ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Alin Burcea este noul preşedinte ANAT

12 Aprilie 2024   |   Agerpres

Potrivit unui comunicat ANAT, Alin Burcea este preşedinte fondator al Asociaţiei, având primul mandat în perioada 1990-1992, ulterior fiind reales preşedinte ANAT în perioada 2016-2018.

 
 
Alin Burcea este noul preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), în perioada 2024 - 2026, acesta fiind al treilea mandat de lider ANAT pentru fondatorul agenţiei Paralela 45.
 
Potrivit unui comunicat ANAT, Alin Burcea este preşedinte fondator al Asociaţiei, având primul mandat în perioada 1990-1992, ulterior fiind reales preşedinte ANAT în perioada 2016-2018.
 
Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România a avut vineri Adunarea Generală care a inclus alegerile pentru noul preşedinte şi pentru noul Birou Executiv şi Consiliu Director al organizaţiei, pentru perioada 2024-2026.
 
Prim vicepreşedinte ANAT a fost ales Aurelian Marin (Paradis Vacanţe de Vis din Constanţa), iar vicepreşedinţi Adrian Voican (Bibi Group4Travel), Lucian Boronea (Accent Travel & Events) şi Dan Goicea (Cocktail Holidays), care formează Biroul Executiv al ANAT, alături de preşedinte.
 
Consiliul Director al ANAT este completat de Valeriu-Claudiu Ştefan (Velmar Dreams), Corina Martin (Mistral Tours & Events), Claudiu-Andrei Chirilov (Laguna Tour), Diana Iluţ (Sfara Tours Baia Mare), Dumitru Luca (Corali Holidays), Ştefan Leontin Joos (Christian Tour) şi Iosif-Cristian Vlad (Paralela 45 Făgăraş).
 
De asemenea, sunt membri ai Consiliului Director preşedinţii Consiliilor Regionale ANAT care au fost deja aleşi la începutul anului: Mihaela Patentaşu (KMD Travel) - Regiunea Bucureşti-Ilfov, Dumitru Nănescu (Inter Tour Bacău) - Regiunea Nord-Est, Laura Dragu Popescu (Gorj Turism Târgu Jiu) - Regiunea Sud-Vest, Cristian Bărhălescu (Icar Tours Constanţa) - Regiunea Sud-Est şi Flaviu Vîrca (Air Fla Sibiu) - Regiunea Centru-Nord.
Membri supleanţi ai Consiliului Director ANAT au fost aleşi Lucian Bădîrcea (IRI Travel), George-Marius Cioceanu (Travel Fuse) şi Gheorghe-Emil Mărginean (Karpaten Turism).
 
"Îmi doresc un mandat "în forţă", ca să arătăm că ANAT este o asociaţie patronală puternică, care ştie ce vrea, atât pentru agenţiile de turism, cât şi pentru turismul românesc, în general. Din păcate, se pare că au rămas tot mai puţine voci patronale în industria noastră şi, cu atât mai mult, trebuie să spunem ce dorim şi ce credem că este benefic pentru turismul românesc. Milităm pentru înfiinţarea unei Autorităţi Naţionale pentru Turism, în subordinea directă a prim-ministrului. Dorim să creştem numărul de turişti străini în România, dar pentru asta avem nevoie de o strategie orientată spre business, de participări la târgurile externe şi interne şi de un buget de promovare a României de minimum 10 milioane de euro. Trebuie să înfiinţăm un Fond de garantare la agenţii şi Fondul de garantare pentru biletele de avion. Într-un cuvânt, avem mult de lucru!", a declarat Alin Burcea, în comunicat.
 
Potrivit sursei citate, ANAT are în faţă un an dinamic, mai ales că între 13 şi 15 iunie, Braşov şi Poiana Braşov vor găzdui conferinţa ECTAA (Asociaţia Europeană a Agenţiilor de Turism şi Turoperatorilor). Evenimentul va constitui cel mai important summit al profesioniştilor din turism găzduit de România în ultimii 17 ani şi va reuni aproximativ 50 de reprezentanţi ai conducerilor asociaţiilor naţionale europene de profil, care grupează aproximativ 80.000 de tour-operatori şi agenţii de turism din Europa şi din alte ţări cu tradiţie în turism.
 
Cei zece preşedinţi ANAT de până în prezent au fost Alin Burcea, preşedinte fondator (1990-1993, respectiv 2016-2018), Cornel Găină (1993-1998, 2000-2004), Marcel Bădescu (1998-2000, preşedinte de onoare între 2002 şi 2013), Lucia Nora Morariu (2004-2006, 2013-2015), Gheorghe Fodoreanu (2006-2007), Dragoş Anastasiu (2007-2009), Corina Martin (2009-2013), Aurelian Marin (2015-2016), Nicolae Demetriade (2018-2020) şi Dumitru Luca (2020-2024). 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 215 / 4663
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
NNDKP a asistat MedLife cu privire la majorarea limitei unui credit sindicalizat cu 50 milioane EUR. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Schoenherr a asistat Verbund cu privire la achiziția unui proiect eolian de 272 MW de la Monsson. Echipa a fost coordonată de Monica Cojocaru (partner)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...