- 1. Gabriel Albu iese din asocierea cu Ovidiu Budușan după 12 ani de colaborare. Albu Legal, un nou jucător puternic în practica de ”business crime” (84603)
- 2. Cu ce firme internaționale s-au aliat casele locale de avocați și ce onorarii au cerut pentru IPO-ul Hidroelectrica. Stratulat Albulescu a câștigat selecția și gestionează juridic proiectul achiziției activelor CEZ (81768)
- 3. Ce firme de avocați a selectat Ministerul Finanțelor pentru participarea la proiectul ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de 2.200 lei (79653)
- 4. 2021 Tax Controversy Leaders | Cei mai buni avocați români specializați în controverse fiscale, evidențiați de ITR (World Tax) (75149)
- 5. Cine sunt campionii pieței locale, evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2020 | Cei mai buni profesioniști în copyright, brevete și mărci industriale: ZRVP și Simion & Baciu au cele mai multe recomandări, Mușat & Asociații și NNDKP, pe podium (60378)
- 6. 11 români intră în liga celor mai apreciați specialiști, la nivel global, în domeniul mărcilor. Cine apare în WTR Global Leaders 2020 (58609)
- 7. Duncea, Ștefănescu & Asociații câștigă definitiv un litigiu de referință în materia obligațiilor fiscale privind gestionarea ambalajelor și a deșeurilor din ambalaje (54167)
- 8. 15 firme și 28 de persoane fizice din 7 țări cheamă România la ICSID, în al nouălea arbitraj al țării noastre la Washington. Reclamanții au investit în parcuri fotovoltaice (50816)
- 9. Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2021. Țuca Zbârcea & Asociații, lider pe segmentele analizate, o buna expunere pentru Mușat, Simion & Baciu sau ZRVP (50443)
- 10. Situație “excepțională” în arbitrajul ICSID legat de Roșia Montană. Tribunalul admite o „nouă cerere” introdusă de reclamanți, cu mai multe variante de obținere a unor compensații (49092)
EY România: Evoluția pieței românești de fuziuni și achiziții în primul ...Valoarea estimată a activității locale de fuziuni și achiziții a fost 1,1 miliarde USD2 în T1 2024, în ... Analiză Deloitte: România este printre cele mai active piețe de fuziuni și ...Valoarea totală estimată a pieței s-a situat între 6,5 și 7,2 miliarde de euro, din care 4,9 miliarde de ... Evoluția pieței românești de fuziuni și achiziții în 2023: Piața locală de ...Piața românească de fuziuni și achiziții (M&A) a înregistrat 241 de tranzacții1 în 2023, cu o valoare ... Dinamică nouă, caracterizată printr-un apetit crescut al investitorilor pentru tranzacții | Piața de M&A a crescut cu 8,2% în T1-T3. Jucătorii strategici au rămas principalii actori, cei mai activi investitori fiind din SUADintr-o perspectivă cross-border, tranzacțiile de tip inbound au crescut cu 39,2% în primele nouă luni din 2024 comparativ cu aceeași perioadă din 2023, totalizând 103 tranzacții, în timp ce jucătorii domestici și-au redus activitatea pe piața locală cu 13,8%, înregistrând 81 de tranzacții. Piața de fuziuni și achiziții (M&A) din România a înregistrat 198 de tranzacții în primele nouă luni (9M) ale anului 2024, marcând o creștere de 8,2% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut (183 de tranzacții), anunță EY România. Valoarea estimată a tranzacțiilor a crescut cu 22,3% în 9M 2024, ajungând la 5,2 miliarde USD , față de 4,2 miliarde USD în 9M 2023, fiind susținută în mare parte de activitatea robustă din sectorul de Energie și Utilități. Valoarea tranzacțiilor comunicate în această perioadă a rămas aproape neschimbată, la 2,5 miliarde USD (-0,1% față de 9M 2023). BizLawyer Cushman & Wakefield Echinox: Volumul tranzacțiilor imobiliare din România a crescut cu 131% în primul semestru, cel mai mare avans din ECEÎn România, în primul semestru al anului au fost consemnate 38 de tranzacții, comparativ cu 17 în S1 2023, conform datelor centralizate în raportul Romania Investment Marketbeat, lansat de compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox. România a înregistrat în primul semestru o creștere a volumului tranzacțiilor imobiliare de 131%, până la 418 milioane de euro, cel mai mare avans din Europa Centrală și de Est (ECE), evoluție care a plasat-o pe poziția a treia în regiune, după Polonia și Cehia, devansând Ungaria și Slovacia. Tranzacțiile cu proprietăți de retail și cele cu proiecte industriale au fost motorul pieței locale, reprezentând 90% din volumul total, în timp ce birourile au avut o pondere de doar 4%, arată datele companiei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield. La nivel regional (România, Polonia, Cehia, Ungaria și Slovacia), volumul tranzacționat în primul semestru a fost de 3,26 miliarde de euro, în creștere cu 40% comparativ cu perioada corespunzătoare din anul anterior. BizLawyer |
CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
|
Program de guvernare | Platformă digitală pentru petiţii şi solicitări - propunere a Ministerului Dezvoltării
Digitalizarea activităţii va fi una dintre priorităţile Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), conform programului de guvernare, urmând să fie creată o platformă online "pentru formalizarea unor răspunsuri la adrese/petiţii/solicitări cu un grad mare de repetiţie sau cu conţinut general, de natură legislativă sau normativă".
România primeşte 37,05 milioane de euro în cadrul celei de-a doua cereri de plată din PNRR
Comisia Europeană a anunţat luni că a transferat sume cu o valoare totală de 26,8 miliarde de euro, sub formă de credite şi granturi, către Cehia, Germania, Italia, Portugalia şi România, în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă, potrivit unui comunicat de presă al Executivului comunitar.
Program de guvernare | Aderarea României la OCDE, principala prioritate a Ministerului Afacerilor Externe
Aderarea României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) în anul 2026 este principalul obiectiv al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) în mandatul noului guvern susţinut de coaliţia PSD-PNL-UDMR şi minorităţi.
Publicitate pe BizLawyer? |
Program de guvernare | Creşterea finanţării pentru sănătate cu 1% din PIB pe an, prioritate la Ministerul Sănătăţii
Creşterea finanţării pentru sănătate cu 1% din PIB pe an, dar şi un grad ridicat de absorbţie a fondurilor europene sunt printre priorităţile Ministerului Sănătăţii, conform programului de guvernare.
Consiliul Concurenţei pune în dezbatere Ghidul privind principiile de tarifare aplicabile infrastructurii feroviare şi infrastructurilor de servicii
Consiliul Naţional de Supraveghere din Domeniul Feroviar (CNSDF) din cadrul Consiliului Concurenţei pune în consultare publică "Ghidul privind principiile de tarifare aplicabile infrastructurii feroviare şi infrastructurilor de servicii", informează autoritatea de concurenţă.
România a acordat 1,3 miliarde EUR prin ajutoare de stat
O analiză realizată de EY România relevă că în perioada 2019-2023 valoarea totală a ajutoarelor de stat aprobate în România a atins suma de 1,3 miliarde EUR.
RETROSPECTIVĂ | România încheie anul 2024 cu perspectivă negativă
România încheie anul 2024 cu perspectivă negativă şi riscă să alunece înspre statutul de ţară nerecomandată pentru investiţii.
Preţul mediu al unui hectar de teren arabil în România: 41.624 lei ̸ ha în 2023, în creştere cu 4,8% faţă de 2022
Preţul mediu al unui hectar de teren arabil, în România, a fost de 41.
Comisia Naţională de Prognoză a revizuit semnificativ în scădere, la 1%, estimarea privind avansul economiei în acest an
Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) a modificat în scădere semnificativă, la 1%, de la 2,8% anterior, estimarea de creştere economică pentru acest an, pe fondul unul declin accelerat al activităţii, în special în industrie şi agricultură.
Publicitate pe BizLawyer? |
Volumul investițiilor în România a atins 8,5% din totalul pieței est-europene, aproape dublu față de cota de 4,7% din 2019
Investițiile în piața imobiliară din România au crescut în 2020 în ciuda contextului pandemic, iar piața a închis anul cu o valoare totală a tranzacțiilor de aproape 900 de milioane de euro, ceea ce reprezintă aproximativ 8,5% din volumul total de investiții de 10,4 miliarde de euro înregistrat de cele mai mari 6 țări din Europa de Est, arată Colliers în raportul “CEE Investment Scene Q1-Q4 2020”
Afacerile industriei dezvoltatoare de jocuri video din România au crescut cu aproape 15% în 2019 (asociaţie)Cifra de afaceri totală a industriei IT a depăşit 15,5 miliarde euro, în 2023, în creştere cu 12,16%(studiu)
Cifra de afaceri totală a industriei IT a depăşit 15,5 miliarde euro, în 2023, în creştere cu 12,16% comparativ cu 2022, se arată în studiul lansat miercuri de Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS), realizat cu sprijinul unui grup de cercetare din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti
Piața de transport și logistică în 2023 ̸ 2024 – de la provocări, la oportunitățiCoface publică top 500 cele mai mari companii din Europa Centrală și de Est | Cum și-au revenit cele mai mari companii după pandemie?
Anul 2021 a fost marcat un mediu favorabil atât pentru economii, cât și pentru cele mai mari afaceri din Europa Centrală și de Est (CEE)
Studiu Refinitiv | Agresiunea rusă din Ucraina lovește dur și piața tranzacțiilor de M&A. Scădere de 21 % la nivel global și cu 31% pe piețele emergente, în Q1 ̸ 2022. Mai multe firme de avocați cu prezență la București își păstrează locul în clasamentele globale și europeneDentons advises Electrica on successful bid in Romania’s first CfD renewables auction
Valuable jurisprudence obtained by RTPR for Premier Energy Furnizare in the field of hardship theory. Damages of approximately EUR 4 million and legal penalty interest, as a result of the non-performance of an energy supply agreement concluded on the CMBC-BC market
Deloitte Romania assisted AQUILA, one of the leaders in distribution and logistics services for the consumer goods market, in its expansion on the Hungarian market through the acquisition of KITAX
EY Romania advised Kingfisher on the divestment of Brico Dépôt Romania to Altex
Schoenherr advises Enery on securing EUR 214.45m bank loan for Romanian renewable energy portfolio and expansion
CMS | Romania amends Companies Law to digitalise shareholders’ meetings
Țuca Zbârcea & Asociații advises on EUR 29.5 million credit facility for a Weerts Group company
BONDOC ȘI ASOCIAȚII obtains an important clarification from the High Court of Cassation and Justice regarding the jurisdiction to settle disputes in connection with the conclusion by private beneficiaries who are not under the obligation to apply public procurement procedures of contracts financed from funds allocated to the National Recovery and Resilience Program – NRRP
RTPR signs 28th private equity deal in last 2 years. The law firm successfully advises Abris Capital Partners on Pehart Grup exit
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...