- 1. Gabriel Albu iese din asocierea cu Ovidiu Budușan după 12 ani de colaborare. Albu Legal, un nou jucător puternic în practica de ”business crime” (82737)
- 2. Cu ce firme internaționale s-au aliat casele locale de avocați și ce onorarii au cerut pentru IPO-ul Hidroelectrica. Stratulat Albulescu a câștigat selecția și gestionează juridic proiectul achiziției activelor CEZ (79976)
- 3. Ce firme de avocați a selectat Ministerul Finanțelor pentru participarea la proiectul ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de 2.200 lei (78939)
- 4. 2021 Tax Controversy Leaders | Cei mai buni avocați români specializați în controverse fiscale, evidențiați de ITR (World Tax) (74383)
- 5. Cine sunt campionii pieței locale, evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2020 | Cei mai buni profesioniști în copyright, brevete și mărci industriale: ZRVP și Simion & Baciu au cele mai multe recomandări, Mușat & Asociații și NNDKP, pe podium (59627)
- 6. 11 români intră în liga celor mai apreciați specialiști, la nivel global, în domeniul mărcilor. Cine apare în WTR Global Leaders 2020 (57895)
- 7. Duncea, Ștefănescu & Asociații câștigă definitiv un litigiu de referință în materia obligațiilor fiscale privind gestionarea ambalajelor și a deșeurilor din ambalaje (53452)
- 8. 15 firme și 28 de persoane fizice din 7 țări cheamă România la ICSID, în al nouălea arbitraj al țării noastre la Washington. Reclamanții au investit în parcuri fotovoltaice (50110)
- 9. Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2021. Țuca Zbârcea & Asociații, lider pe segmentele analizate, o buna expunere pentru Mușat, Simion & Baciu sau ZRVP (49704)
- 10. Situație “excepțională” în arbitrajul ICSID legat de Roșia Montană. Tribunalul admite o „nouă cerere” introdusă de reclamanți, cu mai multe variante de obținere a unor compensații (48348)
ÎCCJ și DGSC invalidează anumite practici nelegale ale ANAF des întâlnite în ...Companiile se confruntă cu ajustări de prețuri de transfer generate de modificarea sau chiar înlocuirea de ... Reguli recente privind vânzarea terenurilor agricole situate în extravilanLegea nr. 175/2020 vine cu numeroase schimbări, ce par să aibă ca obiectiv central extinderea cercului de ... Camera Deputaţilor, for decizional, a respins proiectele de modificare a Codurilor ...Parlamentul a reluat procesul legislativ în vederea punerii în acord a prevederilor declarate ... Instanţa supremă: Decizia CCR privind prescripţia se aplică retroactiv; mii de dosare de corupţie s-ar putea închideSurse judiciare au explicat pentru AGERPRES că această decizie va afecta mii de dosare aflate pe rolul instanţelor sau în anchetă la procurori, iar inculpaţii vor scăpa de condamnare sau acuzaţii, ca urmare a prescrierii faptelor.
Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât marţi că decizia CCR privind prescripţia se aplică retroactiv. Mai multe instanţe din ţară au solicitat Înaltei Curţi să stabilească dacă deciziile CCR privind prescripţia retroactivează pe principiul legii penale celei mai favorabile. Instanţa supremă a hotărât marţi că decizia CCR privind prescripţia se aplică retroactiv: * "Normele referitoare la întreruperea cursului prescripţiei sunt norme de drept penal material (substanţial) supuse din perspectiva aplicării lor în timp principiului activităţii legii penale prevăzut de art. Agerpres Decalex: Obligația prin care curierii vor raporta ANAF datele clienților este excesivă și nu respectă prevederile GDPR. Experții explică de ce colectarea de date poate fi ilegitimă în această situațieÎn mod concret, firmele de curierat vor avea obligația să transmită către ANAF datele personale ale expeditorului și ale destinatarului pentru toate expedițiile prin care produsele cumpărate sunt plătite de către destinatar la momentul înmânării coletului de către curieri. Obligația prin care firmele de curierat ar urma să raporteze ANAF detalii despre persoanele care au plătit ramburs pentru produsele comandate online este excesivă și nefundamentată, potrivit Decalex, iar impactul va fi direct asupra magazinele online, în timp ce clienții finali vor fi cei mai afectați. Pentru magazinele online care funcționează în legalitate, impactul va fi din perspectiva relației cu firmele de curierat și a datelor personale pe care aceștia le pun la dispoziția curierilor. Situația este diferită, potrivit Decalex, pentru magazinele online care nu funcționează conform normelor legale, de exemplu, care nu declară toate veniturile, întrucât acest proiect de lege va facilita ANAF să facă conexiunea dintre o vânzare nefiscalizată și magazinul online care a generat-o. BizLawyer |
CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
|
Guvernul modifică normele de valorificare a autovehiculelor şi ambarcaţiunilor intrate în proprietatea privată a statului
Guvernul a modificat, miercuri, condiţiile privind valorificarea bunurilor intrate în proprietatea privată a statului şi transmiterea cu titlu gratuit a acestora către persoane fizice sau juridice.
Cameră: A fost aprobată aderarea Ministerului Public la Reţeaua Procurorilor Generali ai Curţilor Supreme Judiciare din UE
Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege prin care se aprobă aderarea Ministerului Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ca membru cu drepturi şi obligaţii depline la Reţeaua Procurorilor Generali ai Curţilor Supreme Judiciare din Uniunea Europeană (NADAL).
Şedinţă de Guvern: Va fi modificată legislaţia privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice
Guvernul urmează să modifice, în şedinţa de luni, Ordonanţa de urgenţă privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, astfel încât jalonul 439 din PNRR să poată fi implementat în integralitate.
Publicitate pe BizLawyer? |
Capitalul social al Metrorex, majorat cu aproape 64 milioane de lei, pentru plata despăgubirilor câştigate în instanţă de Webuild Spa, constructorul M5 (proiect)
Capitalul social al Metrorex va fi majorat cu suma de 63,7 milioane de lei pentru plata despăgubirilor câştigate în instanţă de constructorul italian Webuild Spa, care a construit Magistrala 5 de metrou, prevede proiectul de Hotărâre a Guvernului privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.
Legea privind neimpozitarea pensiilor sub 3.000 lei - promulgată
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea prin care se majorează plafonul până la care veniturile din pensii sunt neimpozabile, de la 2.
Legea pentru donarea unui sistem de rachete sol-aer Patriot - promulgată
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea privind donarea unui sistem de rachete sol-aer Patriot către terţi.
ASF lansează în dezbatere publică un proiect de regulament privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă
Un proiect de regulament privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă va fi lansat spre consultare publică, pe site-ul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), pentru o perioadă de 20 de zile, a anunţat miercuri instituţia.
Consultare publică pentru implementarea programului ‘Start-Up Nation România 2024’
Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) a lansat în consultare publică proiectul-pilot al procedurii de implementare a programului "Start-Up Nation România", ediţia 2024.
ANCOM: Fiecare furnizor de servicii de telecomunicaţii stabileşte condiţiile de utilizare a cartelelor preplătite
Metodele de reîncărcare a cartelelor preplătite, perioada de valabilitate sau de graţie a acestora, precum şi condiţiile de activare şi reactivare a opţiunilor sau a planurilor tarifare sunt stabilite de fiecare furnizor, în funcţie de politica sa comercială, precizează Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), într-un comunicat de presă transmis, joi, AGERPRES.
Publicitate pe BizLawyer? |
CJUE: Instanţa competentă are sarcina de a aprecia temeinicia refuzului îmbarcării unui resortisant al unui stat terţ
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis, joi, că refuzul îmbarcării în avion a unui pasager pentru motivul că acesta ar fi prezentat documente de călătorie pretins necorespunzătoare nu privează, în sine, pasagerul de protecţia prevăzută de Regulamentul în materie de compensare şi de asistenţă a pasagerilor aerieni, informează un comunicat de presă al CJUE
Construcțiile vor putea fi recepționate și date în folosință, doar după racordarea definitivă la rețelele de utilități publiceHG privind sistemul “Garanţie-Returnare” va fi publicată în Monitorul Oficial până la 1 ianuarie 2021
Hotârârea de Guvern privind implementarea sistemului "Garanţie - Depozit" va fi publicată în Monitorul Oficial cel târziu până la 1 ianuarie 2021, iar în prima jumătate a anului va fi desemnat administratorul unic de sistem, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet. "În termen de 45 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a Hotărârii de Guvern, colegii din minister vor elabora foarte repede legislaţia terţiară
Ordinul privind procedura de aplicare a măsurilor de restructurare a datoriilor bugetare peste un milion de lei, publicat în MonitorProtocolul 15 CEDO a fost ratificat de toate statele membre. Printre modificari: termenul de formulare a plângerii se reduce la 4 luni
Protocolul nr
CCR: Excluderea reducerii cu 15 ani a vârstei de pensionare a avocaţilor care au dobândit un handicap grav - discriminatorie (motivare)ECJ upholds EC’s EUR 13bn Apple tax recovery decision
Bondoc și Asociații SCA has successfully assisted one of the largest energy suppliers in Romania in a dispute generated as a result of an ANPC inspection
RTPR advises 123FormBuilder shareholders on their sale to Kiteworks
Stratulat Albulescu strengthens team with appointment of senior strategic advisor
Reff & Associates and Deloitte Romania assisted Helinick, a leader in buildings safety and security systems, in the sale to Convergint, one of the largest global players in the field
Clifford Chance Badea advised Nofar Energy in the acquisition of the project company developing a 160 MW photovoltaic plant in Giurgiu County
Bondoc & Asociatii is advising an Irish investor on the acquisition of a 40 MW wind project in Romania
Stratulat Albulescu advises Ministry of Research, Innovation and Digitalization of Romania on the merger between Orange Romania and Orange Romania Communications
Țuca Zbârcea & Asociații successfully advises the founders of the „La Cocoș” retail chain on a strategic investment from the EBRD, Morphosis Capital Fund II and CEECAT Capital
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...