€ 4.9741 USD 1.1634
BizLawyer
Fondurile de pensii private din România au cumulat active de 155,49 miliarde lei la finalul lunii septembrie 2024, în creştere cu 28% comparativ cu aceeaşi perioada a anului anterior şi cu 18% raportat la finalul lunii decembrie 2023, arată "Raportul privind evoluţia sistemului de pensii private în primele nouă luni ale anului 2024", al Autorităţii de Supraveghere Financiară.
O analiză realizată de EY România relevă că în perioada 2019-2023 valoarea totală a ajutoarelor de stat aprobate în România a atins suma de 1,3 miliarde EUR.
Ministerul de Finanţe a pregătit deja ordonanţa trenuleţ, iar aceasta trebuie aprobată pe 27 sau 30 decembrie, a declarat ministrul propus pentru preluarea portofoliului la Ministerul Finanţelor, Tanczos Barna.
Digitalizarea activităţii va fi una dintre priorităţile Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), conform programului de guvernare, urmând să fie creată o platformă online "pentru formalizarea unor răspunsuri la adrese/petiţii/solicitări cu un grad mare de repetiţie sau cu conţinut general, de natură legislativă sau normativă".
Comisia Europeană a anunţat luni că a transferat sume cu o valoare totală de 26,8 miliarde de euro, sub formă de credite şi granturi, către Cehia, Germania, Italia, Portugalia şi România, în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă, potrivit unui comunicat de presă al Executivului comunitar.
Aderarea României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) în anul 2026 este principalul obiectiv al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) în mandatul noului guvern susţinut de coaliţia PSD-PNL-UDMR şi minorităţi.
Creşterea finanţării pentru sănătate cu 1% din PIB pe an, dar şi un grad ridicat de absorbţie a fondurilor europene sunt printre priorităţile Ministerului Sănătăţii, conform programului de guvernare.
Consiliul Naţional de Supraveghere din Domeniul Feroviar (CNSDF) din cadrul Consiliului Concurenţei pune în consultare publică "Ghidul privind principiile de tarifare aplicabile infrastructurii feroviare şi infrastructurilor de servicii", informează autoritatea de concurenţă.
România încheie anul 2024 cu perspectivă negativă şi riscă să alunece înspre statutul de ţară nerecomandată pentru investiţii.
Preţul mediu al unui hectar de teren arabil, în România, a fost de 41.