ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC

04 Iulie 2024   |   BizLawyer

Membrii Curții ICC sunt numiți de către Consiliul Mondial al ICC (ICC World Council), la recomandarea comitetelor naționale ICC sau la propunerea președintelui Curții.

 
 
Sebastian Guțiu, managing partner Schoenherr și Asociații SCA, a fost numit membru supleant pentru România în cadrul Curții Internaționale de Arbitraj a Camerei de Comerț Internaționale (International Chamber of Commerce – ICC), pentru un mandat de trei ani, începând cu 1 iulie 2024. Cu o experiență profesională de peste 25 de ani ca avocat de afaceri, Sebastian Guțiu a acordat asistență juridică într-un număr semnificativ de dosare de arbitraj comercial și investițional internațional, fiind un nume cunoscut în acest domeniu. 

Membrii Curții ICC sunt numiți de către Consiliul Mondial al ICC (ICC World Council), la recomandarea comitetelor naționale ICC sau la propunerea președintelui Curții. În urma alegerilor derulate la nivelul Consiliului Mondial al ICC în luna iunie la Paris, Curtea ICC și-a anunțat noua componență, care include 191 de membri din 119 jurisdicții.


Sunt onorat să fiu numit membru supleant al Curții ICC. Mă bucur că, în acest rol, voi putea colabora cu ceilalți membri ai Curții cu scopul de contribui la atingerea obiectivului principal al ICC, de a sprijini companii, state și persoane fizice în soluționarea disputelor în care sunt implicate”, a declarat Sebastian Guțiu, managing partner al Schoenherr și Asociații SCA, cu privire la această numire.

Curtea ICC este cea mai importantă instituție de arbitraj internațional din lume. Înființată în 1923, aceasta sprijină comerțul și investițiile la nivel internațional prin prevenirea și soluționarea disputelor.

Practica de dispute resolution a Schoenherr și Asociații SCA include 15 avocați specializați și este coordonată de Sebastian Guțiu și Iustin Armașu. Echipa are experiență considerabilă în asistarea companiilor multinaționale și locale active în diverse sectoare în cazuri de arbitraj comercial și de investiții. Firma este recomandată de principalele directoare juridice internaționale (Chambers and Partners, Legal500) pentru activitatea sa în domeniul dispute resolution.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 7 / 1767
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
SCA Bondoc si Asociații anunță cu mare tristețe trecerea în neființă a colegului și prietenului avocat Horațiu Dumitru
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...