€ 4.9764   USD 1.1679   
Home Login
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Despre bifurcarea procedurii arbitrale (Powered by ZRVP)

09 Mai 2023   |   Dispute-Resolution.Center

Urmărește explicația termenilor din arbitrajul internațional, oferită de una dintre cele mai bune echipe de avocați români în practica de Dispute Resolution. Azi, Pastila de Arbitraj este susținută de Alina Tugearu, Partener ZRVP.

Bifurcarea este o metoda de eficientizare a procedurii arbitrale, dat fiind că dezideratul celor care activează în acest domeniu este ca această metodă de soluționare a disputelor să fie una cât mai eficientă, pe lângă caracterul său extrem de flexibil.

”Prin urmare, se va apela la bifurcare ori de cate ori Tribunalul arbitral va considera că apelarea la această metodă de eficientizare va putea conduce la scurtarea duratei procedurii arbitrale și a costurilor aferente”, a spus Alina Tugearu, Partener Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP), în această pastilă a Dicționarului de Arbitraj.

În termeni de drept procedural român, bifurcarea se suprapune până la un anumit punct cu principiul potrivit căruia excepțiile de procedură sau de fond se soluționează cu prioritate.

”La un moment dat, nu mai avem o suprapunere și ne îndepărtăm, în funcție de specificul chestiunilor care se pot discuta într-o procedură divizată, cum este bifurcarea; și aici vorbim de un specific al unei proceduri arbitrale care se îndepartează de ceea ce înseamnă justiția statală”, a arătat Alina Tugearu.

Urmărește explicația acestor termeni, oferită de una dintre cele mai bune echipe de avocați români în practica de Dispute Resolution. Azi, Pastila de Arbitraj este susținută de Alina Tugearu, Partener Zamfirescu Racoți Vasile & Partners.

Urmărește episoadele anterioare:

Ep 1. - Dictionar de arbitraj - Alternative Dispute Resolution
Ep. 2 - Dictionar de arbitraj - Ad Hoc Arbitration
                    Ep. 7 - Dicționar de arbitraj: Document Production
                    Ep. 8 - Dicționar de arbitraj: Locul arbitrajului și organizarea audierilor
                    Ep. 9 - Dicționar de arbitraj: Conferința de administrare a cauzei
                    Ep. 10 Dicționar de arbitraj: Bifurcarea procedurii arbitrale
                    EP. 11 Constituirea Tribunalului arbitral. Reguli generale și chestiuni practice
         EP. 12 Dicționar de arbitraj: Audierea martorilor și a experților
        
EP. 13 Dicționar de arbitraj: Confidențialitatea procedurii arbitrale
                    EP. 14 Dicționar de arbitraj: Arbitrul de urgență
                    EP. 15 - Secretarul Arbitral
                    EP. 16 - Administrarea probelor în arbitraj
                    EP. 17 - Ordinul procedural nr. 1
                    EP. 18 - Expertizele în arbitraj. Aspecte procedurale
                    EP. 19 - Măsurile provizorii în arbitraj
                    EP. 20 - Tactici de gherilă în arbitraj
                    Ep. 21 - Taxa arbitrală. Particularități și avantaje
                    Ep. 22 - Limba arbitrajului
                    Ep. 23 - Autoritatea de lucru judecat și efecte specifice în arbitrajul internațional
                    Ep. 24 - Arbitrabilitatea disputelor
                    Ep. 25 - Tabelul Redfern și depunerea documentelor cerute de partea adversă în arbitraj

Reamintim că BizLawyer a realizat cu sprijinul firmei Zamfirescu Racoți Vasile & Partners un tutorial cu mai multe episoade, referitor la arbitrajele internaționale și activitatea firmelor românești pe acest segment de practică.

În prima parte a acestui Ghid de arbitraj – Arbitration Step by StepDr. Cosmin Vasile a vorbit despre poziționarea firmelor românești pe harta arbitrajului internațional și a explicat de ce sunt necesare consorțiile de avocați în arbitrajele internaționale. El s-a referit și la aportul echipelor locale în aceste consorții, amintind și despre avocații români care practică arbitrajul internațional în străinătate.

În al doilea episod,  coordonatorul ZRVP a aprofundat modul în care se construiește echipa de avocați ce poate gestiona un arbitraj internațional și a creionat profilul unui bun avocat de arbitraje. El a explicat, de asemenea, când se apelează la experți externi și ce rol au aceștia.

Ulterior, Dr Cosmin Vasile s-a referit la relația echipei de avocați cu clientul într-un arbitraj internațional, modul în care se aleg arbitrii, sincronizarea între client și echipa de avocați precum și administrarea probelor.

In ultimul episod al acestei serii, Dr. Cosmin Vasile a analizat aspecte precum: Momentele dificile pentru echipa de avocați într-un arbitraj I Reclamat sau reclamant? Pașii de urmat I Cum se calculează onorariile avocaților într-un arbitraj I  Durata unei proceduri arbitrale.
 

Dispute-Resolution.Center este o platformă din grupul BizLawyer ce se adresează deopotrivă profesioniștilor implicați în rezolvarea disputelor și clienților care au nevoie de asistență în astfel de cazuri.
Disputele sunt adesea complexe, costisitoare și consumatoare de timp, putând afecta indivizi, comunități, organizații, guverne sau chiar economia în anasamblu.
Prevenirea și soluționarea timpurie a conflictelor este benefică, iar portalul Dispute-Resolution.Center grupează experiențele celor mai buni profesioniști ai domeniului și aduce laolaltă resurse, oameni și know-how.



 


Urmărește secțiunea Arbitration Step-by-Step, susținută de Zamfirescu Racoți Vasile & Partners:

→   Dispute Resolution Center - Powered by ZRVP | Firmele românești pe harta arbitrajului internațional ̸ De ce sunt necesare consorțiile de avocați în arbitrajele internaționale. Cum se formează și care este aportul echipelor locale ̸ Despre avocații români care practică arbitrajul internațional în străinătate (Ep. 1)

→   Dispute Resolution Center - Powered by ZRVP: Cum se construiește echipa de avocați care gestionează un arbitraj internațional | Care ar fi profilul unui bun avocat de arbitraje? Ce trebuie să știe? | Când se apelează la experți externi și ce rol au aceștia (Ep. 2)

→   Dispute Resolution Center - Powered by ZRVP: Despre relația echipei de avocați cu clientul într-un arbitraj internațional | Cum se aleg arbitrii. Sincronizare între client și echipa de avocați | Administrarea probelor. Despre ședințele de arbitraj (Ep. 3)

→   Dispute Resolution Center - Powered by ZRVP - Despre momentele dificile pentru echipa de avocați într-un arbitraj | Reclamat sau reclamant? Pașii de urmat | Durata unei proceduri și modul în care se calculează onorariile avocaților într-un arbitraj (Ep. 4) urmat | Durata unei proceduri și modul în care se calculează onorariile avocaților într-un arbitraj (Ep. 4)


Contacteaza-ne!
Trimite un email