- 1. Gabriel Albu iese din asocierea cu Ovidiu Budușan după 12 ani de colaborare. Albu Legal, un nou jucător puternic în practica de ”business crime” (84087)
- 2. Cu ce firme internaționale s-au aliat casele locale de avocați și ce onorarii au cerut pentru IPO-ul Hidroelectrica. Stratulat Albulescu a câștigat selecția și gestionează juridic proiectul achiziției activelor CEZ (81190)
- 3. Ce firme de avocați a selectat Ministerul Finanțelor pentru participarea la proiectul ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de 2.200 lei (79427)
- 4. 2021 Tax Controversy Leaders | Cei mai buni avocați români specializați în controverse fiscale, evidențiați de ITR (World Tax) (74911)
- 5. Cine sunt campionii pieței locale, evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2020 | Cei mai buni profesioniști în copyright, brevete și mărci industriale: ZRVP și Simion & Baciu au cele mai multe recomandări, Mușat & Asociații și NNDKP, pe podium (60133)
- 6. 11 români intră în liga celor mai apreciați specialiști, la nivel global, în domeniul mărcilor. Cine apare în WTR Global Leaders 2020 (58371)
- 7. Duncea, Ștefănescu & Asociații câștigă definitiv un litigiu de referință în materia obligațiilor fiscale privind gestionarea ambalajelor și a deșeurilor din ambalaje (53942)
- 8. 15 firme și 28 de persoane fizice din 7 țări cheamă România la ICSID, în al nouălea arbitraj al țării noastre la Washington. Reclamanții au investit în parcuri fotovoltaice (50580)
- 9. Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2021. Țuca Zbârcea & Asociații, lider pe segmentele analizate, o buna expunere pentru Mușat, Simion & Baciu sau ZRVP (50204)
- 10. Situație “excepțională” în arbitrajul ICSID legat de Roșia Montană. Tribunalul admite o „nouă cerere” introdusă de reclamanți, cu mai multe variante de obținere a unor compensații (48826)
EY România: Evoluția pieței românești de fuziuni și achiziții în primul ...Valoarea estimată a activității locale de fuziuni și achiziții a fost 1,1 miliarde USD2 în T1 2024, în ... Analiză Deloitte: România este printre cele mai active piețe de fuziuni și ...Valoarea totală estimată a pieței s-a situat între 6,5 și 7,2 miliarde de euro, din care 4,9 miliarde de ... Evoluția pieței românești de fuziuni și achiziții în 2023: Piața locală de ...Piața românească de fuziuni și achiziții (M&A) a înregistrat 241 de tranzacții1 în 2023, cu o valoare ... Dinamică nouă, caracterizată printr-un apetit crescut al investitorilor pentru tranzacții | Piața de M&A a crescut cu 8,2% în T1-T3. Jucătorii strategici au rămas principalii actori, cei mai activi investitori fiind din SUADintr-o perspectivă cross-border, tranzacțiile de tip inbound au crescut cu 39,2% în primele nouă luni din 2024 comparativ cu aceeași perioadă din 2023, totalizând 103 tranzacții, în timp ce jucătorii domestici și-au redus activitatea pe piața locală cu 13,8%, înregistrând 81 de tranzacții. Piața de fuziuni și achiziții (M&A) din România a înregistrat 198 de tranzacții în primele nouă luni (9M) ale anului 2024, marcând o creștere de 8,2% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut (183 de tranzacții), anunță EY România. Valoarea estimată a tranzacțiilor a crescut cu 22,3% în 9M 2024, ajungând la 5,2 miliarde USD , față de 4,2 miliarde USD în 9M 2023, fiind susținută în mare parte de activitatea robustă din sectorul de Energie și Utilități. Valoarea tranzacțiilor comunicate în această perioadă a rămas aproape neschimbată, la 2,5 miliarde USD (-0,1% față de 9M 2023). BizLawyer Cushman & Wakefield Echinox: Volumul tranzacțiilor imobiliare din România a crescut cu 131% în primul semestru, cel mai mare avans din ECEÎn România, în primul semestru al anului au fost consemnate 38 de tranzacții, comparativ cu 17 în S1 2023, conform datelor centralizate în raportul Romania Investment Marketbeat, lansat de compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox. România a înregistrat în primul semestru o creștere a volumului tranzacțiilor imobiliare de 131%, până la 418 milioane de euro, cel mai mare avans din Europa Centrală și de Est (ECE), evoluție care a plasat-o pe poziția a treia în regiune, după Polonia și Cehia, devansând Ungaria și Slovacia. Tranzacțiile cu proprietăți de retail și cele cu proiecte industriale au fost motorul pieței locale, reprezentând 90% din volumul total, în timp ce birourile au avut o pondere de doar 4%, arată datele companiei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield. La nivel regional (România, Polonia, Cehia, Ungaria și Slovacia), volumul tranzacționat în primul semestru a fost de 3,26 miliarde de euro, în creștere cu 40% comparativ cu perioada corespunzătoare din anul anterior. BizLawyer |
CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
|
Circa 43% dintre companiile germane din România prognozează o înrăutăţire a situaţiei economice în următorul an (sondaj)
Aproximativ 43% dintre companiile germane din România estimează o înrăutăţire a situaţiei economice în următoarele 12 luni, în timp ce 44,8% consideră că aceasta va rămâne neschimbată, arată un sondaj al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), realizat în toamna acestui an.
INS: Peste jumătate din numărul total de întreprinderi active au avut ca activitate principală prestarea de servicii de piaţă
Peste jumătate din numărul total de întreprinderi active, respectiv 52%, au avut în 2023 ca activitate principală serviciile de piaţă şi tot în acest sector s-a înregistrat cel mai mare număr mediu de salariaţi, reprezentând 39,1% din total, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică, remis, vineri, AGERPRES.
CE a aprobat schema de ajutoare de stat a României, de 578 de milioane euro, pentru sprijinirea întreprinderilor mari consumatoare de energie
Comisia Europeană a aprobat joi, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, o schemă a României în valoare de 578 de milioane euro (2,9 miliarde lei), al cărei scop este să reducă nivelul taxei pe energie electrică pentru întreprinderile mari consumatoare de energie, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.
Publicitate pe BizLawyer? |
E.ON a ajuns la 550 de staţii de încărcare a maşinilor electrice, în România
Peste o sută de staţii de încărcare a maşinilor electrice au fost instalate pe plan local de E.
BCR şi Softlead, parteneriat pentru accesul IMM-urilor la tehnologie şi finanţare
Banca Comercială Română (BCR) şi Softlead, singurul marketplace din România specializat în identificarea soluţiilor software pe baza ADN-ului Digital, au încheiat un parteneriat dedicat sprijinirii digitalizării companiilor din România, potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES.
Şase industrii inovatoare vor creşte la bursă (analiză)
Ciclul global de scădere a ratelor dobânzilor aduce perspective promiţătoare pentru diverse industrii, dar şi pentru investitorii români interesaţi de acţiunile de creştere, în condiţiile în care companiile din domeniile tehnologiei şi inovaţiei, care depind de finanţare externă pentru dezvoltare, beneficiază de pe urma condiţiilor mai favorabile de împrumut şi a revenirii puterii de cumpărare, relevă o analiză de specialitate, remisă joi AGERPRES.
Schimbare în conducerea UniCredit Leasing. Roxana Bujor, noul CEO
Roxana Bujor, Director pentru Corporații Mici în UniCredit Bank, preia funcția de Chief Executive Officer și va conduce UniCredit Leasing, începând cu 1 Decembrie 2024.
BNR: Noile evaluări relevă o perspectivă înrăutăţită a inflaţiei comparativ cu previziunile precedente
Noile evaluări ale Băncii Naţionale a României relevă o perspectivă înrăutăţită a inflaţiei comparativ cu previziunile precedente, în special pe termen scurt, conform minutei şedinţei de politică monetară a Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României, din 8 noiembrie 2024.
Ministerul Muncii: Pensiile se majorează; valoarea Punctului de Referinţă creşte cu 12,1% din ianuarie 2025
Pensiile vor creşte odată cu majorarea valorii Punctului de Referinţă (VPR) de la 81 de lei la 91 de lei, o creştere cu 12,1%, de la 1 ianuarie 2025, a anunţat miercuri Ministerul Muncii, pe pagina sa de Facebook.
Publicitate pe BizLawyer? |
Volumul investițiilor în România a atins 8,5% din totalul pieței est-europene, aproape dublu față de cota de 4,7% din 2019
Investițiile în piața imobiliară din România au crescut în 2020 în ciuda contextului pandemic, iar piața a închis anul cu o valoare totală a tranzacțiilor de aproape 900 de milioane de euro, ceea ce reprezintă aproximativ 8,5% din volumul total de investiții de 10,4 miliarde de euro înregistrat de cele mai mari 6 țări din Europa de Est, arată Colliers în raportul “CEE Investment Scene Q1-Q4 2020”
Afacerile industriei dezvoltatoare de jocuri video din România au crescut cu aproape 15% în 2019 (asociaţie)Cifra de afaceri totală a industriei IT a depăşit 15,5 miliarde euro, în 2023, în creştere cu 12,16%(studiu)
Cifra de afaceri totală a industriei IT a depăşit 15,5 miliarde euro, în 2023, în creştere cu 12,16% comparativ cu 2022, se arată în studiul lansat miercuri de Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS), realizat cu sprijinul unui grup de cercetare din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti
Piața de transport și logistică în 2023 ̸ 2024 – de la provocări, la oportunitățiCoface publică top 500 cele mai mari companii din Europa Centrală și de Est | Cum și-au revenit cele mai mari companii după pandemie?
Anul 2021 a fost marcat un mediu favorabil atât pentru economii, cât și pentru cele mai mari afaceri din Europa Centrală și de Est (CEE)
Studiu Refinitiv | Agresiunea rusă din Ucraina lovește dur și piața tranzacțiilor de M&A. Scădere de 21 % la nivel global și cu 31% pe piețele emergente, în Q1 ̸ 2022. Mai multe firme de avocați cu prezență la București își păstrează locul în clasamentele globale și europeneRTPR advises Evryo Group on completing the sale of its renewables portfolio to PPC Group
Completion of a puzzle: amendment of Government Emergency Ordinance No. 57 ̸ 2007 on the regime of protected natural areas, conservation of natural habitats, wild flora and fauna, in the context of an infringement procedure
Dentons advises EnergoNuclear on an engineering, procurement and construction management contract for Cernavoda NPP Units 3 and 4
CMS Romania | European Commission issues a reasoned opinion to Romania for failure to transpose Motor Insurance Directive
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners Launches the Litigation Academy Podcast, Dedicated to Litigators and Justice Professionals
CMS | Romania imposes new reporting obligations on entities supervised by the Financial Supervisory Authority
Landmark decision in the renewable energy sector: the Constitutional Court upholds claim on unconstitutionality of over-taxing renewable energy producers
Schoenherr launches the fourth edition of “law, sweet law” essay contest, with total prizes worth lei 18,000
ZRVP Wins “Romania Firm of the Year” at the 2024 Lexology Index Awards (Who’s Who Legal), Marking a First for a Romanian Firm
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...