€ 4.9773   USD 0.1133   
Home Login
Piața românească de fuziuni și achiziții (M&A) a înregistrat 124 de tranzacții  în prima jumătate a anului 2024, cu o valoare totală estimată de 2,3 miliarde USD .
Aproximativ 300 de inspectori antifraudă efectuează controale în traficul rutier cu privire la aplicarea prevederilor RO e-Transport, cu ocazia verificărilor efectuate în perioada 1 - 4 iulie fiind aplicate sancţiuni în valoare de peste 20,48 milioane de lei, conform unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a decis vineri reducerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 6,75% pe an, de la 7% pe an, începând cu data de 8 iulie 2024, informează banca centrală.
Legislaţia e-Factura în forma actuală respectă Regulamentul UE 2016/679 (GDPR), dar Ministerul Finanţelor explorează modalităţi prin care datele cu caracter personal regăsite pe factura electronică să fie convertite într-o formă de identificare fiscală care să nu permită corelarea directă cu identitatea persoanei pentru care s-a emis factura, conform unui comunicat de presă.
Preţurile la locuinţe au scăzut cu 0,4% în zona euro şi au crescut cu 1,3% în UE, în primul trimestru din 2024, comparativ cu perioada similară din 2023, arată datele colectate prin Indicele preţurilor locuinţelor, publicat vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în primele cinci luni din acest an, faţă de perioada similară din 2023, atât ca serie brută, cu 8,0%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 6,4%, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 139,4 miliarde lei, la finalul lunii mai 2024, în creştere cu 29,7% faţă de nivelul înregistrat la aceeaşi dată din 2023, potrivit statisticii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
Autorităţile globale de reglementare bancară au aprobat procedurile care indică modul în care băncile dezvăluie expunerea lor la criptoactive, începând din ianuarie 2026, cu un an mai târziu decât au indicat iniţial, transmite Reuters.
Spaţiul maritim ce va fi scos la licitaţie de Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) urmează să fie închiriat pe o perioadă de 20 de ani pentru activităţi de piscicultură şi acvacultură, inclusiv zone marine pretabile pentru moluşte, precizează instituţia, într-o postare pe o reţea de socializare.
Sistemul RO e-Transport ar trebui eliminat complet sau, cel puţin, legislaţia ar trebui modificată semnificativ pentru ca această raportare efectuată în vederea obţinerii codurilor UIT să nu mai reprezinte o povară administrativă semnificativă pentru companii, consideră reprezentanţii TPA România, companie specializată în contabilitate, consultanţă fiscală, consultanţă juridică şi audit.
Contacteaza-ne!
Trimite un email