senior Associate Vladimir Plugărescu.
![]() |
Wolf Theiss anunță lansarea celei de-a 10-a ediții a ghidului său "Generarea de energie electrică din surse regenerabile în Europa Centrală, de Est și de Sud-Est" pentru anul 2024. Această nouă ediție înlocuiește ghidul anterior publicat în 2022 și aduce informații actualizate despre sectorul energiei regenerabile, care evoluează rapid în regiunea noastră. Acesta reflectă principalele modificări ale legislației privind energia electrică din surse regenerabile în 13 țări din această regiune.
Pe fondul obiectivelor ambițioase ale Uniunii Europene pentru 2030, în ultimii patru ani, în Europa Centrală, de Est și de Sud-Est s-au observat investiții substanțiale în proiecte de energie regenerabilă, care cuprind atât capacități de producție, cât și de stocare. Aceste investiții reflectă angajamentul regiunii de a face tranziția către surse de energie durabilă și de a reduce dependența de combustibilii fosili importați.
Pe fondul obiectivelor ambițioase ale Uniunii Europene pentru 2030, în ultimii patru ani, în Europa Centrală, de Est și de Sud-Est s-au observat investiții substanțiale în proiecte de energie regenerabilă, care cuprind atât capacități de producție, cât și de stocare. Aceste investiții reflectă angajamentul regiunii de a face tranziția către surse de energie durabilă și de a reduce dependența de combustibilii fosili importați.
Conflictul în curs de desfășurare din Ucraina subliniază imperativul securității energetice a Europei, determinând o trecere accelerată de la dependența de combustibilii fosili importați la o dependență mai sustenabilă de sursele de energie regenerabilă. Tensiunea geopolitică rezultată a servit drept catalizator pentru guverne și industrii în vederea accelerării adoptării de soluții de energie regenerabilă, consolidând angajamentul regiunii pentru un viitor mai verde.
Cea de-a zecea ediție a ghidului evidenţiază progresele și inovațiile tehnologice în ceea ce privește producția și stocarea energiei electrice din surse regenerabile de energie (RES-Electricity - electricity from renewable energy sources). Ghidul include, de asemenea, o secțiune cuprinzătoare privind contractele de cumpărare energie (PPAs - Power Purchase Agreements) și introducerea recentă a contractelor pentru diferență (CfD - Contracts for Difference) în anumite țări, facilitând accesarea finanţării proiectelor de energie electrică din surse regenerabile în întreaga regiune. Acest ghid își propune să susțină creșterea investițiilor în regiunea CEE/SEE, oferind o prezentare detaliată a legilor și reglementărilor relevante.
"Cu fiecare ediție a Ghidului nostru, ne propunem să sprijinim părțile interesate prin cunoaşterea şi înţelegerea peisajului juridic al energiei regenerabile din regiune. Această resursă cuprinzătoare sprijină luarea deciziilor în cunoștință de cauză, promovând un viitor energetic durabil și sigur", declară Bryan Jardine, Managing Partner al biroului Wolf Theiss din București, co-coordonator al Grupului pentru Industria Energetică din cadrul Wolf Theiss.
Autorii capitolului românesc al Ghidului Wolf Theiss "Generarea de energie electrică din surse regenerabile" 2024 sunt Partener Bryan Jardine, Counsel Adina Aurel şi Senior Associate Vladimir Plugărescu.
Descărcați o copie gratuită a Ghidului RES de pe site-ul Wolf Theiss aici.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 11 / 73 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Înalta Curte de Casație a decis în premieră restituirea TVA aferentă taxei clawback | Victoria obținută de avocații Băncilă, Diaconu și Asociații împreună cu EY România pentru grupul Roche va avea implicații pentru toată industria farmaceutică
Cum văd coordonatorii departamentelor juridice din companiile mari industriile în care activează și provocările anului 2025 | Monica Constantin, Legal & Corporate Affairs Director Bergenbier SA: ”Echipele noastre colaborează strâns pentru a preveni riscurile ce vin cu toate schimbările legislative. Vom continua acțiunile de conformare la modificările legislative și pe cele de prevenție. Menținem focusul pe strategia de sustenabilitate și continuăm să investim în dezvoltarea echipei”
MergerMarket League Tables - Full Year 2024 | Piața de M&A a cunoscut o redresare prudentă anul trecut și a înregistrat o creștere de 8 % la nivel global. CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Schoenherr și Wolf Theiss, număr mare de tranzacții asistate în Europa Centrală și de Est
Wolf Theiss a asistat fondatorii Embryos Fertility Clinic cu privire la vânzarea pachetului majoritar de părţi sociale către Integral Capital Group, alături de care a stat RTPR | Ce avocați au fost în cele două echipe
Practica de protecție a datelor este o componentă strategică a firmei Wolf Theiss, existând o cerere crescătoare în acest domeniu. Viitorul acestei arii este unul promițător, având în vedere majorarea volumului de date prelucrate și evoluțiile tehnologice rapide, spun avocații | Flavius Florea - Counsel: „Un aspect cheie este legat de avansul tehnologic, cum ar fi utilizarea tot mai frecventă a inteligenței artificiale și provocările aferente respectării principiilor GDPR”
Stratulat Albulescu o recrutează pe Andreea Șerban de la Reff & Asociații, pe poziția de Partener
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...