- 1. Gabriel Albu iese din asocierea cu Ovidiu Budușan după 12 ani de colaborare. Albu Legal, un nou jucător puternic în practica de ”business crime” (84255)
- 2. Cu ce firme internaționale s-au aliat casele locale de avocați și ce onorarii au cerut pentru IPO-ul Hidroelectrica. Stratulat Albulescu a câștigat selecția și gestionează juridic proiectul achiziției activelor CEZ (81412)
- 3. Ce firme de avocați a selectat Ministerul Finanțelor pentru participarea la proiectul ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de 2.200 lei (79507)
- 4. 2021 Tax Controversy Leaders | Cei mai buni avocați români specializați în controverse fiscale, evidențiați de ITR (World Tax) (74995)
- 5. Cine sunt campionii pieței locale, evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2020 | Cei mai buni profesioniști în copyright, brevete și mărci industriale: ZRVP și Simion & Baciu au cele mai multe recomandări, Mușat & Asociații și NNDKP, pe podium (60234)
- 6. 11 români intră în liga celor mai apreciați specialiști, la nivel global, în domeniul mărcilor. Cine apare în WTR Global Leaders 2020 (58461)
- 7. Duncea, Ștefănescu & Asociații câștigă definitiv un litigiu de referință în materia obligațiilor fiscale privind gestionarea ambalajelor și a deșeurilor din ambalaje (54026)
- 8. 15 firme și 28 de persoane fizice din 7 țări cheamă România la ICSID, în al nouălea arbitraj al țării noastre la Washington. Reclamanții au investit în parcuri fotovoltaice (50670)
- 9. Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2021. Țuca Zbârcea & Asociații, lider pe segmentele analizate, o buna expunere pentru Mușat, Simion & Baciu sau ZRVP (50295)
- 10. Situație “excepțională” în arbitrajul ICSID legat de Roșia Montană. Tribunalul admite o „nouă cerere” introdusă de reclamanți, cu mai multe variante de obținere a unor compensații (48924)
ÎCCJ și DGSC invalidează anumite practici nelegale ale ANAF des întâlnite în ...Companiile se confruntă cu ajustări de prețuri de transfer generate de modificarea sau chiar înlocuirea de ... Reguli recente privind vânzarea terenurilor agricole situate în extravilanLegea nr. 175/2020 vine cu numeroase schimbări, ce par să aibă ca obiectiv central extinderea cercului de ... Camera Deputaţilor, for decizional, a respins proiectele de modificare a Codurilor ...Parlamentul a reluat procesul legislativ în vederea punerii în acord a prevederilor declarate ... Instanţa supremă: Decizia CCR privind prescripţia se aplică retroactiv; mii de dosare de corupţie s-ar putea închideSurse judiciare au explicat pentru AGERPRES că această decizie va afecta mii de dosare aflate pe rolul instanţelor sau în anchetă la procurori, iar inculpaţii vor scăpa de condamnare sau acuzaţii, ca urmare a prescrierii faptelor.
Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât marţi că decizia CCR privind prescripţia se aplică retroactiv. Mai multe instanţe din ţară au solicitat Înaltei Curţi să stabilească dacă deciziile CCR privind prescripţia retroactivează pe principiul legii penale celei mai favorabile. Instanţa supremă a hotărât marţi că decizia CCR privind prescripţia se aplică retroactiv: * "Normele referitoare la întreruperea cursului prescripţiei sunt norme de drept penal material (substanţial) supuse din perspectiva aplicării lor în timp principiului activităţii legii penale prevăzut de art. Agerpres Decalex: Obligația prin care curierii vor raporta ANAF datele clienților este excesivă și nu respectă prevederile GDPR. Experții explică de ce colectarea de date poate fi ilegitimă în această situațieÎn mod concret, firmele de curierat vor avea obligația să transmită către ANAF datele personale ale expeditorului și ale destinatarului pentru toate expedițiile prin care produsele cumpărate sunt plătite de către destinatar la momentul înmânării coletului de către curieri. Obligația prin care firmele de curierat ar urma să raporteze ANAF detalii despre persoanele care au plătit ramburs pentru produsele comandate online este excesivă și nefundamentată, potrivit Decalex, iar impactul va fi direct asupra magazinele online, în timp ce clienții finali vor fi cei mai afectați. Pentru magazinele online care funcționează în legalitate, impactul va fi din perspectiva relației cu firmele de curierat și a datelor personale pe care aceștia le pun la dispoziția curierilor. Situația este diferită, potrivit Decalex, pentru magazinele online care nu funcționează conform normelor legale, de exemplu, care nu declară toate veniturile, întrucât acest proiect de lege va facilita ANAF să facă conexiunea dintre o vânzare nefiscalizată și magazinul online care a generat-o. BizLawyer |
CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
|
Curtea de Arbitraj București: Clauza de arbitraj, necesară în contractele comerciale
Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București a organizat ”Business Breakfast: Arbitrajul – clauza compromisorie și implicațiile sale”, eveniment al cărui scop a fost acela de a informa antreprenorii cu privire la importanța pe care arbitrajul institutionalizat și introducerea clauzei de arbitraj o au în contractele comerciale și în contractele de achiziții publice.
Prezidenţiale 2024 - CCR respinge solicitarea de anulare a primului tur de scrutin; turul II - pe 8 decembrie
Curtea Constituţională a României a respins, luni, solicitarea lui Cristian Terheş, candidat la alegerile prezidenţiale, de anulare a rezultatelor din primul tur de scrutin, turul doi urmând să aibă loc pe 8 decembrie.
DNSC: Transpunerea Diirectivei NIS2 în legislaţia naţională se află în faza finală de aprobare
Proiectul Ordonanţei de urgenţă privind transpunerea Directivei NIS2 în legislaţia naţională se află în faza finală de aprobare, după obţinerea a 20 de avize de la instituţiile implicate, informează Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), într-o postare publicată, vineri, pe pagina oficială de Facebook a instituţiei.
Publicitate pe BizLawyer? |
ANCOM consultă piaţa în legătură cu utilizarea frecvenţelor pentru servicii de comunicaţii prin satelit din 2027
Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a lansat în consultare publică un chestionar referitor la utilizarea benzilor de frecvenţe 1980-2010 MHz şi 2170-2200 MHz pentru servicii mobile de comunicaţii prin satelit (MSS), începând cu anul 2027.
CCR amână pentru 2 decembrie dezbaterile pe solicitarea de anulare a primului tur de scrutin
Curtea Constituţională a României a amânat vineri pentru data de 2 decembrie, la ora 17,00, dezbaterea solicitării lui Cristian Terheş, candidat la alegerile prezidenţiale, de anulare a rezultatelor din primul tur de scrutin, au declarat pentru AGERPRES surse din CCR.
ICCJ: Emiterea deciziei de pensionare determină încetarea raportului de serviciu, chiar dacă se ceruse suspendarea pensiei
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis că emiterea deciziei de pensionare determină încetarea de drept a raportului de serviciu, chiar dacă funcţionarul public ceruse suspendarea plăţii pensiei.
Lege promulgată: Impozit suplimentar pentru instituţiile de credit şi persoane juridice cu activităţi în sectorul petrol şi gaze
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care reglementează impozitul suplimentar pe cifra de afaceri în cazul instituţiilor de credit şi al persoanelor juridice care desfăşoară activităţi în sectoarele petrol şi gaze naturale.
ÎCCJ: Nivelul de salarizare a personalului tehnic din spitalele de stat nu trebuie să fie la maximum anului 2022
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că stabilirea nivelului de salarizare a personalului tehnic, economic şi socio-administrativ din cadrul spitalelor publice finanţate integral din venituri proprii, aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii (MS), nu trebuie să se realizeze la nivelul maxim al anului 2022.
ÎCCJ: Nu este posibilă recalcularea pensiei anticipate parţiale în cazul persoanelor care au locuit în zonele poluate
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că nu este posibilă recalcularea pensiei anticipate parţiale în cazul persoanelor care au locuit în zonele poluate.
Publicitate pe BizLawyer? |
CJUE: Instanţa competentă are sarcina de a aprecia temeinicia refuzului îmbarcării unui resortisant al unui stat terţ
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis, joi, că refuzul îmbarcării în avion a unui pasager pentru motivul că acesta ar fi prezentat documente de călătorie pretins necorespunzătoare nu privează, în sine, pasagerul de protecţia prevăzută de Regulamentul în materie de compensare şi de asistenţă a pasagerilor aerieni, informează un comunicat de presă al CJUE
Construcțiile vor putea fi recepționate și date în folosință, doar după racordarea definitivă la rețelele de utilități publiceHG privind sistemul “Garanţie-Returnare” va fi publicată în Monitorul Oficial până la 1 ianuarie 2021
Hotârârea de Guvern privind implementarea sistemului "Garanţie - Depozit" va fi publicată în Monitorul Oficial cel târziu până la 1 ianuarie 2021, iar în prima jumătate a anului va fi desemnat administratorul unic de sistem, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet. "În termen de 45 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a Hotărârii de Guvern, colegii din minister vor elabora foarte repede legislaţia terţiară
Ordinul privind procedura de aplicare a măsurilor de restructurare a datoriilor bugetare peste un milion de lei, publicat în MonitorProtocolul 15 CEDO a fost ratificat de toate statele membre. Printre modificari: termenul de formulare a plângerii se reduce la 4 luni
Protocolul nr
CCR: Excluderea reducerii cu 15 ani a vârstei de pensionare a avocaţilor care au dobândit un handicap grav - discriminatorie (motivare)CMS named CEE M&A Legal Adviser of the Year 2024 at the Mergermarket European M&A Awards
Țuca Zbârcea & Asociații and The Legal 500 launch the second edition of the GC Powerlist Romania
CMS | Romania removes double taxation of stored electricity from the legal framework
Reff & Associates | Deloitte Legal assisted Damen Galati Shipyard in obtaining the 25 million euros financing from Exim Banca Romaneasca
RTPR advises Evryo Group on completing the sale of its renewables portfolio to PPC Group
Completion of a puzzle: amendment of Government Emergency Ordinance No. 57 ̸ 2007 on the regime of protected natural areas, conservation of natural habitats, wild flora and fauna, in the context of an infringement procedure
Dentons advises EnergoNuclear on an engineering, procurement and construction management contract for Cernavoda NPP Units 3 and 4
CMS Romania | European Commission issues a reasoned opinion to Romania for failure to transpose Motor Insurance Directive
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners Launches the Litigation Academy Podcast, Dedicated to Litigators and Justice Professionals
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...