ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Deloitte România a asistat Grupul PIB în achiziția care marchează intrarea sa pe piața din România, preluarea brokerului de asigurări STEIN Bestasig. Tranzacția a fost finalizată recent

08 Mai 2024   |   BizLawyer

După finalizarea tranzacției, actuala echipă de management a STEIN Bestasig va continua să conducă businessul.

 
 
Deloitte România a asistat PIB Group Ltd, una dintre cele mai importante companii de brokeraj în asigurări, cu sediul central în Marea Britanie, în intrarea sa pe piața din România prin achiziția STEIN Bestasig, un jucător important din sectorul local de brokeraj în asigurări pentru clienți companii. Tranzacția a fost semnată în aprilie 2023 și finalizată în aprilie 2024, în urma aprobărilor primite din partea Consiliului Concurenței, a Comisiei de Examinare a Investițiilor Străine Directe din cadrul Guvernului României, precum și din partea Autorității de Supraveghere Financiară.

Această preluare marchează primul pas în planul PIB Group de extindere în România, care include preluarea a încă cel puțin 20 de brokeri locali. După finalizarea tranzacției, actuala echipă de management a STEIN Bestasig va continua să conducă businessul.

„Ne-am bucurat să lucrăm la această tranzacție cu echipa Deloitte România, care ne-a sprijinit puternic în etapele de due diligence financiar, fiscal și IT în această tranzacție. Colaborarea cu Radu, Sorin și întreaga echipă Deloitte a fost o plăcere, iar profesionalismul și experiența lor ne-au ajutat foarte mult în această primă tranzacție a PIB Group în România. Suntem nerăbdători să ne extindem în continuare în România și Sud-Estul Europei”, a declarat Michał Kowalczyk, M&A Manager, PIB Group.

O echipă multidisciplinară din cadrul Deloitte România, formată din consultanți financiari și fiscali, precum și din experți în managementul riscului, a asistat PIB Group în această tranzacție. Din departamentul de Consultanță Financiară, Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Vlad Bălan, Director, Sorin Rugină, Manager, și Marc Nedera, Associate, au oferit servicii de suport în tranzacție și au asigurat procesul de due diligence financiar. Din cadrul departamentului Servicii Fiscale, Alexandra Smedoiu, Partener, Gabriel Pătru, Manager, și Alexandru Rotariu, Senior Consultant, au oferit asistență în procesul de due diligence fiscal, iar experții în managementul riscului implicați în proiect – Andrei Ionescu, Partener Coordonator, Sergiu Zaharia, Director, și Raluca Anton, Senior Manager – au asigurat procesul de due diligence IT.

„Să faci parte dintr-un proiect de succes este de fiecare dată o încântare, dar, în acest caz, satisfacția noastră este dublată de faptul că această tranzacție demonstrează că România continuă să reprezinte o destinație de investiții atractivă pentru jucători importanți de pe continent. Pe de altă parte, suntem încântați să contribuim la succesul planului amplu de dezvoltare al clientului nostru. PIB Group a fost foarte activ în domeniul fuziunilor și achizițiilor și a anunțat deja în primele luni ale anului 2024 achiziții în țări precum Spania, Italia sau Polonia, iar acum, interesul ridicat pentru jucătorii români s-a materializat prin această primă tranzacție”, a declarat Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanță Financiară, Deloitte România.

PIB Group a fost înființat în 2015 cu scopul de a oferi soluții de asigurare pentru piața din Marea Britanie, precum și în afara acesteia. De atunci, grupul a crescut atât organic, cât și prin aproape 100 de achiziții în Europa de Vest și Polonia. În prezent, grupul se concentrează pe creșterea diversității geografice prin extinderea și în Sudul Europei, cu obiectivul de a deveni lider pan-european în oferirea de servicii de asigurări.

STEIN Bestasig are aproape 20 de ani de experiență și este specializată în asigurări de incendiu și ale bunurilor. Portofoliul lor de produse include, de asemenea, asigurări în domeniul sănătății, pentru dezastre naturale, pentru vehicule și asigurare de răspundere civilă generală.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 23 / 7992
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...