Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
26 Octombrie 2024
R. T., G. S.Fondată în februarie 2016, Suciu Popa a fost inclusă încă din primele luni de activitate în toate cele trei directoare juridice de referinţă la nivel internaţional – Legal 500 EMEA, IFLR 1000, Chambers & Partners
Miruna Suciu și Luminița Popa, avocatele care au fondat Suciu Popa în februarie 2016, după ce s-au desprins din casa de avocați Mușat & Asociații unde aveau poziția de partener, au decis să pornească pe drumuri diferite după un parcurs de 8 ani în care au reușit să impună firma pe piața locală a serviciilor avocațiale. Luminița Popa a înființat Popa Legal, iar entitatea coordonată de Miruna Suciu își schimbă denumirea în Suciu Partners. Fondată în februarie 2016, Suciu Popa fusese inclusă încă din primele luni de activitate în toate cele trei directoare juridice de referinţă la nivel internaţional – Legal 500 EMEA, IFLR 1000, Chambers & Partners.
Luminița Popa, avocat cu un profil profesional bine conturat în domeniul arbitrajului internațional, dar și o experiență tranzacțională bogată în sectoare precum energie și resurse naturale, construcții și inginerie, fuziuni și achiziții sau tehnologie, a înființat Popa Legal. Noua structură este un butic de avocatură cu o practică dedicată în domeniul arbitrajului, ”dar nu exclusivă”, după cum a declarat fondatoarea apelată de BizLawyer pentru detalii referitoare la activitatea viitoare.
Ea se va concentra pe activitatea sa de arbitru, noua traiectorie profesională urmând o tendință asemănătoare altor avocați din firmele europene mari, care s-au desprins din structurile în care activau pentru a se dedica activităților legate de arbitraj. ”Focusul principal va fi pe mandatele de arbitru și arbitraj internațional în general”, a precizat Luminița Popa în discuția cu BizLawyer.
Alături de ea mai vine Daciana Popa, un fost partener de la Suciu Popa, care pornește la drum în structura Popa Legal tot pe poziția de partener, iar echipa va crește în perioada următoare.
Reamintim că Luminița Popa a fost descrisă de ghidurile juridice internaționale drept „o stea regională”, cu ”o capacitate rară de a face chiar și cele mai complicate probleme să pară ușor de înțeles și logice”, ea având ”abilități remarcabile în identificarea unor soluții inedite la problemele juridice”. (Who's Who Legal: Arbitration, 2024). Ediția 2024 a Chambers Europe notează că „Luminița are abilități cu adevărat relevante în identificarea nu numai a problemelor juridice esențiale legate de proiecte, ci și în înțelegerea aspectelor tehnice subiacente”, este ”foarte profesionistă, cu o minte bine structurată și strălucită”.
De cealaltă parte, entitatea coordonată de Miruna Suciu își schimbă denumirea în Suciu Partners și anunță azi un amplu proces de consolidare a echipei, în urma căruia partenerii fondatori Cleopatra Leahu și Dan Ciobanu preiau rolul de Deputy Managing Partners. De asemenea, partenerul Radu Chiran preia conducerea departamentului de Litigii și Arbitraj, anterior coordonat de Luminița Popa.
Alte schimbări vizează promovarea pe poziția de partener a avocatei Noemi Șiman și preluarea conducerii departamentelor integrate Corporate și Advisory, care cuprind toate ariile de practică non-litigioase, de către Mihai Cărăgui, Partener al firmei și unul dintre cei mai vechi membri ai echipei.
Pe noul site al firmei apar drept colaboratori nume precum Marcel Vulpoi, Valentin Mircea, Cătălin Barb și Petruț Ciobanu (toți of-counsel)
Reamintim că Miruna Suciu are o experiență de peste 25 de ani în domeniul juridic, fiind apreciată pentru activitatea sa în domenii precum fuziuni și achiziții, energie și resurse naturale, finanțări, piețe de capital și proiecte de infrastructură. Ea este clasificată de IFLR 1000 ca Leading lawyer în domeniiile bancar, piețe de capital, finanțarea proiectelor, energie și infrastructură, fuziuni și achiziții, al dezvoltării de proiecte. Coordonatoarea Suciu Partners este, de asemenea, evidențiată ca Leading lawyer în fuziuni și achiziții, energie și resurse naturale și piețe de capital de către Chambers & Partners, iar Legal 500 EMEA îi recunoaște activitatea în domenii precum Corporate /M&A și energie și resurse naturale.
Fondată în februarie 2016, Suciu Popa a fost inclusă încă din primele luni de activitate în toate cele trei directoare juridice de referinţă la nivel internaţional – Legal 500 EMEA, IFLR 1000, Chambers & Partners – mai mulți dintre avocaţii săi fiind clasaţi pe poziţii de top sau recomandaţi ca specialişti în domenii precum Fuziuni & Achiziţii, Energie & Resurse Naturale, Litigii, Pieţe de capital, Finanţări de Proiecte, Achiziţii publice şi Infrastructură. Investiția în start-up-ul Suciu Popa a depășit 200.000 de euro, în condiițiile în care echipa era formată preponderent din avocați seniori, cu experiență de minim 7-10 ani la activ și expunere în proiecte sofisticate, după cum a notat BizLawyer la acea vreme. Conceptul de business era o echipă dinamică, suplă, de maxim 40-50 de avocați, în care partenerii se implică personal în toate dosarele clienților, iar relația cu clientul era tratată ca o prioritate.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 55 / 1856 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen câștigă un litigiu de referință în contencios vamal
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners lansează Academia de Litigii, un podcast dedicat avocaților litigatori și profesioniștilor din domeniul justiției. Cosmin Vasile și Andrei Dumitrescu, parteneri în cadrul ZRVP, vor fi gazde și vor avea ca invitați avocați de prestigiu, magistrați și profesori universitari, personalități care au lăsat o amprentă în domeniu
Cele mai semnificative schimbări legislative din 2024, cu impact în industria curieratului | Cerasela Soviani, Legal Manager în cadrul DPD Romania: ”Departamentul juridic va avea un focus continuu pe respectarea noilor reglementări în curierat și susținerea departamentelor pilon pentru extinderea rețelei naționale”
LegiTeam | MITEL & ASOCIAȚII recrutează avocat cu experiență (Real Estate)
GDPR | Respectarea legislației în domeniu pare că este mai degrabă formală, lipsind măsurile concrete capabile să asigure o protecție adecvată volumului foarte mare de date prelucrate, spun avocații D&B David și Baias. Daniel Vinerean, coordonatorul practicii de Protecția Datelor: De cele mai multe ori este mai ieftin sa plătești o amendă de până la 3.000 € decât să stabilești un plan concret, să achiziționezi tehnologie sau să angajezi un consultant capabil să conceapă și să implementeze măsuri adecvate
ZRVP câștigă premiul „Firma de Avocatură a Anului din România” la Lexology Index Awards (Who’s Who Legal) 2024, distincție acordată în premieră unei societăți de avocați românești | Cosmin Vasile (managing partner): Premiul, o sumă a excelenței individuale pe diverse arii de practică - îmi place în mod special perspectiva, pentru că este exact filosofia noastră
Studenții invitați să se alăture programului de internship oferit de Schoenherr au derulat stagii de practică cu perioadă flexibilă, personalizată atât în funcție de programul lor, cât și de nevoile firmei de avocați | Ana Lupșor, HR manager: „Am avut o vară intensă, cu multe activități desfășurate în comun. Studenții au luat contact nu doar cu activitatea profesională ca avocat într-o firmă internațională de avocatură de afaceri, ci și cu spiritul și cultura echipei Schoenherr”
NNDKP CELF, o nouă soluție de recunoaștere în instanță a dreptului de deducere a TVA aferente cheltuielilor de investiție în cazul abandonului proiectului | Alexandru Aparaschivei (Partener NNDKP CF), Marius Ezer (Partener) și Florentin Nanu (Avocat Senior), în prim plan
Victorie importantă, ce consolidează principiul libertății activității politice | Popescu & Asociații obține achitarea definitivă pentru membrii PNL Timiș, Cosmin Șandru și Nicolae Bitea. Echipa, coordonată de Adrian CHIRVASE (Partner) și Mirel RĂDESCU (Senior Counsel)
Cariere în Drept | De vorbă cu Ramona Andreea Stoica, printre primii absolvenți ai generației care și-a finalizat studiile în 2023, urmărind mai apoi o carieră în magistratură: ”Dreptul este un domeniu frumos, pe care trebuie uneori să ‘îl simți’, însă nu este pentru toți. Cred că media a fost doar o reflectare a efortului depus, iar efortul a fost cel care m-a ajutat și mi-a creat premisele evoluției profesionale ulterioare”
Arbitrajul ICSID cerut de Petrochemical Holding GmbH, legat de rafinări RAFO din Onești, a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce Tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la cca. 836 milioane USD. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
2024 a fost un an aglomerat pentru Departamentul juridic al Farmexim & Help Net | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of Legal and Compliance Director despre actele normative cu impact în activitatea companiei, modificările legislative așteptate și proiectele interesante în care a fost implicată echipa de avocați interni
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...