- 1. Gabriel Albu iese din asocierea cu Ovidiu Budușan după 12 ani de colaborare. Albu Legal, un nou jucător puternic în practica de ”business crime” (83265)
- 2. Cu ce firme internaționale s-au aliat casele locale de avocați și ce onorarii au cerut pentru IPO-ul Hidroelectrica. Stratulat Albulescu a câștigat selecția și gestionează juridic proiectul achiziției activelor CEZ (80420)
- 3. Ce firme de avocați a selectat Ministerul Finanțelor pentru participarea la proiectul ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de 2.200 lei (79123)
- 4. 2021 Tax Controversy Leaders | Cei mai buni avocați români specializați în controverse fiscale, evidențiați de ITR (World Tax) (74601)
- 5. Cine sunt campionii pieței locale, evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2020 | Cei mai buni profesioniști în copyright, brevete și mărci industriale: ZRVP și Simion & Baciu au cele mai multe recomandări, Mușat & Asociații și NNDKP, pe podium (59817)
- 6. 11 români intră în liga celor mai apreciați specialiști, la nivel global, în domeniul mărcilor. Cine apare în WTR Global Leaders 2020 (58069)
- 7. Duncea, Ștefănescu & Asociații câștigă definitiv un litigiu de referință în materia obligațiilor fiscale privind gestionarea ambalajelor și a deșeurilor din ambalaje (53628)
- 8. 15 firme și 28 de persoane fizice din 7 țări cheamă România la ICSID, în al nouălea arbitraj al țării noastre la Washington. Reclamanții au investit în parcuri fotovoltaice (50278)
- 9. Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2021. Țuca Zbârcea & Asociații, lider pe segmentele analizate, o buna expunere pentru Mușat, Simion & Baciu sau ZRVP (49892)
- 10. Situație “excepțională” în arbitrajul ICSID legat de Roșia Montană. Tribunalul admite o „nouă cerere” introdusă de reclamanți, cu mai multe variante de obținere a unor compensații (48518)
EY România: Evoluția pieței românești de fuziuni și achiziții în primul ...Valoarea estimată a activității locale de fuziuni și achiziții a fost 1,1 miliarde USD2 în T1 2024, în ... Analiză Deloitte: România este printre cele mai active piețe de fuziuni și ...Valoarea totală estimată a pieței s-a situat între 6,5 și 7,2 miliarde de euro, din care 4,9 miliarde de ... Evoluția pieței românești de fuziuni și achiziții în 2023: Piața locală de ...Piața românească de fuziuni și achiziții (M&A) a înregistrat 241 de tranzacții1 în 2023, cu o valoare ... Dinamică nouă, caracterizată printr-un apetit crescut al investitorilor pentru tranzacții | Piața de M&A a crescut cu 8,2% în T1-T3. Jucătorii strategici au rămas principalii actori, cei mai activi investitori fiind din SUADintr-o perspectivă cross-border, tranzacțiile de tip inbound au crescut cu 39,2% în primele nouă luni din 2024 comparativ cu aceeași perioadă din 2023, totalizând 103 tranzacții, în timp ce jucătorii domestici și-au redus activitatea pe piața locală cu 13,8%, înregistrând 81 de tranzacții. Piața de fuziuni și achiziții (M&A) din România a înregistrat 198 de tranzacții în primele nouă luni (9M) ale anului 2024, marcând o creștere de 8,2% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut (183 de tranzacții), anunță EY România. Valoarea estimată a tranzacțiilor a crescut cu 22,3% în 9M 2024, ajungând la 5,2 miliarde USD , față de 4,2 miliarde USD în 9M 2023, fiind susținută în mare parte de activitatea robustă din sectorul de Energie și Utilități. Valoarea tranzacțiilor comunicate în această perioadă a rămas aproape neschimbată, la 2,5 miliarde USD (-0,1% față de 9M 2023). BizLawyer Cushman & Wakefield Echinox: Volumul tranzacțiilor imobiliare din România a crescut cu 131% în primul semestru, cel mai mare avans din ECEÎn România, în primul semestru al anului au fost consemnate 38 de tranzacții, comparativ cu 17 în S1 2023, conform datelor centralizate în raportul Romania Investment Marketbeat, lansat de compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox. România a înregistrat în primul semestru o creștere a volumului tranzacțiilor imobiliare de 131%, până la 418 milioane de euro, cel mai mare avans din Europa Centrală și de Est (ECE), evoluție care a plasat-o pe poziția a treia în regiune, după Polonia și Cehia, devansând Ungaria și Slovacia. Tranzacțiile cu proprietăți de retail și cele cu proiecte industriale au fost motorul pieței locale, reprezentând 90% din volumul total, în timp ce birourile au avut o pondere de doar 4%, arată datele companiei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield. La nivel regional (România, Polonia, Cehia, Ungaria și Slovacia), volumul tranzacționat în primul semestru a fost de 3,26 miliarde de euro, în creștere cu 40% comparativ cu perioada corespunzătoare din anul anterior. BizLawyer |
CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
|
Lier (AHK România): Investiţiile în domeniul economiei circulare deschid noi linii de business pentru companiile din România
Inovaţiile şi investiţiile în domeniul economiei circulare deschid noi linii de business pentru companiile din România, iar acest lucru va consolida competitivitatea ţării şi a Uniunii Europene şi va crea noi locuri de muncă, a afirmat preşedintele AHK România, Andreas Lier, în deschiderea dezbaterii "Mediu-Climă-Economie.
Consiliul Concurenței supune dezbaterii angajamentele privind furnizorii propuse de Mega Image pentru a putea prelua Profi
Consiliul Concurenței supune dezbaterii publice angajamente propuse de Delhaize „The Lion” Nederland B.
Alessio Cioni, noul director general şi chief executive officer al Intesa Sanpaolo Bank România
Alessio Cioni a fost numit în funcţia de director general şi chief executive officer al Intesa Sanpaolo Bank, mandatul său oficial începând pe 8 octombrie 2024, după aprobarea Băncii Naţionale a României şi înregistrarea la Oficiul Registrului Comerţului Bucureşti, informează banca printr-un comunicat.
Publicitate pe BizLawyer? |
ASF: Activele fondurilor de pensii private au depăşit pragul de 30 de miliarde de euro
Sistemul de pensii private din România a demonstrat o rezilienţă remarcabilă şi a atins borne importante în acest an, activele fondurilor de pensii private depăşind pragul de 30 de miliarde de euro, cu o pondere de peste 9% în PIB, iar numărul participanţilor a trecut de 9 milioane de persoane, informează Autoritatea de Supraveghere Financiară, printr-un comunicat.
SAPE: Comisia de evaluare a ofertelor pentru realizarea Studiului de Fezabilitate pentru Tarniţa-Lăpuşteşti nu a finalizat analiza
Comisia de evaluare a ofertelor depuse pentru realizarea "Studiului de Fezabilitate şi Documentaţia tehnico-economică aferente obiectivului de investiţii Centrala hidroelectrică cu acumulare prin pompaj (CHEAP) Tarniţa - Lăpuşteşti" nu a finalizat analiza, informează Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie, printr-un comunicat.
JTI a înfiinţat un centru global IT în România
JTI a înfiinţat un centru tehnologic în România, cu circa 140 de angajaţi în prezent, fiind analizată posibilitatea unei extinderi pe viitor, informează compania printr-un comunicat.
Predoiu: Sunt convins că la Consiliul JAI vom primi semnalele pentru o decizie privind Schengen
Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, şi-a arătat convingere că, la Consiliul JAI din 10 octombrie, România va primi semnalele pozitive în perspectiva unei decizii până la finalul anului 2024 privind aderarea ţării noastre la Spaţiul Schengen.
Bucureşti şi Cluj-Napoca se află într-un stadiu incipient al dezvoltării de soluţii de mobilitate urbană inteligentă (Index PwC)
Bucureşti şi Cluj-Napoca se află într-un stadiu incipient al evoluţiei către soluţiile de mobilitate urbană inteligentă, clasându-se în ultima categorie a indexului "Smart Cities Mobility", realizat de PwC Europa Centrală şi Est (PwC ECE), conform unui comunicat remis, marţi, spre publicare.
Numărul companiilor de impact în insolvență iminentă crește cu 18%, iar cele aflate în dificultate sunt la maximul din 2013 până în prezent
CITR, liderul pieței de insolvență și restructurare din România, anunță că numărul companiilor de impact aflate în insolvență iminentă crește cu 18%, de la 6.
Publicitate pe BizLawyer? |
Volumul investițiilor în România a atins 8,5% din totalul pieței est-europene, aproape dublu față de cota de 4,7% din 2019
Investițiile în piața imobiliară din România au crescut în 2020 în ciuda contextului pandemic, iar piața a închis anul cu o valoare totală a tranzacțiilor de aproape 900 de milioane de euro, ceea ce reprezintă aproximativ 8,5% din volumul total de investiții de 10,4 miliarde de euro înregistrat de cele mai mari 6 țări din Europa de Est, arată Colliers în raportul “CEE Investment Scene Q1-Q4 2020”
Afacerile industriei dezvoltatoare de jocuri video din România au crescut cu aproape 15% în 2019 (asociaţie)Piața de transport și logistică în 2023 ̸ 2024 – de la provocări, la oportunități
În 2023, piața locală de transport și logistică, pe toate palierele sale, a trecut printr-o perioadă de ajustare, marcată pe de o parte de oportunități importante, dar și de provocări, conform unei analize realizate de Gebrüder Weiss România
Piața de eCommerce crește lent, dar sigurCoface publică top 500 cele mai mari companii din Europa Centrală și de Est | Cum și-au revenit cele mai mari companii după pandemie?
Anul 2021 a fost marcat un mediu favorabil atât pentru economii, cât și pentru cele mai mari afaceri din Europa Centrală și de Est (CEE)
Studiu Refinitiv | Agresiunea rusă din Ucraina lovește dur și piața tranzacțiilor de M&A. Scădere de 21 % la nivel global și cu 31% pe piețele emergente, în Q1 ̸ 2022. Mai multe firme de avocați cu prezență la București își păstrează locul în clasamentele globale și europeneCMS | Romania passes law allowing authorised individuals, sole proprietorships and family enterprises to become companies
Clifford Chance Badea advised NEPI Rockcastle in relation to the EUR 500 million green bonds issue launched on international markets
Mușat & Asociații advised Naxxar Renewable Energy on the sale of the remaining 40% stake in Naxxar Wind Farm Four to the Polish group Polenergia
Clifford Chance Badea advised the banks in connection with Banca Transilvania’s ESG bonds issue that attracted EUR 700 million from international markets
CMS | Romania extends MTPL insurance premium cap until 31 December 2024
CMS | Romania publishes draft decision regulating the NUTRI-SCORE label to market foods
New Managing Associates at Popovici Nițu Stoica & Asociații
CMS | Romania publishes draft law on cybersecurity implementing the NIS2 Directive
Țuca Zbârcea & Asociații secures an important precedent in a complex ICC arbitration case within the oil and gas industry
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...