- 1. Gabriel Albu iese din asocierea cu Ovidiu Budușan după 12 ani de colaborare. Albu Legal, un nou jucător puternic în practica de ”business crime” (88081)
- 2. Cu ce firme internaționale s-au aliat casele locale de avocați și ce onorarii au cerut pentru IPO-ul Hidroelectrica. Stratulat Albulescu a câștigat selecția și gestionează juridic proiectul achiziției activelor CEZ (85168)
- 3. Ce firme de avocați a selectat Ministerul Finanțelor pentru participarea la proiectul ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de 2.200 lei (80931)
- 4. 2021 Tax Controversy Leaders | Cei mai buni avocați români specializați în controverse fiscale, evidențiați de ITR (World Tax) (76419)
- 5. Cine sunt campionii pieței locale, evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2020 | Cei mai buni profesioniști în copyright, brevete și mărci industriale: ZRVP și Simion & Baciu au cele mai multe recomandări, Mușat & Asociații și NNDKP, pe podium (61687)
- 6. 11 români intră în liga celor mai apreciați specialiști, la nivel global, în domeniul mărcilor. Cine apare în WTR Global Leaders 2020 (59919)
- 7. Duncea, Ștefănescu & Asociații câștigă definitiv un litigiu de referință în materia obligațiilor fiscale privind gestionarea ambalajelor și a deșeurilor din ambalaje (55524)
- 8. 15 firme și 28 de persoane fizice din 7 țări cheamă România la ICSID, în al nouălea arbitraj al țării noastre la Washington. Reclamanții au investit în parcuri fotovoltaice (52094)
- 9. Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2021. Țuca Zbârcea & Asociații, lider pe segmentele analizate, o buna expunere pentru Mușat, Simion & Baciu sau ZRVP (51718)
- 10. Cum acționează avocații Schoenherr în mandatele de Concurență. Georgiana Bădescu, Partener: Avem beneficiul unui know-how extraordinar la nivel european și regional, pe care îl fructificăm deplin în interesul clienților. Echipa e orientată în permanență spre învățare și perfecționare (50600)

ÎCCJ și DGSC invalidează anumite practici nelegale ale ANAF des întâlnite în ...Companiile se confruntă cu ajustări de prețuri de transfer generate de modificarea sau chiar înlocuirea de ... Reguli recente privind vânzarea terenurilor agricole situate în extravilanLegea nr. 175/2020 vine cu numeroase schimbări, ce par să aibă ca obiectiv central extinderea cercului de ... Camera Deputaţilor, for decizional, a respins proiectele de modificare a Codurilor ...Parlamentul a reluat procesul legislativ în vederea punerii în acord a prevederilor declarate ... Instanţa supremă: Decizia CCR privind prescripţia se aplică retroactiv; mii de dosare de corupţie s-ar putea închide![]() Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât marţi că decizia CCR privind prescripţia se aplică retroactiv. Mai multe instanţe din ţară au solicitat Înaltei Curţi să stabilească dacă deciziile CCR privind prescripţia retroactivează pe principiul legii penale celei mai favorabile. Instanţa supremă a hotărât marţi că decizia CCR privind prescripţia se aplică retroactiv: * "Normele referitoare la întreruperea cursului prescripţiei sunt norme de drept penal material (substanţial) supuse din perspectiva aplicării lor în timp principiului activităţii legii penale prevăzut de art. Agerpres Decalex: Obligația prin care curierii vor raporta ANAF datele clienților este excesivă și nu respectă prevederile GDPR. Experții explică de ce colectarea de date poate fi ilegitimă în această situație![]() Obligația prin care firmele de curierat ar urma să raporteze ANAF detalii despre persoanele care au plătit ramburs pentru produsele comandate online este excesivă și nefundamentată, potrivit Decalex, iar impactul va fi direct asupra magazinele online, în timp ce clienții finali vor fi cei mai afectați. Pentru magazinele online care funcționează în legalitate, impactul va fi din perspectiva relației cu firmele de curierat și a datelor personale pe care aceștia le pun la dispoziția curierilor. Situația este diferită, potrivit Decalex, pentru magazinele online care nu funcționează conform normelor legale, de exemplu, care nu declară toate veniturile, întrucât acest proiect de lege va facilita ANAF să facă conexiunea dintre o vânzare nefiscalizată și magazinul online care a generat-o. BizLawyer |
CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
|
MApN - noi instrucțiuni în cazul unui accident de aviație în care e implicată o aeronavă de stat
Noi instrucțiuni privind căutarea și salvarea victimelor și supraviețuitorilor unui accident de aviație în care este implicată o aeronavă de stat au fost stabilite prin ordin al ministrului Apărării Naționale.
Reguli noi privind publicitatea în stomatologie: Fără informații false, înșelătoare, inducerea în eroare a pacienților
Publicitatea activității stomatologice nu trebuie să conțină informații false, înșelătoare sau susceptibile să inducă pacienții în eroare, prevede Ghidul de bune practici privind publicitatea medicilor stomatologi intrat în vigoare pe 1 iulie.
CCR admite sesizarea privind modificarea unui articol din Legea fondului funciar
Curtea Constituțională a României a admis, marți, sesizarea fostului președinte Klaus Iohannis în legătură cu modificarea articolului 24 alineatul 3 din Legea fondului funciar.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
CCR respinge sesizarea referitoare la transmiterea de terenuri Universității ‘Regele Mihai I’ din Timișoara
Curtea Constituțională a României a respins, marți, sesizarea fostului președinte Klaus Iohannis asupra Legii privind transmiterea unor terenuri Universității de Științele Vieții 'Regele Mihai I' din Timișoara.
Legea privind anularea privilegiilor foștilor șefi de stat, neconstituțională; Băsescu - beneficiar al deciziei CCR (surse)
Curtea Constituțională a României a stabilit, marți, că legea prin care se anulează drepturi ale persoanelor care au avut calitatea de șef al statului român este neconstituțională, au precizat, pentru AGERPRES, surse din CCR.
Ordonanţa de Urgenţă privind sporul pentru condiţii periculoase sau vătămătoare, publicată în Monitorul Oficial
Ordonanţa de Urgenţă pentru stabilirea unor măsuri privind personalul plătit din fonduri publice, care stabileşte cuantumul sporului pentru condiţii periculoase sau vătămătoare la 300 lei brut lunar, a fost publicată luni seara în Monitorul Oficial.
Ședință de Guvern; pe ordinea de zi - ordonanțele privind sporurile și cea referitoare la ANAF
Proiectul de Ordonanță de Urgență pentru stabilirea unor măsuri privind personalul plătit din fonduri publice se află luni pe ordinea de zi a ședinței Executivului.
CES: Patronatele au avizat favorabil proiectul de OUG privind sporurile; sindicatele-vot nefavorabil şi societatea civilă-vot favorabil cu observaţii
Patronatele au avizat favorabil proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind personalul plătit din fonduri publice, sindicatele au votat nefavorabil, iar reprezentanţii societăţii civile au votat favorabil cu observaţii, a declarat, luni, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Economic şi Social (CES), Stelică Fudulea.
Plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază, prelungită până la 30 septembrie 2025 (proiect)
Plafonarea adaosului comercial pentru alimentele de bază va fi prelungită cu trei luni, până la data de 30 septembrie 2025, conform unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă, publicat joi pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |

CJUE: Instanţa competentă are sarcina de a aprecia temeinicia refuzului îmbarcării unui resortisant al unui stat terţ

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis, joi, că refuzul îmbarcării în avion a unui pasager pentru motivul că acesta ar fi prezentat documente de călătorie pretins necorespunzătoare nu privează, în sine, pasagerul de protecţia prevăzută de Regulamentul în materie de compensare şi de asistenţă a pasagerilor aerieni, informează un comunicat de presă al CJUE
Construcțiile vor putea fi recepționate și date în folosință, doar după racordarea definitivă la rețelele de utilități publice
HG privind sistemul “Garanţie-Returnare” va fi publicată în Monitorul Oficial până la 1 ianuarie 2021

Hotârârea de Guvern privind implementarea sistemului "Garanţie - Depozit" va fi publicată în Monitorul Oficial cel târziu până la 1 ianuarie 2021, iar în prima jumătate a anului va fi desemnat administratorul unic de sistem, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet. "În termen de 45 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a Hotărârii de Guvern, colegii din minister vor elabora foarte repede legislaţia terţiară
Ordinul privind procedura de aplicare a măsurilor de restructurare a datoriilor bugetare peste un milion de lei, publicat în Monitor
Protocolul 15 CEDO a fost ratificat de toate statele membre. Printre modificari: termenul de formulare a plângerii se reduce la 4 luni

Protocolul nr
CCR: Excluderea reducerii cu 15 ani a vârstei de pensionare a avocaţilor care au dobândit un handicap grav - discriminatorie (motivare)Dentons advises two Turkish renewables investors on the acquisition of solar parks in Romania
Țuca Zbârcea & Asociații Wins Major Litigation for Silcotub Regarding Recalculation of Electricity Price under Emergency Ordinance No. 27 ̸ 2022
Kinstellar advises Special Flanges on the acquisition of Romanian industrial manufacturer Vilmar SA
CMS | Romania passes amendments to grid connection rules
Duțescu & Partners and Legal70, strategic alliance for international business growth across Romania, Spain, the UAE and beyond
CMS advises Bitdefender on acquisition of Mesh Security
Bondoc și Asociații SCA advises CVC Capital Partners in connection with a strategic joint venture agreement with Therme Group, valued at EUR 1 billion
CMS announces series of promotions in Romania
RTPR advises Lensa shareholders on attracting investment from OH Holding Limited
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...