€ 4.9773   USD 0.1133   
Home Login
Urmărirea penală pentru infracţiuni săvârşite de judecători şi procurori se efectuează de magistraţi desemnaţi, arată Legea pentru modificarea Legii privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, precum şi pentru modificarea Legii 135/2010 privind Codul de Procedură Penală, promulgată, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis.
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, Legea pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Statelor Unite de colaborare în utilizarea informaţiilor privind călătorii.
Eliberarea paşaportului simplu temporar se va realiza doar în situaţii obiective şi urgente, ce exclud cazurile în care deplasarea persoanei pe teritoriul altui stat are la bază raţiuni exclusiv turistice, potrivit noilor modificări legislative în sistemul de paşapoarte, care vor fi implementate începând cu data de 3 iulie.
Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) intenţionează să declanşeze procedura de licitaţie publică privind spaţiul maritim, iar cererile de intenţie pot fi transmise până la data de 15 iulie.
In M.Of.  nr.  483 din data de 24 mai 2024 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.
Societăţile nonprofit care prestează servicii gratuite pentru spitale vor fi scutite de TVA, arată Legea care aprobă Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, promulgată joi de preşedintele Klaus Iohannis.
Arhivarea documentelor electronice clasificate se realizează pe sisteme informatice şi de comunicaţii securizate şi acreditate corespunzător nivelului de clasificare a informaţiilor conţinute, arată Legea care completează cadrul legislativ al Arhivelor Naţionale, promulgată, marţi, de preşedintele Klaus Iohannis.
Guvernul a aprobat Legea privind stabilirea salariilor minime europene, prin care se asigură transpunerea în legislaţia naţională a Directivei (UE) 2022/2041 din 19 octombrie 2022 a Parlamentului European şi a Consiliului privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană, a anunţat vineri Ministerul Muncii.
Blocul Naţional Sindical a înaintat o solicitare către Avocatul Poporului pentru sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la neconstituţionalitatea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri legea care prevede scutirea de impozite şi taxe în cazul clădirilor clasate ca monument istoric pe perioada lucrărilor de renovare sau reabilitare.
Contacteaza-ne!
Trimite un email