ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Simion & Baciu, desemnată „Firma de proprietate intelectuală a anului în România” la MIP EMEA Awards 2021. Protejarea drepturilor unor titulari de mărci cu notorietate globală, printre proiectele analizate în cercetarea din acest an

05 Aprilie 2021   |   A.D.

Avocații firmei au precizat că sunt onorați de evaluarea independentă realizată de MIP în privința calității muncii lor și sunt recunoscători pentru eforturile cercetătorilor de a culege date și a oferi publicului și industriei informații utile despre profesioniștii care activează în acest domeniu.

 
 
  • BizLawyer TV
Simion & Baciu este cea mai apreciată firmă din România în domeniul proprietății intelectuale. Casa de avocatură coordonată de Ana-Maria Baciu și Cosmina Simion, și-a adjudecat titlul de „Firma de proprietate intelectuală a anului în România” în cadrul celei de-a 16-a ceremonii anuale organizată de Managing Intellectual Property (MIP) ce a avut loc ieri.

Managing Intellectual Property, unul dintre cele mai respectate directoare din domeniul proprietatii intelectuale, premiază anual firmele din regiunea EMEA cu o activitate remarcabila în această arie de practică. În 2021, 5 firme din Romania au concurat pentru titul de ”Firma Anului în proprietate intelectuală”: Muşat & Asociaţii, Zamfirescu Racoți Vasile & Partners, Răzvan Dincă & Asociaţii, Cabinet M Oproiu și Simion & Baciu.


Anul trecut, titlul a fost acordat firmei Răzvan Dincă & Asociaţii, iar în anul anterior - firmelor Zamfirescu Racoti Vasile & Partners și Cabinet M Oproiu. .. .

Potrivit directorului MIP, cercetarea a fost realizată în principal de echipa IP STARS, analiștii obținând informații de la mii de firme, practicieni în IP sau clienți ai acestora, prin interviuri și sondaje.
Recunoaștere a standardelor ridicate de calitate în serviciile oferite

Pentru firma Simion & Baciu, acest premiu reprezintă o recunoaștere a standardelor ridicate de calitate în serviciile oferite în domeniul proprietății intelectuale și îi confirmă poziția de lider de piață.

Premiul reprezintă, totodată, și o dovadă a eforturilor depuse de echipă zi de zi, în fiecare an, cu un standard de calitate pe care avocații îl impun și în legătură cu care nu fac compromisuri, adaptându-l continuu realităților dinamice la care ne raportăm.  

Partenerii care conduc Divizia de Proprietate Intelectuală a firmei au participat la evenimentul online și au acceptat premiul, declarând:

Echipa noastră primește cu mare bucurie Premiul MIP Firm of the Year, acum pentru prima dată sub numele Simion & Baciu, ceea ce ne face și mai recunoscători MIP pentru confirmarea acordată activității noastre. Acest premiu este despre oameni, despre echipa noastră dedicată, despre clienții noștri extraordinari, despre familia noastră de proprietate intelectuală. Lor le mulțumim și le dedicăm acest premiu. Acest premiu ne va rămâne mereu drag, pentru că este confirmarea efortului depus în primii ani de existență a Simion & Baciu. ”

Avocații firmei au precizat că sunt onorați de evaluarea independentă realizată de MIP în privința calității muncii lor și sunt recunoscători pentru eforturile cercetătorilor de a culege date și a oferi publicului și industriei informații utile despre profesioniștii care activează în acest domeniu.

Echipa Simion & Baciu a fost implicată în evoluția sistemului juridic din România în ultimii 20 de ani. ”Ne străduim să aducem o abordare eficientă în cadrul asistenței pe care o oferim, funcționând ca parteneri ai clienților noștri, nu doar ca avocații / consultanții lor în domeniul juridic sau al proprietății intelectuale”, au spus avocații firmei.

”Am sărbătorit primul nostru an de activitate în structura Simion & Baciu în iunie 2020, iar diversitatea proiectelor în care am fost implicați până acum, dar și încrederea cu care ne onorează clienții noștri reprezintă cele mai bune dovezi ale competențelor noastre. Indiferent dacă este vorba de managementul portofoliilor de drepturi de proprietate intelectuală, acțiuni litigioase sau aspecte tranzacționale, suntem alături de clienții noștri, indiferent de industria în care activeză”, au arătat reprezentanții Simion & Baciu.   


Printre cele mai importante proiecte în care echipa a fost implicată în ultimul an, de menționat este asistarea clientului Sky International AG prin care s-a solicitat instanței pronunțarea unei decizii cu efecte pan-europene împotriva unor persoane fizice și juridice, române și străine, ce încalcă drepturile clientului asupra mărcii SKY.

De asemenea, avocații se mândresc cu implicarea în eforturile de protejare a drepturilor asupra mărcilor SKF și BMW pe piața din România, echipa Simion & Baciu alăturându-se altor firme de renume din întreaga lume în lupta împotriva contrafacerilor derulată de acești titulari de mărci.  
 
Nu în ultimul rând, echipa asistă clienții în legătură cu înregistrarea și gestionarea portofoliilor de mărci. Exemple relevante sunt administrarea portofoliului global al Bitdefender sau asistența acordată Libra Internet Bank în înregistrarea mărcilor societății pe plan internațional, proiecte care au necesitat coordonarea simultană a eforturilor în contextul cererilor de înregistrare și reînnoire de mărci, răspunsurilor la avize de refuz și opoziții în diferite jurisdicții din întreaga lume.


Acestea sunt doar câteva dintre proiectele care au fost analizate de Managing IP în cadrul procesului de cercetare ce a condus la acordarea distincției de Firma Anului în România societății Simion & Baciu.   

Managing IP (MIP) este un ghid internațional de referință în domeniul proprietății intelectuale ce conferă recunoaștere firmelor din întreaga lume pentru serviciile de înaltă calitate și realizările profesionale. Firmele premiate sunt selectate în urma unei cercetări de piață amănunțite derulată de MIP în fiecare jurisdicție și în urma interviurilor și recomandărilor primite de la colegi/competitori și clienți.

În prezent, Simion & Baciu are o echipă de 12 persoane, dintre care 4 parteneri. Nouă sunt avocați, membri ai Baroului București, respectiv Baroul Brașov, în timp ce 4 sunt (și) consilieri în proprietate intelectuală, membri ai Camerei Naționale a Consilierilor în Proprietate Industrială.
Experiența firmei în domeniul proprietății intelectuale a fost construită în ultimii 20 de ani și se concentrează pe mărci, desene și modele, denumiri comerciale, trade dress, dar și protejarea drepturilor de proprietate intelectuală în operațiunile de vămuire, concurență neloială, secrete comerciale și know-how, drepturi de autor și drepturi conexe, brevete sau nume de domeniu.
Membrii echipei Simion & Baciu sunt recunoscuți la nivel mondial de ghiduri de specialitate (Chambers and Partners, Legal 500, Managing Intellectual Property, WTR 1000).


Intră pe portalul de concurență pentru mai multe articole referitoare la proiectele avocaților din această arie de practică
 
Cum arată ultimul clasament IP STARS pentru România

Mai multe firme locale de avocați au primit recunoaștere pentru practica în domeniile copyright, brevete și mărci industriale în ultima ediție (2020) a IP Stars/Managing Intellectual Property (MIP), unul dintre cele mai importante ghiduri juridice din sfera proprietății intelectuale. Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP) a fost de trei evidențiată pe primul palier al performanței profesionale (Copyright & related rights – Recommended, Patent contentious - Highly Recommended și Trade mark contentious – Tier 1), iar Simion & Baciu a avut 2 recomandări de top (Copyright & related rights – Recommended și Trade mark prosecution - Tier 1). Mușat & Asociații a fost poziționată pe prima poziție în domeniul Copyright & related rights (Recommended), iar NNDKP în Trade mark contentious (Tier 1).

Clasamentul IP Stars dat publicitatii în luna august este structurat pe trei secțiuni: Copyright (al treilea an de apariție, până în 2017 nu apărea în analiza jurisdicției locale din MIP), Brevete (cu două subsecțiuni - "Formalitati de înregistrare a brevetelor" și "Litigii si tranzacții în domeniul brevetelor") și Mărci industriale (cu două secțiuni - "Formalități de înregistrare a mărcilor industriale"  și "Litigii si tranzacții în domeniul mărcilor industriale").
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 1036 / 1767
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
SCA Bondoc si Asociații anunță cu mare tristețe trecerea în neființă a colegului și prietenului avocat Horațiu Dumitru
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...