ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România ...

Anul acesta, niciun avocat român nu a mai intrat pe radarul analiștilor The Lawyer în secțiunea ...

Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, ...

Fondată în februarie 2016, Suciu Popa a fost inclusă încă din primele luni de activitate în toate cele ...

Semne de redresare: CMS European M&A Outlook 2025 | Piața de fuziuni și achiziții ...

Conform cifrelor Mergermarket, valoarea agregată a tranzacțiilor de fuziuni și achiziții în regiune a ...

Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”

Mihaela Scărlătescu consideră că fiecare schimbare de strategie, fiecare decizie de a continua cariera pe unul dintre drumurile care i s-au așternut la un moment dat în față au reprezentat momente cheie, deoarece au venit cu provocări diferite și au determinat o repoziționare a sa din punct de vedere profesional, o ajustare a rolului de profesionist al dreptului.

Parcursul profesional pe care l-a avut Mihaela Scărlătescu, Head of legal | Farmexim, nu a fost unul „conform unui plan bine pus la punct, plan pe termen lung”, așa cum au avut mulți dintre colegii săi de breaslă. După cum mărturisește, a început „contra curentului”, demarând propriul său cabinet „cu multă naivitate, optimism, dar și credința că un avocat profesionist și dedicat va avea succes”.  „Cum defineam eu succesul la acea vreme, când am demarat proiectul, nu știu dacă era neapărat succesul pe care aș putea admite că „l-am atins” astăzi. Înclin să zic că nu!”, menționează interlocutoarea BizLawyer. Mihaela Scărlătescu a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității din București în anul 1999.

Ștefania Enache

PNSA

Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”

El este doctorand în Drept administrativ și conduce seminare de Drept financiar public și de Drept fiscal la Facultatea de Drept din cadrul Universității din București.

Tudor Bonifate a intrat în viața de student în forță, reușind să obțină cel mai mare punctaj – 94 - la examenul de admitere organizat în 2018 de Facultatea de Drept din cadrul Universității din București. Tot parcursul său academic de până acum s-a derulat în aceeași direcție, fiind mereu în linia întâi a celor foarte buni. După susținerea lucrării de licență, a fost admis în Barou, iar în prezent este avocat stagiar la Țuca Zbârcea & Asociații, una dintre firmele de top din avocatura de business.

Ștefania Enache

CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
 
LEGITEAM

VIDEO | Dicționar de arbitraj: Reprezentarea părților în arbitraj (Powered by ZRVP)

Dispute-Resolution.Center

Indiferent dacă vorbim de arbitraje naționale sau internaționale, părțile au posibilitatea de a fi reprezentate în cadrul acestor proceduri de către avocați specializați aleși sau, dimpotrivă, de a se reprezenta singure, cu resursele interne.


      Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Roxana Bumbac - Buture, Legal & Compliance Manager Nestlé România și Republica Moldova, membră a comitetului de management al companiei și Antitrust Lead SEE, a cărei intervenție într-o speță cu implicații transfrontaliere a fost a recunoscută la nivel global și încununată cu decernarea unui premiu: „În următoarea perioadă voi acorda o atenție deosebită rolurilor recent atribuite, iar în viitorul mai îndepărtat nu exclud posibilitatea de a trece către un rol cu responsabilități de management și leadearship chiar mai mari decât cele deținute acum”

      Ștefania Enache

      Principiile și valorile după care se ghidează în activitatea sa Roxana Bumbac - Buture, Legal & Compliance Manager Nestlé România și Republica Moldova, sunt gândirea strategică, profesionalismul, integritatea, managementul riscului, asumarea, învățarea continuă și colaborarea.


          INTERVIU | Din vorbă în vorbă cu Alexandru Iorgulescu, promovat recent pe poziția de Partener la ZRVP: ”Capacitatea de anticipare a mișcărilor adversarului, posibilitatea de a vedea conexiuni acolo unde acestea nu sunt evidente intră în ceea ce eu consider talent. Acesta nu oferă garanția succesului în avocatură, întrucât trebuie dublat de cunoștințe temeinice de drept, de deprinderea tehnicilor de argumentare ̸ persuasiune, de o pregătire minuțioasă a fiecărui caz. Ceea ce se adaugă la talent pentru a completa rețeta succesului în avocatură se poate obține numai prin muncă susținută”

          M. T.

          Absolvent al facultăților de Drept si Administrație și Afaceri din cadrul Universității București, Alexandru Iorgulescu și-a început cariera de avocat la Zamfirescu Racoti Vasile & Partners (ZRVP) și a parcurs timp de 13 ani fiecare treaptă de senioritate până la cea de partener al firmei de avocați căreia i s-a alăturat ca stagiar, în 2011.



              Ascunde Reclama

              Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerȚuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”

              G.S. & B. A.

              Societatea de avocatură Țuca, Zbârcea & Asociații a fost aleasă de Ministerul Finanțelor să asigure apărarea în Dosarul nr.


                  Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerMușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia

                  B. A.

                  Firma de avocați Mușat & Asociații a primit mandat să apere România în disputa arbitrală inițiată de Eurohold Bulgaria AD (Eurohold) şi Euroins Insurance Group AD (EIG).


                      Cum s-a desfășurat în această vară programul de internship organizat de Popescu & Asociații pentru studenții de la Drept și cum își alege firma viitorii colaboratori. Ce trebuie să știe tinerii aflați la început de drum care vor să se alăture uneia dintre cele mai puternice echipe de avocați | Capacitatea de a vedea lucrurile atât per ansamblu, cât și din diverse unghiuri de vedere, de a analiza situații complexe și de a veni cu soluții, combinată cu dorința de a învăța și de a se perfecționa, sunt calități apreciate și căutate la viitorii colegi

                      Ștefania Enache

                      Popescu & Asociații a organizat și în acest an, pe perioada vacanței de vară, un stagiu de pregătire destinat studenților de la facultățile de drept.


                          Kinstellar finalizează cu succes achiziția operațiunilor Noerr din București, după preluarea birourilor din Bratislava și Praga. Puternica practică de Tax and Finance de la Noerr consolidează oferta de servicii a firmei pe piața locală. Focus pe clienții vorbitori de limbă germană | Victor Constantinescu, coordonatorul echipei Kinstellar din București, care are acum cca. 50 de avocați și specialiști în consultanță de business: ”Odată cu integrarea echipei și expertizei Noerr, ne extindem capacitățile și consolidăm portofoliul de servicii”

                          BizLawyer

                          Kinstellar a finalizat cu succes achiziția operațiunilor Noerr din București, marcând etapa finală a unei tranzacții strategice care a inclus și preluarea birourilor Noerr din Bratislava și Praga.


                              În spatele scenei, alături de performanta echipă de Dispute Resolution de la Țuca Zbârcea și Asociații, care gestionează peste 4.000 de dosare ̸ an, cu o valoare ce depășește acum 7 miliarde de euro. ”Abilitatea lor de a gestiona spețe complexe și sofisticate din diverse domenii este de neegalat”, spun ghidurile juridice internaționale | Cum lucrează profesioniștii din cel mai numeros departament al firmei, care sunt proiectele fanion și cine sunt avocații care coordonează grupurile de practică

                              Ștefania Enache

                              De la înființare, firma Țuca Zbârcea și Asociații și-a consolidat constant practica de Dispute Resolution, diversificându-și paleta litigiilor și arbitrajelor pentru care a acordat servicii de reprezentare juridică.


                                  Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerBaciu Partners, Mușat & Asociaţii și Răzvan Dincă & Asociaţii, pe lista scurtă pentru distincția de ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2024, desfășurată la Londra. Ce spun ghidurile juridice despre activitatea firmelor

                                  R. T.

                                  Câștigătorii celei de-a cincea ediții a Global IP Awards, care recompensează excelența firmelor de avocatură în domeniul litigiilor, al urmăririi și al tranzacțiilor în materie de mărci și brevete, vor fi anunțați la jumătatea lunii octombrie, în cadrul unei gale organizate la Londra.


                                       


                                      Ascunde Reclama

                                      Expats
                                      Cum s-a schimbat România în ultimul deceniu și ce spun expații din avocatură despre viața, oamenii și experiențele de aici | Markus Piuk, partener Schoenherr: „Din punctul meu de vedere, România are, astăzi, piața de avocatură cea mai dezvoltată în regiunea Europei de Sud-Est. Este o piață deosebit de competitivă, matură, cu firme de avocatură de afaceri ale căror servicii se pot compara, în destule cazuri, cu cele ale firmelor din țări occidentale”
                                      Ștefania Enache | 08-03-2023

                                      Markus Piuk, unul dintre cei mai experimentați avocați de fuziuni și achiziții din regiune, face parte din echipa Schoenherr din anul 1998, moment în care și-a început stagiatura în profesie.Astăzi are statut de equity partner în structura Schoenherr la nivel internațional, împărțindu-și activitatea între birourile din Viena și București ale firmei.Cunoaște foarte bine realitățile din țara noastră, mare parte din viața sa derulându-se în România.Se implică în tranzacții complexe, de cele mai multe ori multi-jurisdicționale, având un rol marcant în dezvoltarea firmei de avocatură Schoenherr

                                      Avocati din tara
                                      Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
                                      BizLawyer | 04-07-2024

                                      Sebastian Guțiu, managing partner Schoenherr și Asociații SCA, a fost numit membru supleant pentru România în cadrul Curții Internaționale de Arbitraj a Camerei de Comerț Internaționale (International Chamber of Commerce – ICC), pentru un mandat de trei ani, începând cu 1 iulie 2024

                                      Loredana Coraș, avocat trecut prin practicile de Banking & Finance de la RTPR și BDA, a fost recrutată de cea mai mare bancă poloneză
                                      Ștefania Enache | 26-10-2023
                                      Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerMergermarket - League Tables of Legal Advisors (H1 2023) | Piața de M&A a scăzut în al doilea trimestru cu 15,3%, dar valoarea agregată a tranzacțiilor a fost în creștere față de primele trei luni ale anului. DLA Piper și CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Wolf Theiss, prima în Europa Centrală și de Est
                                      R. T. | 28-08-2023
                                      Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerAvocatura în țară | Bejenaru & Asociații, firmă de avocați din Cluj care împlinește 18 ani de activitate, nu va face schimbări majore în strategia de dezvoltare. Anca Stoian, Managing Partner: 2022 a fost un an intens, cu multe proiecte finalizate și o creștere de 45%, mult peste previziuni. Anul acesta păstrăm obiectivele din anii precedenți, mizând în continuare pe consolidarea relației cu clienții, dezvoltarea profesională continuă a fiecărui membru al echipei și creșterea tinerelor talente
                                      Ștefania Enache | 12-03-2023
                                      Avocatura in lume
                                      Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerITR World Tax 2025 | Brandurile din avocatura locală cu o activitate notabilă în domeniul taxelor urcă în top. Care sunt cele mai bune firme locale evidențiate pe palierele de General corporate tax, Transfer pricing și Tax controversy
                                      R. T. | 11-09-2024

                                      Competențele firmelor de taxe asociate unor case de avocatură sunt recunoscute de analiștii care monitorizeaza această practică pe piața locală

                                      Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerEurohold şi EIG au deschis oficial o procedură de arbitraj împotriva Guvernului României, cu miza de 500 mil. €. Avocații României se vor înfrunta cu Pinsent Masons şi Djingov, Gouginski, Kyutchukov & Velichkov
                                      BizLawyer | 02-06-2024
                                      Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerLeague Tables of Legal Advisors MergerMarket Q1-Q3 | Piața tranzacțiilor dă puține semne că ar ieși din stagnare, după primele nouă luni. Companiile apelează la dezinvestiri și separări pentru a obține capital, ceea ce oferă firmelor de private equity numeroase oportunități. DLA Piper și CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa, Schoenherr – pe primul loc în CEE
                                      Maria Theodoru | 10-12-2023
                                      Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerDin culisele unui arbitraj internațional complex | Gabriel Resources a cuantificat costuri de 47,1 mil. $ cu avocații White & Case și de 9 mil. $ cu echipa Țuca Zbârcea & Asociații în arbitrajul ICSID generat de proiectul aurifer eșuat de la Roșia Montană. Sumele alocate experților au fost evaluate la aproape 5 mil. $, iar cheltuielile administrative s-au apropiat de 1 mil. $. România a cerut tribunalului să respingă cererea “amețitoare” privind costurile suportate de reclamant
                                      R. T. & B. A. | 10-12-2023
                                       

                                      AVOCAŢI DE TOP

                                      Nestor IonNestor ManuelaMusat GheorgheFlorentin TucaPopovici Ernest VirgilZbarcea GabrielBăiculescu CătălinDiculescu-Sova AnaNadia Badea Nitu FlorianZamfirescu CalinGutiu Sebastian IulianTaracila Mihai CostinGabriel SidereHorea PopescuDaniel Badea
                                       
                                      Citeste pe SeeNews Digital Network
                                      • BizBanker

                                      • BizLeader

                                          in curand...
                                      • SeeNews

                                        in curand...