- 1. Cei mai buni avocati romani, recomandati de Chambers Europe 2012. Ce partener cu pretentii nu e pe lista, cine intra neasteptat in top (153976)
- 2. Nicholas Hammond (BWSP Hammond Bogaru & Asociatii), numit in boardul Centrului Ratiu pentru Democratie (110837)
- 3. Tuca Zbarcea & Asociatii, consultantii statului in constructia autostrazii Comarnic-Brasov, proiect de 1 mld. €. Trei firme internationale de avocatura, alaturi de constructori si banci (103453)
- 4. Contract de 1,7 mil. lei pentru avocati, in sistemul sanitar de stat. Ce are de facut firma castigatoare (102263)
- 5. Compania de Drumuri plateste dobanzi pentru intarzieri la plata avocatilor. Ce firme de avocatura au rupt facturi CNADNR in T2-T3 (100608)
- 6. Tranzactie in farma, cu un avocat roman in echipa cumparatorului: Groupe Servier preia Egis Pharmaceuticals (100555)
- 7. E posibil sa vedem din nou tranzactii mari pe parcursul urmatoarelor 12 luni. Proiectele de infrastructura ar trebui sa atraga investitori de calibru (96870)
- 8. Ce avocati au lucrat pentru castigatorii proiectului autostrazii Comarnic-Brasov (94109)
- 9. Cinci firme de avocaţi intră în contractul de până la 2 mil. €, pus la bătaie de CNADNR. Procedura a ocolit SEAP-ul (94049)
- 10. Avocatii Bulboacă & Asociaţii i-au scos basma curata pe drumarii de la Tehnologica Radion din investigaţia Concurenţei. In vizor era o licitaţie de 1,7 miliarde lei (93737)

Consimțământ vs. discernământ în cazul actului sexual cu un minor. Problema ...Criteriul obiectiv, bazat pe relația consimțământ-discernământ și criteriul subiectiv (formal) bazat pe ... An nou, impozite noi...Anul 2023 vine cu un număr semnificativ de modificări privind impozitele și taxele datorate. Făcând ... Noile reguli în materia controalelor fiscale – o schimbare de perspectivăOUG nr. 188/2022 aduce, fără îndoială, atât din punct de vedere cantitativ, cât și calitativ, una ... Criptoactivele: Simplu trend sau elemente-cheie în dezvoltarea pieței digitale?![]() După îndelungi așteptări, 2023 pare a se contura ca fiind anul în care criptoactivele, ca instrumente principale ale tehnologiei blockchain în domeniul financiar, vor fi în sfârșit reglementate în cadrul legislației Uniunii Europene ("UE"), prin Regulamentul privind piețele de criptoactive ("Regulamentul MiCA"), care este susceptibil să afecteze drepturile, obligațiile și interesele unor numeroase generații existente și viitoare de întreprinderi și investitori la nivel global. Criptoactivele și subspeciile acestora (e.g., criptomonedele și tehnologiile adiacente) au captivat atenția și au stimulat imaginația multor companii importante, care au perceput criptoactivele ca pe o modalitate de a accesa noi piețe sau de a le crea de la zero, în noi realități virtuale (e.g., metavers1). Astfel, criptoactivele s-au dovedit a fi o reprezentare digitală a valorii care poate fi transferată, stocată sau tranzacționată electronic, și nu doar monede virtuale. Mateea Codreanu, Managing Associate și Gabriel Oprea, Senior Associate – Mușat & Asociații Impactul măsurilor asigurătorii în materie penală asupra activității companiilor![]() Pentru a funcționa eficient, orice companie, indiferent de structura societară, are nevoie de stabilitatea capitalului social și a resurselor generatoare de venituri. Orice factor de impact cu potențial negativ, fie și temporar, asupra acestor resurse, poate genera dezechilibre majore asupra bunei desfășurări a afacerii și evoluției companiei. Un astfel de efect este generat, spre exemplu, de dispunerea măsurilor asigurătorii de către organele judiciare penale, procuror/ judecător/ instanța de judecată, în cadrul procesului penal. Dr. Magdalena Roibu, Managing Attorney at Law, avocat specializat în white-collar crime & criminal defence în cadrul Schoenherr si Asociații SCA |
CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
|
Programele IMM Construct şi IMM Innovacion ar putea fi accesate începând cu luna februarie
Programele IMM Construct şi IMM Innovacion ar putea fi accesate începând cu luna februarie, legislaţia secundară fiind în curs de finalizare, a declarat vineri Stere Farmache, membru al Directoratului FRC.
Sorin Grindeanu: Sunt peste 20 de procese pe rol cu constructorul Podului de la Brăila
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat vineri, la Brăila, că în prezent sunt peste 20 de procese pe rol cu constructorul Podului suspendat peste Dunăre, acesta fiind acţionat în instanţă de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru nerespectarea mai multor clauze din contract.
Tanczos Barna: Bugetul prevăzut pentru fotovoltaice - 3 miliarde lei; vor putea fi finanţate 150.000 proiecte
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat pentru AGERPRES că bugetul prevăzut pentru panourile fotovoltaice, în 2023, este de trei miliarde lei, bani cu care se vor putea fi finanţa peste 150.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Câciu, despre posibilitatea reintroducerii compensării preţului la combustibil: Când va fi cazul, Guvernul va interveni
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat, joi, referitor la posibilitatea reintroducerii schemei de compensare a preţului la carburanţi, că Guvernul va interveni dacă lucrurile intră "într-o zonă mult prea volatilă, în care să nu poată fie sustenabilă pentru economie şi cetăţeni", dar nu este cazul la acest moment.
Câciu: Până acum ne-am făcut temele pe partea de PNRR; în zona pensiilor speciale sunt opinii
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat joi că Guvernul şi-a făcut, până acum, temele privind Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi se caută soluţii pentru depunerea celei de-a doua cereri de plată la Bruxelles.
Ministrul Mediului, Barna Tanczos: Sistemul de Garanţie-Returnare este aşa cum şi l-au dorit producătorii şi retailerii
Sistemul de Garanţie-Returnare (SGR) este, astăzi, aşa cum şi l-au dorit partenerii noştri, respectiv producătorii şi retailerii, a declarat, joi, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, într-o conferinţă de specialitate.
Rădulescu (Banca Transilvania): S-a investit în România pentru că suntem graniţa de Est a Blocului Euro-Atlantic
În România s-a investit, în pofida pandemiei şi a situaţiei din Ucraina, pentru că se află la graniţa de Est a Blocului Euro-Atlantic şi pentru că nimeni nu vrea instabilitate la graniţă, consideră Andrei Rădulescu, director Analiză macroeconomică, Banca Transilvania.
Rădulescu (BNR): Avem 0,85% din PIB pensii speciale; în doi - trei ani s-ar putea să ajungem la 1,5%
România plăteşte 0,85% din PIB pentru pensii speciale, iar în doi - trei ani s-ar putea să ajungem la 1,5% din PIB, a declarat, miercuri, Eugen Rădulescu, director, Direcţia stabilitate financiară, Banca Naţională a României.
Dăianu (CF): Noi nu suntem în situaţia de a ne permite o scădere a veniturilor fiscal bugetare
România nu se află în situaţia de a-şi permite o scădere a veniturilor fiscal bugetare, în condiţiile în care trebuie să continue consolidarea deficitului bugetului public, a declarat miercuri preşedintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |

ChatGPT – între instrument valoros și nebuloasă juridică

1. Introducere privind ChatGPT Au fost scrise multe cărți și create la fel de multe filme care au încercat să prezinte cum va arata viitorul, însă suntem mult mai aproape de a îl cunoaște, odată cu apariția inteligenței artificiale și, mai precis, a inteligenței artificiale generative
PUZ-ul nu mai este necesar pentru dezvoltarea de proiecte regenerabile
Reformarea offsetului - imboldul pentru dezvoltarea industriei românești de apărare

Eficienţa Ordonanței de urgenţă nr.189/2002 privind operațiunile compensatorii referitoare la contractele de achiziții pentru nevoi de apărare, ordine publică și siguranță națională, deja depăşită la aderarea României la NATO și UE, ulterior intrării ei în vigoare la 21 februarie 2003, a fost gradual șubrezită prin amendamentele adoptate în anii 2005, 2010 şi 2015
O nouă încercare de fiscalizare a bacșișurilor – cum va funcționa de data aceasta?
Redefinirea limitelor confidențialității în achizițiile publice

Autoritățile contractante nu pot divulga orice informații în cadrul unei proceduri de achiziție
Cum pot beneficia ONG-urile de plafonarea prețului la energie electrică?Unemployment rate goes up to 3.05% in December 2022
Schoenherr și Asociații SCA advises Nofar Energy on acquisition of 73 MW solar PV project
CMS | Romanian trade marks can be cancelled by the OSIM
CMS | Romanian regulation brings greater clarity to the AML legal framework in the financial sector
CMS România | Romania clarifies scope of exclusion of bidders for anti-competitive conduct in public procurement
FinMin Caciu: Tax adjustments, elimination of some facilities not to be decided earlier than 2024
Deloitte analysis: Real estate was the most active sector on the local mergers and acquisition market in 2022. Strategic investors continue to dominate the market
ELI Parks starts two new projects with a total area of 42,000 sqm, in the Northwest Bucharest logistics hub
JLL Romania: Under inflationary pressure, the office market has stagnated
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...