ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale investiționale internaționale ...

Acordarea mandatelor de reprezentare se va face prin reluarea competiției. Elementul ce face obiectul ...

Domeniul Healthcare & Pharma se confruntă cu o serie de provocări majore, spun ...

Profesioniștii Băncilă, Diaconu și Asociații, în colaborare cu experții EY, au fost implicați și în ...

IAM Global Leaders 2024 | 8 români, printre care Sorina Olaru (NNDKP) și Alina ...

Firmele sunt recomandate de IAM Patent 1000 în funcţie de calitatea serviciilor, reputaţia stabilită în ...

Pentru BRD, cea mai bună protecție în materie de Concurență este asigurată de colaborarea dintre echipa internă de juriști și firmele de avocatură | De vorbă cu Ioana Sandu – Cazan, responsabil cu Programul de conformare cu Dreptul Concurenței și Gabriel Marin, Șef Serviciu Litigii în cadrul Departamentului Juridic al băncii, despre politica solidă a băncii și proiectele interesante din acest segment, interacțiunea cu autoritatea de Concurență și colaborarea cu echipele externe de avocați

Banca a interacționat în ultima perioadă cu Consiliul Concurenței, în contextul în care sunt investigații în curs în cadrul cărora specialiștii BRD au avut contact și au colaborat cu reprezentanții Autorității. Totodată, au existat și există cercetări de piață care vizează și piața financiar-bancară.

Consiliul Concurenței este una dintre cele mai active autorități ale statului, atât din perspectiva anchetelor sectoriale, cât și a investigațiilor deschise.O sancțiune venită din partea Autorității de Concurență nu implică doar aspecte pecuniare, amenda putând ajunge până la 10% din cifra de afaceri din anul anterior sancționării, ci și aspecte reputaționale majore.Sectorul bancar este permanent în vizorul Consiliului Concurenței, iar acest lucru îi obligă pe jucătorii din industrie să ia măsuri pentru a evita orice tip de problemă. La nivelul BRD, Departamentul Juridic tratează cu maximă seriozitate riscurile potențiale din perspectivă concurențială, echipa de experți fiind la curent cu orice modificare legislativă în domeniu pentru a acționa proactiv. Juriștii băncii subliniază faptul că BRD are o politică solidă de concurență care stabilește axele prioritare/de interes. „Aceasta este aprobată la nivel de management și este un instrument util de conștientizare și însușire a principiilor de drept al concurenței pentru toți colegii noștri, indiferent de departamentul din care fac parte”, menționează Ioana Sandu - Cazan, Șef Serviciu Persoane Fizice | Responsabil cu Programul de conformare BRD cu Dreptul Concurenței.

Ștefania Enache

PNSA

INTERVIURI ESENȚIALE | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: Cele mai multe tranzacții care se fac în momentul actual sunt cele cu investitori strategici care vor să intre pe piața din România sau sunt deja prezenți și vor să își mărească cota de piață. În această perioadă, sell-side sunt fondurile de private equity, iar buy-side sunt strategici. Distressed, aproape deloc

Biroul CMS din București a avut creștere în ultimii ani, avansul depășind 10% în fiecare exercițiu financiar, situație care se repetă și anul acesta.

Piața românească de fuziuni și achiziții este caracterizată de o efervescență ce o deosebește de alte piețe din regiune, care nu sunt la fel de active acum, motiv pentru care echipa de M&A a biroului CMS din București a fost foarte ocupată în ultima perioadă, a declarat Horea Popescu, Managing Partner CMS România, într-un interviu acordat publicației noastre. CMS a asistat recent cumpărătorul în tranzacția prin care Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, a achiziționat rețeaua de magazine Profi în România, cea mai mare de pe piața locală de până acum. O tranzacție ”foarte intensă”, după cum o caracterizează interlocutorul BizLawyer, în care au fost implicați peste 20 de avocați CMS, majoritatea membri ai echipei din București. ”Au fost două sau trei luni de foc în care s-a lucrat non-stop, cu mulți avocați implicați exclusiv în această tranzacție, asta și pentru că era un proiect mare, foarte complex, cu multe aspecte de reglementare care trebuiau luate în considerare”, a explicat Horea Popescu.

G.S. & R.T.

CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
 
LEGITEAM

Există viață și după munca grea asociată unei cariere de succes în firmele de avocați din prima linie? Povestea Dianei Kioko, inițiată în echipa Kinstellar până să devină “agentul imobiliar al avocaților din România”, om liber și, în același timp, un adevărat ‘hunter’ care, dacă iese dimineața din birou, poate aduce până seara doi-trei clienți cu care semnează contracte | ”Norocul meu este că am un apetit pentru risc mai mare decât majoritatea și am mult curaj. Nu vreau să mai depind vreodată de nimeni, doar de mine”

Ștefania Enache

După mai bine de 12 ani petrecuți în avocatură, Diana Kioko a făcut, în 2021, o schimbare majoră în carieră, alegând să meargă pe un cu totul alt drum profesional.


   Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerEXCLUSIV - Finanțele plătesc anul acesta peste 2 mil. E avocaților care blochează, în mai multe jurisdicții, încercările fraților Micula de a executa statul român. Ce firme de avocați au fost angajate în SUA, UK, Belgia, Luxemburg, Franța și Suedia și ce onorarii primește fiecare

   Maria Theodoru & Bogdan Alexandru

   Ministerul Finanțelor se pregătește să plătească anul acesta peste două milioane de euro avocaților care îi asigură apărarea în cele șase jurisdicții în care frații Micula au deschis proceduri judiciare pentru executarea silită a României.


     Victorie obținută de ZRVP într-un litigiu fiscal de peste zece mil. lei. Echipa multidisciplinară de avocaţi și consultanți fiscali a fost coordonată de Ovidiu Șerban (partener ZRVP) și Ioana Höckl (partener ZRVP Tax)

     BizLawyer

     Societatea de avocați Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP) a obținut în instanță anularea deciziei de impunere emisă de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) pentru o companie activă pe piața de aerosol, specializată în comercializarea gazelor tehnice și pure.       Ascunde Reclama

       Efervescența din Healthcare, Pharma & Life Sciences va continua, sectorul fiind în atenția investitorilor dornici să devolte afaceri în România, spun avocații D&B David și Baias, care au fost implicați în multe tranzacții cheie din domeniul medical. Firma asistă acum o investiție greenfield și acordă consultanță pe aspecte de Concurență, Protecția datelor, Proprietate intelectuală și Litigii în foarte multe proiecte din Sănătate

       Ștefania Enache

       În ultimii doi ani, piața tranzacțiilor în domeniul sănătății a fost într-o continuă mișcare, iar acest lucru s-a reflectat direct și în munca avocaților specializați pe practica de Healthcare, Pharma & Life Sciences.


         Cum a fost drumul lui Ciprian Mihalache, de la avocatura practicată în Vaslui, după absolvirea facultății, la poziția ocupată azi, de Legal Manager al Eurolife FFH | ”Un parcurs plin de provocări și învățăminte, cu lecții de viață, perioade ‘intense’ și împliniri profesionale, care mi-a oferit absolut tot ce este mai frumos, mai interesant. Am învățat că familia, credința, răbdarea, atenția la detalii și empatia sunt cele mai importante trepte în viață și în carieră”

         Ștefania Enache

         Ciprian Mihalache, Legal Managerul  Eurolife FFH, a ajuns să lucreze în această industrie dintr-o întâmplare pe care o caracterizează ca fiind una plăcută pentru el.


           Clifford Chance Badea a fost implicată în 2023 în proiecte de debt și equity în România în valoare cumulată de peste 17 miliarde Euro. Daniel Badea, Managing Partner: Am construit o echipă de avocați foarte talentată și capabilă să lucreze atât la proiecte locale, cât și globale, la standarde internaționale

           BizLawyer

           Echipa Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatură Clifford Chance, a fost implicată în majoritatea tranzacțiilor importante din România în acest an, adăugând la portofoliul său impresionant tranzacții cu acțiuni în valoare de peste 5 miliarde Euro și proiecte de finanțare de peste 12 miliarde Euro.


             Bondoc și Asociații, consultanță juridică în configurarea sistemului național de garanție-returnare. Ce avocați au fost în echipa de proiect condusă de Monica Iancu (Partner), alături de Cosmin Stăvaru (Partner)

             BizLawyer

             Bondoc și Asociații a asistat RetuRO Sistem Garanție Returnare, administratorul unic al sistemului de garanție-returnare ce se implementează in Romania, în negocierea și semnarea contractului de inginerie, achiziție și construcții cu privire la infrastructura tehnică și ansamblul de echipamente necesare pentru funcționarea sistemului de garanție-returnare pe întreg teritoriul țării.


               Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerStatul a plătit anul trecut 6,2 mil. lei pentru arbitrajul în care 15 companii și 28 de persoane fizice din 7 țări au chemat România la ICSID. Firmele care asigură apărarea vor primi 654,8 mii euro în acest dosar în care investitorii susțin că au avut pierderi considerabile și au pretenții de 213 mil. €

               R. T.

               Statul român plătește tarife între 100 și 180 E / ora / om pentru documentare, redactarea documentelor și reprezentare în faţa instanţelor de arbitraj în litigiul ARB/20/35 - societatea Fin.


                 Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerDispute-Resolution.Center | Statul român plătește onorarii cuprinse între 220 și 260 E ̸ ora ̸ om în arbitrajul ICSID inițiat de firme din grupul austriac Kelag. Squire Patton Boggs (New York) și firma locală MPR Partners se înfruntă cu Schoenherr (București și Viena)

                 Bogdan Alexandru

                 Ministerul Finanțelor a bugetat anul acesta peste 700 de mii de euro pentru plata firmelor de avocatură care îi asigură apărarea în litigiul arbitral ARB/21/54.


                    


                   Ascunde Reclama

                   Expats
                   Cum s-a schimbat România în ultimul deceniu și ce spun expații din avocatură despre viața, oamenii și experiențele de aici | Markus Piuk, partener Schoenherr: „Din punctul meu de vedere, România are, astăzi, piața de avocatură cea mai dezvoltată în regiunea Europei de Sud-Est. Este o piață deosebit de competitivă, matură, cu firme de avocatură de afaceri ale căror servicii se pot compara, în destule cazuri, cu cele ale firmelor din țări occidentale”
                   Ștefania Enache | 08-03-2023

                   Markus Piuk, unul dintre cei mai experimentați avocați de fuziuni și achiziții din regiune, face parte din echipa Schoenherr din anul 1998, moment în care și-a început stagiatura în profesie.Astăzi are statut de equity partner în structura Schoenherr la nivel internațional, împărțindu-și activitatea între birourile din Viena și București ale firmei.Cunoaște foarte bine realitățile din țara noastră, mare parte din viața sa derulându-se în România.Se implică în tranzacții complexe, de cele mai multe ori multi-jurisdicționale, având un rol marcant în dezvoltarea firmei de avocatură Schoenherr

                   Avocati din tara
                   Loredana Coraș, avocat trecut prin practicile de Banking & Finance de la RTPR și BDA, a fost recrutată de cea mai mare bancă poloneză
                   Ștefania Enache | 26-10-2023

                   Loredana Coraș este de câteva luni Legal Expert în cadrul PKO Bank Polski, cea mai mare bancă din Polonia, care în momentul de față pune în aplicare o strategie ambițioasă de extindere în Europa, fiind prezentă de scurt timp și în România.Înainte de a activa în cadrul acestei companii, Loredana a avut mai multe experiențe profesionale care au ajutat-o să se dezvolte.Parcursul său către domeniul juridic nu a fost o întâmplare, ci o alegere foarte bine cumpănită

                   Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerMergermarket - League Tables of Legal Advisors (H1 2023) | Piața de M&A a scăzut în al doilea trimestru cu 15,3%, dar valoarea agregată a tranzacțiilor a fost în creștere față de primele trei luni ale anului. DLA Piper și CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Wolf Theiss, prima în Europa Centrală și de Est
                   R. T. | 28-08-2023
                   Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerAvocatura în țară | Bejenaru & Asociații, firmă de avocați din Cluj care împlinește 18 ani de activitate, nu va face schimbări majore în strategia de dezvoltare. Anca Stoian, Managing Partner: 2022 a fost un an intens, cu multe proiecte finalizate și o creștere de 45%, mult peste previziuni. Anul acesta păstrăm obiectivele din anii precedenți, mizând în continuare pe consolidarea relației cu clienții, dezvoltarea profesională continuă a fiecărui membru al echipei și creșterea tinerelor talente
                   Ștefania Enache | 12-03-2023
                   Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerAvocatura în țară | Hațegan Attorneys derulează, de la Timișoara, proiecte în toată România și la nivel internațional. Ioana Hațegan, Managing Partner: Noi putem face echipă cu colegi din 160 de țări, dacă e nevoie. Suntem constant parte din proiecte care se derulează în patru-cinci țări
                   Ștefania Enache | 20-02-2023
                   Avocatura in lume
                   Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerPlățile efectuate de statul român în arbitrajul ICSID cerut de Aderlyne Limited, investitor în proiecte de energie solară în România, vor depăși un milion de euro anul acesta. Cât a fost factura finală, anul trecut și ce onorarii primește consorțiul ales să apere România în litigiul arbitral care a demarat în iunie, după alegerea arbitrilor
                   Maria Theodoru | 26-11-2023

                   Statul român a bugetat anul acesta  1 139 544 € pentru plata servicilor juridice în vederea reprezentării României în litigiul arbitral investițional inițiat de  Aderlyne Limited, care se va judeca potrivit regulilor de arbitraj ICSID

                   Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerDin culisele unui arbitraj internațional complex | Gabriel Resources a cuantificat costuri de 47,1 mil. $ cu avocații White & Case și de 9 mil. $ cu echipa Țuca Zbârcea & Asociații în arbitrajul ICSID generat de proiectul aurifer eșuat de la Roșia Montană. Sumele alocate experților au fost evaluate la aproape 5 mil. $, iar cheltuielile administrative s-au apropiat de 1 mil. $. România a cerut tribunalului să respingă cererea “amețitoare” privind costurile suportate de reclamant
                   R. T. & B. A. | 26-11-2023
                   Articolul poate fi citit doar de membrii platitori ai comunitatii BizLawyerRăzvan Dincă & Asociații câștigă premiul ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2023 desfășurată la Londra. Ce spun ghidurile juridice despre activitatea firmei și coordonatorul acesteia
                   Maria Theodoru | 01-11-2023
                   NNDKP anunță formarea Alianței Juridice a celor Trei Mări alături de societăți de avocatură de top din regiune
                   BizLawyer | 07-09-2023
                    

                   AVOCAŢI DE TOP

                   Nestor IonNestor ManuelaMusat GheorgheFlorentin TucaPopovici Ernest VirgilZbarcea GabrielBăiculescu CătălinDiculescu-Sova AnaNadia Badea Nitu FlorianZamfirescu CalinGutiu Sebastian IulianTaracila Mihai CostinGabriel SidereHorea PopescuDaniel Badea
                    
                   Citeste pe SeeNews Digital Network
                   • BizBanker

                   • BizLeader

                     in curand...
                   • SeeNews

                    in curand...