€ 4.9749 USD 1.1647
BizLawyer
Un avocat român intră în clubul european “Business Elite 40 under 40”, ediția 2023. Casiana Dușa, fondatoarea Romanian Arab Investments House și deschizătoare de drumuri prin specializarea în drept islamic: Această recunoaștere îmi confirmă că succesul nu vine din întâmplare, ci se construiește cu multă muncă. În perioada în care am locuit și activat în Dubai, dar și ulterior, prin intermediul proiectelor derulate, am reușit să construiesc o rețea de contacte importante și colaborări pe care le fructific pentru clienții mei
25 Iunie 2023
Bogdan AlexandruMai multe despre premiul primit și realizările sale, în interviul acordat de Casiana Dușa din Turcia, în ziua Galei “40 under 40 Europe” desfășurată la renumitul Palatul Ciragan din Istanbul
Casiana Dușa, avocat cu practică în Dubai și specializare în „Islamic Law”, care a înființat Romanian Arab Investments House pentru a sprijini comunitatea de business musulmană cu interese în România și antreprenorii români care doresc să se extindă în Orient, a intrat în clubul select al elitelor europene cu vârsta sub 40 ani. Ea se numără printre cei mai buni 40 de antreprenori din Europa, care sunt recompensați pentru parcursul lor, succesul obținut, ambiția, relațiile regionale și inspirația oferită tinerelor generații.”Am primit cu foarte mari emoții primul meu trofeu internațional, care vine ca o încununare a eforturilor, a dedicării și pasiunii depuse cu promovarea Islamic Law în Romania și creșterea proiectului de suflet Romanian Arab Investments House. Această recunoaștere îmi confirmă că succesul nu vine din întâmplare, ci se construiește cu multă muncă, multe eșecuri prealabile, putere, răbdare și sacrificii”, a declarat Casiana Dușa pentru BizLawyer.
Business Elite Awards este unul dintre cele mai populare și prestigioase programe de premii internaționale, originar din SUA si Canada, care, potrivit organizatorilor, recompensează excelența în afaceri, prin identificarea în fiecare an a antreprenorilor remarcabili, ce aduc o viziune unică și o schimbare pozitivă în țara lor prin concepte inedite și expertiză de elită. Ca urmare a revizuirii nominalizarilor depuse în 2023 la secțiunea “40 under 40” pe baza unor criterii complexe de selecție, Comitetul executiv al Business Elite a identificat topul celor 40 de profesioniști sub 40 de ani care s-au remarcat pe fiecare continent. După galele organizate deja în Toronto pentru premiații din Canada și în Las Vegas pentru cei din SUA, pe data de 15 iunie a avut loc Gala “40 under 40 Europe” în Istanbul.
Printre criteriie care au stat la baza nominalizării au fost progresul în carieră și realizările profesionale, potențialul de extindere pe noi piețe și deschiderea internațională, valorile actuale și conceptul, recunoașterea și experiența la nivel international, nivel de inovare, creativitate și alte abilități antreprenoriale în conducerea practicilor de afaceri și reputația în comunitatea de afaceri.
Casiana Dușa: A fi deschizător de drumuri implică întotdeauna, în orice domeniu, o provocare extraordinară, dar și o responsabilitate pe măsură. Lansarea de către mine a nișei de Islamic Law în România și a modelelor de business de inspirație islamică este parte a misiunii pe care am creionat-o în jurul Romanian Arab Investments House de a împărtăși clienților români know-how-ul pe care l-am dobândit în domeniul juridic și antreprenorial în Emiratele Arabe Unite. Prin acest demers, am scopul de a le optimiza planurile investiționale către cele mai bune randamente și de a le oferi tot suportul juridic necesar pentru a fi protejați contractual în orice parteneriat de afaceri româno-arab, precum și îndrumare precisă în cele mai diverse probleme de drept emiratez. Prin toate acestea, mă poziționez la baza piramidei jucătorilor de pe piața serviciilor juridice dedicate afacerilor internaționale și investițiilor străine, creșterea acestei practici făcându-se organic, odată cu consolidarea relațiilor de afaceri româno-arabe și a necesității serviciilor pe care le promovez.
Care au fost cele mai întâlnite cereri venite de la clienți? Ce îi interesa pe aceștia? Ce tip de consultanță doreau și în ce tip de proiecte?
De când am început să construiesc acest concept în România, prin activitate pro-bono și până în prezent, prin Romanian Arab Investments House, cele mai dese spețe au provenit din următoarele domenii: investiții imobiliare și administrarea proprietăților, distribuire de produse din diverse industrii, relocarea afacerilor, partaj internațional, finanțări de proiecte românești compatibile cu principiile islamice, înființarea de entități juridice pentru optimizare fiscală, daune contractuale etc. Practic, clienții mei au provenit și provin din două categorii, respectiv antreprenori care au nevoie de consultanță juridică și de afaceri specializată pentru a se asigura că efectuează tranzacții de succes și pe de altă parte, antreprenori care realizează această necesitate abia atunci când au întâmpinat probleme ale căror efecte negative încerc să le reduc la maxim și să le refac strategia.
Colaborarea pe care am avut-o în Orientul Mijlociu, în Dubai International Financial Center, mi-a marcat în mod decisiv traseul profesional și mi-a deschis orizonturile dincolo de lumea juridică internațională, către mediul de afaceri arab. Acest lucru se explică prin faptul că încă de la începuturile mele în Dubai, am fost implicată într-o gamă largă de proiecte de business (internaționalizare de companii, relocări, distribuire de produse premium, proiecte de finanțare), dar și spețe juridice de complexitate medie spre mare (negociere și pregătire de contracte internaționale de orice tip, achiziții/negocieri/dispute la proiecte imobiliare de anvergură, negociere contracte/atragerea răspunderii pentru agenții locali, înființare de entități juridice cu parteneri străini și expansiunea unor grupuri de companii, precum și orice probleme juridice uzuale în derularea activității unei companii).
Începând cu perioada în care am locuit și activat efectiv în Dubai, dar și ulterior prin intermediul proiectelor derulate, am reușit să îmi construiesc o rețea de contacte importante din diverse domenii, relații transformate în actuale colaborări pe care le fructific pentru clienții mei.
De-a lungul timpului RAIH si-a consolidat parteneriate în Orientul Mijlociu, dar și în alte jurisdicții, cu importanți jucători de pe piață și colaboratori ale căror servicii auxiliare le utilizează pentru beneficiul clienților.
Îmi doresc să reușesc să aduc RAIH la nivelul de partener de top, preferat al antreprenorilor români care investesc în Emiratele Arabe Unite, dar și al jucătorilor de pe piața emirateză care au interese de afeceri în țara noastră.
În linii mari, pot oferi orice tip de serviciu care implică consultanță pentru investiții și asistență juridică în sau în legătură cu Emiratele Arabe Unite, RAIH având parteneriate care îi permit să satisfacă cele mai diverse nevoi ale antreprenorilor.
Mai precis, pot oferi suport investitorilor români care doresc să deruleze afaceri în Emirate, să facă investiții locale în imobiliare ori în alt domeniu, sau clienților care se confrunță cu probleme juridice.
Expertiza mea juridică acoperă lato sensu dreptul emiratez și stricto sensu, legislația specifică imobiliară, comercială și societară. Astfel, pot oferi clienților mei suport cu pregătirea/revizuirea documentelor necesare, negocierea oportunităților de afaceri, opinii juridice profesionale, soluționarea amiabilă a disputelor, asistență completă la tranzacții imobiliare, relocare etc. Mai mult decât atât, pot oferi consultanță de business specifică pentru înființarea și derularea unei afaceri de success, expansiunea/internaționalizarea brand-urilor de succes, precum și optimizarea randamentelor investiționale imobiliare și nu numai.
-----------------------------------------------------------
Citește și
→ Relocarea unui business în Dubai, proiect explicat de Casiana Dușa, avocat senior specializat în consultanţă de business în România și Orientul Mijlociu, certificată în drept islamic, și Olga Petz, managerul companiei Casa Concrete, care a pus Emiratele Arabe Unite pe harta expansiunii. Cum arată planul de intrare pe o piață nouă, care sunt elementele cheie și cum te poate ajuta consultantul bine ales
→ Cum poate fi accesată o investiție islamică ‘Halal’ în România și ce criterii trebuie îndeplinite de un proiect local pentru a fi ‘Shariah compliant’. Despre ‘Mudarabah’ și ‘Musharakah’, ca mecanisme de investiții și proiecte concrete în care a fost implicată, într-o discuție cu Casiana Dușa, avocat senior specializat în consultanţă de business în România și Orientul Mijlociu
→ Cum poți achiziționa o proprietate în Dubai și ce trebuie să știi despre piață, randamente, riscuri și aspecte juridice specifice regiunii. Recomandările Casianei Dușa, avocat senior certificat în drept islamic, specializat în consultanţă de business în România și Orientul Mijlociu, referitoare la capitalizarea investiției, tranzacții, taxe și siguranța proiectelor
-----------------------------------------------------------
În ultimul an, dintre proiectele de business aflate în derulare și publice, aș putea menționa relocarea Casa Concrete și intrarea pe piața emirateză a produselor Lushi Lush. Casa Concrete este probabil cel mai de anvergură, întrucât vizează o strategie complexă, pornind cu tranzacțiile imobiliare având ca obiect activele din România, consolidarea brand-ului pe piața emirateză, generarea de proiecte la nivel local, înființarea unei entități și ulterior a unei fabrici în Dubai, pentru ca în final să se efectueze o relocare totală, atât rezidențială, cât și comercială.
Majoritatea proiectelor juridice au fost din sfera imobiliară, acoperind asistență la achiziții imobiliare și exploatarea proprietăților, precum și gestionarea conflictelor cu agenții de pe piață.
Opțiunea cea mai simplă de a accesa o linie de finanțare islamică este de a înființa o entitate juridică în Emiratele Arabe Unite, băncile și investitorii privați preferând acest context. Pe de altă parte, nu este exclus ca finanțatorii să fie dispuși să plaseze fonduri în proiecte de referință din România, cu condiția ca oportunitățile să fie configurate conform criteriilor căutate de aceștia. De aceea, una dintre direcțiile pe care RAIH face eforturi să o traseze este aceea a promovării în țara noastră a modelelor de business islamice care să fie implementate în proiecte de finanțare, acest lucru aducând un avantaj incontestabil care ar atrage interesul multor antreprenori din lumea islamică. Mai concret, aportul meu ar consta pe de o parte, în analiza de compliance cu principiile islamice și, pe de altă parte, în structurarea proiectelor conform criteriilor definite.
Fiecare proiect are specificul și provocările lui, indiferent de complexitate, de aceea nu aș dori să fac un clasament. Totuși, Romanian Arab Investments House este un proiect de suflet.
Sunt bucuroasă să constat că cererea de servicii pe această nișă este în creștere, ceea ce dovedește interesul antreprenorilor români în piața emirateză, precum și conștientizarea de către aceștia a importanței unei consultanțe juridice și de business specializate. Acest lucru mă stimulează să continui și să consolidez misiunea RAIH.
Sunt onorată să fiu inclusă în topul de excelență pe 2023 al celor 40 de antreprenori sub 40 de ani din Europa, primind cu foarte mari emoții primul meu trofeu internațional, care vine ca o încununare a eforturilor, a dedicării și pasiunii depuse cu promovarea Islamic Law în Romania și creșterea RAIH. Această recunoaștere îmi confirmă că succesul nu vine din întâmplare, ci se construiește cu multă muncă, multe eșecuri prealabile, putere, răbdare și sacrificii.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Casiana Dușa este avocat senior specializat în consultanţă de business în România și în Orientul Mijlociu, certificată în drept islamic, cu o experiență de peste 12 ani în proiecte vizând preponderent internaționalizarea afacerilor și investițiile străine în jurisdicțiile de competență, finanțări internaționale, tranzacții și dispute imobiliare, spețe corporate, comerț internațional și contracte de agenție/distribuție.
Recunoaștere internațională
Casiana face parte din grupul din experți intervievați de publicația londoneză Crescent Leaders care celebrează excelența în abordarea și promovarea investițiilor în lumea musulmană.
Experiență relevantă
• Dubai International Financial Center – Avocat asociat și consultant de business, drept emiratez și investiții străine;
• Romanian Arab Investments House – Fondator;
• Cristofor Vladu și Asociații – Colaborator senior, investiții străine și consultanță de business;
• Cabinet de avocat Dusa A. Casiana – Partener fondator;
• Universitatea Leiden – Pro-bono Mentor.
Organizații
• Dubai Chamber – Dubai Business Women Council,
• GIIIF – Forumul global de investiții islamice de impact.
Educație și formare
• LLM în Arbitraj comercial internațional – Universitatea din Stockholm;
• Diplomă de licenţă – Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti.
Certificări
• Certificat în ICC Arbitration și INCOTERMS – ICC, Camera Internațională de Comerț;
• Certificat în Drept international privat – Academia de drept internațional de la Haga;
• Diplomă în Islamic Finance – CIMA Dubai;
• Certificat în drept comercial islamic – CIMA Dubai;
• Certificat în drept contractual – Universitatea Harvard;
• Certificat în drept internațional – Universitatea din Leiden;
• Diploma Magna cum Laude în Business & Administration – British Academy.
Informații de contact
e-mail: casiana.dusa@islamicbusinessromania.com
Business Elite Awards este unul dintre cele mai populare și prestigioase programe de premii internaționale, originar din SUA si Canada, care, potrivit organizatorilor, recompensează excelența în afaceri, prin identificarea în fiecare an a antreprenorilor remarcabili, ce aduc o viziune unică și o schimbare pozitivă în țara lor prin concepte inedite și expertiză de elită. Ca urmare a revizuirii nominalizarilor depuse în 2023 la secțiunea “40 under 40” pe baza unor criterii complexe de selecție, Comitetul executiv al Business Elite a identificat topul celor 40 de profesioniști sub 40 de ani care s-au remarcat pe fiecare continent. După galele organizate deja în Toronto pentru premiații din Canada și în Las Vegas pentru cei din SUA, pe data de 15 iunie a avut loc Gala “40 under 40 Europe” în Istanbul.
Printre criteriie care au stat la baza nominalizării au fost progresul în carieră și realizările profesionale, potențialul de extindere pe noi piețe și deschiderea internațională, valorile actuale și conceptul, recunoașterea și experiența la nivel international, nivel de inovare, creativitate și alte abilități antreprenoriale în conducerea practicilor de afaceri și reputația în comunitatea de afaceri.
Mai multe despre premiul primit și realizările sale, în interviul acordat de Casiana Dușa din Turcia, în ziua Galei “40 under 40 Europe” desfășurată la renumitul Palatul Ciragan din Istanbul
* * * * * * *
* * * * * * *
BizLawyer: Casiana, ești printre puținii avocați români specializați în drept islamic, dacă nu cumva chiar singurul de pe piața locală, iar această ”exclusivitate” este de așteptat să-ți aducă proiecte pe care alți profesioniști ai Dreptului de aici nu le întâlnesc. Ce înseamnă, de fapt, să fii avocat specializat în Islamic Law în România? Cum te poziționezi tu pe această piață a serviciilor juridice?
Casiana Dușa: A fi deschizător de drumuri implică întotdeauna, în orice domeniu, o provocare extraordinară, dar și o responsabilitate pe măsură. Lansarea de către mine a nișei de Islamic Law în România și a modelelor de business de inspirație islamică este parte a misiunii pe care am creionat-o în jurul Romanian Arab Investments House de a împărtăși clienților români know-how-ul pe care l-am dobândit în domeniul juridic și antreprenorial în Emiratele Arabe Unite. Prin acest demers, am scopul de a le optimiza planurile investiționale către cele mai bune randamente și de a le oferi tot suportul juridic necesar pentru a fi protejați contractual în orice parteneriat de afaceri româno-arab, precum și îndrumare precisă în cele mai diverse probleme de drept emiratez. Prin toate acestea, mă poziționez la baza piramidei jucătorilor de pe piața serviciilor juridice dedicate afacerilor internaționale și investițiilor străine, creșterea acestei practici făcându-se organic, odată cu consolidarea relațiilor de afaceri româno-arabe și a necesității serviciilor pe care le promovez.
Care au fost cele mai întâlnite cereri venite de la clienți? Ce îi interesa pe aceștia? Ce tip de consultanță doreau și în ce tip de proiecte?
De când am început să construiesc acest concept în România, prin activitate pro-bono și până în prezent, prin Romanian Arab Investments House, cele mai dese spețe au provenit din următoarele domenii: investiții imobiliare și administrarea proprietăților, distribuire de produse din diverse industrii, relocarea afacerilor, partaj internațional, finanțări de proiecte românești compatibile cu principiile islamice, înființarea de entități juridice pentru optimizare fiscală, daune contractuale etc. Practic, clienții mei au provenit și provin din două categorii, respectiv antreprenori care au nevoie de consultanță juridică și de afaceri specializată pentru a se asigura că efectuează tranzacții de succes și pe de altă parte, antreprenori care realizează această necesitate abia atunci când au întâmpinat probleme ale căror efecte negative încerc să le reduc la maxim și să le refac strategia.
Ai lucrat o bună perioadă în Orientul Mijlociu, unde ai colaborat cu una dintre firmele mari de consultanță din zonă. Ce experiență ai căpătat acolo? În ce tip de proiecte te-ai implicat? Ți-ai creat o ”hartă a business-ului” în zona islamică, știi la ce uși să bați atunci când un client are interese în acea zonă, ai o rețea de colaboratori acolo?
Colaborarea pe care am avut-o în Orientul Mijlociu, în Dubai International Financial Center, mi-a marcat în mod decisiv traseul profesional și mi-a deschis orizonturile dincolo de lumea juridică internațională, către mediul de afaceri arab. Acest lucru se explică prin faptul că încă de la începuturile mele în Dubai, am fost implicată într-o gamă largă de proiecte de business (internaționalizare de companii, relocări, distribuire de produse premium, proiecte de finanțare), dar și spețe juridice de complexitate medie spre mare (negociere și pregătire de contracte internaționale de orice tip, achiziții/negocieri/dispute la proiecte imobiliare de anvergură, negociere contracte/atragerea răspunderii pentru agenții locali, înființare de entități juridice cu parteneri străini și expansiunea unor grupuri de companii, precum și orice probleme juridice uzuale în derularea activității unei companii).
Începând cu perioada în care am locuit și activat efectiv în Dubai, dar și ulterior prin intermediul proiectelor derulate, am reușit să îmi construiesc o rețea de contacte importante din diverse domenii, relații transformate în actuale colaborări pe care le fructific pentru clienții mei.
Vorbește-ne puțin de Romanian Arab Investments House (RAIH). Cum îi vezi viitorul?
De-a lungul timpului RAIH si-a consolidat parteneriate în Orientul Mijlociu, dar și în alte jurisdicții, cu importanți jucători de pe piață și colaboratori ale căror servicii auxiliare le utilizează pentru beneficiul clienților.
Îmi doresc să reușesc să aduc RAIH la nivelul de partener de top, preferat al antreprenorilor români care investesc în Emiratele Arabe Unite, dar și al jucătorilor de pe piața emirateză care au interese de afeceri în țara noastră.
Ce tip de servicii poți oferi – ca avocat și consultant de business - și care este profilul clientului care apelează la serviciile tale?
În linii mari, pot oferi orice tip de serviciu care implică consultanță pentru investiții și asistență juridică în sau în legătură cu Emiratele Arabe Unite, RAIH având parteneriate care îi permit să satisfacă cele mai diverse nevoi ale antreprenorilor.
Mai precis, pot oferi suport investitorilor români care doresc să deruleze afaceri în Emirate, să facă investiții locale în imobiliare ori în alt domeniu, sau clienților care se confrunță cu probleme juridice.
Expertiza mea juridică acoperă lato sensu dreptul emiratez și stricto sensu, legislația specifică imobiliară, comercială și societară. Astfel, pot oferi clienților mei suport cu pregătirea/revizuirea documentelor necesare, negocierea oportunităților de afaceri, opinii juridice profesionale, soluționarea amiabilă a disputelor, asistență completă la tranzacții imobiliare, relocare etc. Mai mult decât atât, pot oferi consultanță de business specifică pentru înființarea și derularea unei afaceri de success, expansiunea/internaționalizarea brand-urilor de succes, precum și optimizarea randamentelor investiționale imobiliare și nu numai.
-----------------------------------------------------------
Citește și
→ Relocarea unui business în Dubai, proiect explicat de Casiana Dușa, avocat senior specializat în consultanţă de business în România și Orientul Mijlociu, certificată în drept islamic, și Olga Petz, managerul companiei Casa Concrete, care a pus Emiratele Arabe Unite pe harta expansiunii. Cum arată planul de intrare pe o piață nouă, care sunt elementele cheie și cum te poate ajuta consultantul bine ales
→ Cum poate fi accesată o investiție islamică ‘Halal’ în România și ce criterii trebuie îndeplinite de un proiect local pentru a fi ‘Shariah compliant’. Despre ‘Mudarabah’ și ‘Musharakah’, ca mecanisme de investiții și proiecte concrete în care a fost implicată, într-o discuție cu Casiana Dușa, avocat senior specializat în consultanţă de business în România și Orientul Mijlociu
→ Cum poți achiziționa o proprietate în Dubai și ce trebuie să știi despre piață, randamente, riscuri și aspecte juridice specifice regiunii. Recomandările Casianei Dușa, avocat senior certificat în drept islamic, specializat în consultanţă de business în România și Orientul Mijlociu, referitoare la capitalizarea investiției, tranzacții, taxe și siguranța proiectelor
-----------------------------------------------------------
Spune-ne câte ceva și despre proiectele în care ai lucrat în ultimul an, în România… Care au fost cele mai interesante prin anvergură, dificultate, finalitate?
În ultimul an, dintre proiectele de business aflate în derulare și publice, aș putea menționa relocarea Casa Concrete și intrarea pe piața emirateză a produselor Lushi Lush. Casa Concrete este probabil cel mai de anvergură, întrucât vizează o strategie complexă, pornind cu tranzacțiile imobiliare având ca obiect activele din România, consolidarea brand-ului pe piața emirateză, generarea de proiecte la nivel local, înființarea unei entități și ulterior a unei fabrici în Dubai, pentru ca în final să se efectueze o relocare totală, atât rezidențială, cât și comercială.
Majoritatea proiectelor juridice au fost din sfera imobiliară, acoperind asistență la achiziții imobiliare și exploatarea proprietăților, precum și gestionarea conflictelor cu agenții de pe piață.
Este dificil să accesezi o linie de finanțare acordată pe principii islamice? Pot românii să găsescă și să acceseze astfel de finanțări? Care ar fi aportul tău aici?
Opțiunea cea mai simplă de a accesa o linie de finanțare islamică este de a înființa o entitate juridică în Emiratele Arabe Unite, băncile și investitorii privați preferând acest context. Pe de altă parte, nu este exclus ca finanțatorii să fie dispuși să plaseze fonduri în proiecte de referință din România, cu condiția ca oportunitățile să fie configurate conform criteriilor căutate de aceștia. De aceea, una dintre direcțiile pe care RAIH face eforturi să o traseze este aceea a promovării în țara noastră a modelelor de business islamice care să fie implementate în proiecte de finanțare, acest lucru aducând un avantaj incontestabil care ar atrage interesul multor antreprenori din lumea islamică. Mai concret, aportul meu ar consta pe de o parte, în analiza de compliance cu principiile islamice și, pe de altă parte, în structurarea proiectelor conform criteriilor definite.
Care este proiectul tău de suflet, cu care te mândrești?
Fiecare proiect are specificul și provocările lui, indiferent de complexitate, de aceea nu aș dori să fac un clasament. Totuși, Romanian Arab Investments House este un proiect de suflet.
Cum este cererea de astfel de servicii pe această nișă promovată de tine și cum este de așteptat să evolueze? Ce urmează acum în businessul tău?
Sunt bucuroasă să constat că cererea de servicii pe această nișă este în creștere, ceea ce dovedește interesul antreprenorilor români în piața emirateză, precum și conștientizarea de către aceștia a importanței unei consultanțe juridice și de business specializate. Acest lucru mă stimulează să continui și să consolidez misiunea RAIH.
Urmare a realizarilor profesionale internaționale de până acum, a implicării în network-uri de peste hotare, a conceptului dezvoltat prin RAIH și a faptului că ești promotorul Islamic Law în România, ai fost remarcată și ai primit un premiu dedicat excelenței în lumea afacerilor, pentru antreprenori cu vârsta între 30 si 40 de ani. Ai fost inclusă în Business Elite "40 under 40". Cum ai primit vestea și ce înseamnă pentru tine această recunoaștere?
Sunt onorată să fiu inclusă în topul de excelență pe 2023 al celor 40 de antreprenori sub 40 de ani din Europa, primind cu foarte mari emoții primul meu trofeu internațional, care vine ca o încununare a eforturilor, a dedicării și pasiunii depuse cu promovarea Islamic Law în Romania și creșterea RAIH. Această recunoaștere îmi confirmă că succesul nu vine din întâmplare, ci se construiește cu multă muncă, multe eșecuri prealabile, putere, răbdare și sacrificii.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Casiana Dușa, avocat cu recunoaștere internațională specializat în Islamic Law
Casiana Dușa este avocat senior specializat în consultanţă de business în România și în Orientul Mijlociu, certificată în drept islamic, cu o experiență de peste 12 ani în proiecte vizând preponderent internaționalizarea afacerilor și investițiile străine în jurisdicțiile de competență, finanțări internaționale, tranzacții și dispute imobiliare, spețe corporate, comerț internațional și contracte de agenție/distribuție.
Recunoaștere internațională
Casiana face parte din grupul din experți intervievați de publicația londoneză Crescent Leaders care celebrează excelența în abordarea și promovarea investițiilor în lumea musulmană.
Experiență relevantă
• Dubai International Financial Center – Avocat asociat și consultant de business, drept emiratez și investiții străine;
• Romanian Arab Investments House – Fondator;
• Cristofor Vladu și Asociații – Colaborator senior, investiții străine și consultanță de business;
• Cabinet de avocat Dusa A. Casiana – Partener fondator;
• Universitatea Leiden – Pro-bono Mentor.
Organizații
• Dubai Chamber – Dubai Business Women Council,
• GIIIF – Forumul global de investiții islamice de impact.
Educație și formare
• LLM în Arbitraj comercial internațional – Universitatea din Stockholm;
• Diplomă de licenţă – Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti.
Certificări
• Certificat în ICC Arbitration și INCOTERMS – ICC, Camera Internațională de Comerț;
• Certificat în Drept international privat – Academia de drept internațional de la Haga;
• Diplomă în Islamic Finance – CIMA Dubai;
• Certificat în drept comercial islamic – CIMA Dubai;
• Certificat în drept contractual – Universitatea Harvard;
• Certificat în drept internațional – Universitatea din Leiden;
• Diploma Magna cum Laude în Business & Administration – British Academy.
Informații de contact
e-mail: casiana.dusa@islamicbusinessromania.com