- 1. Ce firme de avocați a selectat Ministerul Finanțelor pentru participarea la proiectul ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de 2.200 lei (74418)
- 2. Gabriel Albu iese din asocierea cu Ovidiu Budușan după 12 ani de colaborare. Albu Legal, un nou jucător puternic în practica de ”business crime” (73415)
- 3. Cu ce firme internaționale s-au aliat casele locale de avocați și ce onorarii au cerut pentru IPO-ul Hidroelectrica. Stratulat Albulescu a câștigat selecția și gestionează juridic proiectul achiziției activelor CEZ (70986)
- 4. 2021 Tax Controversy Leaders | Cei mai buni avocați români specializați în controverse fiscale, evidențiați de ITR (World Tax) (69932)
- 5. Cine sunt campionii pieței locale, evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2020 | Cei mai buni profesioniști în copyright, brevete și mărci industriale: ZRVP și Simion & Baciu au cele mai multe recomandări, Mușat & Asociații și NNDKP, pe podium (54743)
- 6. 11 români intră în liga celor mai apreciați specialiști, la nivel global, în domeniul mărcilor. Cine apare în WTR Global Leaders 2020 (53623)
- 7. Duncea, Ștefănescu & Asociații câștigă definitiv un litigiu de referință în materia obligațiilor fiscale privind gestionarea ambalajelor și a deșeurilor din ambalaje (49223)
- 8. Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2021. Țuca Zbârcea & Asociații, lider pe segmentele analizate, o buna expunere pentru Mușat, Simion & Baciu sau ZRVP (47142)
- 9. 15 firme și 28 de persoane fizice din 7 țări cheamă România la ICSID, în al nouălea arbitraj al țării noastre la Washington. Reclamanții au investit în parcuri fotovoltaice (45520)
- 10. Situație “excepțională” în arbitrajul ICSID legat de Roșia Montană. Tribunalul admite o „nouă cerere” introdusă de reclamanți, cu mai multe variante de obținere a unor compensații (43912)

Dezlegarea ICCJ asupra suplimentării în fața instanței a motivelor de ...Ziua de 20 martie 2023 a pus capăt unei dezbateri doctrinare mai vechi ce generase o bogată practică ... Unde dai și unde crapă: fiscalizarea bacșișului și protecția datelor cu ...Practica implementării fiscalizării bacșișului a evidențiat, deja, și scenarii în care adresarea ... Așteptarea a luat sfârșit! Deblocarea tranzacțiilor cu terenurile agricole ...Pe data de 2 februarie 2023 a intrat în vigoare un nou act normativ care acoperă o serie de goluri ... Corporate & Commercial - Powered by CMS | România a devenit un magnet pentru investitori în tehnologie (TMT)![]() Numărul de start-up-uri românești în domeniul tehnologiei este în creștere atât datorită resurselor semnificative de programatori talentați și antreprenori inovatori, precum și a unui ecosistem financiar din ce în ce mai sofisticat care susține această creștere. De asemenea, transformarea digitală în curs a facilitat creșterea apetitului pentru activele din domeniul software, interesul sporit al investitorilor fiind reflectat în nivelul ridicat al activității de fuziuni și achiziții (M&A) din sectorul telecomunicațiilor și IT. România a devenit astfel un magnet pentru investitori datorită inovației antreprenorilor, susținută de ecosistemul tehnologic și financiar din ce în ce mai sofisticat din jurul lor, investitorii urmărind cu atenție următoarea generație de companii tehnologice / campioni digitali, notează Rodica Manea (Partner) şi Claudia Nagy (Counsel), avocați CMS Romania, în secțiunea Corporate & Commercial din BizLawyer. Se preconizează că software-ul va continua să domine fuziunile și achizițiile din sectorul TMT datorită modelelor de afaceri atractive ale companiilor de software, care combină venituri previzibile și în creștere, cu marje ridicate și o generare de venituri solidă. Rodica Manea și Claudia Nagy, avocați CMS Romania „Gâlceava” penalistului cu lumea (lui)![]() Este evident că titlul prezentului eseu face aluzie la prima lucrare filozofică românească, aparținând domnitorului-cărturar Dimitrie Cantemir: „Divanul sau Gâlceava înțeleptului cu lumea sau Giudețul Sufletului cu Trupul ”, lucrare publicată la Iași în 1698. Potrivit înțelegerii mele profane, în lucrarea menționată, gâlceava nu are semnificația comună de „ceartă aprinsă” ci, mai degrabă, sensul de controversă, dispută contradictorie. Altfel spus, ea reprezintă privirea critică a intelectualului (înțeleptul) asupra imperfecțiunilor realității înconjurătoare (lumea). Prof. univ. dr. Valerian Cioclei - Avocat, partener of counsel ZRVP |
CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
|
Spătaru: Vom lansa o nouă schemă de ajutor de stat pentru repornirea motoarelor industriei din România
Guvernul a adoptat joi un Memorandum prin care mandatează Ministerul Economiei, în calitate de autoritate publică naţională cu atribuţii în domeniul politicilor industriale, să identifice oportunităţile de finanţare printr-un mecanism de schemă de ajutor de stat pentru industria energointensivă, în acord cu prevederile Cadrului Temporar de Criză şi Tranziţie.
Cristian Bichi: BNR nu are atribuţii de protecţie a consumatorilor bancari
Banca Naţională a României nu are atribuţii în privinţa practicilor de comercializare a produselor bancare către consumatori, acestea revenind Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), susţine Cristian Bichi, consilier guvernator, Cancelaria BNR.
Ministrul Economiei: Ne-am exprimat rezervele faţă de implementarea Euro 7
România se află printre puţinele ţări, împreună cu Italia, Polonia şi Spania, care şi-au exprimat rezervele faţă de implementarea Euro 7, a declarat miercuri, ministrul Economiei, Florin Spătaru.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
.jpg)
Cine plătește?
În mod paradoxal, România anticipează o creștere a PIB semnificativ peste media europeană și are alocați aproximativ 80 de miliarde de euro de la UE în următorii 5 ani, dar dă mesajul că este în criză de bani.

Consolidarea egalității de remunerare între bărbați și femei. Un pas important către o justiție socială
Directiva (UE) 2023/970 din 10 mai 2023, denumită în continuare „Directiva”, reprezintă o inițiativă majoră adoptată de Parlamentul European și de către Consiliu în cadrul eforturilor de combatere a inegalităților de gen.

Documentarea relației dintre producător și retailer – o birocrație necesară?
Practicile comerciale dintre producătorii din domeniul agroalimentar și marile lanțuri de retail au fost reglementate, de-a lungul timpului, prin intermediul mai multor acte normative, cel mai recent fiind Legea nr.
Trei oferte pentru finalizarea studiului de fezabilitate al Autostrăzii Braşov - Bacău
Trei oferte au fost depuse marţi pentru finalizarea studiului de fezabilitate al Autostrăzii Braşov - Bacău (A13), a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.
Heiuş: ANAF a încasat cu 5,5 miliarde mai mult faţă de totalul declarat net
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a încasat 148 miliarde lei în primele cinci luni din acest an, cu 5,5 miliarde mai mult faţă de totalul declarat net, a precizat fostul şef al instituţiei, Lucian Heiuş, după ce ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a anunţat încasări mai mici cu 8,9 miliarde de lei la ANAF în aceeaşi perioadă.
Sergiu Manea (BCR): Cred că este foarte important să înţelegem că acesta este un an de consolidare
România ar putea înregistra în 2023 o creştere economică de 2,1%, sub potenţialul de creştere de 3,6% - 4%, dar anul acesta este unul de consolidare, susţine preşedintele executiv al BCR, Sergiu Manea.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |

Decizie CJUE – contribuabilii nu sunt obligați să restituie statului TVA pentru bunurile distruse voluntar

Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a emis recent o decizie prin care stabilește faptul că un contribuabil care își distruge voluntar anumite bunuri, care nu sunt degradate calitativ, din motive care țin de derularea afacerii, nu este obligat să restituie statului taxa pe valoarea adăugată (TVA) dedusă la momentul achiziției
14 și 15, între Motive Temeinice și Aparență de (Ne)legalitate
Care sunt provocările pentru companii și administrații fiscale în contextul adoptării unui impozit minim global?

Pe parcursul ultimilor ani, digitalizarea și noile tehnologii informaționale au crescut cu pași rapizi
România impune noi obligații de raportare fiscală pentru multinaționale. Ce trebuie să știe companiile vizate?
Cele trei lecții de învățat din amenzile uriașe primite de Apple, Facebook și TikTok pentru neconformare GDPR

Grupul de companii Meta, care deține platformele Facebook și Instagram, a fost amendat cu 390 milioane euro, la începutul acestui an, pentru încălcări grave ale prevederilor GDPR
Zgomotul din justiția penalăCMS | Romanian Competition Council publishes new Instructions on penalties for unfair trading practices in the agricultural and food supply chain
Stratulat Albulescu advises Walden Group on the acquisition of Romanian transport company Alex International Transport 94
Exim Banca Romaneasca provides 48 ml RON worth of working capital financing to Peris Slaughterhouse
Dentons advises Dawn Capital on its investment into Flow.AI
GRUIA DUFAUT Lawyers assisted Groupe Atlantic, a European leader in the HVAC sector, in setting up in Romania
Stratulat Albulescu advises European Investment Bank on EUR 104 million financing granted to the Maspex Group
Takeover of Enel Romania by PPC to be completed in third quarter of 2023
The entrepreneurs’ preferred jurisdiction allows the partial financing of real estate acquisition in the United Arab Emirates through local Islamic banks under advantageous conditions which Romanian citizens can also benefit from. Casiana Dușa, senior lawyer and specialist in Islamic business, will explain the optimal strategy for investment structuring and the conditions to obtain such financing
RTPR advises Innova Capital on Netopia investment
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...