ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei

26 Octombrie 2024   |   R. T., G. S.

Fondată în februarie 2016, Suciu Popa a fost inclusă încă din primele luni de activitate în toate cele trei directoare juridice de referinţă la nivel internaţional – Legal 500 EMEA, IFLR 1000, Chambers & Partners

 
 
Miruna Suciu și Luminița Popa, avocatele care au fondat Suciu Popa în februarie 2016, după ce s-au desprins din casa de avocați Mușat & Asociații unde aveau poziția de partener, au decis să pornească pe drumuri diferite după un parcurs de 8 ani în care au reușit să impună firma pe piața locală a serviciilor avocațiale. Luminița Popa a înființat Popa Legal, iar entitatea coordonată de Miruna Suciu își schimbă denumirea în Suciu Partners. Fondată în februarie 2016, Suciu Popa fusese inclusă încă din primele luni de activitate în toate cele trei directoare juridice de referinţă la nivel internaţional – Legal 500 EMEA, IFLR 1000, Chambers & Partners.


Luminița Popa, avocat cu un profil profesional bine conturat în domeniul arbitrajului internațional, dar și o experiență tranzacțională bogată în sectoare precum energie și resurse naturale, construcții și inginerie, fuziuni și achiziții sau tehnologie, a înființat Popa Legal. Noua structură este un butic de avocatură cu o practică dedicată în domeniul arbitrajului, ”dar nu exclusivă”, după cum a declarat fondatoarea apelată de BizLawyer pentru detalii referitoare la activitatea viitoare.

Ea se va concentra pe activitatea sa de arbitru, noua traiectorie profesională urmând o tendință asemănătoare altor avocați din firmele europene mari, care s-au desprins din structurile în care activau pentru a se dedica activităților legate de arbitraj. ”Focusul principal va fi pe mandatele de arbitru și arbitraj internațional în general”, a precizat Luminița Popa în discuția cu BizLawyer.

Alături de ea mai vine Daciana Popa, un fost partener de la Suciu Popa, care pornește la drum în structura Popa Legal tot pe poziția de partener, iar echipa va crește în perioada următoare.

Reamintim că Luminița Popa a fost descrisă de ghidurile juridice internaționale drept „o stea regională”, cu ”o capacitate rară de a face chiar și cele mai complicate probleme să pară ușor de înțeles și logice”, ea având ”abilități remarcabile în identificarea unor soluții inedite la problemele juridice”. (Who's Who Legal: Arbitration, 2024). Ediția 2024 a Chambers Europe notează că „Luminița are abilități cu adevărat relevante în identificarea nu numai a problemelor juridice esențiale legate de proiecte, ci și în înțelegerea aspectelor tehnice subiacente”, este ”foarte profesionistă, cu o minte bine structurată și strălucită”.


De cealaltă parte, entitatea coordonată de Miruna Suciu își schimbă denumirea în Suciu Partners și anunță azi un amplu proces de consolidare a echipei, în urma căruia partenerii fondatori Cleopatra Leahu și Dan Ciobanu preiau rolul de Deputy Managing Partners. De asemenea, partenerul Radu Chiran preia conducerea departamentului de Litigii și Arbitraj, anterior coordonat de Luminița Popa.

Alte schimbări vizează promovarea pe poziția de partener a avocatei Noemi Șiman și preluarea conducerii departamentelor integrate Corporate și Advisory, care cuprind toate ariile de practică non-litigioase, de către Mihai Cărăgui, Partener al firmei și unul dintre cei mai vechi membri ai echipei.

Pe noul site al firmei apar drept colaboratori nume precum Marcel Vulpoi, Valentin Mircea, Cătălin Barb și Petruț Ciobanu (toți of-counsel)

Reamintim că Miruna Suciu are o experiență de peste 25 de ani în domeniul juridic, fiind apreciată pentru activitatea sa în domenii precum fuziuni și achiziții, energie și resurse naturale, finanțări, piețe de capital și proiecte de infrastructură. Ea este clasificată de IFLR 1000 ca Leading lawyer în domeniiile bancar, piețe de capital, finanțarea proiectelor, energie și infrastructură, fuziuni și achiziții, al dezvoltării de proiecte. Coordonatoarea Suciu Partners este, de asemenea, evidențiată ca Leading lawyer în fuziuni și achiziții, energie și resurse naturale și piețe de capital de către Chambers & Partners, iar Legal 500 EMEA îi recunoaște activitatea în domenii precum Corporate /M&A și energie și resurse naturale.

Fondată în februarie 2016, Suciu Popa a fost inclusă încă din primele luni de activitate în toate cele trei directoare juridice de referinţă la nivel internaţional – Legal 500 EMEA, IFLR 1000, Chambers & Partners – mai mulți dintre avocaţii săi fiind clasaţi pe poziţii de top sau recomandaţi ca specialişti în domenii precum Fuziuni & Achiziţii, Energie & Resurse Naturale, Litigii, Pieţe de capital, Finanţări de Proiecte, Achiziţii publice şi Infrastructură. Investiția în start-up-ul Suciu Popa a depășit 200.000 de euro, în condiițiile în care echipa era formată preponderent din avocați seniori, cu experiență de minim 7-10 ani la activ și expunere în proiecte sofisticate, după cum a notat BizLawyer la acea vreme. Conceptul  de business era o echipă dinamică, suplă, de maxim 40-50 de avocați, în care partenerii se implică personal în toate dosarele clienților, iar relația cu clientul era tratată ca o prioritate.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 90 / 1890
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Garanția la plata cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Câți avocați au firmele de top în evidențele Baroului București la începutul anului 2025 | Ce firme au înregistrat creșteri semnificative de ”headcount” și câte și-au micșorat efectivele. Schimbări importante în Top 10: NNDKP are cei mai mulți avocați, Reff & Asociații urcă pe locul 4, după Filip & Company, iar DLA Piper iese din ”pluton”
România căștigă arbitrajul ICSID cerut de 15 grupuri de investitori și 28 de persoane fizice din 7 țări, care cereau compensații de 256 mil. € pentru tratamentul aplicat de autorități | Tribunalul arbitral a decis că țara noastră nu a încălcat niciuna din garanțiile acordate investitorilor, iar reclamanții îi vor plăti jumătate din costurile de arbitraj suportate în acest dosar
Noi promovări în structura de conducere a firmei POPESCU & ASOCIAȚII. Adina VLAICU, Andreea MIHALACHE și Mirel RĂDESCU devin parte a echipei de management | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Sunt profesioniști de elită, cu notorietate și impact remarcabil în domeniile lor de expertiză, iar prezența lor în structura noastră de coordonare consolidează poziția firmei ca partener juridic de încredere în mediul de business”
Mitel & Asociatii recrutează avocat cu experienta (Real Estate)
Filip & Company a organizat în parteneriat cu Asociația Studenților în Drept cea de-a noua ediție a Concursului de negocieri simulate „Teodora Tudose” | Cine sunt câștigătorii
Refinitiv Legal Advisers - Full Year 2024 | La nivel global, piața fuziunilor și achizițiilor a crescut cu 10% anul trecut, iar pe continentul European avansul a fost de 22%. CMS, în Top 10 consultanți juridici care au asistat cele mai multe tranzacții de M&A la nivel global, Clifford Chance se remarcă pe ”bătrânul continent”, iar Schoenher în Estul Europei, regiune în care Filip & Company a intrat în Top 25
Filip & Company a asistat PayPoint Services în contractarea unui credit sindicalizat de la UniCredit Bank și BERD | Alexandru Bîrsan (partener) şi Camelia Ianțuc (senior associate) au coordonat echipa de proiect
Băiculescu și Asociații asistă una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România într-o tranzacție de 2.000.000 RON | Antonia Prisacaru, Head of Litigation: ”Un exemplu de cooperare eficientă între echipă și client, dar și o provocare în gestionarea unor etape juridice complexe, de la litigii până la finalizarea negocierilor”
Filip & Company asistă Credit Europe Bank România în fuziunea transfrontalieră cu Credit Europe Bank NV | Partenerele Alexandra Manciulea și Eliza Baias au coordonat echipa. Modificarea semnificativă a cadrului legislativ pe parcursul pregătirii acestei fuziuni a adăugat complexitate proiectului, spun avocații
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...