ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Piața investițiilor cu spații hoteliere din Europa Centrală și de Est (ECE) ...

Piața investițiilor cu spații hoteliere din Europa Centrală și de Est (ECE) își revine, însă ...

Experții Deloitte: noul impozit pe cifra de afaceri va crește rata efectivă de ...

Impactul măsurilor fiscale cuprinse în legea pe care Guvernul și-a asumat răspunderea în Parlament va fi ...

Analiză PwC: Producția de energie verde trebuie să crească de opt ori, iar ...

Andreea Mitiriță (Partener) și Sorin Petre (Partener) - PwC România

Analiză Deloitte: România este printre cele mai active piețe de fuziuni și achiziții din Europa Centrală și de Est. În 2023, deși volumul a scăzut, valoarea pieței s-a menținut

Valoarea totală estimată a pieței s-a situat între 6,5 și 7,2 miliarde de euro, din care 4,9 miliarde de euro reprezintă tranzacții cu valori comunicate public.

Piața de fuziuni și achiziții (mergers and acquisitions - M&A) din România a scăzut ușor în volum în 2023 față de anul anterior, însă valoarea s-a menținut, potrivit unei analize efectuate de Deloitte România. Numărul de tranzacții cu valori de peste 5 milioane de euro analizate de Deloitte România a fost de 130 anul trecut, față de 157, în 2022, când piața locală de profil a înregistrat un record. Valoarea totală estimată a pieței s-a situat între 6,5 și 7,2 miliarde de euro, din care 4,9 miliarde de euro reprezintă tranzacții cu valori comunicate public.

BizLawyer

PNSA

Evoluția pieței românești de fuziuni și achiziții în 2023: Piața locală de M&A a crescut cu 6,1%, ca valoare, față de anul anterior, dar numărul tranzacțiilor a scăzut cu 6,2%. Care au fost cele mai mari tranzacții

• Valoarea totală a tranzacțiilor a fost estimată la 7,1 miliarde USD în 2023 • Sectoarele de imobiliare, ospitalitate și construcții au fost cele mai active ca număr de tranzacții, declasând tehnologia de pe prima poziție • SUA au continuat să fie prima ţară în funcţie de originea investitorului pentru tranzacțiile inbound

Piața românească de fuziuni și achiziții (M&A) a înregistrat 241 de tranzacții1 în 2023, cu o valoare totală estimată de 7,1 miliarde USD2. Aceasta reprezintă o creștere de 6,1% față de valoarea estimată în 2022 (6,6 miliarde USD) și o reducere de 6,2% ca număr de tranzacții față de 2022 (257). La nivel global, în 2023, activitatea de fuziuni și achiziții și-a continuat traiectoria descendentă, prelungind declinul observat în 2022 și marcând un minim al ultimilor 10 ani în ceea ce privește valoarea totală a tranzacțiilor. Această tendință a fost cauzată de factori precum creșterea costurilor de finanțare, intensificarea tensiunilor geopolitice, încetinirea generală a activității economice și accentuarea restricțiilor de reglementare.

BizLawyer

CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
 
LEGITEAM

MF finanţează cu 2,25 miliarde lei investiţiile majore în industriile cu tradiţie în România

Agerpres

Guvernul României a aprobat, joi, la propunerea Ministerului Finanţelor, o schemă de ajutor de stat care prevede finanţarea nerambursabilă pentru investiţii cu impact major în economia românească, ale căror costuri eligibile depăşesc 50 milioane lei.


      Finanţare europeană de 400 milioane lei pentru ediţia din acest an a programului Start-Up Nation

      Agerpres

      Ediţia din acest an a programului Start-Up Nation va beneficia de finanţare europeană, în valoare de aproximativ 400 de milioane de euro, informează, joi, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT).


          Fuziunile şi achiziţiile mondiale au crescut semnificativ în T1, după un val de achiziţii majore

          AGERPRES

          Activitatea globală de fuziuni şi achiziţii (M&A) s-a redresat în primul trimestru din 2024, după dificultăţile din 2023, în urma revenirii mega tranzacţiilor, un motiv de bucurie pentru bancherii de investiţii şi pentru avocaţi, care aşteptau o revenire, transmite Reuters.



              Ascunde Reclama

              Rata şomajului înregistrat în evidenţele ANOFM a fost, în februarie, de 3,06%

              AGERPRES

              Rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost, la finele lunii februarie, de 3,06%, mai mare cu 0,06 puncte procentuale decât cea din aceeaşi lună a anului 2023, informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.


                  Hidroelectrica propune repartizarea a 100% din profitul realizat în 2023 către acționari

                  BizLawyer

                  Hidroelectrica propune acționarilor repartizarea a 100% din profitul net realizat pe parcursul anului 2023, conform prevederilor legale și a politicii companiei.


                      Managerii români văd o creştere moderată în industria prelucrătoare, comerţul cu amănuntul şi servicii, în perioada martie-mai 2024

                      AGERPRES

                      Managerii români estimează că activităţile din industria prelucrătoare, comerţul cu amănuntul şi servicii vor înregistra o creştere moderată, în perioada martie-mai, în timp ce pentru sectorul construcţiilor avansul ar fi de 19%, reiese din rezultatele anchetei conjuncturale realizată de Institutul Naţional de Statistică (INS).


                          ARF respinge oferta financiară a CFR Călători de operare a serviciilor cu ramele Alstom

                          AGERPRES

                          Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a decis anularea procedurilor de achiziţie de ''Servicii publice de transport feroviar de călători prin punerea la dispoziţie a materialului rulant nou achiziţionat de ARF, respectiv a trenurilor electrice inter-regionale, denumite RE-IR, destinate transportului interregional feroviar de călători'', loturile 2 şi 3 (CSP-L2 şi CSP-L3), organizate prin procedură competitivă, prin Bursa Română de Mărfuri (BRM).


                              O creştere cu 5% a plăţilor digitale în 5 ani consecutivi ar aduce o creştere a PIB-ului cu aproape 7 miliarde de lei în România (studiu)

                              AGERPRES

                              O creştere cu 5% a plăţilor digitale în cinci ani consecutivi ar contribui la majorarea PIB-ului cu aproape 7 miliarde de lei în România, relevă cel mai recent studiu pe tema economiei informale realizat de Visa, în parteneriat cu Kearney, lansat miercuri, în timpul unei mese rotunde organizate la Guvernul României.


                                  Strabag, compania de construcții cu un oligarh rus în acționariat și multe proiecte în România, parte a planului Raiffeisen de a-şi repatria banii din Rusia

                                  Agerpres

                                  Prima parte a unui şir complex de tranzacţii, care vizează repatrierea capitalului pe care banca austriacă Raiffeisen Bank International AG îl are blocat în Rusia, a început miercuri odată cu transferul acţiunilor deţinute de oligarhul rus Oleg Deripaska la o companie austriacă de construcţii, transmite Bloomberg.


                                       


                                      Ascunde Reclama

                                      Volumul investițiilor în România a atins 8,5% din totalul pieței est-europene, aproape dublu față de cota de 4,7% din 2019
                                      BizLawyer | 10-02-2021

                                      Investițiile în piața imobiliară din România au crescut în 2020 în ciuda contextului pandemic, iar piața a închis anul cu o valoare totală a tranzacțiilor de aproape 900 de milioane de euro, ceea ce reprezintă aproximativ 8,5% din volumul total de investiții de 10,4 miliarde de euro înregistrat de cele mai mari 6 țări din Europa de Est, arată Colliers în raportul “CEE Investment Scene Q1-Q4 2020”

                                      Afacerile industriei dezvoltatoare de jocuri video din România au crescut cu aproape 15% în 2019 (asociaţie)
                                      Agerpres | 20-10-2020
                                      Sectorul de poştă şi curierat ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro în 2024 ̸ 2025
                                      Agerpres | 27-03-2024

                                      Sectorul de poştă şi curierat este în plină dezvoltare şi ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro în 2024 sau în 2025, a declarat, miercuri, Valeriu Ştefan Zgonea, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), la un eveniment de specialitate. "Această zonă, acest sector al economiei este în plină dezvoltare

                                      Piața de ambalaje din România, creștere lentă în 2023 pe fondul consumului general mai redus
                                      BizLawyer | 25-10-2023
                                      Piața caselor de amanet din românia, nivel record de 1,8 miliarde de lei în 2023
                                      BizLawyer | 25-10-2023
                                      Românii s-au întors în cinematografe, numărul spectatorilor și încasările operatorilor mai aproape de nivelurile din 2019
                                      BizLawyer | 27-06-2023
                                      Coface publică top 500 cele mai mari companii din Europa Centrală și de Est | Cum și-au revenit cele mai mari companii după pandemie?
                                      BizLawyer | 02-11-2022

                                      Anul 2021 a fost marcat un mediu favorabil atât pentru economii, cât și pentru cele mai mari afaceri din Europa Centrală și de Est (CEE)

                                      Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerStudiu Refinitiv | Agresiunea rusă din Ucraina lovește dur și piața tranzacțiilor de M&A. Scădere de 21 % la nivel global și cu 31% pe piețele emergente, în Q1 ̸ 2022. Mai multe firme de avocați cu prezență la București își păstrează locul în clasamentele globale și europene
                                      R. T. | 25-05-2022
                                      Industria de legume și fructe din România, nivel record în 2021 cu risc de accentuare a dependenței de importuri
                                      BizLawyer | 24-02-2022
                                       

                                      AVOCAŢI DE TOP

                                      Nestor IonNestor ManuelaMusat GheorgheFlorentin TucaPopovici Ernest VirgilZbarcea GabrielBăiculescu CătălinDiculescu-Sova AnaNadia Badea Nitu FlorianZamfirescu CalinGutiu Sebastian IulianTaracila Mihai CostinGabriel SidereHorea PopescuDaniel Badea
                                       
                                      Citeste pe SeeNews Digital Network
                                      • BizBanker

                                      • BizLeader

                                          in curand...
                                      • SeeNews

                                        in curand...