ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CEC Bank a încheiat cu succes o nouă emisiune de obligaţiuni în valoare de 300 de milioane de euro

29 Noiembrie 2024   |   Agerpres

CEC Bank a accesat pieţele financiare în fiecare an, de la debutul său ca emitent în decembrie 2022.

 
 
CEC Bank a încheiat o nouă emisiune de obligaţiuni în valoare de 300 de milioane de euro printr-o emisiune de Titluri Eligibile Senior Nepreferenţiale, destinate încadrării ca instrumente eligibile MREL şi primeşte un rating BB de la Fitch Ratings, în concordanţă cu ratingul IDR al Băncii, a anunţat vineri banca, printr-un comunicat.

"CEC Bank se transformă într-un jucător recunoscut pe pieţele internaţionale, aliniindu-se cu emitenţii din aceeaşi categorie, în acord cu creşterea generală determinată de agenda actuală de transformare a Băncii. Prin această emisiune am atins mai multe repere: lichiditate prin volumul relevant, prima noastră tranşă ce beneficiază de rating şi o bază diversificată şi granulară de investitori internaţionali. Suntem mândri să asistăm la apetitul crescut arătat de participanţii la piaţă, pe care îl considerăm un simbol al încrederii şi aprecierii pentru realizările Băncii din ultimii ani. Suntem, de asemenea, recunoscători partenerilor noştri care ne-au susţinut pe parcursul acestei interesante călătorii, al cărei punct terminus a fost această tranzacţie de succes", a declarat Ionuţ Lianu, ofiţer-şef Management Active şi Pasive, CEC Bank, citat în comunicat.


Conform sursei menţionate, CEC Bank a atins un reper important prin emiterea de Obligaţiuni Senior Nepreferenţiale eligibile în valoare de 300 milioane de euro printr-un plasament internaţional de referinţă, cu un cupon de 5,625%.

"Această emisiune marchează prima tranşă ce beneficiază de rating al obligaţiunilor din cadrul Programului EMTN al băncii, primind un rating BB de la Fitch Ratings, în concordanţă cu ratingul IDR al Băncii", se precizează în comunicat.

CEC Bank a accesat pieţele financiare în fiecare an, de la debutul său ca emitent în decembrie 2022. Instrumentele emise sunt destinate să asigure conformitatea cu cerinţele de reglementare MREL şi să sprijine creşterea generală a Băncii, confirmând astfel CEC Bank drept emitent regulat pe pieţele internaţionale de obligaţiuni senior.

Potrivit băncii, de peste două ori supra-subscrise faţă de anunţul iniţial de 300 milioane de euro, ordinele au provenit în principal de la investitori internaţionali.

Cererea puternică indică faptul că, pentru investitorii din mediul internaţional, Banca beneficiază de încredere şi vizibilitate sporite, în acord cu strategia sa de expansiune, subliniază sursa citată.

Obligaţiunile denominate în euro au fost emise în cadrul Programului MTN actualizat al CEC Bank în valoare de 1,5 miliarde de euro, pe baza unui prospect aprobat de Commission de Surveillance de Secteur Financiere (CSSF) Luxemburg, în data de 18 noiembrie 2024.

Obligaţiunile sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată a Bursei de Valori din Luxemburg începând cu 28 noiembrie 2024 şi urmează a fi admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti.

CEC Bank a mandatat Erste Group Bank A.G. şi ING Bank N.V. ca Joint Lead Managers şi Co-Aranjori ai emisiunii de obligaţiuni, în timp ce BT Capital Partners a acţionat ca şi Co-Manager. Dentons a fost consultantul juridic al CEC Bank, în timp ce Intermediarii Principali Comuni au fost asistaţi de Clifford Chance, în fiecare caz prin birourile lor din Bucureşti şi Frankfurt.

CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de 93,23 miliarde de lei, la sfârşitul semestrului I 2024. CEC Bank este o bancă universală de top pe piaţa românească şi oferă o gamă completă de produse şi servicii persoanelor fizice, IMM-urilor şi corporaţiilor mari, prin multiple canale de distribuţie: unităţi bancare, reţele de ATM şi POS, mobile banking (CEC app) şi magazinul virtual CEC_IN - unde pot fi accesate produse şi servicii bancare 100% online.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 430 / 8809
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...