- 1. Gabriel Albu iese din asocierea cu Ovidiu Budușan după 12 ani de colaborare. Albu Legal, un nou jucător puternic în practica de ”business crime” (87035)
- 2. Cu ce firme internaționale s-au aliat casele locale de avocați și ce onorarii au cerut pentru IPO-ul Hidroelectrica. Stratulat Albulescu a câștigat selecția și gestionează juridic proiectul achiziției activelor CEZ (84154)
- 3. Ce firme de avocați a selectat Ministerul Finanțelor pentru participarea la proiectul ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de 2.200 lei (80543)
- 4. 2021 Tax Controversy Leaders | Cei mai buni avocați români specializați în controverse fiscale, evidențiați de ITR (World Tax) (75973)
- 5. Cine sunt campionii pieței locale, evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2020 | Cei mai buni profesioniști în copyright, brevete și mărci industriale: ZRVP și Simion & Baciu au cele mai multe recomandări, Mușat & Asociații și NNDKP, pe podium (61278)
- 6. 11 români intră în liga celor mai apreciați specialiști, la nivel global, în domeniul mărcilor. Cine apare în WTR Global Leaders 2020 (59481)
- 7. Duncea, Ștefănescu & Asociații câștigă definitiv un litigiu de referință în materia obligațiilor fiscale privind gestionarea ambalajelor și a deșeurilor din ambalaje (54953)
- 8. 15 firme și 28 de persoane fizice din 7 țări cheamă România la ICSID, în al nouălea arbitraj al țării noastre la Washington. Reclamanții au investit în parcuri fotovoltaice (51672)
- 9. Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2021. Țuca Zbârcea & Asociații, lider pe segmentele analizate, o buna expunere pentru Mușat, Simion & Baciu sau ZRVP (51286)
- 10. Situație “excepțională” în arbitrajul ICSID legat de Roșia Montană. Tribunalul admite o „nouă cerere” introdusă de reclamanți, cu mai multe variante de obținere a unor compensații (49966)

Cushman & Wakefield Echinox: Volumul tranzacțiilor imobiliare din România a crescut ...În România, în primul semestru al anului au fost consemnate 38 de tranzacții, comparativ cu 17 în S1 ... EY România: Evoluția pieței românești de fuziuni și achiziții în primul ...Valoarea estimată a activității locale de fuziuni și achiziții a fost 1,1 miliarde USD2 în T1 2024, în ... Analiză Deloitte: România este printre cele mai active piețe de fuziuni și ...Valoarea totală estimată a pieței s-a situat între 6,5 și 7,2 miliarde de euro, din care 4,9 miliarde de ... Evoluția pieței de fuziuni și achiziții (M&A) din România în 2024: Numărul tranzacțiilor a crescut cu 10%, dar valoarea estimată a acestora a scăzut. Nu a fost dezvăluită valoarea pentru aproape trei sferturi din tranzacțiile anunțate, unul dintre cele mai scăzute niveluri de transparență văzute pe piețele din CEE![]() Piața de fuziuni și achiziții (M&A) din România a înregistrat o activitate robustă în 2024, înregistrând 265 de tranzacții1 cu o valoare estimată de 6,6 miliarde USD2. Aceasta indică o creștere de 10% a numărului de tranzacții față de valoarea estimată în 2023 (241 tranzacții) și o scădere de 5,9% a valorii estimate (7,1 miliarde USD în 2023). Valoarea tranzacțiilor dezvăluite a crescut cu 40,7% (2,9 miliarde USD în 2024, față de 2,1 miliarde USD în 2023), excluzând mega-tranzacțiile de anul trecut, și anume achizițiile Enel România (1,3 miliarde USD) și Profi Rom Food (1,4 miliarde USD). BizLawyer Dinamică nouă, caracterizată printr-un apetit crescut al investitorilor pentru tranzacții | Piața de M&A a crescut cu 8,2% în T1-T3. Jucătorii strategici au rămas principalii actori, cei mai activi investitori fiind din SUA![]() Piața de fuziuni și achiziții (M&A) din România a înregistrat 198 de tranzacții în primele nouă luni (9M) ale anului 2024, marcând o creștere de 8,2% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut (183 de tranzacții), anunță EY România. Valoarea estimată a tranzacțiilor a crescut cu 22,3% în 9M 2024, ajungând la 5,2 miliarde USD , față de 4,2 miliarde USD în 9M 2023, fiind susținută în mare parte de activitatea robustă din sectorul de Energie și Utilități. Valoarea tranzacțiilor comunicate în această perioadă a rămas aproape neschimbată, la 2,5 miliarde USD (-0,1% față de 9M 2023). BizLawyer |
CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
|
Jumătate dintre companiile din România publică anual un raport de sustenabilitate (studiu)
Aproape jumătate (46%) dintre companiile din România prioritizează, în 2025, strategiile de sustenabilitate, iar peste trei sferturi dintre acestea (76%) integrează rapoartele de sustenabilitate cu situaţiile financiare, reiese dintr-un studiu de specialitate, publicat recent.
Arieratele bugetului general consolidat au scăzut uşor în martie 2025
Arieratele bugetului general consolidat au scăzut cu 0,85%, în martie 2025, comparativ cu luna precedentă, la 552,5 milioane de lei, de la 557,2 milioane de lei în februarie, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor (MF) şi consultate de AGERPRES.
CSAT a aprobat ca finalizarea lucrărilor la hidrocentrale să fie considerat proiect de siguranță națională
CSAT și-a dat acordul de principiu ca finalizarea lucrărilor la hidrocentralele aflate în stadii avansate de construcție să fie considerat un proiect de siguranță națională, a anunțat miercuri președintele interimar Ilie Bolojan.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Europa Centrală: Economia Ungariei a scăzut cu 0,2%, în timp ce PIB-ul Cehiei a crescut cu 0,5%, în primul trimestru
Economia Ungariei s-a contractat la începutul lui 2025, pentru a patra oară în ultimele șase trimestre, în timp ce consumul gospodăriilor a continuat să sprijine evoluția PIB-ul Cehiei, transmite Reuters.
Angajaţii recrutaţi recent sunt insuficient pregătiţi, consideră 66% dintre reprezentanţii companiilor la nivel global (studiu)
Două treimi (66%) dintre reprezentanţii companiilor la nivel global spun că angajaţii recrutaţi recent sunt insuficient pregătiţi pentru rolurile pe care le ocupă, iar lipsa de experienţă este principala cauză a eşecului, potrivit studiului Deloitte 2025 Global Human Capital Trends.
Activele nete ale fondurilor de investiţii au crescut în luna martie cu 0,9%
Activele nete ale celor 246 de fonduri deschise şi închise, locale şi străine, au crescut în luna martie cu 0,9% până la nivelul de 49,5 miliarde lei (9,9 miliarde euro), iar intrările nete ale lunii au totalizat 452 milioane lei (90,8 milioane euro), conform unui comunicat al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF), transmis, miercuri.
ANAF: Nou program de conformare pentru persoanele care realizează venituri din activităţii de asistenţă medicală
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală va desfăşura, până la finalul anului, la nivel naţional, un nou program de conformare, ce se adresează persoanelor fizice înregistrate sub forma cabinetelor medicale individuale (CMI) sau ca persoană fizică independentă (PFI) şi care realizează venituri din prestarea activităţii de asistenţă medicală (generală ori specializată) sau stomatologică, conform unui comunicat.
AFM a semnat contractul de finanţare pentru realizarea a 26 de fabrici de reciclare, cu bani din PNRR
Contractul de finanţare pentru construirea a 26 de fabrici de reciclare, în valoare de aproape 674,75 milioane de lei, a fost semnat miercuri, a anunţat preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), Florin Bănică, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.
OMV Petrom estimează pentru 2025 investiţii de 8 miliarde lei, o mare parte pentru Neptun Deep
OMV Petrom estimează pentru 2025 investiţii de circa opt miliarde lei, o mare parte fiind dedicate proiectului Neptun Deep şi proiectelor cu emisii de carbon reduse şi zero, conform unui raport transmis miercuri Bursei de Valori Bucureşti.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |

Volumul investițiilor în România a atins 8,5% din totalul pieței est-europene, aproape dublu față de cota de 4,7% din 2019
.jpg)
Investițiile în piața imobiliară din România au crescut în 2020 în ciuda contextului pandemic, iar piața a închis anul cu o valoare totală a tranzacțiilor de aproape 900 de milioane de euro, ceea ce reprezintă aproximativ 8,5% din volumul total de investiții de 10,4 miliarde de euro înregistrat de cele mai mari 6 țări din Europa de Est, arată Colliers în raportul “CEE Investment Scene Q1-Q4 2020”
Afacerile industriei dezvoltatoare de jocuri video din România au crescut cu aproape 15% în 2019 (asociaţie)
Piaţa de e-Commerce din România, pe podium în Europa Centrală şi de Est (analiză)

Piaţa locală de comerţ electronic a ajuns pe locul al treilea în Europa Centrală şi de Est, după Polonia şi Cehia, în contextul în care costurile de promovare ocazionate de evenimentul "Black Friday 2024" au crescut cu până la 25% faţă de anul anterior, relevă o analiză realizată de către o agenţie specializată în marketing online
Cifra de afaceri totală a industriei IT a depăşit 15,5 miliarde euro, în 2023, în creştere cu 12,16%(studiu)
Coface publică top 500 cele mai mari companii din Europa Centrală și de Est | Cum și-au revenit cele mai mari companii după pandemie?

Anul 2021 a fost marcat un mediu favorabil atât pentru economii, cât și pentru cele mai mari afaceri din Europa Centrală și de Est (CEE)

PNSA alongside Société Générale Group on the sale of BRD Medio fund
Dentons: Four new Counsel in Romania
Schoenherr advises Dentas Kağıt Sanayi on sale of Romanian subsidiary to Hartmann Packaging
Intellectual Property celebrated by the BACIU PARTNERS team through the Intellectual Property Law Moot Court Competition, now in its 3rd edition
DLA Piper announces the promotion of Florin Țineghe as a Real Estate Partner within the Bucharest Office
Dentons advises Hartmann Packaging on the acquisition of Dentaş Romania
Schoenherr advises Eurobank on exit from local real estate market via sale to APS Group
Bondoc și Asociații announces 11 new promotions following its annual evaluations
TBI Bank to Be Acquired by Advent International
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...