
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
26 Octombrie 2024
R. T., G. S.Fondată în februarie 2016, Suciu Popa a fost inclusă încă din primele luni de activitate în toate cele trei directoare juridice de referinţă la nivel internaţional – Legal 500 EMEA, IFLR 1000, Chambers & Partners
![]() |
Miruna Suciu și Luminița Popa, avocatele care au fondat Suciu Popa în februarie 2016, după ce s-au desprins din casa de avocați Mușat & Asociații unde aveau poziția de partener, au decis să pornească pe drumuri diferite după un parcurs de 8 ani în care au reușit să impună firma pe piața locală a serviciilor avocațiale. Luminița Popa a înființat Popa Legal, iar entitatea coordonată de Miruna Suciu își schimbă denumirea în Suciu Partners. Fondată în februarie 2016, Suciu Popa fusese inclusă încă din primele luni de activitate în toate cele trei directoare juridice de referinţă la nivel internaţional – Legal 500 EMEA, IFLR 1000, Chambers & Partners.
Luminița Popa, avocat cu un profil profesional bine conturat în domeniul arbitrajului internațional, dar și o experiență tranzacțională bogată în sectoare precum energie și resurse naturale, construcții și inginerie, fuziuni și achiziții sau tehnologie, a înființat Popa Legal. Noua structură este un butic de avocatură cu o practică dedicată în domeniul arbitrajului, ”dar nu exclusivă”, după cum a declarat fondatoarea apelată de BizLawyer pentru detalii referitoare la activitatea viitoare.
Ea se va concentra pe activitatea sa de arbitru, noua traiectorie profesională urmând o tendință asemănătoare altor avocați din firmele europene mari, care s-au desprins din structurile în care activau pentru a se dedica activităților legate de arbitraj. ”Focusul principal va fi pe mandatele de arbitru și arbitraj internațional în general”, a precizat Luminița Popa în discuția cu BizLawyer.
Alături de ea mai vine Daciana Popa, un fost partener de la Suciu Popa, care pornește la drum în structura Popa Legal tot pe poziția de partener, iar echipa va crește în perioada următoare.
Reamintim că Luminița Popa a fost descrisă de ghidurile juridice internaționale drept „o stea regională”, cu ”o capacitate rară de a face chiar și cele mai complicate probleme să pară ușor de înțeles și logice”, ea având ”abilități remarcabile în identificarea unor soluții inedite la problemele juridice”. (Who's Who Legal: Arbitration, 2024). Ediția 2024 a Chambers Europe notează că „Luminița are abilități cu adevărat relevante în identificarea nu numai a problemelor juridice esențiale legate de proiecte, ci și în înțelegerea aspectelor tehnice subiacente”, este ”foarte profesionistă, cu o minte bine structurată și strălucită”.
De cealaltă parte, entitatea coordonată de Miruna Suciu își schimbă denumirea în Suciu Partners și anunță azi un amplu proces de consolidare a echipei, în urma căruia partenerii fondatori Cleopatra Leahu și Dan Ciobanu preiau rolul de Deputy Managing Partners. De asemenea, partenerul Radu Chiran preia conducerea departamentului de Litigii și Arbitraj, anterior coordonat de Luminița Popa.
Alte schimbări vizează promovarea pe poziția de partener a avocatei Noemi Șiman și preluarea conducerii departamentelor integrate Corporate și Advisory, care cuprind toate ariile de practică non-litigioase, de către Mihai Cărăgui, Partener al firmei și unul dintre cei mai vechi membri ai echipei.
Pe noul site al firmei apar drept colaboratori nume precum Marcel Vulpoi, Valentin Mircea, Cătălin Barb și Petruț Ciobanu (toți of-counsel)
Reamintim că Miruna Suciu are o experiență de peste 25 de ani în domeniul juridic, fiind apreciată pentru activitatea sa în domenii precum fuziuni și achiziții, energie și resurse naturale, finanțări, piețe de capital și proiecte de infrastructură. Ea este clasificată de IFLR 1000 ca Leading lawyer în domeniiile bancar, piețe de capital, finanțarea proiectelor, energie și infrastructură, fuziuni și achiziții, al dezvoltării de proiecte. Coordonatoarea Suciu Partners este, de asemenea, evidențiată ca Leading lawyer în fuziuni și achiziții, energie și resurse naturale și piețe de capital de către Chambers & Partners, iar Legal 500 EMEA îi recunoaște activitatea în domenii precum Corporate /M&A și energie și resurse naturale.
Fondată în februarie 2016, Suciu Popa a fost inclusă încă din primele luni de activitate în toate cele trei directoare juridice de referinţă la nivel internaţional – Legal 500 EMEA, IFLR 1000, Chambers & Partners – mai mulți dintre avocaţii săi fiind clasaţi pe poziţii de top sau recomandaţi ca specialişti în domenii precum Fuziuni & Achiziţii, Energie & Resurse Naturale, Litigii, Pieţe de capital, Finanţări de Proiecte, Achiziţii publice şi Infrastructură. Investiția în start-up-ul Suciu Popa a depășit 200.000 de euro, în condiițiile în care echipa era formată preponderent din avocați seniori, cu experiență de minim 7-10 ani la activ și expunere în proiecte sofisticate, după cum a notat BizLawyer la acea vreme. Conceptul de business era o echipă dinamică, suplă, de maxim 40-50 de avocați, în care partenerii se implică personal în toate dosarele clienților, iar relația cu clientul era tratată ca o prioritate.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 218 / 2017 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat acționarii Lensa la atragerea unei investiții de la OH Holding Limited. Echipa de proiect a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
O gamă variată de mandate pentru avocații de Employment de la Mitel & Asociații | Schimbările din zona legislației muncii și noile tendințe în politica de personal, analizate de Mădălina Mitel (Partener) și Cristina Dan (Counsel)
PNSA, alături de un sindicat de bănci românești și internaționale cu privire la acordarea unei facilități de credit în valoare de aproximativ 173 milioane de dolari firmei Black Sea Oil & Gas. Ce avocați au fost implicați în finanțare
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat definitiv (Real Estate)
Schoenherr, alături de M Core în achiziția Focșani Shopping Centre de la KBC Bank. Markus Piuk (partner) a coordonat echipa
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat definitiv (Drept Societar și Comercial)
Cariere în Drept | De vorbă cu Andra Mălina Stroe, șefă de promoție a generației care și-a finalizat studiile în 2022, urmărind mai apoi o carieră în magistratură: ”Dacă te-ai ridicat la înălțimea sarcinilor în timpul facultății, este imposibil să nu reușești în a avea o carieră de succes. Înveți de la cei mai buni și ești coleg cu cei mai buni”
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat stagiar pentru practica de Drept Societar și Comercial
Women Lawyers | Să fii femeie în lumea avocaturii de business de astăzi înseamnă atât provocări, cât și oportunități semnificative. Dana Bivol (Partener): ”Alături de ceilalți colegi parteneri am reușit să creăm o firmă cu un brand puternic, recunoscut pentru expertiza sa, atât pe plan local, cât și internațional. Popescu & Asociații oferă un mix ideal de oportunități profesionale, mediu de lucru pozitiv și resurse pentru dezvoltare personală și profesională”
Proiectul eșuat de lobby, prin care liderii Alianței pentru Unirea Românilor ar fi beneficiat de o întâlnire și o ședință foto cu Donald Trump la reședința din Mar-a-Lago (Florida) se lasă cu un proces în SUA. Pretenții de 4,6 mil. USD pentru că șefii partidului AUR nu s-au întâlnit cu înalți oficiali americani, peste Ocean
Rising Stars | Raluca Biță, unul dintre cei mai buni studenți ai generației sale, a ales să profeseze în sfera Dreptului financiar-bancar în echipa Filip & Company: ” Una dintre principalele mele așteptări a fost să găsesc un mediu care să mă stimuleze intelectual și să-mi ofere ocazia de a rezolva probleme complexe și am întâlnit exact asta. Fiecare caz aduce provocări unice, care necesită o combinație de cunoștințe juridice, gândire critică și creativitate în găsirea celor mai bune soluții pentru clienți”
OMV Aktiengesellschaft a mers pe mâna avocaților de la ZRVP într-un alt arbitraj ICC cu statul român și a câștigat încă 47 mil. €, plus dobânzi. Pretenții de alte 50 mil. € la orizont, într-o procedură nouă, inițiată în decembrie 2024, în care lucrează deja aceeași echipă de avocați
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...