- 1. Gabriel Albu iese din asocierea cu Ovidiu Budușan după 12 ani de colaborare. Albu Legal, un nou jucător puternic în practica de ”business crime” (86667)
- 2. Cu ce firme internaționale s-au aliat casele locale de avocați și ce onorarii au cerut pentru IPO-ul Hidroelectrica. Stratulat Albulescu a câștigat selecția și gestionează juridic proiectul achiziției activelor CEZ (83794)
- 3. Ce firme de avocați a selectat Ministerul Finanțelor pentru participarea la proiectul ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de 2.200 lei (80407)
- 4. 2021 Tax Controversy Leaders | Cei mai buni avocați români specializați în controverse fiscale, evidențiați de ITR (World Tax) (75823)
- 5. Cine sunt campionii pieței locale, evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2020 | Cei mai buni profesioniști în copyright, brevete și mărci industriale: ZRVP și Simion & Baciu au cele mai multe recomandări, Mușat & Asociații și NNDKP, pe podium (61130)
- 6. 11 români intră în liga celor mai apreciați specialiști, la nivel global, în domeniul mărcilor. Cine apare în WTR Global Leaders 2020 (59331)
- 7. Duncea, Ștefănescu & Asociații câștigă definitiv un litigiu de referință în materia obligațiilor fiscale privind gestionarea ambalajelor și a deșeurilor din ambalaje (54816)
- 8. 15 firme și 28 de persoane fizice din 7 țări cheamă România la ICSID, în al nouălea arbitraj al țării noastre la Washington. Reclamanții au investit în parcuri fotovoltaice (51526)
- 9. Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2021. Țuca Zbârcea & Asociații, lider pe segmentele analizate, o buna expunere pentru Mușat, Simion & Baciu sau ZRVP (51128)
- 10. Situație “excepțională” în arbitrajul ICSID legat de Roșia Montană. Tribunalul admite o „nouă cerere” introdusă de reclamanți, cu mai multe variante de obținere a unor compensații (49820)

Cushman & Wakefield Echinox: Volumul tranzacțiilor imobiliare din România a crescut ...În România, în primul semestru al anului au fost consemnate 38 de tranzacții, comparativ cu 17 în S1 ... EY România: Evoluția pieței românești de fuziuni și achiziții în primul ...Valoarea estimată a activității locale de fuziuni și achiziții a fost 1,1 miliarde USD2 în T1 2024, în ... Analiză Deloitte: România este printre cele mai active piețe de fuziuni și ...Valoarea totală estimată a pieței s-a situat între 6,5 și 7,2 miliarde de euro, din care 4,9 miliarde de ... Evoluția pieței de fuziuni și achiziții (M&A) din România în 2024: Numărul tranzacțiilor a crescut cu 10%, dar valoarea estimată a acestora a scăzut. Nu a fost dezvăluită valoarea pentru aproape trei sferturi din tranzacțiile anunțate, unul dintre cele mai scăzute niveluri de transparență văzute pe piețele din CEE![]() Piața de fuziuni și achiziții (M&A) din România a înregistrat o activitate robustă în 2024, înregistrând 265 de tranzacții1 cu o valoare estimată de 6,6 miliarde USD2. Aceasta indică o creștere de 10% a numărului de tranzacții față de valoarea estimată în 2023 (241 tranzacții) și o scădere de 5,9% a valorii estimate (7,1 miliarde USD în 2023). Valoarea tranzacțiilor dezvăluite a crescut cu 40,7% (2,9 miliarde USD în 2024, față de 2,1 miliarde USD în 2023), excluzând mega-tranzacțiile de anul trecut, și anume achizițiile Enel România (1,3 miliarde USD) și Profi Rom Food (1,4 miliarde USD). BizLawyer Dinamică nouă, caracterizată printr-un apetit crescut al investitorilor pentru tranzacții | Piața de M&A a crescut cu 8,2% în T1-T3. Jucătorii strategici au rămas principalii actori, cei mai activi investitori fiind din SUA![]() Piața de fuziuni și achiziții (M&A) din România a înregistrat 198 de tranzacții în primele nouă luni (9M) ale anului 2024, marcând o creștere de 8,2% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut (183 de tranzacții), anunță EY România. Valoarea estimată a tranzacțiilor a crescut cu 22,3% în 9M 2024, ajungând la 5,2 miliarde USD , față de 4,2 miliarde USD în 9M 2023, fiind susținută în mare parte de activitatea robustă din sectorul de Energie și Utilități. Valoarea tranzacțiilor comunicate în această perioadă a rămas aproape neschimbată, la 2,5 miliarde USD (-0,1% față de 9M 2023). BizLawyer |
CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
|
Dumitru-Remus Vulpescu este, de la 1 iulie, noul director general al Bursei de Valori Bucureşti
Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti l-a numit, vineri, pe Dumitru-Remus Vulpescu în funcţia de director general al societăţii, cu un mandat de patru ani, potrivit unui raport publicat de BVB.
Dacă nu vom diminua deficitul bugetar în mod considerabil s-ar putea pierde încrederea în leu (raport)
Dacă România nu va diminua deficitul bugetar în mod considerabil s-ar putea pierde încrederea în leu, am putea asista la ieşiri de capitaluri din ţară, s-ar produce mari presiuni către deprecierea monedei naţionale, se arată în introducerea Raportului de analiză a convergenţei "România - Zona Euro Monitor", nr.
Piaţa francizelor din România se află în plină expansiune şi atinge aproape 5, 8 miliarde de euro, în 2024 (analiză)
Piaţa francizelor din România a înregistrat o creştere constantă în ultimii ani, fiind estimată la circa 5,8 miliarde de euro la nivelul anului trecut, de la peste 3,5 milioane de euro în 2019, relevă o analiză de specialitate, dată vineri publicităţii.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Financial Times: Renault iese câştigător din haosul provocat de tarifele lui Trump
Turbulenţele provocate de politicile comerciale ale preşedintelui SUA, Donald Trump, au dat peste cap întreaga industrie auto, cu excepţia unui mic jucător, grupul francez Renault, relatează Financial Times.
Finanţare de aproape 675 mil. lei pentru construirea a 26 de fabrici de reciclare în România (AFM)
Un număr de 26 de fabrici de reciclare vor fi construite în România, cu finanţare de 674,75 milioane de lei din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), acestea urmând să devină funcţionale până la data de 30 iunie 2026, informează Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat de presă transmis vineri.
Investiţiile străine directe au scăzut cu 38%, în primele două luni
Investiţiile directe ale nerezidenţilor în România au însumat, în primele două luni ale acestui an, 1,03 miliarde euro, în scădere cu 38% faţă de 1,66 miliarde euro consemnate în perioada similară a anului trecut, informează Banca Naţională a României printr-un comunicat remis vineri AGERPRES.
Deficitul de cont curent a crescut cu 85%, la 4,8 miliarde de euro, în primele două luni
Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat, în primele două luni din 2025, un deficit de 4,8 miliarde euro, în creştere cu aproape 85% comparativ cu deficitul de 2,6 miliarde euro din aceeaşi perioadă a anului trecut, informează Banca Naţională a României, printr-un comunicat remis, vineri, AGERPRES.
Digitalizarea şi inteligenţa artificială vor fi factori cheie în transformarea sectorului asigurărilor (studiu)
Reprezentanţii industriei locale şi globale de asigurări sunt decişi să investească în digitalizare pentru viitor, relevă două studii de referinţă comandate de către Patronatul Industriei Asigurărilor din România (PIAR) şi realizate de PwC.
Câştigul salarial mediu net a crescut la 5.351 lei, în luna februarie 2025 (INS)
Câştigul salarial mediu net a crescut la 5.351 lei în luna februarie 2025, fiind mai mare cu 23 lei (+0,4%) faţă de luna anterioară, conform datelor publicate vineri de Institutul Naţional de statistică (INS).
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |

Volumul investițiilor în România a atins 8,5% din totalul pieței est-europene, aproape dublu față de cota de 4,7% din 2019
.jpg)
Investițiile în piața imobiliară din România au crescut în 2020 în ciuda contextului pandemic, iar piața a închis anul cu o valoare totală a tranzacțiilor de aproape 900 de milioane de euro, ceea ce reprezintă aproximativ 8,5% din volumul total de investiții de 10,4 miliarde de euro înregistrat de cele mai mari 6 țări din Europa de Est, arată Colliers în raportul “CEE Investment Scene Q1-Q4 2020”
Afacerile industriei dezvoltatoare de jocuri video din România au crescut cu aproape 15% în 2019 (asociaţie)
Piaţa de e-Commerce din România, pe podium în Europa Centrală şi de Est (analiză)

Piaţa locală de comerţ electronic a ajuns pe locul al treilea în Europa Centrală şi de Est, după Polonia şi Cehia, în contextul în care costurile de promovare ocazionate de evenimentul "Black Friday 2024" au crescut cu până la 25% faţă de anul anterior, relevă o analiză realizată de către o agenţie specializată în marketing online
Cifra de afaceri totală a industriei IT a depăşit 15,5 miliarde euro, în 2023, în creştere cu 12,16%(studiu)
Coface publică top 500 cele mai mari companii din Europa Centrală și de Est | Cum și-au revenit cele mai mari companii după pandemie?

Anul 2021 a fost marcat un mediu favorabil atât pentru economii, cât și pentru cele mai mari afaceri din Europa Centrală și de Est (CEE)

Sebastian Guțiu, Schoenherr și Asociații SCA: We see a growing interest from real estate developers and investors in diversifying their portfolios
Clifford Chance Badea advised Nofar Energy in the signing of an EPC and O&M contract for a 265 MW photovoltaic plant in Dambovita
CMS expands Romania offering with strategic senior counsel hire
Schoenherr advises IGT Services and Technologies SRL on aquisition of Connections Consult’s Service Delivery division
CMS | Romanian Senate reviews draft law regulating AI
CMS | Romania implements changes to the construction tax
NNDKP assisted Gránit Asset Management in the EUR 52 million acquisition of Equilibrium 1 office building
PeliPartners assisted Skanska in the sale of the Equilibrium 1 office building in the north of Bucharest
For the second year in a row, IFLR awards Clifford Chance Badea as National Firm of the Year in Romania
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...