€ 4.9773   USD 0.1133   
Home Login
Din cele 115 tranzacții anunțate pe piața locală de fuziuni și achiziții în prima jumătate a acestui an, 20 au depășit valoarea de 40 milioane de euro, față de 15 astfel de tranzacții în aceeași perioadă a anului trecut.
În data de 6 iunie 2024, Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei ("ANRE") a anunțat lansarea celei de-a doua etape a consultării publice pentru Proiectul de Ordin pentru aprobarea Metodologiei privind alocarea capacității rețelei electrice pentru racordarea locurilor de producere a energiei electrice (denumită în continuare "Metodologia"), precum și pentru modificarea și completarea unor ordine ale președintelui ANRE din domeniul racordării utilizatorilor la rețeaua electrică de interes public1 (denumit în continuare "Proiectul" sau „Proiectul de Ordin”).
Produsele din plastic de unică folosinţă ale căror dopuri şi capace sunt realizate din plastic pot fi introduse pe piaţă, începând cu data de 3 iulie 2024, numai dacă acestea rămân ataşate de recipiente în timpul etapei de utilizare preconizată a produselor, prevăd noile reglementări europene şi naţionale, în acest context impunându-se o derogare pentru lichidarea stocurilor existente de sticle cu dop detaşabil, susţin reprezentanţii unei firme româneşti de avocatură.
Impozitul de 1% aplicat companiilor pe cifra de afaceri este unul injust şi urmărea reducerea cheltuielilor bugetare, dar din păcate acest lucru nu s-a văzut, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Vlad Boeriu, membru al Consiliului Director din cadrul Camerei de Comerţ Americană în România (AmCham).
Modificările legislative recente în domeniul jocurilor de noroc au generat o serie de provocări economice pentru această industrie, determinând din ce în ce mai mulți organizatori să își înceteze sau să își restructureze activitatea.
Prevederile legii prin care cei care sunt acum prosumatori trebuie să-şi instaleze baterii de stocare a energiei nu poate fi considerat un lucru rău, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, ministrul Energiei, Sebastian Burduja.
Proiectul Neptun Deep este în grafic, iar dacă toate lucrurile merg aşa cum trebuie ne dorim să avem primele foraje până la finalul acestui an, a declarat, luni, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, în conferinţa de presă de bilanţ, după un an de mandat.
Procesul european de digitalizare a raportărilor fiscale, care în urmă cu câțiva ani era caracterizat prin inițiative individuale ale statelor membre ale Uniunii Europene (UE), vizează, în prezent, uniformizarea procedurilor la nivel comunitar.
Două modificări legislative, care vor impacta consumatorii casnici şi non casnici de energie din România, au fost realizate, fără nicio dezbatere, în Camera Deputaţilor, informează Asociaţia Energia Inteligentă, printr-un comunicat.
Intenţia organizaţiilor de gestiune colectivă de a crea un "Clearing house" pe fluxul de deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE) reprezintă o formă de colaborare pe orizontală şi este a doua oară când autoritatea de concurenţă pună umărul la instituirea unui monopol în România, ceea ce e un pic contraintuitiv, a declarat, joi, la o conferinţă de specialitate, Dan-Virgil Pascu, vicepreşedinte al Consiliul Concurenţei.
Contacteaza-ne!
Trimite un email