- 1. Gabriel Albu iese din asocierea cu Ovidiu Budușan după 12 ani de colaborare. Albu Legal, un nou jucător puternic în practica de ”business crime” (88167)
- 2. Cu ce firme internaționale s-au aliat casele locale de avocați și ce onorarii au cerut pentru IPO-ul Hidroelectrica. Stratulat Albulescu a câștigat selecția și gestionează juridic proiectul achiziției activelor CEZ (85258)
- 3. Ce firme de avocați a selectat Ministerul Finanțelor pentru participarea la proiectul ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de 2.200 lei (80969)
- 4. 2021 Tax Controversy Leaders | Cei mai buni avocați români specializați în controverse fiscale, evidențiați de ITR (World Tax) (76459)
- 5. Cine sunt campionii pieței locale, evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2020 | Cei mai buni profesioniști în copyright, brevete și mărci industriale: ZRVP și Simion & Baciu au cele mai multe recomandări, Mușat & Asociații și NNDKP, pe podium (61725)
- 6. 11 români intră în liga celor mai apreciați specialiști, la nivel global, în domeniul mărcilor. Cine apare în WTR Global Leaders 2020 (59955)
- 7. Duncea, Ștefănescu & Asociații câștigă definitiv un litigiu de referință în materia obligațiilor fiscale privind gestionarea ambalajelor și a deșeurilor din ambalaje (55570)
- 8. 15 firme și 28 de persoane fizice din 7 țări cheamă România la ICSID, în al nouălea arbitraj al țării noastre la Washington. Reclamanții au investit în parcuri fotovoltaice (52130)
- 9. Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2021. Țuca Zbârcea & Asociații, lider pe segmentele analizate, o buna expunere pentru Mușat, Simion & Baciu sau ZRVP (51756)
- 10. Cum acționează avocații Schoenherr în mandatele de Concurență. Georgiana Bădescu, Partener: Avem beneficiul unui know-how extraordinar la nivel european și regional, pe care îl fructificăm deplin în interesul clienților. Echipa e orientată în permanență spre învățare și perfecționare (50802)

Cushman & Wakefield Echinox: Volumul tranzacțiilor imobiliare din România a crescut ...În România, în primul semestru al anului au fost consemnate 38 de tranzacții, comparativ cu 17 în S1 ... EY România: Evoluția pieței românești de fuziuni și achiziții în primul ...Valoarea estimată a activității locale de fuziuni și achiziții a fost 1,1 miliarde USD2 în T1 2024, în ... Analiză Deloitte: România este printre cele mai active piețe de fuziuni și ...Valoarea totală estimată a pieței s-a situat între 6,5 și 7,2 miliarde de euro, din care 4,9 miliarde de ... Evoluția pieței de fuziuni și achiziții (M&A) din România în 2024: Numărul tranzacțiilor a crescut cu 10%, dar valoarea estimată a acestora a scăzut. Nu a fost dezvăluită valoarea pentru aproape trei sferturi din tranzacțiile anunțate, unul dintre cele mai scăzute niveluri de transparență văzute pe piețele din CEE![]() Piața de fuziuni și achiziții (M&A) din România a înregistrat o activitate robustă în 2024, înregistrând 265 de tranzacții1 cu o valoare estimată de 6,6 miliarde USD2. Aceasta indică o creștere de 10% a numărului de tranzacții față de valoarea estimată în 2023 (241 tranzacții) și o scădere de 5,9% a valorii estimate (7,1 miliarde USD în 2023). Valoarea tranzacțiilor dezvăluite a crescut cu 40,7% (2,9 miliarde USD în 2024, față de 2,1 miliarde USD în 2023), excluzând mega-tranzacțiile de anul trecut, și anume achizițiile Enel România (1,3 miliarde USD) și Profi Rom Food (1,4 miliarde USD). BizLawyer Dinamică nouă, caracterizată printr-un apetit crescut al investitorilor pentru tranzacții | Piața de M&A a crescut cu 8,2% în T1-T3. Jucătorii strategici au rămas principalii actori, cei mai activi investitori fiind din SUA![]() Piața de fuziuni și achiziții (M&A) din România a înregistrat 198 de tranzacții în primele nouă luni (9M) ale anului 2024, marcând o creștere de 8,2% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut (183 de tranzacții), anunță EY România. Valoarea estimată a tranzacțiilor a crescut cu 22,3% în 9M 2024, ajungând la 5,2 miliarde USD , față de 4,2 miliarde USD în 9M 2023, fiind susținută în mare parte de activitatea robustă din sectorul de Energie și Utilități. Valoarea tranzacțiilor comunicate în această perioadă a rămas aproape neschimbată, la 2,5 miliarde USD (-0,1% față de 9M 2023). BizLawyer |
CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
|
Vânzările cu amănuntul au scăzut mai puternic în UE decât în România, în luna mai
Vânzările cu amănuntul în Uniunea Europeană şi zona euro au scăzut în luna mai comparativ cu luna aprilie, arată datele publicate luni de Eurostat.
Afacerile din comerţ au sporit cu 2,6% în primele cinci luni (serie brută)
Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 2,6%, în primele cinci luni ale anului, raportat la perioada similară din anul precedent, datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+5,9%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+2,1%).
AmCham România: Nu trebuie să ne limităm la măsuri imediate; trebuie demarate reforme care să conducă la o situaţie sustenabilă
Deciziile economice trebuie ancorate într-o agendă economică de reformă şi dezvoltare pe termen mediu şi lung, susţine Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România).
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Primele efecte ale pachetului fiscal propus de Guvenul Bolojan: scad costurile de împrumut (Ministerul Finanţelor)
Primele efecte ale pachetului fiscal propus de Guvenul Bolojan se văd pe pieţele financiare, costurile de împrumut pentru România fiind în scădere, conform unei postări pe pagina de Facebook a Ministerului de Finanţe.
Eurostat: România, printre statele membre UE unde au scăzut prețurile producției industriale
Prețurile produselor care ies pe porțile fabricilor au scăzut cu 0,6% în UE și în zona euro în mai, comparativ cu luna precedentă, când s-a înregistrat un declin de 2,1% în UE și de 2,2% în zona euro, arată datele publicate vineri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).
Curtea de Conturi: Prejudicii de peste 206 milioane de lei, în urma verificărilor realizate, în 2024, în domeniul achiziţiilor publice
Curtea de Conturi a constatat prejudicii de peste 206 milioane de lei, în urma verificărilor realizate anul trecut, în domeniul achiziţiilor publice, motiv pentru care instituţia recomandă "asanarea legislaţiei privind achiziţiile publice şi corectarea deficienţelor identificate în modul de reglementare specific".
AFIR lansează o platformă informatică pentru digitalizarea completă a proceselor de finanţare în mediul rural
Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a anunţat, vineri, lansarea oficială a platformei informatice destinată Grupurilor de Acţiune Locală (GAL), parte a angajamentului asumat de agenţie pentru modernizarea şi eficientizarea accesului la fondurile europene dedicate dezvoltării rurale.
Măsurile luate de Guvern se traduc într-o povară fiscală mai mare şi o pierdere a competitivităţii României (analiză)
Măsurile fiscale luate în regim de urgenţă pentru a diminua deficitul bugetar în 2025 se traduc într-o povară fiscală mai mare şi o pierdere a competitivităţii României în raport cu alte state din regiunea noastră geografică, susţine Ruxandra Târlescu, Partener coordonator Taxe, PwC România.
Impactul pachetului fiscal asupra inflaţiei este de 1,5 - 1,8 puncte procentuale
Impactul pachetului fiscal asupra inflaţiei este de 1,5 - 1,8 puncte procentuale, a anunţat, joi, ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |

Volumul investițiilor în România a atins 8,5% din totalul pieței est-europene, aproape dublu față de cota de 4,7% din 2019
.jpg)
Investițiile în piața imobiliară din România au crescut în 2020 în ciuda contextului pandemic, iar piața a închis anul cu o valoare totală a tranzacțiilor de aproape 900 de milioane de euro, ceea ce reprezintă aproximativ 8,5% din volumul total de investiții de 10,4 miliarde de euro înregistrat de cele mai mari 6 țări din Europa de Est, arată Colliers în raportul “CEE Investment Scene Q1-Q4 2020”
Afacerile industriei dezvoltatoare de jocuri video din România au crescut cu aproape 15% în 2019 (asociaţie)
Piaţa de bunuri de larg consum din România a crescut cu circa 9%, în T1 (raport)

Valoarea pieţei de bunuri de larg consum (FMCG) din România s-a majorat cu circa 9%, în primul trimestru al acestui an, comparativ cu perioada similară din 2024, pe fondul unei inflaţii de 6% în acest sector, relevă datele cuprinse într-o cercetare de specialitate, publicată joi
ANCOM: Sectorul de telecomunicaţii din România a raportat venituri în scădere cu 5%, în 2024
Coface publică top 500 cele mai mari companii din Europa Centrală și de Est | Cum și-au revenit cele mai mari companii după pandemie?

Anul 2021 a fost marcat un mediu favorabil atât pentru economii, cât și pentru cele mai mari afaceri din Europa Centrală și de Est (CEE)

Clifford Chance Badea advised the banks in connection with Banca Transilvania’s record RON 1.5 billion issue, its first sustainable bonds issue denominated in RON
Kinstellar, with Noerr as lead counsel, advises STRABAG on the Romanian, Croatian, Czech, and Montenegrin law aspects of its acquisition of WTE Wassertechnik
Romania fine tunes procedure on treating allegedly privileged communication during dawn raids
Dentons advises two Turkish renewables investors on the acquisition of solar parks in Romania
Țuca Zbârcea & Asociații Wins Major Litigation for Silcotub Regarding Recalculation of Electricity Price under Emergency Ordinance No. 27 ̸ 2022
Kinstellar advises Special Flanges on the acquisition of Romanian industrial manufacturer Vilmar SA
CMS | Romania passes amendments to grid connection rules
Duțescu & Partners and Legal70, strategic alliance for international business growth across Romania, Spain, the UAE and beyond
CMS advises Bitdefender on acquisition of Mesh Security
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...