
Alin Burcea este noul preşedinte ANAT
12 Aprilie 2024
AgerpresPotrivit unui comunicat ANAT, Alin Burcea este preşedinte fondator al Asociaţiei, având primul mandat în perioada 1990-1992, ulterior fiind reales preşedinte ANAT în perioada 2016-2018.
Alin Burcea este noul preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), în perioada 2024 - 2026, acesta fiind al treilea mandat de lider ANAT pentru fondatorul agenţiei Paralela 45.
Potrivit unui comunicat ANAT, Alin Burcea este preşedinte fondator al Asociaţiei, având primul mandat în perioada 1990-1992, ulterior fiind reales preşedinte ANAT în perioada 2016-2018.
Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România a avut vineri Adunarea Generală care a inclus alegerile pentru noul preşedinte şi pentru noul Birou Executiv şi Consiliu Director al organizaţiei, pentru perioada 2024-2026.
Prim vicepreşedinte ANAT a fost ales Aurelian Marin (Paradis Vacanţe de Vis din Constanţa), iar vicepreşedinţi Adrian Voican (Bibi Group4Travel), Lucian Boronea (Accent Travel & Events) şi Dan Goicea (Cocktail Holidays), care formează Biroul Executiv al ANAT, alături de preşedinte.
Consiliul Director al ANAT este completat de Valeriu-Claudiu Ştefan (Velmar Dreams), Corina Martin (Mistral Tours & Events), Claudiu-Andrei Chirilov (Laguna Tour), Diana Iluţ (Sfara Tours Baia Mare), Dumitru Luca (Corali Holidays), Ştefan Leontin Joos (Christian Tour) şi Iosif-Cristian Vlad (Paralela 45 Făgăraş).
De asemenea, sunt membri ai Consiliului Director preşedinţii Consiliilor Regionale ANAT care au fost deja aleşi la începutul anului: Mihaela Patentaşu (KMD Travel) - Regiunea Bucureşti-Ilfov, Dumitru Nănescu (Inter Tour Bacău) - Regiunea Nord-Est, Laura Dragu Popescu (Gorj Turism Târgu Jiu) - Regiunea Sud-Vest, Cristian Bărhălescu (Icar Tours Constanţa) - Regiunea Sud-Est şi Flaviu Vîrca (Air Fla Sibiu) - Regiunea Centru-Nord.
Membri supleanţi ai Consiliului Director ANAT au fost aleşi Lucian Bădîrcea (IRI Travel), George-Marius Cioceanu (Travel Fuse) şi Gheorghe-Emil Mărginean (Karpaten Turism).
"Îmi doresc un mandat "în forţă", ca să arătăm că ANAT este o asociaţie patronală puternică, care ştie ce vrea, atât pentru agenţiile de turism, cât şi pentru turismul românesc, în general. Din păcate, se pare că au rămas tot mai puţine voci patronale în industria noastră şi, cu atât mai mult, trebuie să spunem ce dorim şi ce credem că este benefic pentru turismul românesc. Milităm pentru înfiinţarea unei Autorităţi Naţionale pentru Turism, în subordinea directă a prim-ministrului. Dorim să creştem numărul de turişti străini în România, dar pentru asta avem nevoie de o strategie orientată spre business, de participări la târgurile externe şi interne şi de un buget de promovare a României de minimum 10 milioane de euro. Trebuie să înfiinţăm un Fond de garantare la agenţii şi Fondul de garantare pentru biletele de avion. Într-un cuvânt, avem mult de lucru!", a declarat Alin Burcea, în comunicat.
Potrivit sursei citate, ANAT are în faţă un an dinamic, mai ales că între 13 şi 15 iunie, Braşov şi Poiana Braşov vor găzdui conferinţa ECTAA (Asociaţia Europeană a Agenţiilor de Turism şi Turoperatorilor). Evenimentul va constitui cel mai important summit al profesioniştilor din turism găzduit de România în ultimii 17 ani şi va reuni aproximativ 50 de reprezentanţi ai conducerilor asociaţiilor naţionale europene de profil, care grupează aproximativ 80.000 de tour-operatori şi agenţii de turism din Europa şi din alte ţări cu tradiţie în turism.
Cei zece preşedinţi ANAT de până în prezent au fost Alin Burcea, preşedinte fondator (1990-1993, respectiv 2016-2018), Cornel Găină (1993-1998, 2000-2004), Marcel Bădescu (1998-2000, preşedinte de onoare între 2002 şi 2013), Lucia Nora Morariu (2004-2006, 2013-2015), Gheorghe Fodoreanu (2006-2007), Dragoş Anastasiu (2007-2009), Corina Martin (2009-2013), Aurelian Marin (2015-2016), Nicolae Demetriade (2018-2020) şi Dumitru Luca (2020-2024).
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 219 / 4667 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat Amstar Management în vânzarea hotelurilor Duke Romană și Duke Armenească din București. Ioana Roman (partener) a coordonat echipa
Cum lucrează avocații firmei Țuca Zbârcea & Asociații în proiectele de obținere și implementare a ajutoarelor de stat și cum îi pot ajuta pe clienții care solicită asistență | Șansele unui proiect depind de caracteristicile sale intrinseci, de îndeplinirea criteriilor de eligibilitate și de corectitudinea cu care sunt colectate documentele necesare depunerii dosarului. De vorbă cu Raluca Vasilache (Partener) și Andreea Oprișan (Partener) despre pașii care trebuie urmați și aspectele sensibile de care companiile trebuie să țină cont
RTPR, avocații băncilor în finanțarea sindicalizată de 3,1 miliarde lei acordată Electrica. Cosmin Tilea (Partner) și Andreea Nedeloiu (Counsel) au coordonat echipa
Women Lawyers | De vorbă cu Angela Porumb (Partener Mușat & Asociații), avocat o carieră de peste 20 de ani în avocatura de business, care a ales această firmă din dorința clară de a evolua: ”Pasul spre Mușat & Asociații a fost definitoriu pentru maturizarea și împlinirea mea ca avocat. Am avut în acest fel avantajul de a intra în dosare complexe, cu rezonanță juridică, cauze ce, dincolo de pregătirea teoretică, au implicat creativitate maximă și obligatoriu efort de echipă”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
Filip & Company a asistat BT Pensii în preluarea fondului BRD Medio, care devine Pensia Mea Plus. Vânzătorii au lucrat cu avocații PNSA
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...