ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Evoluția pieței românești de fuziuni și achiziții în 2023: Piața locală de ...

Piața românească de fuziuni și achiziții (M&A) a înregistrat 241 de tranzacții1 în 2023, cu o valoare ...

Piața investițiilor cu spații hoteliere din Europa Centrală și de Est (ECE) ...

Piața investițiilor cu spații hoteliere din Europa Centrală și de Est (ECE) își revine, însă ...

Experții Deloitte: noul impozit pe cifra de afaceri va crește rata efectivă de ...

Impactul măsurilor fiscale cuprinse în legea pe care Guvernul și-a asumat răspunderea în Parlament va fi ...

EY România: Evoluția pieței românești de fuziuni și achiziții în primul trimestru al anului 2024

Valoarea estimată a activității locale de fuziuni și achiziții a fost 1,1 miliarde USD2 în T1 2024, în scădere față de 2,5 miliarde USD în T1 2023.

În primele trei luni ale anului 2024, piața românească de fuziuni și achiziții (M&A) a înregistrat 63 de tranzacții1, o creștere modestă față de cele 61 de tranzacții înregistrate în T1 2023, indicând o accelerare a activității față de cele două trimestre anterioare. Valoarea estimată a activității locale de fuziuni și achiziții a fost 1,1 miliarde USD2 în T1 2024, în scădere față de 2,5 miliarde USD în T1 2023. Cu toate acestea, valoarea estimată a activității locale de M&A a scăzut doar cu 7% anual, atunci când se ia în considerare mega-tranzacția din T1 2023, respectiv achiziția operațiunilor grupului italian Enel din România de către Public Power Corporation, pentru 1,3 miliarde USD.

BizLawyer

PNSA

Analiză Deloitte: România este printre cele mai active piețe de fuziuni și achiziții din Europa Centrală și de Est. În 2023, deși volumul a scăzut, valoarea pieței s-a menținut

Valoarea totală estimată a pieței s-a situat între 6,5 și 7,2 miliarde de euro, din care 4,9 miliarde de euro reprezintă tranzacții cu valori comunicate public.

Piața de fuziuni și achiziții (mergers and acquisitions - M&A) din România a scăzut ușor în volum în 2023 față de anul anterior, însă valoarea s-a menținut, potrivit unei analize efectuate de Deloitte România. Numărul de tranzacții cu valori de peste 5 milioane de euro analizate de Deloitte România a fost de 130 anul trecut, față de 157, în 2022, când piața locală de profil a înregistrat un record. Valoarea totală estimată a pieței s-a situat între 6,5 și 7,2 miliarde de euro, din care 4,9 miliarde de euro reprezintă tranzacții cu valori comunicate public.

BizLawyer

CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
 
LEGITEAM

PIAFER a luat act de investigaţia demarată de Consiliul Concurenţei; tarifele ce fac obiectul investigaţiei sunt reglementate

Agerpres

Patronatul Întreprinderilor de Arhivare Fizică şi Electronică din România (PIAFER) anunţă că a luat act de investigaţia demarată de Consiliul Concurenţei vizând un posibil schimb de informaţii între membri şi precizează că tarifele care fac obiectul investigaţiei sunt reglementate prin Ordinul Preşedintelui Casei Naţionale de Pensii Publice, conform unui comunicat.


   Inflaţia, potenţiala cauză a unei eventuale crize financiare din 2024 (sondaj)

   Agerpres

   Românii sunt de părere că ţara noastră s-ar putea confrunta, în 2024, cu o criză financiară, una dintre potenţialele cauze fiind inflaţia, urmată de conflictele internaţionale şi de modificările legislative, arată rezultatele unui sondaj realizat de compania Reveal Maketing Research, la solicitarea XTB România, companie de tranzacţionare pe bursele internaţionale.


     Numărul firmelor dizolvate, în creştere cu 21,45% în primele patru luni din 2024

     Agerpres

     Numărul firmelor dizolvate a crescut cu 21,45% în primele patru luni din acest an, până la 16.       Ascunde Reclama

       BNR a primit anul trecut cu 23% mai sesizări privind serviciile de plată utilizate

       Agerpres

       Banca Naţională a României a recepţionat, în 2023, cu aproximativ 23% mai multe sesizări prin care sunt reclamate şi/sau contestate anumite aspecte legate de serviciile de plată utilizate, dintre care 57% au vizat aspecte privind scenarii de fraudă bazate pe tipologii de manipulare a plătitorului şi speţe de phishing, potrivit raportului anual al băncii centrale.


         Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a scăzut cu 0,9%, în primele 4 luni

         Agerpres

         Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a scăzut, în primele patru luni din acest an, faţă de perioada corespunzătoare din 2023, atât ca serie brută, cu 0,9%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 0,7%, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).


           Falsurile de bancnote româneşti expertizate la BNR anul trecut au totalizat 5.864 bucăţi, în creştere cu 31,39%

           Agerpres

           Falsurile de bancnote româneşti expertizate la Banca Naţională a României (BNR) în 2023 au totalizat 5.


             Sectorul bancar românesc a înregistrat un profit de 13,5 miliarde de lei, în creştere cu 34,3%, anul trecut (raport BNR)

             AGERPRES

             Sectorul bancar românesc a înregistrat un profit de 13,5 miliarde de lei la finalul anului trecut, în creştere cu 34,3% faţă de 2022, în contextul evoluţiei ascendente a profitului operaţional, ca urmare a majorării veniturilor nete din dobânzi şi unui nivel redus al cheltuielilor nete cu ajustările pentru pierderi aşteptate din creditare, conform Raportului anual 2023 publicat joi de Banca Naţională a României.


               Eurostat: România, Bulgaria şi Polonia, cel mai scăzut nivel din UE al preţurilor în cazul cheltuielilor de consum, în 2023

               AGERPRES

               Nivelul preţurilor în cazul cheltuielilor de consum finale ale gospodăriilor în Uniunea Europeană a variat semnificativ anul trecut în statele membre UE, cel mai scăzut nivel fiind în România şi Bulgaria (60% din media UE fiecare) şi Polonia (66%), arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).


                 Îndatorarea companiilor nefinanciare şi a populaţiei s-a menţinut în 2023 pe o tendinţa ascendentă, dar ritmul de creştere s-a redus la 4% (raport BNR)

                 AGERPRES

                 Îndatorarea totală a companiilor nefinanciare şi a populaţiei s-a menţinut anul trecut pe o tendinţa ascendentă, dar ritmul de creştere s-a redus semnificativ, la 4%, comparativ cu 9% în anul 2022 şi cu 12% în 2021, conform Raportului anual 2023 publicat joi de Banca Naţională a României.


                    


                   Ascunde Reclama

                   Volumul investițiilor în România a atins 8,5% din totalul pieței est-europene, aproape dublu față de cota de 4,7% din 2019
                   BizLawyer | 10-02-2021

                   Investițiile în piața imobiliară din România au crescut în 2020 în ciuda contextului pandemic, iar piața a închis anul cu o valoare totală a tranzacțiilor de aproape 900 de milioane de euro, ceea ce reprezintă aproximativ 8,5% din volumul total de investiții de 10,4 miliarde de euro înregistrat de cele mai mari 6 țări din Europa de Est, arată Colliers în raportul “CEE Investment Scene Q1-Q4 2020”

                   Afacerile industriei dezvoltatoare de jocuri video din România au crescut cu aproape 15% în 2019 (asociaţie)
                   Agerpres | 20-10-2020
                   Piața de transport și logistică în 2023 ̸ 2024 – de la provocări, la oportunități
                   BizLawyer | 18-04-2024

                   În 2023, piața locală de transport și logistică, pe toate palierele sale, a trecut printr-o perioadă de ajustare, marcată pe de o parte de oportunități importante, dar și de provocări, conform unei analize realizate de Gebrüder Weiss România

                   Piața de eCommerce crește lent, dar sigur
                   BizLawyer | 16-04-2024
                   Sectorul de poştă şi curierat ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro în 2024 ̸ 2025
                   Agerpres | 27-03-2024
                   Piața de ambalaje din România, creștere lentă în 2023 pe fondul consumului general mai redus
                   BizLawyer | 25-10-2023
                   Coface publică top 500 cele mai mari companii din Europa Centrală și de Est | Cum și-au revenit cele mai mari companii după pandemie?
                   BizLawyer | 02-11-2022

                   Anul 2021 a fost marcat un mediu favorabil atât pentru economii, cât și pentru cele mai mari afaceri din Europa Centrală și de Est (CEE)

                   Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerStudiu Refinitiv | Agresiunea rusă din Ucraina lovește dur și piața tranzacțiilor de M&A. Scădere de 21 % la nivel global și cu 31% pe piețele emergente, în Q1 ̸ 2022. Mai multe firme de avocați cu prezență la București își păstrează locul în clasamentele globale și europene
                   R. T. | 25-05-2022
                   Industria de legume și fructe din România, nivel record în 2021 cu risc de accentuare a dependenței de importuri
                   BizLawyer | 24-02-2022
                    

                   AVOCAŢI DE TOP

                   Nestor IonNestor ManuelaMusat GheorgheFlorentin TucaPopovici Ernest VirgilZbarcea GabrielBăiculescu CătălinDiculescu-Sova AnaNadia Badea Nitu FlorianZamfirescu CalinGutiu Sebastian IulianTaracila Mihai CostinGabriel SidereHorea PopescuDaniel Badea
                    
                   Citeste pe SeeNews Digital Network
                   • BizBanker

                   • BizLeader

                     in curand...
                   • SeeNews

                    in curand...