- 1. Gabriel Albu iese din asocierea cu Ovidiu Budușan după 12 ani de colaborare. Albu Legal, un nou jucător puternic în practica de ”business crime” (86667)
- 2. Cu ce firme internaționale s-au aliat casele locale de avocați și ce onorarii au cerut pentru IPO-ul Hidroelectrica. Stratulat Albulescu a câștigat selecția și gestionează juridic proiectul achiziției activelor CEZ (83794)
- 3. Ce firme de avocați a selectat Ministerul Finanțelor pentru participarea la proiectul ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de 2.200 lei (80407)
- 4. 2021 Tax Controversy Leaders | Cei mai buni avocați români specializați în controverse fiscale, evidențiați de ITR (World Tax) (75823)
- 5. Cine sunt campionii pieței locale, evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2020 | Cei mai buni profesioniști în copyright, brevete și mărci industriale: ZRVP și Simion & Baciu au cele mai multe recomandări, Mușat & Asociații și NNDKP, pe podium (61130)
- 6. 11 români intră în liga celor mai apreciați specialiști, la nivel global, în domeniul mărcilor. Cine apare în WTR Global Leaders 2020 (59331)
- 7. Duncea, Ștefănescu & Asociații câștigă definitiv un litigiu de referință în materia obligațiilor fiscale privind gestionarea ambalajelor și a deșeurilor din ambalaje (54816)
- 8. 15 firme și 28 de persoane fizice din 7 țări cheamă România la ICSID, în al nouălea arbitraj al țării noastre la Washington. Reclamanții au investit în parcuri fotovoltaice (51526)
- 9. Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2021. Țuca Zbârcea & Asociații, lider pe segmentele analizate, o buna expunere pentru Mușat, Simion & Baciu sau ZRVP (51128)
- 10. Situație “excepțională” în arbitrajul ICSID legat de Roșia Montană. Tribunalul admite o „nouă cerere” introdusă de reclamanți, cu mai multe variante de obținere a unor compensații (49820)

Alexander Adamescu, fugit în Marea Britanie, trimis în judecată de DNA pentru dare ...Bogdan Alexander Adamescu a fugit din România şi s-a stabilit în Marea Britanie, de unde autorităţile ... România: Respectarea recomandărilor GRECO cu privire la parlamentari, judecători ...GRECO concluzionează că România a implementat în totalitate doar cinci din cele 18 recomandări ce ... Inspectorii ANAF Antifraudă au declanşat cea mai amplă verificare a comerţului on ...Inspectorii ANAF Antifraudă au declanşat cea mai amplă verificare a comerţului on line nefiscalizat EDPR demarează acţiunile în justiţie împotriva taxelor pe energie impuse de România şi Polonia![]() Producătorul portughez de energie regenerabilă EDP Renovaveis a anunţat luni că va demara acţiuni în justiţie împotriva noilor taxe impuse producătorilor de energie de Polonia şi România, transmite Reuters. La fel ca multe alte sate membre ale Uniunii Europene, România şi Polonia au introdus recent măsuri de urgenţă destinate recuperării unei părţi din veniturile excepţionale generate de companiile de utilităţi, în ideea de a-i ajuta pe consumatori să facă faţă exploziei preţurilor la energie. Într-un comunicat de presă, EDP Renovaveis a apreciat că măsurile introduse de România şi Polonia nu respectă principiul UE referitor la recuperarea numai a veniturilor realizate pe piaţă. Agerpres Comisia Europeană urmăreşte cu gravă îngrijorare ultimele evoluţii legate de măsurile disciplinare împotriva judecătorilor români![]() Comisia Europeană urmăreşte cu gravă îngrijorare ultimele evoluţii cu privire la măsurile disciplinare împotriva judecătorilor români, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Comisiei Europene pentru AGERPRES, subliniind că ''asigurarea independenţei judecătorilor este o obligaţie a statelor membre în conformitate cu Tratatele şi un element esenţial al statului de drept''. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), a cărui misiune este de a apăra independenţa sistemului judiciar, este însărcinat cu aplicarea regulilor privind libertatea de exprimare a magistraţilor cu privire la organizarea şi funcţionarea sistemului judiciar, şi a regulilor care se aplică vieţii private, a continuat reprezentantul executivului comunitar. ''Rapoartele din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) au exprimat, de asemenea, îngrijorări structurale legate de Inspecţia Judiciară, ce rămân să fie soluţionate. Comisia va continua să monitorizeze atent această situaţie - inclusiv alte cazuri în desfăşurare - în contextul MCV şi al raportului privind statul de drept'', a adăugat purtătorul de cuvânt al CE. Agerpres |
CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
|
CJUE: Un stat membru UE nu poate refuza un mandat de arestare dacă procesul penal se află încă pe rol
Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) s-a pronunțat joi în favoarea instanței naționale spaniole, hotărând că un stat membru în care locuiește o persoană urmărită nu poate refuza să execute un mandat european de arestare emis pentru a asigura prezența persoanei respective într-un proces penal aflat pe rol, informează EFE.
Analiză AFP | Serviciile de spionaj din lume, în stare de alertă în fața atitudinii disprețuitoare a lui Trump. Noua directoare a Serviciilor Naționale de Informații este deschis pro-rusă, iar șeful FBI este simpatizant al mișcării conspiraționiste QAnon
Raporturile dezastruoase dintre președintele SUA, Donald Trump, și serviciile de informații americane, puse la respect de Casa Albă, afectează întreaga comunitate de spionaj mondială, iar în timp ce occidentalii își manifestă îngrijorarea, adversarii lor își freacă mâinile de bucurie, notează miercuri France Presse într-o amplă analiză.
Forumul Judecătorilor: Legile justiției, adoptate în anul 2022, au adus un regres inacceptabil
Asociația Forumul Judecătorilor din România susține, miercuri, că Legile justiției, adoptate în anul 2022, au adus 'un regres inacceptabil', sistemul judiciar fiind afectat grav în privința pilonilor săi, adăugând că, ori de câte ori există perioade electorale, se propune 'intempestiv' modificarea condițiilor de vechime minimă ori a condițiilor de vârstă necesare pensionării magistraților.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Autorităţile statului, date în judecată pentru că nu iau măsurile necesare pentru prevenirea febrei aftoase
Pro Agro şi crescătorii de bovine au dat în judecată Guvernul României, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Ministerul de Interne, Ministerul Agriculturii şi toate autorităţile care ar trebui să ia măsuri de prevenţie în cazul febrei aftoase, pentru a impune instanţa acţiunile necesare, dacă statul nu este capabil să facă lucrul acesta, a declarat, marţi, preşedintele Federaţiei Naţionale Pro Agro, Ionel Arion.
SUA examinează retragerea a circa 10.000 de soldați din estul Europei (NBC News)
Oficiali de rang înalt din Departamentul american al Apărării examinează o propunere de retragere a circa 10.
Ministerul Justiției: Paul Philippe al României - arestat în Franța
Paul Philippe al României a fost arestat, luni, la Paris, urmând a se stabili dacă va fi predat autorităților române, a informat Ministerul Justiției.
Parlamentul European a dat undă verde desemnării lui Lucian Romașcanu ca membru al Curții de Conturi Europene
Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a dat marți undă verde desemnării Lucian Romașcanu, nominalizat de guvernul român, ca membru al Curții de Conturi Europene (CCE).
O companie din Bucureşti, care activează în domeniul ride-sharing, a prejudiciat bugetul cu peste 3,67 milioane lei
O companie din Bucureşti, care desfăşoară activitate de transport alternativ de persoane prin intermediul platformelor UBER şi BOLT, nu a respectat prevederile legale referitoare la înregistrarea şi declararea veniturilor obţinute din serviciile prestate şi a prejudiciat bugetul de stat cu peste 3,67 milioane de lei, într-un an, potrivit Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).
CSAT se reunește în ședință; perspectivele conflictului din Ucraina și implicațiile pentru România - pe ordinea de zi
Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) se reunește, vineri, la Palatul Cotroceni, pe ordinea de zi figurând, printre altele, perspectivele conflictului din Ucraina și implicațiile pentru România.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |

CJUE: O perioadă de gardă în regim de permanenţă constituie timp de muncă dacă afectează semnificativ timpul liber

O perioadă de gardă în regim de permanenţă trebuie să fie considerată timp de muncă dacă afectează semnificativ posibilitatea respectivului angajat de a gestiona în această perioadă timpul său liber, potrivit unui comunicat al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) dat marţi publicităţii


CJUE: Pasagerii unui zbor anulat din cauza unei greve a piloţilor trebuie despăgubiţi de compania aeriană

Sebastian Guțiu, Schoenherr și Asociații SCA: We see a growing interest from real estate developers and investors in diversifying their portfolios
Clifford Chance Badea advised Nofar Energy in the signing of an EPC and O&M contract for a 265 MW photovoltaic plant in Dambovita
CMS expands Romania offering with strategic senior counsel hire
Schoenherr advises IGT Services and Technologies SRL on aquisition of Connections Consult’s Service Delivery division
CMS | Romanian Senate reviews draft law regulating AI
CMS | Romania implements changes to the construction tax
NNDKP assisted Gránit Asset Management in the EUR 52 million acquisition of Equilibrium 1 office building
PeliPartners assisted Skanska in the sale of the Equilibrium 1 office building in the north of Bucharest
For the second year in a row, IFLR awards Clifford Chance Badea as National Firm of the Year in Romania
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...